-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Βασικα το MKI μεχρι το 1989 (οπου εβγαλε και διχρωμια στην ζαντα στις τελευταιες εκδοσεις, απ οσο θα ξερεις ) ηταν αποκλειστικα με τον 1300αρη fire. Το ΜΚΙΙ (απ' οσο θυμαμαι) αρχικα βγηκε με τον ιδιο κινητηρα ακριβως και 105αλογα, λιγο αργοτερα ως ΜΗ καταλυτικο, και με 1400αρη πλεον κινητηρα, και αλλη τουρμπινα -αν θυμαμαι καλα IHI αντι ΚΚΚ του προηγουμενου ή το αντιστροφο... - με 118αλογα, και ως καταλυτικο λιγο αργοτερα στα 114αλογα.
Οταν βρω το τεστ του περιοδικου, θα επανατοποθετηθω για σιγουρια...Α μπράβο, αυτό θυμόμουν. 118 χωρίς καταλύτη και 114 με καταλύτη. Αν θυμάμαι καλά στην αρχή το μκ2 έβγαινε και με τον 1,3 καταλυτικό μειωμένο ατα 101? άλογα.
Να σου εντοπίσω και ένα λάθος για τους κινητήρες. Κανένας τούρμπο δεν ήταν F.Ι.R.Ε, φορούσαν τον παλιό κλασσικό κινητήρα των 128, Ritmo, Lancia Delta mk1, κλπ Όπως και το Υ10 φορούσε τον 1050κε Βραζιλιάνικο κινητήρα των 127, Fiorino, με τουρμπίνα όμως
Μιά που με αυτήν την ωραία ενότητα που έφτιαξες με έκανες να θυμηθώ πολλά:
Είχα πάρει μετ/νο ένα Uno 45s (στροφόμετρο και hek pannel παρακαλώ) με τον 900άρη κινητήρα. Ανήσυχος, γρήγορος και ξερόλας νέος καθώς ήμουν, ψαχνόμουν να το βελτιώσω. Μου έπεσε λοιπόν ένα 'κουστουμάκι' απο Τούρμπο: Αναρτήσεις, φρένα, μπροστινά καθίσματα, κινητήρας, σασμάν, ημιαξόνια...αλλά του έλειπε το injection. Τότε (μιά που οι κολλητοί μου φίλοι είχαν μαγαζί με μετ/να ανταλλακτικά εκ Γερμανίας) έψαξα και βρήκα την πολλαπλή και το διπλό καρμπυρατέρ απο 128 1,3, καθώς και το αλουμινένιο καπάκι του Υ10 που έμπαινε πάνω απο το καρμπυρατέρ και δεχόταν την πίεση της τουρμπίνας. Όλα αυτά ταίριαζαν ακριβώς...Άνοιξα το καρμπυρατέρ και αντικατέστησα όλες τις τσιμούχες με λαστιχένιες για τουρμπο απο το Υ 10.
Το έβαλα μπρος και το πήγα βόλτα...1η κόλησα στο κάθισμα...2α ξεκόλησα...Δεν έφτανε η παροχή βενζίνης απο την τρόμπα του 900 (που δεν είχα αλλάξει) Βάζω λοιπόν ρο ρεζαρβουάρ και την αντλία του Uno Turbo..ξεχείλιζε βενζίνη. Η αντλία του jection είχε πίεση 4, κάτι και το Υ10 χρειαζόταν 1,1 για το καρμπυρατέρ...Βάλαμε πνίχτη, ρεγουλάραμε την πίεση και έτοιμο...Να τονίσω ότι είχα βάλει Osrav ελατήρια και Koni κίτρινα. Το αυτοκινητάκι γάζωνε...για 2 εβδομάδες περίπου...Μετά έσπασε το μοτέρ, που ήταν χωρίς κόφτη και το στροφόμετρο δίπλωνε για πλάκα και συνεχώς. Η επόμενη αλλαγή ήταν του κινητήρα με έναν 1,5 απο Lancia 85hp..Το καταγλέντησα, απο όλες τις απόψεις. Σημειωτέον ότι δεν είχα αλλάξει τίποτα εξωτερικό και έδειχνε με 45άρι με σιδερένιες ζαντες και καλύμματα στα μπάκετ. Μόνο ένας πονηρεμένος θα το καταλάβαινε απο την ανάρτηση και την Ansa...Αξέχαστο, αλλά μόνο μία λειψή φωτογραφία έχει μείνει:Κάποια χρόνια μετά (το 92?) έψαχνα ένα Υ10 turbo, αλλά δεν έβρισκα κανένα της προκοπής και έτσι πήρα ένα Y 10 gt 1,3 με 72 άλογα μόνο...Τι να πω? 200άριζε για πλάκα και όπου το έλεγα δεν το πίστευαν, αλλά και δεν έμπαιναν μέσα για να τους το αποδείξω...και έτσι αναγκάστηκα να τραβήξω αυτήν την φωτογραφία:
Αυτά τα ολίγα, μια και τα θυμήθηκα...
