-
Διεγράφη off-topic και backseat moderating. Για ποιό λόγο προσπαθείς να ανοίξεις κόντρα με τους Mods ? Σε παρακαλώ μην το συνεχίζεις [Mod]
-
Ο χρήστης koun έγραψε:
Σημείωση: Όταν τελείωσαν τα «επιχειρήματα» για κατανάλωση... 5δις Α για να παραχθεί το απαιτούμενο Η2, περάσαμε στη φάση της απλής –κατά Γιόσεφ Γκέμπελς- προπαγάνδας. Ο «μαστροτάδε», οι «άσχετοι», κτλ. Το ποιος υποτιμάει τη νοημοσύνη ποιών είναι σαφές. Το λόγο δεν γνωρίζουμε (ακόμη)...
Over & Out
N.K.Δεν θα κατακρίνω εδώ δημοσιογράφους και περιοδικό. Επειδή σέβομαι την ιστορία των 4Τ και θεωρώ τον ευατό μου φιλοξενούμενο στο φόρουμ.
Για διάφορες απόψεις που διατύπωσες (αποδείξεις, ....) ήδη σου απάντησαν πολλοί.
Απλά για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις, εξακολουθεί να χρειάζεται πάνω από 1 Κιλο-Αμπερ για να παραχθεί αρκετό υδρογόνο, που σημαίνει ποσοστό της τάξης 1% κατ' όγκο προς τον αέρα ή κατά μάζα προς την βενζίνη. Δεν απαξίωσε τίποτα, από αυτά που θέλεις να υποτιμάς σαν 'επιχειρήματα', το πυροτέχνημα σύγκρισης όγκου αερίου υδρογόνου με όγκο υγρής βενζίνης!Επίσης για την μέση κατανάλωση ενός i30 1.4 χωρίς τα ηλεκτρολυτικά, διάβασε την απάντηση που πήρα στην ενότητα Κατασκευαστές/HYUNDAI Forum:
Αν κάποιοι έχετε i30 1.4 θά ήθελα μου γράψετε πόση βενζίνη σας καίει σε lt/100km, αν άλλαξε με το χρόνο και αν έχει υπολογιστή μέτρησης της κατανάλωσης ή το εκτιμάτε από γεμίσματα.
Είχα για δυο μέρες ένα ενοικιαζόμενο i30 1.4 με κάπου 20.000 χλμ στο κοντερ. Έχει υπολογιστή μέτρησης της κατανάλωσης (trip computer) από τη βασική έκδοση. Είχα μηδενίσει κατά την παραλαβή και έκανα περίπου 400 χλμ κυρίως στην εθνική. Μου έβγαλε μεση κατανάλωση 7,8 L/100km χωρίς κλιματισμό, το πάτησα δε αρκετά. Οικονομικό θα το έλεγα.
Παρ΄όλα αυτά στο άρθρο των 4Τ διαβάσαμε ότι '... είχαμε διαπιστώσει μια μεγάλη μέση κατανάλωση των 10,2 λιτρων/100χλμ, που μπορεί εύκολα να ξεπεράσει και τα 11 lt/100χλμ...' και ότι 'με συνετή οδήγηση μπορεί να πέσει στα 8,8 λιτρα/100 χλμ'.
-
Ένας συγγενής μου πρόκειται να βάλει ένα αντίστοιχο 'σύστημα', και προσπαθούσε μάλιστα να με πείσει ότι δουλεύει, χρησιμοποιώντας παραδείγματα άλλων πελατών του 'μηχανικού' που πουλάει το συγκεκριμένο. Μου έλεγε ότι πρόκειται για σύστημα που 'δεν υπάρχει στην αγορά', ότι δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα, ότι είναι καλύτερο κλπ κλπ. Και ότι μάλιστα το συγκεκριμένο φτάνει μέχρι και 40% (!!!!!!!!!!) εξοικονόμηση βενζίνης (όχι εντάξει, τα μαλλιά μου είναι ακόμα στη θέση τους)....
