-
Εγω ψηφισα το Uno για συναισθηματικους λογους κυριως γιατι το χε ενας θειος μου και εκτος του οτι μ αρεσε πολυ εχω περασει ωραια σ αυτο. Ηταν το πρωτο αυτοκινητο που θυμαμαι πηγαινε πιο γρηγορα απ τα υπολοιπα που εμπαινα τοτε και επιπλεον θυμαμαι πιτσιρικας τοτε, ουτε καν 8-9 χρονων να μου δινει τα κλειδια ο θειος και να καθομαι με τις ωρες μεσα και να κανω οτι καπου παω...χαζα αγορακια, χαχα
-
Το 1.9 φυσικά ! Απωθημένο της εφηβείας μου κι ένας από τους λόγους που έγινα ...γαλλόφιλος ...
Και κάτω από 1929 κυβικά, για να είμαι και στο πνεύμα των ημερών ... -
Ψήφισα Uno Tourbo επειδή είχα το mk1. Αλλά νομίσω ότι το 2 όταν πρωτοβγήκε ήταν όντως 114 άλογα, αλλά μη καταλυτικό. Νομίζω, λέω και πάλι, οτι σαν καταλυτικό έχασε ισχύ.
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
@umaga
Το κυκλοφορεις, ειναι σε ετοιμοπολεμη κατασταση?
Αν μενεις Αθηνα, θελω να με πας βολτα!το δικο μου ειναι το super 5 tc, ειναι μαχημο το εργαλειο και χρησιμοποιείται καθημερινα
μενω καλαματαAααααχ! Αν περασω απο το χωριο μου, μεχρι τελος καλοκαιριου θα σου στειλω πμ μηπως και...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ψήφισα Uno Tourbo επειδή είχα το mk1. Αλλά νομίσω ότι το 2 όταν πρωτοβγήκε ήταν όντως 114 άλογα, αλλά μη καταλυτικό. Νομίζω, λέω και πάλι, οτι σαν καταλυτικό έχασε ισχύ.Βασικα το MKI μεχρι το 1989 (οπου εβγαλε και διχρωμια στην ζαντα στις τελευταιες εκδοσεις, απ οσο θα ξερεις ) ηταν αποκλειστικα με τον 1300αρη fire. Το ΜΚΙΙ (απ' οσο θυμαμαι) αρχικα βγηκε με τον ιδιο κινητηρα ακριβως και 105αλογα, λιγο αργοτερα ως ΜΗ καταλυτικο, και με 1400αρη πλεον κινητηρα, και αλλη τουρμπινα -αν θυμαμαι καλα IHI αντι ΚΚΚ του προηγουμενου ή το αντιστροφο... - με 118αλογα, και ως καταλυτικο λιγο αργοτερα στα 114αλογα.
Οταν βρω το τεστ του περιοδικου, θα επανατοποθετηθω για σιγουρια... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν κι από τα παραπάνω θα προτιμούσα χίλιες φορές ένα Miata Μκ1, από τα συγκεκριμένα διάλεξα το CRX. Το καλύτερο μοτέρ από τα παραπάνω με διαφορά και με λίγες καλές κινήσεις, μια χαρά έστριβε. Δεν ξέρω βέβαια αν χωράω μέσα σε ένα τέτοιο, αλλά σιγά, σάμπως θα αγοράσουμε ό,τι ψηφίσαμε;Παντως οταν πρωτοεφερε στα Μεγαρα ο theo την cup, μια χαρα θυμαμαι να χωρεσες... (αν δεν κανω λαθος ησουν με την κοπελα σου?, Οταν βγηκα εγω, νομιζω μπηκες εσυ...)
Εδω χωραγε ο theo που ηταν 2μετρα και ετρωγε και ολο του το φαγητο...Οταν με πηγε βολτα παντως δυσκολευτηκα λιγο να μπω με το κρανος, η αληθεια ειναι στα 1.90, αλλα σαφως πιο αδυνατος. Δυο theo παντως δεν χωρουσαν μεσα με τιποτα, στο cockpit της! -
Πωωωω, τι εποχες αυτες; Σαν ιδεα υπηρχα τοτε, ισως και οχι, αντε και να ημουν μωρο παιδι σε οσα κυκλοφορησαν αρχες 90'.
Εχω οδηγησει πριν περιπου μισο χρονο CRX και χωρεσα μεσα μια χαρα. Παντως, ουτε ενθουσιαστηκα με την δυναμη του ουτε με τιποτα αλλο. Επρεπε να παει ΠΟΛΥ ψηλα για να αρχισει να εχει ενδιαφερον. Βεβαια, ισως φταιει και η συντηρηση του (δειχνει να μην ειναι καλα συντηρημενο το συγκεκριμενο αυτοκινητο που οδηγησα γενικοτερα), αλλα η αισθηση ηταν αυτη. Για στριψιμο δεν το συζηταμε, εμπιστοσυνη 0...