-
Πριν από 7-8 χρόνια είχε πέσει στα χέρια εμού και του κολλητού μου ένα Υ10 turbo. Μας το είχε αφήσει φίλος που είχε μπει φαντάρος και το περιποιηθήκαμε δεόντως! Περιέργως δούλευαν όλα μέσα τέλεια, το ίδιο και το μοτεράκι του αλλά να το στρίψει μόνο ο ιδιοκτήτης του κατάφερνε. Στην ευθεία πάντως πήγαινε περίπου στα ίδια με Rallye 1.3. Α και highlight η μαμά σκάστρα που έκανε σαν γαλοπούλα!
-
Ψηφισα το Honda CRX, γιατι ξεροσταλιαζα στον Σαρακακη να το βλεπω τοτε.Μεχρι και οι πωλητες με ειχαν μαθει
Επισης το Clio Williams , αλλα δεν μπορω να ψηφισω και αυτο.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
... -
Μόλις τώρα παρατήρησα ότι υπάρχει το Williams στη λίστα. Αν μπορεί κάποιος μοδεράτορας, ας μεταφέρει μια ψήφο από το CRX στο γαλλικό. Νομίζω ότι ξεχωρίζει οδηγικά από τα υπόλοιπα και μάλιστα με διαφορά.
-
Ωραιο θεμα..
Αναμεσα σε peugeot και renault ειμαι..Αν εστριβε το crx εκει θα το εριχνα παντως..Πανεμορφο και πολυ δυνατο αμαξι..
Yπάρχει κάποιο πρόβλημα με το τι γράφει ο καθένας; [Mod]
-
Τα προσωπικά σου με τον κάθε χρήστη δεν έχουν θέση ούτε σε αυτό το θέμα ούτε σε δημόσιο φόρουμ [Mod]
-
Εγω ψηφισα το charade γιατι σωζεται ενα εδω κοντα και το βλεπω καθε μερα!!
-
Εδώ που τα λέμε πάντως ... μόνο εγκυκλοπαιδικό το ενδιαφέρον τους πλέον. Καθένα καλό για την εποχή του.
Καμιά σχέση με τα τωρινά υπέροχα 'πυραυλάκια'. -
Θα ψηφιζα Honda αλλα για μένα το απόλυτο value for money βλέποντας το πιο σφαιρικά ήταν το starlet τα έκανε όλα πολυ καλα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εδώ που τα λέμε πάντως ... μόνο εγκυκλοπαιδικό το ενδιαφέρον τους πλέον. Καθένα καλό για την εποχή του.
Καμιά σχέση με τα τωρινά υπέροχα 'πυραυλάκια'.Ουσιαστικα ναι, εκτος αν εχεις καποιο φιλο-γνωστο, με καποιο καλοδιατηρημενο-ετοιμοπολεμο, που να ξερει και να το παει οπως του αξιζει. Απλα πιστευω οτι και λογω ελειψης προσθετου βαρους, ογκου-χωρων, ηχομονωσης, εξοπλισμου ανεσης, και γενικοτερα των παραμετρων που συντελουν πλεον στην παθητικη ασφαλεια, υπηρξε σε αυτα τοτε, μια πιο ανοθευτη και αποτομη εκρηξη αδρεναλινης ακομα και κατα την απλως σβελτη οδηγηση τους, ακομα και απο ιπποδυναμεις των 100ιππων πχ, και φυσικα χωρις να χρειαζεται (στα πιο μικρα μοντελα τουλαχιστον) να πουλησει κανεις ενα...οικοπεδο, για να αγορασει ενα απο αυτα εκεινη την εποχη.
