-
mjacob θα στο πω απλά.
Από τη μία δεν είπα στο ελάχιστο ψέμματα ως προς το τι έχω ψηφίσει, από την άλλη ο συλλογισμός σου είναι εντελώς λάθος και το αποτέλεσμα στο οποίο οδηγείσαι είναι επίσης εντελώς λάθος. Αν δε το καταλαβαίνεις δε μπορώ να κάνω κάτι.
Πραγματικά σε ενδιαφέρει τόσο τι ψήφισα? Προσπαθείς να αποδείξεις κάτι με το να μου κολλήσεις κάποια ταμπέλα?
@efthymis το αν γνώριζαν, τι και πόσα γνώριζαν έχει σημασία με το αν τους ήθελαν? Ειλικρινά μου λες πως η πλειοψηφία δεν ήθελε το 2004 τους Ολυμπιακούς Αγώνες??!
@imago κρίμα (τη φωτογραφία εγώ την είχα βάλει αν σου λέει κάτι)
ΥΓ. Επειδή η συζήτηση κυμαίνεται πλέον μεταξύ του αν ο ΙΚΕ είναι βαμμένος πασόκος/ΝΔ και για το πως ο ελληνικός λαός σύσσωμος αντιδρουσε στην Ολυμπιάδα που του φόρτωσαν ρίχνω μπομπα. Δεν είμαστε και για χόρταση, αγανακτίστε ερήμην μου
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
@QsisVTS αν θεωρείς ΤΟΣΟ βλάκα τον κόσμο που να είναι πειθήνιο όργανο του mega ή κάθε καναλάρχη τότε οκ. ΣΥμπτωματικά οι περισσότεροι ψηφίζουν ότι τους βόλεψε.
Τώρα αν θες να με πείσεις πως κανένας δεν ήθελε την Ολυμπιάδα (αν και παιδάκι τότενες) μάλλον θα ζούσα σε άλλη Ελλάδα.
το τι τους βολευε ειναι σχετικο, δεν χωθηκαν ολοι στο δημοσιο απο τα παραθυρα, ουτε κερδισαν ολοι απο τις 2 κυβερνησεις
παρολα αυτα τις υποστηριζαν και για ενα σωρο ασχετους λογους που ξεκινουσαν απο τη κατοχη και εφταναν μεχρι τη χουντα
και δεν ειναι λιγοι αυτοι, ειδικα στις νεοτερες γενιες οπου η ανεργια εχει γινει αναρπαστηοσο για τα ΜΜΕ ειναι πολυ απλο το ζητημα , σου πιπιλανε ολη μερα το μυαλο οτι θα βγει καποιος απο τους 2 , λες κι εσυ οτι ειναι χρεος σου να ψηφιζεις γιατι ετσι ειχες μαθει απο το δημοτικο , πας και ριχνεις χωρις πολλη σκεψη τη ψηφο σου σε καποιον απο τους 2
κκε δεν ψηφιζεις γιατι ειναι εκτος πραγματικοτητας, τσιριζα δεν ψηφιζεις γιατι ειναι ταραξιες συμφωνα με τη τρεμη (και λιγο νουμερα εδω που τα λεμε) , καρατζαφερη επισης οχι γιατι ειναι φασιστας.. αρα στο τελος (μην εχοντας ιδεα και ενημερωση για τους υπολοιπους συνδυασμους) πετας τη ψηφο σου χωρις να το πολυσκεφτεις στο 'μια απο τα ιδια'
αυτο εχουν καταφερει αρχικα τα μεσα, να σου περιοριζουν τις επιλογες σου, απο κει και περα ο καθενας αναλογα με τα συμφεροντα του
οσο για τους ολυμπιακους, δεν ειπα οτι πολλοι δεν τους ηθελαν, σιγουρα πολλοι τους ηθελαν οπως ηθελαν και τη eurovision, οπως πολλοι βγηκαν και στην ομονοια να γιορτασουν το euro
οι περισσοτεροι απο μας εχουμε υπαρξει ζωα και εχουμε κανει λαθος επιλογες σε ο,τι αφορα τα πολιτικα.