-
Πολύ δύσκολη η επιλογή, για καθαρά τεχνικούς λόγους ψήφισα το Micra SuperTurbo. Θα ήθελα να το έβλεπα σε αντιπαραβολή με τα σημερινά TSi. Με βάση αυτά που έχω ακούσει και έχω διαβάσει, το Williams νομίζω ότι ήταν το πιο θελκτικό.
Με συμφέρει και στη φορολογία το 0.9 πάντως, ενώ το 2λιτρο θα πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις (Metro, Y10, Fiesta) θα ήθελα να τα οδηγήσω όλα πάντως. Ήταν ωραία εποχή...
-
Μια χαρά χώραγαν οδηγός-συνοδηγός στο crx, η θέση οδήγησης ήταν πολύ χαμηλή και άφηνε μπόλικο χώρο για τα κεφάλια.
Θα διαφωνήσω λίγο με το τι επεμβάσεις χρειαζόντουσαν για να στρίψει όπως πρέπει, μια και αναφέρθηκε ο ΓΚ. Σαφώς και μπορούσες να το κάνεις να στρίψει αξιοπρεπώς, αλλά με τα λεφτά που θα έριχνες, αν τα έβαζες στον ανταγωνισμό, θα άφτιαχνες αγωνιστικό και βάλε. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αν κι από τα παραπάνω θα προτιμούσα χίλιες φορές ένα Miata Μκ1, από τα συγκεκριμένα διάλεξα το CRX. Το καλύτερο μοτέρ από τα παραπάνω με διαφορά και με λίγες καλές κινήσεις, μια χαρά έστριβε. Δεν ξέρω βέβαια αν χωράω μέσα σε ένα τέτοιο, αλλά σιγά, σάμπως θα αγοράσουμε ό,τι ψηφίσαμε;
Παντως οταν πρωτοεφερε στα Μεγαρα ο theo την cup, μια χαρα θυμαμαι να χωρεσες... (αν δεν κανω λαθος ησουν με την κοπελα σου?, Οταν βγηκα εγω, νομιζω μπηκες εσυ...)
Εδω χωραγε ο theo που ηταν 2μετρα και ετρωγε και ολο του το φαγητο...Οταν με πηγε βολτα παντως δυσκολευτηκα λιγο να μπω με το κρανος, η αληθεια ειναι στα 1.90, αλλα σαφως πιο αδυνατος. Δυο theo παντως δεν χωρουσαν μεσα με τιποτα, στο cockpit της!Κοίτα μικρός που είναι ο κόσμος. Πού να ήξερα ότι τα οπίσθιά μου θα ακουμπούσαν στα ίδια τιμημένα υφάσματα που είχαν ακουμπήσει τα δικά σου δευτερόλεπτα πριν;
Όσον αφορά τα CRX, είχα κάποτε ένα φίλο με Civic VTec, αυτά που όλοι κατηγορούσαν ότι δεν έστριβαν με τίποτα. Με λίγες επεμβάσεις (μπάρες θόλων και ψαλιδιών, μια καλή αναρτησούλα-μη ρυθμιζόμενη και 1-2 άλλα πράγματα) έστριβε τον πισινό του. Και το παρακάτω, μια χαρά φαίνεται να στρίβει:
Youtube VideoΤο μόνο που θα με φόβιζε είναι η παθητική ασφάλεια. Κλουβί οπωσδήποτε. Κάποια παλικάρια από τα Γιάννενα έχουν ξεκινήσει ένα χαριτωμένο projectάκι με ένα από δαύτα. Μοτέρ από Integra (1.8, κοντά στα 200) και φουλ ελάφρωμα. Έχουν σκοπό να το ρίξουν κάτω από τα 700 κιλά.
-
Την τσίμπησε το 205GTi...
Τα περισσοτερα από αυτά τα αυτοκίνητα θα ήταν απαράδεκτα με τα σημερινά δεδομένα, πάντως και μια τρύπα στο δρόμο που της ρίχνεις λεφτά...
Πιστεύω ότι η κατηγορία αυτή ήταν η χαριστική βολή του σπορ καθημερινού αυτοκινήτου (αρχής γενομένης από το golf gti) και η απαρχή της μίζερης αναζήτησης των επιδόσεων άνευ ουσίας και σημασίας. Για την αισθητική δε, με πρόσχημα την πρακτικότητα, η ταφόπλακα... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ψηφισα τον .+1 στον ninja. Το ειχα μεχρι που το διελυσε ο bro Ασε που ειναι και το πιο cool σαν σχεδιο απο τι λιστα.
-
AXάρα ρεεεεεεεεεεε
Η πρώτη αγάπη ... ως που περασε με κόκκινο ένα huynday turbo ... και έχασα και το αχ και την ευχέρεια στο περπάτημα για 3 μήνες ...
-
CRX, απλά . Το αμάξι εντυπωσιάζει στυλιστικά ακόμη και σήμερα και ΙΜΟ κανένα άλλο από τη λίστα δεν το φτάνει σε αυτό τον τομέα ούτε στο μικρό του μπουλονάκι.