Φυσικά μετά τις ερωτήσεις μου ανέφερε ότι παίρνει ρεύμα από τη μπαταρία, ότι είναι 'κλιμακούμενο' ανάλογα τα κυβικά, και ότι πρόκειται περί πλαστικής (!!!) κατασκευής (ήθελα να'ξερα, τα 600-700-800 ευρώ γιατί τα χρεώνουν ? για την 'πατέντα' ?). Άρα πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σύστημα.
Φυσικά δεν μπήκα στο κόπο να του αναλύσω επακριβώς τα της φυσικοχημείας (και αυτός μορφωμένος άνθρωπος είναι, δεν πιστεύω ότι το έχει καταπιεί αμάσητο το παραμύθι). Αλλά όταν τον ρώτησα (επειδή ξέρει από αυτοκίνητα) πως ακριβώς επιτυγχάνει εξοικονόμηση βενζίνης το σύστημα, μου είπε ότι δεν κάνουν επαναπρογραμματισμό (αυτό έλλειπε....) αλλά βάζουν αποστάτη/ες στους O2 sensors Και καλά 'για να δουλέψει το σύστημα'...αλλά του είπα το προφανές ότι ακριβώς από αυτό τον αποστάτη προκύπτει η όποια εξοικονόμηση θα δει....όπως επίσης θα δει φτωχότερα μείγματα, αυξημένη απόδοση, μεγαλύτερες θερμοκρασίες, και πιθανότατα -με κακή βενζίνη ή με κακό συνδυασμό φορτίου/σχέσης- θα ακούσει επίσης και πειράκια....Του έφερα και τα γνωστά επιχειρήματα περί εξωτερικών μπουκάλων H2 ή των μπουκάλων N2O και πόση λίγη -χρονικά- αλλά όντως μετρήσιμη επίπτωση έχουν αυτά, και να τα συγκρίνει με το 1-1,5 λίτρο νερού που χρησιμοποιούν αυτά τα 'συστήματα', ή το γεγονός ότι με 2Α στα 12V δεν είναι δυνατόν να παράγεις 2 και 3kW, αλλά αυτός φαίνεται ότι είχε πειστεί....
Μου είπε ότι θα κάνει 200-300 χλμ για να 'μετρήσει' και θα μου πει τα νέα του. Του είπα προφανώς να μην πετάξει τα χρήματά του, και ότι επίσης προφανώς δεν πρόκειται να το βάλω εγώ...
-
Περιμένουμε νέα μετά από 200-300km και -600€.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
αλλά βάζουν αποστάτη/ες στους O2 sensors Και καλά 'για να δουλέψει το σύστημα'.....Με αυτό είναι εγγυημένη η αλλαγή στην κατανάλωση, αλλά γιατί να πληρώσει την ηλεκτρολυτική σαχλαμάρα .... για να έχει την ψευδαίσθηση ότι βάζει υδρογόνο και μπορεί να φτωχύνει ακίνδυνα το μείγμα? Θέμα ψυχολογίας και μεταφυσικής!
Ας βάλει απλά 'αποστάτη/ες στους O2 sensors', υδρογόνο δεν υπάρχει!
Αυτός λοιπόν θα βγεί μεθαύριο και θα λέει ότι δούλεψε το σύστημα! Αλλοίμονο αν σου πουλήσει κάποιος παρόμοιος το αμάξι του
Σιγά μην έχει μάθει γράμματα ! Δυστυχώς πολλοί παίρνουν πτυχία αλλά 'φοβούνται' να κάνουν δυό χονδροειδείς πράξεις να εκτιμήσουν ένα μέγεθος.
-
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 19&catid=3
-
Και ότι θα έκανα ένα up, τέτοια θέματα δεν χάνονται.
Και το άρθρο στο newsit είναι διαμάντι από τα λίγα!
Υδρογονοκίνηση λέει...