ομως αυτο δε μας αφαιρει το δικαιωμα να διαμαρτυρομαστε για τα λαθη της εξουσιας (που πρακτικα προκειται για κυβερνησεις του ουτε 50% αυτο δε ξερω ποσο δημοκρατικο ειναι μαζι με αλλα κολπακια του εκλογικου μας συστηματος ) ή να αντιλαμβανομαστε τα λαθη μας και να διαμαρτυρομαστε
δεν πιστευω βεβαια οτι θα δωσει καποια λυση αυτο που γινεται στο συνταγμα , αλλα απο το τιποτα κατι ειναι κι αυτοπολλοι ανθρωποι παντως εκεινη την εποχη μιλουσαν για σπαταλη , στην αρχη δε θυμαμαι θετικες αντιδρασεις , στη συνεχεια αρχισε η πλυση εγκεφαλου μεχρι στο τελος να μπουν οι περισσοτεροι στο 'ολυμπιακο πνευμα'
ΥΓ ακομα κι αν ξαναβγηκε/ξαναβγει το πασοκ πχ (μπορει να ταν/ειναι και η νδ , δεν εχει σχεση) , θυμισου ποσοι πηγαν να ψηφισουν τη τελευταια φορα ή ποσοι θα πανε την επομενη
-
Πολυ σωστα τα λεει ο Qsis για το ρολο των ΜΜΕ.
O σακατης Δοκτωρ Γιοζεφ τα ειχε παρει πρεφα αυτα τα πραματα εδω και 80+ χρονια και φροντισε να τα αναγαγει σε επιστημη.
Τωρα αν καποιοι αρνουνται τη δυναμη της (σωστα δομημενης) προπαγανδας ειναι αλλουνου μουφτη κορανι, το οποιο ουδενα ο οποιος θελει να κανει σοβαρη συζητηση ενδιαφερει.Προσωπικα ημουν κατα της αναληψης των Ολυμπιακων Αγωνων.
Αλλα σιγουρα δε μπορω να κατηγορησω καποιον ο οποιος ηταν υπερ.
Τους Ολυμπιακους Αγωνες ηθελε εξ' άλλου επειδη ειχε διαβασει και δει κατα εκατονταδες τα ρεπορταζ (η τεχνη του δρος Γιζεφ που λεγαμε) που εδειχναν ολοκληρες περιοχες της Βαρκελωνης ή του Σιδνεϋ να αλλαζουν οψη.
Θεμιτο λοιπον να πιστευε (δικην τυριου στη φακα) οτι μπορει να συμβει το ιδιο κι εδω.
Ειμαι σιγουρος δε, οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των απλων πολιτων που πανηγυριζαν αμα τη αναληψει ηξερε το παρτι που θα ακολουθουσε μαλλον κατα της αναληψης των ΟΑ θα ηταν.
Και πολλοι απο αυτους που πανηγυριζαν τιμωρησαν το Σημιτη στις εκλογες του 04 εξ'αιτιας του παρτυ των ΟΑ.
Και ψηφισαν την επανιδρυση.
Και για αλλη μια φορα πηραν τα @@ τους.
Και μετα η τεχνη του δρος Γιοζεφ τους επεισε οτι το 'λεφτα υπαρχουν' ειναι οντως αληθεια.
Και εστειλαν την επανιδρυση στη Ραφηνα να τρωει σουβλακια.
Και Ω! του θαυματος ξαναπηραν τα @@ τους, ή μαλλον καλυτερα τους πηραν και τα σωβρακα...Θυμαστε πως αντιμετωπιστηκε το ΚΚΕ απο τα ΜΜΕ κατα τη διαρκεια της 'διεκδικησης'...
Απο 'γραφικοι σταλινικοι' μεχρι (οποία πρωτοτυπια...) μιασματα και Εθνικοι μειοδοτες. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
mjacob θα στο πω απλά.Από τη μία δεν είπα στο ελάχιστο ψέμματα ως προς το τι έχω ψηφίσει, από την άλλη ο συλλογισμός σου είναι εντελώς λάθος και το αποτέλεσμα στο οποίο οδηγείσαι είναι επίσης εντελώς λάθος. Αν δε το καταλαβαίνεις δε μπορώ να κάνω κάτι.
Πραγματικά σε ενδιαφέρει τόσο τι ψήφισα? Προσπαθείς να αποδείξεις κάτι με το να μου κολλήσεις κάποια ταμπέλα?
Το ερώτημα που ήθελα να σου κάνω στο έγραψα ρητώς και δεν θέλω να αποδείξω τπτ.
