-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το ποστ του koun υπογραμμίζει την προβολή αυτή γιατί έμμεσα αποποιείται των ευθυνών του περιοδικού υπονοώντας πως απλά παραθέτει το τι λέει ο 'εφευρέτης'. Οπότε είτε η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού είναι εντελώς ανίκανη να κρίνει κάτι σε τόσο στοιχειώδες επίπεδο, είτε το παρουσιάζει έτσι όπως το παρουσιάζει συνειδητά.
αυτο ειναι το τραγικοτερο ολων.
Αμτι να βγει καποιος απ το περιοδικο να πει πεντε πραγματα κουοτοταρουν μπουρδες του 'βελτιωτη'. Ειτε το κανουν ωστε μετα να μπορουν να πουν εμεις δεν υποστηριξαμε τπτ, ο μαστροταδε τα ελεγε, ειτε ειναι ανιδεοι.Σε καθε περιπτωση απαραδεκτοι...
to περιοδικό ξεκλείδωσε ένα θέμα που το είχαν κάνει (μη πω) διάφοροι χρήστες που έβριζαν το περιοδικό κ εμάς κ οι ίδιοι οι μοντερατορς που βάζανε φωτογραφίες με φαγητά κ σαλάτες, που λέγανε οι βλακεία ζει. είστε γελοίοι κτλ κτλ.
το περιοδικό κ πολύ ασχολήθηκε φίλε μου, κ κουνίτης το πιο πιθανό είναι τη δευτέρα να τα ακούσει από τον ΣΧ
To θέμα το ξεκλειδώσανε οι moderators φίλε μου [Mod] -
Μετατρέψτε το αυτοκίνητο σας
σε υβριδικό και κερδίστε!!!Αυτό το κομμάτι της διαφήμισης δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση;
-
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Το ποστ του koun υπογραμμίζει την προβολή αυτή γιατί έμμεσα αποποιείται των ευθυνών του περιοδικού υπονοώντας πως απλά παραθέτει το τι λέει ο 'εφευρέτης'. Οπότε είτε η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού είναι εντελώς ανίκανη να κρίνει κάτι σε τόσο στοιχειώδες επίπεδο, είτε το παρουσιάζει έτσι όπως το παρουσιάζει συνειδητά.
αυτο ειναι το τραγικοτερο ολων.
Αμτι να βγει καποιος απ το περιοδικο να πει πεντε πραγματα κουοτοταρουν μπουρδες του 'βελτιωτη'. Ειτε το κανουν ωστε μετα να μπορουν να πουν εμεις δεν υποστηριξαμε τπτ, ο μαστροταδε τα ελεγε, ειτε ειναι ανιδεοι.Σε καθε περιπτωση απαραδεκτοι...
to περιοδικό ξεκλείδωσε ένα θέμα που το είχαν κάνει (μη πω) διάφοροι χρήστες που έβριζαν το περιοδικό κ εμάς κ οι ίδιοι οι μοντερατορς που βάζανε φωτογραφίες με φαγητά κ σαλάτες, που λέγανε οι βλακεία ζει. είστε γελοίοι κτλ κτλ.
το περιοδικό κ πολύ ασχολήθηκε φίλε μου, κ κουνίτης το πιο πιθανό είναι τη δευτέρα να τα ακούσει από τον ΣΧ
To θέμα το ξεκλειδώσανε οι moderators φίλε μου [Mod]Τα πιστευεις αυτα που λες? τι δουλεια εχει το περιοδικο με το φορουμ?
Ο κουνιτης το μονο που εκανε ηταν να μας πει τι λεει ο μαστροϋδρογονο.
-
Πραγματικά ντρέπομαι να πω ότι αγόραζα το περιοδικό για πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια.....
Αλλά βέβαια μου θύμισε το λόγο που σταμάτησα να το αγοράζω...Σχετικά με τον όγκο του υδρογόνου αν τον μετρήσετε καθώς κυκλοφορεί στην εισαγωγή προς το θάλαμο καύσης καθώς η θερμοκρασία του θα αυξάνεται ο όγκος του θα πολλαπλασιάζεται.... Μάλλον θα φτάσει πολύ πιο πάνω από το 7% του όγκου βενζίνης...