-
Φυσικά και συμφωνώ ως προς τα χαρακτηριστικά τους αλλά ...>Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
πχ, και φυσικα χωρις να χρειαζεται (στα πιο μικρα μοντελα τουλαχιστον) να πουλησει κανεις ενα...οικοπεδο
... αν και πολλοί ... αγόραζαν οικόπεδα με τις αδεξιότητες τους!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φυσικά και συμφωνώ ως προς τα χαρακτηριστικά τους αλλά ...>πχ, και φυσικα χωρις να χρειαζεται (στα πιο μικρα μοντελα τουλαχιστον) να πουλησει κανεις ενα...οικοπεδο... αν και πολλοί ... αγόραζαν οικόπεδα με τις αδεξιότητες τους!!!
, με την κακη εννοια, . Ευλογηcon ESP...
-
-
Ωραίο θέμα.
Ψήφισα τα γαλλάκια .Το 5αρι και το clio. Πιο ολοκληρωμένα για μένα καθώς είχαν ή μπορούσαν να έχουν εύκολα περισσότερη δύναμη από τους έτερους Γάλλους που βρίσκονται στην λίστα. Δυστυχώ μετά και την πώληση του 106, δεν πιστεύω πως θα έχω ξανά τόσο εύκολα το χαμόγελο μετά από μια στροφοδιαδρομή κι ας την κάνω στον μισό χρόνο.
-
Tην έριξα στο uno. Είχε ένα πολύ ωραίο ένας ξάδερφος (μετέπειτα με πράγματα από punto gt) και πολύ το λιγουρευόμουν...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φυσικά και συμφωνώ ως προς τα χαρακτηριστικά τους αλλά ...>πχ, και φυσικα χωρις να χρειαζεται (στα πιο μικρα μοντελα τουλαχιστον) να πουλησει κανεις ενα...οικοπεδο... αν και πολλοί ... αγόραζαν οικόπεδα με τις αδεξιότητες τους!!!
Αν μου εξασφάλιζες ότι θα είχα αξιοπιστία (π.χ. νοτ Μίκρα), τα περισσότερα τα έπαιρνα χθες για χρήση κανονική.
-
Να θυμίσουμε εδώ ότι το 1988 η Νισσάν έβγαλε σε μικρή παραγωγή ένα Μίκρα 930 κυβικών με τούρμπο και κομπρεσσέρ (ρε κάτι μου θυμίζει αυτό ) το οποίο έβγαζε 110 αλόγατα.
-
Είχα στα 20 μου ένα τέτοιο δανεικό για ένα 6μηνο από ξάδερφο εν αναμονή του VTS τότε. Στην εποχή του ήταν απίστευτο αλλά ήθελε προσοχή γιατί σου έβγαζε εισιτήριο για τον άλλο κόσμο στο πι και φι. Γκάζι, οδική συμπεριφορά, υπέροχος ήχος από custom εξάτμιση σε προσιτή τιμή. Αυτό και το vts θα τα θυμάμαι πάντα και ευτυχώς που υπήρξαν και αυτά εκείνα τα χρόνια και ζήσαμε κ εμείς οι πλήβειοι καταστάσεις οδηγικής απόλαυσης.
Peugeot 106 1.6 8V
Ερωτας...!
-
Φυσικά ψήφισα τα RENAULT γιατί είχα (και έχω) 5 GT Turbo (δεύτερης γενιάς με τα 120 άλογα) και είχα (αλλά δεν έχω πια) CLIO 1800 16v.
Από την λίστα που υπάρχει τα RENAULT μακράν μπροστά.Αλήθει το 5GT πρώτης γενιάς γιατί έχει αποκλειστεί από την λίστα; Γιατί έχει 115 άλογα;
Edit
Θυμίζω ή κάνω γνωστό για όσους δεν το ξέρουν ό,τι το 5GT Turbo ήταν από τα λίγα αυτοκίνητα της εποχής που μπορούσε να κάνει τα 0-1000 μέτρα σε χρόνο κάτω από 30 sec επίδοση που ακόμα και σήμερα δεν είναι τόσο εύκολη και την εποχή εκείνη ήταν κτήμα αυτοκινήτων επιπέδου BMW M3 και PORSCHE 911 και όλα αυτά από ένα πανάρχαιο μοτεράκι με πλάγιο εκκεντροφόρο και καρμπυρατεράκι (αλλά πολύ καλό σύστημα υπερπλήρωσης). Αλλά ήταν πανάλαφρο 830 κιλά (εγώ είχα ζυγίσει το δικό μου και ήταν 870).
Μικρες "βομβες" στα τελη 80's αρχες 90's