Για να σου κολλήσω κάποια ταμπέλα, ποσώς θα με ενδιέφερε το τι ψήφισες. Οι απόψεις σου μου αρκούν. Επίσης για να μην αγχώνεσαι, το να έχεις ψηφίσει ΠΑΣΟΚ/ΝΔ κάποιες φορές [από τις πάμπολλες που έχεις ψηφίσει συνολικά ] δεν θα με οδηγούσε στο να σε χαρακτηρίσω ΠΑΣΟΚο ή ΝΔίτη [εξ όσων γνωρίζω μόνο ένα μέλος, ενός εκ των δύο προαναφερθέντων κομμάτων, υπάρχει στο φόρουμ. Κατά δήλωσή του πάντα].
Το ερώτημα ήταν (και είναι) πως συνδυάζεις το ότι για τη δική σου ψήφο [τουλάχιστον εκείνη που βγήκε κυβέρνηση και την άλλη(άλλες) που δεν είσαι σίγουρος αν βγήκε ή όχι ] δεν έχεις μετανιώσει ποτέ, το ότι είναι αποτέλεσμα πάρα πολύ ψαξίματος ΚΑΙ ότι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι αυτοί που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το ερώτημα ήταν (και είναι) πως συνδυάζεις το ότι για τη δική σου ψήφο [τουλάχιστον εκείνη που βγήκε κυβέρνηση και την άλλη(άλλες) που δεν είσαι σίγουρος αν βγήκε ή όχι ] δεν έχεις μετανιώσει ποτέ, το ότι είναι αποτέλεσμα πάρα πολύ ψαξίματος ΚΑΙ ότι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι αυτοί που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ.Η απάντηση είναι απλούστατη: δεν το συνδυάζω. Εσύ έκανες το συλλογισμό και τον συνδυασμό αυτό.
ΥΓ. Να μαντέψω πως με άλγεβρα boole δε τα πας πολύ καλά ε?
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
O σακατης Δοκτωρ Γιοζεφ τα ειχε παρει πρεφα αυτα τα πραματα εδω και 80+ χρονια και φροντισε να τα αναγαγει σε επιστημη.
Τωρα αν καποιοι αρνουνται τη δυναμη της (σωστα δομημενης) προπαγανδας ειναι αλλουνου μουφτη κορανι, το οποιο ουδενα ο οποιος θελει να κανει σοβαρη συζητηση ενδιαφερει.o 'αιωνιος εβραιος' φανταζει σχολικη παρασταση γραμμενη απο παιδακια σε σχεση με ενα σημερινο δελτιο ειδησεων
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
@efthymis το αν γνώριζαν, τι και πόσα γνώριζαν έχει σημασία με το αν τους ήθελαν? Ειλικρινά μου λες πως η πλειοψηφία δεν ήθελε το 2004 τους Ολυμπιακούς Αγώνες??!ειλικρινα δε λεω σε κανενα τιποτα, εκανα καποιες ερωτησεις για να σκεφτειτε κι εσεις. Κατ'αρχας, δε μπορω να ξερω τι ηθελε η πλειοψηφια αφ'ενος γιατι ημουν 15 (!) κι αφ'ετερου γιατι πλειψηφια συνηθως θεωρουμε αυτο που προβαλλεται ως τετοια.
Αλλα να δεχτω οτι ο κοσμος ειχε ενθουσιαστει με την αναληψη των αγωνων. Θεωρειτε πως γνωριζε το παρτυ εκατομμυριων που παιζοταν στην πλατη του και παρολα αυτα συνεχιζε να χαιρεται??? Δεν το νομιζω... απλως η πλειοψηφια δεν πεινουσε τοτε (αυτοι που ειχαν γνωση των συνεπειων ομως πλουτιζαν) κι ετσι δεν ασχολιοταν περαιτερω, επαναπαυομενος απο το εορταστικο κλιμα που προοθουσαν τα μμε. Αυτα τουλαχιστον καταλαβαινω τωρα ως ενηλικας για την νοοτροπια της τοτε πλειοψηφιας.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν και σπανίως η παράταξη αυτού που ψήφισα βγήκε στην κυβέρνηση (ίσως και ποτέ, δεν είμαι σίγουρος )[/quote]
e ρε τι χάνω αυτές τις μέρες
θα θελα να ξερα πόσην ώρα σκεφτόσουν να γράψεις αυτήν την λεκτική ακροβασία
-
Εντυπωσιάζεσαι πολύ εύκολα αν θεωρείς λεκτική ακροβασία μία απλή πρόταση
-
αυτό ή το μεγαλείο τις μνήμης σου που δε θυμάται αν αυτό που έχει ψηφίσει έχει βγει κυβέρνηση στην πολύχρονη μεταπολεμική ιστορία τις ελληνικής δημοκρατίας
α,
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η απάντηση είναι απλούστατη: δεν το συνδυάζω. Εσύ έκανες το συλλογισμό και τον συνδυασμό αυτό.rrrrrright
ΥΓ. Να μαντέψω πως με άλγεβρα boole δε τα πας πολύ καλά ε?