Η συγκεκριμένη κυψέλη ηλεκτρόλυσης γιατί μου φαίνεται πολύ απλή και πλαστική σε σχέση με άλλες που είδα με πολλές μεταλλικές πλάκες;; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η συγκεκριμένη κυψέλη ηλεκτρόλυσης γιατί μου φαίνεται πολύ απλή και πλαστική σε σχέση με άλλες που είδα με πολλές μεταλλικές πλάκες;;Η απάντηση είναι πολύ απλή, οι κυψέλες που έχεις στο μυαλό σου λέγονται στην καθομιλουμένη ενεργειακές κυψέλες (fuel cells στα αγγλικά) και έχουν πολύ εξελιγμένες ημιπερατές διατάξεις που απάγουν το δυναμικό οξυδοαναγωγής και το αποδίδουν σαν ηλεκτρικό ρεύμα.
Η συγκεκριμένη 'κυψέλη' ουσιαστικά είναι ευηχη ονομασία αυτού που στην πράξη αποκαλούμε πχ ΜΠΙΤΟΝΙ. Δεν κάνει τίποτα, είναι ένα δοχείο με νερό.
-
Eνας συναδελφός μου έχει πάρει απόφαση να βάλει το μηχανισμό αυτό στο αστρα του 1,8 μοντελο '08 στην Αρτα και μάλιστα μου είπε πως έχει απόδοση 40% επι της μεσης κατανάλωσης ενος αυτοκινήτου. Ξερει λέει απο άλλον χρήστη. Τον ξέρω προσωπικά και θεωρώ ότι δεν εχει λόγο να κανει διαφήμιση. Απο κει και πέρα επειδή είναι ήδη αποφασισμένος θα περιμένω να δω απο αυτόν αν πραγματικά συμβαίνει να κανει 180χιλ με 30 ευρώ! ...όπως λέει! Ταξιδεύουμε και μάζι και μπορώ να δω.
Εν το μεταξύ,άλλος ένας το σκέφτεται σοβαρά και θα το ψάξει το θέμα όπως λέει.
Δεν υπάρχει κανενας εδω μέσα που να ξέρει απο πρώτο χέρι τι συμβαίνει με την απόδοση της συσκευής αυτής? -
Αν βαλεις μαγνητακια και υδρογονο τι γινεται?
Τροφη για σκεψη
-
Αν βαλεις μαγνητακια και υδρογονο τι γινεται?Τροφη για σκεψη
-
Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από τότε που «συνάδελφος» προσπάθησε να αποδείξει πως οι 4Τ δημοσίευσαν δοκιμή του Fiat Panda χωρίς να το έχουν οδηγήσει. Χαμός στο φόρουμ! Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι!
Τώρα το Hydro-gen. Ξανά μανά τα ίδια. Κάποιος προσπαθεί να αμφισβητήσει στη θεωρία αυτό που εμείς αποδείξαμε στην πράξη με μετρήσεις. Α, ξέχασα. Ποιές μετρήσεις; Μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν τις βγάλαμε από το μυαλό μας, ότι τις κάναμε σωστά, ότι δε λαδώσαμε το δυναμομέτρη να πατάει λιγότερο γκάζι; Όχι βέβαια! Συμπέρασμα: Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι. Και άσχετοι επίσης, για να μην ξεχνιόμαστε.
Δε μας εμπιστεύεστε; Δικαίωμά σας. Αλλά το να ζητάτε κάθε φορά απαντήσεις από αυτούς που a priori θεωρείτε ανέντιμους και πουλημένους είναι μάλλον ολίγον διαστροφή, δε νομίζετε; Δε θα έγραφα τίποτα σε αυτήν την ενότητα, όπως δε γράφω και σε άλλες πλέον, γιατί δεν έχω καμία ανάγκη να αποδείξω πως, οι συνάδελφοί μου κι εγώ, δεν είμαστε ελέφαντες. Το έκανα, γιατί ο κ. Καλής μας έστειλε μία απάντηση για τα όσα γράφονταν και θεώρησα υποχρέωσή μου να την κοινοποιήσω. Και να ‘μαι πάλι Σαββατόβραδο στο φόρουμ... Καλημέρα σε όλους.
Ν.Κ.Υ.Γ: Αλήθεια, αν εμείς έχουμε συμφέρον να προωθούμε συσκευές, αυτοκίνητα, κτλ, γιατί όποιος ανακινεί το οποιοδήποτε θέμα, καλυπτόμενος μάλιστα πίσω από ένα username (και βασιζόμενος σε εσφαλμένες χημικές ή δημοσιογραφικές υποθέσεις), να μην έχει; Λέω εγώ τώρα...