Πριν μάλιστα παραλάβει τη σκυτάλη το ΜΧ-5 ΝΑ, ήταν η καλύτερη γκομενοπαγίδα. Επειδή τω καιρώ εκείνω ήμουν ένας νεανίας που δεν ασχολείτο με τίποτις άλλο παρά πως θα λαδώσει κανένα κλείστρο, υποβάλλω τα σέβη μου στους Χονταίους για το επίτευγμα αυτό. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μια χαρά χώραγαν οδηγός-συνοδηγός στο crx, η θέση οδήγησης ήταν πολύ χαμηλή και άφηνε μπόλικο χώρο για τα κεφάλια.
Θα διαφωνήσω λίγο με το τι επεμβάσεις χρειαζόντουσαν για να στρίψει όπως πρέπει, μια και αναφέρθηκε ο ΓΚ. Σαφώς και μπορούσες να το κάνεις να στρίψει αξιοπρεπώς, αλλά με τα λεφτά που θα έριχνες, αν τα έβαζες στον ανταγωνισμό, θα άφτιαχνες αγωνιστικό και βάλε.Το V-Tec μαλιστα, ειχε και απιστευτα στανταρ μαυρα δερματινα τυπου μπακετ, με κοκκινες ραφες.
Σιγουρα, και ειδικα οι σοβαρες ημιεργοστασιακες επεμβασεις στο CRX κοστιζαν χρυσαφι σε σχεση με Γαλλικα-Ιταλικα.
Ομως το μοτορι του V-Tec ηταν ΜΑΚΡΑΝ μπροστα οχι μονο σε αποδοση αλλα και σε αξιοπιστια, χωρις να χρειαζεται την παραμικρη επεμβαση/βελτιωση.
Για την ιστορια παντως ενα CRX Vtec γνωστου, με μελετημενη after market αναρτηση (οχι Ιαπωνικη), θολομπαρες
και τις original 15αρες του επομενου Civic VTI, (αντι των στανταρ αλουμινιου των 14αρων ιντσων) εστριβε εξαιρετικα υπο πιεση.
Το μονο πλεον που χρειαζοταν (αλλα δεν εκανε) θα ηταν ενας κλωβος ασφαλειας, καθως σε μια ενδεχομενη ασχημη εξοδο,
θα τσαλακωνοταν σαν τσιγαροχαρτο, το μικρο Honda. -
Άσε και όταν έβγαλα δίπλωμα είχα βρει ένα τέλειο εντελώς εργοστασιακό Civic VTi του '90 και είχε ψηθεί και ο πατέρας: Φτηνό, αξιόπιστο κτλ... Υπήρξε, όμως, ένα θέμα που ακύρωσε την αγορά (από μέρους πατέρα). Ο τύπος στο χαρτάκι του πωλητηρίου έγραφε και την ιπποδύναμη.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
του. Και το παρακάτω, μια χαρά φαίνεται να στρίβει:
Youtube VideoΤο μόνο που θα με φόβιζε είναι η παθητική ασφάλεια. Κλουβί οπωσδήποτε. Κάποια παλικάρια από τα Γιάννενα έχουν ξεκινήσει ένα χαριτωμένο projectάκι με ένα από δαύτα. Μοτέρ από Integra (1.8, κοντά στα 200) και φουλ ελάφρωμα. Έχουν σκοπό να το ρίξουν κάτω από τα 700 κιλά.
Εντελως εργοστασιακο αυτο του video... Aυτο το φανταζομαι σε προαστειο στην Αθηνα, να ανοιγει μεχρι τις 9,500σαλ , και ο κοσμος που βρισκεται στα πεζοδρομια να τρεχει φωναζοντας 'βοηθεια' .
Το Integra, τωρα που ανεφερες το μοτερ του, αλλη αρρωστεια. Βλεπω ενα λευκο συχνα στο Χαλανδρι με χρυσες after market ζαντες, μαλλον της Enkei
Απο τα καλυτερα προσθιοκινητα που εχουν βγει EVER , μαζι με το 306 Race/GTI 167. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
[...] μαζι με το 306 Race/GTI 167.Άλλο όνειρο από 'κει... Ή, αλλιώς, 306 Rallye στις άλλες 'απολίτιστες' χώρες.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Επειδή τω καιρώ εκείνω ήμουν ένας νεανίας που δεν ασχολείτο με τίποτις άλλο παρά πως θα λαδώσει κανένα κλείστροΤο λες άραγε κυριολεκτικά ή μεταφορικά αυτό;
Στο θέμα μας: Όσο και αν μου αρέσει το CRX, όσο και αν θαυμάζω το μοτέρ του (με διαφορά το καλύτερο όλων των αυτοκινήτων εδώ), σε εργοστασιακή μορφή ήταν άστριφτο. Για αυτό και η ψήφος πάει στο Williams!
-
Εγώ δεν λέω τη ψήφισα
Ευκαιρία να μάθουμε και μερικά πράγματα για τα ιερά τέρατα της εποχής
Μικρες "βομβες" στα τελη 80's αρχες 90's