σίγουρα καλύτερα απ' ότι τα πηγαίνουν τα ΥΓ σου
-
Βασικα οπως παντα, εγω αυτο που καταλαβα διαβαζοντας τις προηγουμενες σελιδες ειναι πως υπαρχει η μια αποψη οτι φταινε μονον οι πολιτικοι και τα golden boys και οι καναλαρχες και δε συμμαζευεται, και η αλλη οτι φταιμε μονο εμεις (ως συνολο) που ψηφισαμε αυτους που ψηφισαμε και που συμπεριφερομαστε ως ραγιαδες- λαμογια τοσα χρονια. Το εντυπωσιακο ειναι οτι το ενα δεν αναιρει το αλλο, αλλα συνεχιστε
Εμενα θα με ενδιεφερε περισσοτερο να δω προτασεις βεβαια, απο αναλυσεις για το τι φταιει το κουρασαμε εδω και 1 χρονο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αυτό ή το μεγαλείο τις μνήμης σου που δε θυμάται αν αυτό που έχει ψηφίσει έχει βγει κυβέρνηση στην πολύχρονη μεταπολεμική ιστορία τις ελληνικής δημοκρατίαςΜπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά δε πάνε όλοι να ψηφίσουν σαν στρατευμένα κομματόσκυλα, ο λόγος που είπα πως δεν είμαι σίγουρος είναι γιατι σε συγκεκριμένες εκλογές αποφάσισα πολύ δύσκολα τι να ψηφίσω και όπως και τις περισσότερες φορές αυτό έγινε με την εις άτοπο απαγωγή.
Έχω γεννηθεί το 79 και όχι δεν θυμάμαι από μνήμης ακαριαία τι έχω ψηφίσει σε βουλευτικές, δημοτικές, ευρωεκλογές και περιφερειακές. Αν ήξερα πως θα λυσσάγατε έτσι και πως υπήρχαν τόσα απωθυμένα θα το τσέκαρα και δεν θα είχα αμφιβολία. Αλλωστε αυτοβούλως το έγραψα, δεν ήταν υπεκφυγή σε κάποια ερώτηση (στο μυαλό του mjacob μπορεί και να ήταν, ποιος να ξέρει)
Για όποιον μελλοντικά κινδυνέψει να πέσει σε τόσο θαναητφόρο παράπτωμα λοιπόν μπορεί να συμβουλευτεί αυτό το λίνκ: http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... E%AD%CF%82
Αφού τσέκαρα αυτό που ήθελα μπορώ να πω με σιγουριά πως ξέρω αν η παράταξη όσων ψήφισα έχει ή δεν έχει εκλεγεί κυβέρνηση. Μπορείτε να κοιμηθείτε ήρεμοι
-
Πωπώ, κοίτα που ξεγλύστρισε
-
Εμενα μου φαινεται περιεργο που κάποιος που έχει σπαταλισει τόσο χρόνο για να ψηφίσει δεν ξέρει αν έχει κυβερνήσει ειδικά όταν μιλάμε για μια χώρα με τόση μεγάλη ποικιλία σε κυβερνήσεις. Ευτυχώς μου έκοψε να κοιτάξω το φόρουμ πριν κοιμηθώ πάντως, κρίμα Θα ταν να με πιαναν τπτ αυπνιες
-
Αν από όσα έχω γράψει μόνο αυτό σου έκανε εντύπωση τότε καλά είναι.
-
Μετά τα χτεσινά, θα συνεχίσουν πολλοί να κάνουν ότι δεν τους βλέπουν?
Ή θα συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από το 'θα ξεφουσκώσει' ? -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εμενα θα με ενδιεφερε περισσοτερο να δω προτασεις βεβαια, απο αναλυσεις για το τι φταιει το κουρασαμε εδω και 1 χρονο
Προτάσεις θα έπρεπε να ζητάς/ζητάμε από τους 300 επαγγελματίες βουλευτές και όχι από το φόρουμ. Γι' αυτό και τους ψήφισε ο λαός.