-
Τι αποδείξατε με μετρήσεις? Πως η συγκεκριμένη 'συσκευή' μείωσε την κατανάλωση κατά 26%? Μιλάμε σοβαρά τώρα?
Ειδικά για τις δυναμομετρήσεις, οι δύο καμπύλες είναι σχεδόν ταυτόσημες, οι διαφορές είναι ελάχιστες (σαφως μεσα στα όρια σφάλματος της μέτρησης) και δεν αναλύεται πουθενά στο άρθρο πως είναι δυνατόν μία διαφορά της τάξης του 0% σε ισχύ να αποφέρει μείωση 25% σε κατανάλωση.
Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα στο οποίο το κατ'έξοχήν αντικείμενο είναι η μείωση της κατανάλωσης, προκύπτει ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σημαντικό ποσοστό (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ 25%!) και δεν φοβάστε πως το να δημοσιεύετε τέτοια νούμερα είτε θα πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί αναλυτικά (με ακριβείς συγκριτικές μετρήσεις) ή να αναφέρεται με τεράστια γράμματα πως τα νούμερα αυτά είναι εντελώς εμπειρικά και κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύουν ΚΑΘΟΛΟΥ.
Το γεγονός είναι πως αν κάποιος διαβάσει το συγκεκριμένο τεύχος, χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις ώστε να το κρίνει, θα πιστέψει πως δίνοντας 600 ευρώ θα έχει κατανάλωση μειωμένη τουλάχιστον κατά 22%.
Αυτό αναφέρετε ξεκάθαρα, είστε οκ με την συνείδησή σας ή έστω πιστεύετε πως δεοντολογικά είναι σωστό?
Πραγματικά υποτιμάτε την νοημοσύνη όλων όσων έχουν διαβάσει έστω 'εμείς και ο κόσμος' με το άρθρο και τα ποστ αυτά.
Δύο περιπτώσεις υπάρχουν, είτε αυτός που έγραψε το άρθρο είναι προκλητικά άσχετος με το θέμα είτε εν γνώση του παραπλανεί τον αναγνώστη που θα πετάξει ένα μισθό στα σκουπίδια επειδή πίστεψε πως το περιοδικό είναι σοβαρό.
ΥΓ. Το θιγμένο ύφος είναι τουλάχιστον αστείο, εδώ κρίνουμε ένα άρθρο που σκόπιμα ή όχι παραπλανεί τον κόσμο, το πόσο αξιόπιστος είναι ο καθένας μας ας το κρίνουν όσοι μας διαβάζουν. Ομοίως και το πόσο επώνυμα ή ανώνυμα γράφουμε κάτι και αν το ΝΚ είναι πιο σαφές από το ΙΚΕ.
-
Απίστευτη πατάτα από τους 4Τ.
Και πάλι κρίμα.
Α, και οι κλέμμες όλα τα λεφτά.... -
Ο χρήστης koun έγραψε:
Τώρα το Hydro-gen. Ξανά μανά τα ίδια. Κάποιος προσπαθεί να αμφισβητήσει στη θεωρία αυτό που εμείς αποδείξαμε στην πράξη με μετρήσεις. Α, ξέχασα. Ποιές μετρήσεις; Μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν τις βγάλαμε από το μυαλό μας, ότι τις κάναμε σωστά, ότι δε λαδώσαμε το δυναμομέτρη να πατάει λιγότερο γκάζι; Όχι βέβαια! Συμπέρασμα: Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι. Και άσχετοι επίσης, για να μην ξεχνιόμαστε.
η δοκιμη με ΕΝΑ αυτοκινητο, χωρις να τηρηθει ΤΙΠΟΤΑ που θα διασφαλιζε την ακριβεια και επαναληψιμοτητα των μετρησεων, την ονομαζετε 'αποδειξαμε στην πραξη';;;
το στοιχειωδες που θα εκανε οποιοσδηποτε ανακαλυπτε το αγιο δισκοποτηρο της οικονομιας καυσιμου, θα εκανε τα ακουλουθα...