-
'Vagnar » 23/03/12 12:11
Περιμένουμε νέα μετά από 200-300km και -600€.'
A.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Και ότι θα έκανα ένα up, τέτοια θέματα δεν χάνονται.Και το άρθρο στο newsit είναι διαμάντι από τα λίγα!
Υδρογονοκίνηση λέει...
Περιμένεις σωστή δημοσιογραφία από το site του Ευαγγελάτου;
Καραμπινάτη διαφήμιση είναι, δεν είναι ρεπορτάζ. -
Δεν ήξερα ότι είναι αυτουνού το site...
Εξαιρετικής ποιότητας διασκέδαση όμως το άρθρο...
-
Αυτή η ιστορία είναι τόσο αηδιαστική .... και εξαπλώνεται σαν καρκίνος στην Ελληνική κοινωνία
-
Είπαμε να προσπαθήσουμε να μείνουμε στο θέμα [mod]
-
Ας προσπαθήσουμε να κρατηθούμε στο θέμα. [mod]
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Αυτή η ιστορία είναι τόσο αηδιαστική .... και εξαπλώνεται σαν καρκίνος στην Ελληνική κοινωνίαΑυτή η ατάκα ταιριάζει σχεδόν σε κάθε άρθρο κάθε εφημερίδας που κυκλοφορεί...
Sorry για το off topic
Αναμένουμε με αγωνία νέες εξελίξεις...
-
Το θέμα ειναι άκρως ενδιαφέρον...
Μια απορεία μόνο: Η συσκευή υδρογονοκίνησης δουλεύει και με νερό Καματερού; -
Ο χρήστης tarantules έγραψε:
Μια απορεία μόνο: Η συσκευή υδρογονοκίνησης δουλεύει και με νερό Καματερού;κανεις up το θέμα απλά για να πετάξεις τη βλακεία σου, τουλάχιστον να μάθεις κ κάτι... είναι απορία
-
!
A. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Μια απορεία μόνο: Η συσκευή υδρογονοκίνησης δουλεύει και με νερό Καματερού;κανεις up το θέμα απλά για να πετάξεις τη βλακεία σου, τουλάχιστον να μάθεις κ κάτι... είναι απορία
-
Πραγματικά ντροπή κύριε Ν.Κ.
Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα.Δεν εξετάζω αν η συσκευή αποδίδει η όχι, αυτό ήταν δική σας δουλειά και ΔΕΝ την κάνατε.
Ειλικρινά ελπίζω ο κύριος Καββαθας να μην βλέπει την κατάντια αυτή.
Αν συνεχίσετε με αυτήν την λογική της μετατροπής του ιστορικότερου περιοδικού της χώρας σε lifestyle προσπέκτους, η κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένη στην Ελλάδα του 2012 και των 70000 πωλήσεων αυτοκινήτων ετησίως.
Προσπαθήστε να ξαναεστιάσετε στους λάτρεις της αυτοκίνησης, ίσως δεν είναι πολύ αργά ακόμα....
-
Ο χρήστης sainof έγραψε:
Πραγματικά ντροπή κύριε Ν.Κ.
Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα.Δεν εξετάζω αν η συσκευή αποδίδει η όχι, αυτό ήταν δική σας δουλειά και ΔΕΝ την κάνατε.
Ειλικρινά ελπίζω ο κύριος Καββαθας να μην βλέπει την κατάντια αυτή.
Αν συνεχίσετε με αυτήν την λογική της μετατροπής του ιστορικότερου περιοδικού της χώρας σε lifestyle προσπέκτους, η κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένη στην Ελλάδα του 2012 και των 70000 πωλήσεων αυτοκινήτων ετησίως.
Προσπαθήστε να ξαναεστιάσετε στους λάτρεις της αυτοκίνησης, ίσως δεν είναι πολύ αργά ακόμα....
Δυστυχώς φίλε μου έχεις μείνει σε άλλη εποχή.......... Πάνε αυτά.
Γεννητρια υδρογονου (hho )