Επίσης, όποιος θεωρεί ότι είναι χαμηλό το επίπεδο εδώ, ας στείλει το βιογραφικό του στο opengov.gr. Ίσως τελικά δικαιωθεί.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι οτι εκτός από του 300 φταίει και ο ΙΚΕ.
Κάποιος να φέρει μια κρεμάλα επιπλέον στο σύνταγμα.ο ικε πεθαινει μονο με ενα πραγμα..
του φερνεις ενα subaru και του λες οτι ειναι σπανιο πουλι
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
...
Αν θες τη γνώμη μου καλά έκανες, εφόσον έκανες τη δουλειά σου τίμια χωρίς υπεξαιρέσεις, υπερκοστολογήσεις κλπ δεν έχεις να απολογηθείς για κάτι. Όμως συλλογικά σαν χώρα (ΟΛΟΙ οι πολίτες, όχι ένας πρωθυπουργός) αποφασίσαμε πως θέλουμε Ολυμπιακούς αγώνες, θέλουμε να δανειστούμε και θέλουμε να πληρώσουμε τους διάφορους imago να φτιάξουν τα ανάλογα έργα.
...
Όχι και όλοι ρε φίλε.
Την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι πήραμε τους αγώνες ήμουν έξω από το ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Ακούω τις κόρνες των αυτοκινήτων και απογοητευμένος ψιθυρίζω 'όχι ρε γμτ'.
Το ακούει η συνάδελφος που ήταν δίπλα μου και με ρωτάει τι γίνεται με τις κόρνες και γιατί είπα αυτό που είπα με τέτοια απογοήτευση.
Της απάντησα με μορφασμό ότι μόλις είχε γίνει η ανακοίνωση ότι πήραμε τους ολυμπιακούς αγώνες.Πριν, αλλά και κατα τη διάρκεια του, 2004 ούτε συμμετείχα ούτε ήθελα τους ΟΑ γιατί θεωρούσα ότι ήταν μία καταστροφική φιέστα. (ίσως το μόνο πραγματικά καλό που έφερε και άφησε ήταν το aDSL)
Τότε -φυσικά- ήμουν μλκς, κομπλεξικός και μίζερος.
Δεν έχει σχέση το τι πίστευα και τι φοβόμουν βέβαια, απλά τα γράφω όλα αυτά γιατί κάπως μου έκατσε εκείνο το 'ΟΛΟΙ' που έγραψες με κεφαλαία.
Και όχι τπτ άλλο, να σκεφτείς ότι το 1992-93 υποστήριζα θερμά να αναλάβει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς στο κοντινό μέλλον.
_
Το έχω ξαναγράψει νομίζω: το Σεπτέμβρη του 1997 που πήραμε τους Ολυμπιακούς ήμουν νεοσύλλεκτος 4-5 ημερών. Μας μάζεψαν όλους μαζί να μας το ανακοινώσουν. Λοιπόν, από τα 300 άτομα που ήμασταν εκεί, το θεωρώ πλέον αρκετά αντιπροσωπευτικό ως στατιστικό δείγμα (ΟΚ δεν είχε γυναίκες ) ζήτημα είναι να ΜΗΝ πανηγυρίζαμε (λες και βάλαμε γκολ στο 90' του τελικού του Champions League, χειροκροτήματα, σφυρίγματα, αγκαλιές κτλ.) καμιά 20αριά το πολύ, μιλάμε κοιταζόμασταν ο ένας με τον άλλον σαν χαζοί πρακτικά δακτυλοδεικτούμενοι, 20 στους 300...
Οπότε μην ξανακούσω μαλακίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού (αυτού που αγανακτεί τώρα ντε...) τους ήθελε και τους παραήθελε (μετά λόγου γνώσεως ή επειδή του είχε τριβελίσει το μυαλό το Mega, δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα μετράει, στο κάτω-κάτω αν ο περιούσιος λαός άγεται και φέρεται από το κάθε Mega και αυτό κάτι δείχνει, έτσι δεν είναι ?).
Ευτυχώς τουλάχιστον που, εκτός από τα χρέη και τους Καλατράβες και τους λευκούς ελέφαντες, έμειναν και κάποια έργα (ΑΟ, Αεροδρόμιο, Μετρό, υποδομές ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών), τα οποία βέβαια έτσι και αλλιώς θα γίνονταν, ίσως αργότερα.
Αγανακτισμένοι Έλληνες