σκεψου το εξης σεναριο:
ενα αυτοκινητιστικο περιοδικο 'ανακαλυπτει' μια συσκευη η οποια μειωνει την καταναλωση καυσιμου 25% (εκπληκτικα μεγαλο ποσοστο).
τι πρεπει να κανει αυτο το περιοδικο;
α. την παπια
β. την κοτα
γ. εντυπωσιαζεται απο το αποτελεσμα, και αποφασιζει να ξανακανει μετρησεις με διαφορετικα αυτοκινητα ή με καλυτερες 'εκδοσεις' της συσκευης, με σκοπο να επαληθευσει τα αποτελεσματα. Στη συνεχεια, αναλογως των αποτελεσματων, ενημερωνει τους αναγνωστες του οτι η συσκευη εχει αποτελεσματα ή οτι προκειται για κατι αχρηστο.απο τους εργαζομενους στο περιοδικο, το εβαλε αραγε κανενας στο προσωπικο του αυτοκινητο; Γιατι με 25% οικονομια λογικα θα πρεπει να το εχουν βαλει ολοι.
-
Ένα τελευταίο ποστ για τους καλοπροαίρετους επισκέπτες του φόρουμ.
- Οι μετρήσεις κατανάλωσης έγιναν επί 7.500 χλμ., με διαφορετικούς οδηγούς, στιλ οδήγησης και οδηγικές συνθήκες (αυτοκινητόδρομος, πόλη, επαρχιακές οδοί, κτλ). Μάλλον επαρκέστερο δείγμα από μία διαδρομή, όπως αντιπροτείνεται...
- Οι 2,5 ίπποι στους 100 είναι κάτι παραπάνω από 0% που ισχυρίζεται κάποιος. 2,5% στο ίδιο αυτοκίνητο με τις ίδιες συνθήκες μέτρησης και επαναληψιμότητα 5 μετρήσεων δεν είναι στατιστικό σφάλμα.
- Αφού δίνεται εγγύηση επιστροφής χρημάτων για τρεις μήνες, πώς θα πετάξει κάποιος τα λεφτά του; Μάλλον ψέματα είναι κι αυτό...
- Για τη μείωση υδρογονανθράκων δεν είδα καμιά παρατήρηση. Στατιστικό λάθος να υποθέσω.
Σημείωση: Όταν τελείωσαν τα «επιχειρήματα» για κατανάλωση... 5δις Α για να παραχθεί το απαιτούμενο Η2, περάσαμε στη φάση της απλής –κατά Γιόσεφ Γκέμπελς- προπαγάνδας. Ο «μαστροτάδε», οι «άσχετοι», κτλ. Το ποιος υποτιμάει τη νοημοσύνη ποιών είναι σαφές. Το λόγο δεν γνωρίζουμε (ακόμη)...
Over & Out
N.K. -
εγω περιμενω να μας πειτε ποσοι απο το περιοδικο το εβαλαν στα αυτοκινητα τους.
-
πόσοι αλλά το βασικότερο ποιοί.
-
Ο χρήστης koun έγραψε:
Ένα τελευταίο ποστ για τους καλοπροαίρετους επισκέπτες του φόρουμ.- Οι μετρήσεις κατανάλωσης έγιναν επί 7.500 χλμ., με διαφορετικούς οδηγούς, στιλ οδήγησης και οδηγικές συνθήκες (αυτοκινητόδρομος, πόλη, επαρχιακές οδοί, κτλ). Μάλλον επαρκέστερο δείγμα από μία διαδρομή, όπως αντιπροτείνεται...
N.K.
Καποιος πρεπει να σας εξηγησει πως γινονται τα πειραματα
-
Ο χρήστης koun έγραψε:
Ένα τελευταίο ποστ για τους καλοπροαίρετους επισκέπτες του φόρουμ.- Οι μετρήσεις κατανάλωσης έγιναν επί 7.500 χλμ., με διαφορετικούς οδηγούς, στιλ οδήγησης και οδηγικές συνθήκες (αυτοκινητόδρομος, πόλη, επαρχιακές οδοί, κτλ). Μάλλον επαρκέστερο δείγμα από μία διαδρομή, όπως αντιπροτείνεται...
N.K.
Συγγνώμη Κε Κουνίτη, αλλά αυτό προσωπικά δεν το θεωρώ καθόλου επαρκές δείγμα όχι λόγω του μήκους της απόστασης, αλλά για όλα τα άλλα. Πώς μπορεί να βγει συγκεκριμένο συμπέρασμα όταν οι δοκιμές γίνονται απο διάφορους ανθρώπους, σε διάφορες συνθήκες, με διάφορα στυλ οδήγησης; Είμαι ο μόνος που θεωρώ ότι για να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα πρέπει οι δοκιμές να γίνουν την ίδια μέρα, από τον ίδιο άνθρωπο, στις ίδιες συνθήκες, με το ίδιο στυλ οδήγησης; Και ας είναι σε 100 ή σε 200 χιλιόμετρα, δεν χρειάζονται 7500! Αυτό που αναγράφεται στο άρθρο για σύγκριση είναι από όσο είδα κάτι σε στυλ 'είχαμε οδηγήσει παλιά το i30 και από όσο θυμόμαστε έκαιγε κοντά 11 λίτρα, τώρα έκαψε 7,5 άρα 26% οικονομία'. Τι πράματα είναι αυτά;
Πηγαίνετε μια μέρα στα Μέγαρα, γυρίστε 50 γύρους με το hydro-gen, άλλους 50 χωρίς. Σταθερό γυρολόγιο, ίδιος οδηγός, ίδιο στυλ οδήγησης (νορμάλ πράματα, δε χρειάζεται να γυρνάει σε οριακούς ρυθμούς). Έτσι νομίζω ότι βγαίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα. Όχι όταν τη μια μέρα το οδηγεί κάποιος τέζα στο βουνό και μετά ένας άλλος το πάει χαλαρό ταξίδι και μετά ένας άλλος το έχει για το γραφείο-σπίτι για μερικές μέρες. - Οι μετρήσεις κατανάλωσης έγιναν επί 7.500 χλμ., με διαφορετικούς οδηγούς, στιλ οδήγησης και οδηγικές συνθήκες (αυτοκινητόδρομος, πόλη, επαρχιακές οδοί, κτλ). Μάλλον επαρκέστερο δείγμα από μία διαδρομή, όπως αντιπροτείνεται...
-
Καποιος πρεπει να σας εξηγησει πως γινονται τα πειραματαΑκριβώς. Υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που μπάζουν. Και θα έπρεπε να αναφέρονται περισσότερα στοιχεία για τα καυσαέρια αλλά κυρίως για τη μεθοδολογία που θα πρέπει να είναι άμεμπτη και επαναλήψιμη και βέβαια να υπάρχουν και κάποια κοντρόλς και η όλη σύγκριση να είναι τυφλή δηλαδή αυτός που οδηγάει να μην ξέρει τι οδηγάει (δύο αυτοκίνητα ίδια και τα δύο με το σύστημα αλλά στο ένα να μην είναι λειτουργικό).
Άλλο το να μετρήσεις απλά τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου, εννοείται ότι αποτελεί δείγμα του συγκεκριμένου οχήματος την ημέρα εκείνη κλπ και άλλο να κάνεις σωστή σύγκριση σε τέτοιο πράμα. Για το λόγο αυτό υπάρχουν όμως και τα πανεπιστήμια, πολυτεχνεία κλπ. Παλιά οι 4Τ ζητούσαν την βοήθειά τους για τα συγκριτικά πειράματα τώρα πια φαίνεται ότι θεωρούν ότι το κάνουν καλά μόνοι τους. Λοιπόν σας λέω, και δεν είμαι μόνος μου, ότι δεν φαίνεται να το κάνετε καλά... Όσο για τον επίλογο που λίγο πολύ λέει τρέξτε να το πάρετε... κανένα σχόλιο...
Τουλάχιστον ας κάνουν κάτι πολύ απλό, ας αποσυνδέσουν το ρεύμα για την ηλεκτρόλυση, μόνοι τους χωρίς το μάστορα, χωρίς να πειραχτεί τίποτα άλλο. Γιατί νομίζω ότι οι άλλες ρυθμίσεις που γίνονται ταυτόχρονα επηρεάζουν την κατανάλωση και όχι το υδρογόνο... -
Μόνο εμένα μου φαίνεται οτι το πιο σωστό θα ήταν να γίνουν μετρήσεις όπως μετράνε καυσαέρια/κατανάλωση για τους κύκλους οδήγησης οι αυτοκινητοβιομηχανίες;
Γεννητρια υδρογονου (hho )