-
Και εγώ είχα για καθημερινό το mx5 για 2 χρόνια... Μέχρι Σαντορίνη το κατέβασα με το καράβι. Τί να λέει;;
Ότι είναι για καθημερινό;Καθημερινό ήταν πραγματικά το grand cherokee, και ας έκαιγε και ας κόστιζε.
Τεσπα εγώ το ξεκίνησα ως αντίρρηση για το 'καλύτερο οικογενειακό σενταν'. Οδηγήστε καμιά S-class, και συζητάμε ξανά.
-
Οποιοδήποτε ειδικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι καθημερινό αλλά θέλει συμβιβασμούς. Το ότι κάποιος έχει για καθημερινό και οικογενειακό ένα evo δε σημαίνει ότι το evo είναι ένα πολύ καλό καθημερινό και οικογενειακό αυτοκίνητο.
-
Αν και προαπαθω να μεινω οντοπικ, το φυσαω για να κρυωσει που λενε, το οτι ένα σενταν μπορει να εχει 600 αλογα που απλα δεν μπορουν αν οδηγηθούν και να βγουν παρα μόνο σε πίστες με αφηνει αδιαφορο.
Και όχι μια Μ5 δεν οδηγείται εύκολα σε στροφοδιαδρομη σε ορεινα κομμάτια στην επαρχία κτλ.
Φταίει ο δρόμος που δεν χωρά τη μπέμπα;
Τοτε εγω λέω φταιει η Μ5.Άσε που αν πώ να φτάσω τα χρηματα της M5 σε ενα evo, απο επισημους βελτιοτικούς οίκους με ολοκληρωμένα ποιοτικά πακέτα, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι evo παίρνεις;
Ούτε σουπερκαρς δεν θα μπορουν να το αγγιξουν τι να λεμε τωρα.
Αλλα και πάλι χωρίς αυτά το evo ξυρίζει.Όπως πολύ σωστά το θέσατε να το ξαναπώ πιο σωστά
Το καλυτερο σπορ σενταν. -
Κάτι δρομάκια 1ης-2ας δεν είναι σοβαρός κριτής ενός αυτοκινήτου, όπως το Μονακό δεν είναι σοβαρός κριτής μιας Formula 1.
Τα σοβαρά αυτοκίνητα κρίνονται σε ανοικτές διαδρομές σαν το Σούνιο (και άνω) και τα σοβαρά μονοθέσια στην Monza και το Spa.
-
Παλιό τεστάκι σε μια ειδική έκδοση του 9αρι evo, αλλά δείχνει πως αν αγγίξεις τα χρήματα των πολυτελών του είδους τι αγοράζεις.
Εδώ ο χρόνος του στην παλιά πίστα του top gear στα χέρια του στινγκ. Δείτε τον χρόνο, μιλάμε για οικογενειακό με δίλιτρο μοτερ
Το 10αρι είναι πιο αυτοκίνητο,πιο σύγχρονο, πιο ηλεκτρονικό, πιο στιβαρό κτλ, αλλά παρακολουθώντας το τι κάνουν οι τρελαμένοι στην Ιαπωνία με τους βελτιωτικούς οίκους και με επίσημα πακέτα μόνο για το 10αρι, δεν φαντάζεστε τι αυτοκινητο αγοράζεις με τα χρήματα μιας m5 και σου μένουν κάτι χιλιαδες ευρω για βενζίνη και λάστιχα για μια πενταετία.
Απιστευτο σπορ οικογενειακό αυτοκίνητο.
Και ναι, ακόμα και βελτιωμενο βγάινει με αναρτήσεις που στην ρύθμιση comfort, κάνεις τα ψώνια απο το supermarket.
-
Καγκουροβελτιωμένα με Λαμπο παλαιάς κοπής. Οτιναναι...
-
Δεν εχω άποψη για την οδήγηση του γιατι όλοι λέτε οτι ειναι καλό
Αλλά εντάξει, δε βλέπεται... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάτι δρομάκια 1ης-2ας δεν είναι σοβαρός κριτής ενός αυτοκινήτου, όπως το Μονακό δεν είναι σοβαρός κριτής μιας Formula 1.Τα σοβαρά αυτοκίνητα κρίνονται σε ανοικτές διαδρομές σαν το Σούνιο (και άνω) και τα σοβαρά μονοθέσια στην Monza και το Spa.
Ας μιλήσουμε σοβαρά.
Δρομάκια με 1η-2α είναι στενά στη Καλλιθέα. Όχι στροφοδιαδρομές.
Στο Σούνιο, η Μ3 ναι μεν θα ακολουθήσει αλλά δε μπορεί να βγει μπροστά και να μου φύγει. Δυο βασικοί λόγοι. Φρένα, θα τις τελειώσουν στα μέσα της διαδρομής (αν είναι δυνατόν το evo να έχει καλύτερα φρένα από την Μ3) και η εμπιστοσύνη που σου δίνει η 4κίνηση να ανεβάζεις συνεχώς ρυθμό. Δεν υπάρχει επαφή Αλέξανδρε. Γνωρίζεις πόσο κολλημένος ήμουν με τις Μ3. Μπορώ να σου πω ότι ο Ντίμης είχε δίκιο.
Ας μιλήσουμε για πίστα. Φίλος γύρισε με το 10άρι του 32 στις Σέρρες και εγώ 9,9 στα Μέγαρα. Που γυρίζουν τα Μ3?
Πολύ καλό αυτοκίνητο η Μ3 αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα ίδια στημένο (αν και με την ohlins είναι καλύτερο) 4κίνητο με καλύτερα φρένα.
Το θέμα δεν είναι τι κάνει στα χαρτιά. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να το πάει ο ίδιος οδηγός και το evo σου βγάζει τόνους εμπιστοσύνης να είσαι με το πόδι στο γκάζι πριν, στα μέσα και μετά το άπεξ τη στιγμή που με ένα πισωκίνητο στο γκάζι θα μπεις από τα μέσα της στροφής και μετά. Ναι οκ, στις ευθείες το Μ3 θα μαζεύει αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.
Το 10αρι είναι πιο αυτοκίνητο,πιο σύγχρονο, πιο ηλεκτρονικό, πιο στιβαρό κτλ, αλλά παρακολουθώντας το τι κάνουν οι τρελαμένοι στην Ιαπωνία με τους βελτιωτικούς οίκους και με επίσημα πακέτα μόνο για το 10αρι, δεν φαντάζεστε τι αυτοκινητο αγοράζεις με τα χρήματα μιας m5 και σου μένουν κάτι χιλιαδες ευρω για βενζίνη και λάστιχα για μια πενταετία.
Απιστευτο σπορ οικογενειακό αυτοκίνητο.
Και ναι, ακόμα και βελτιωμενο βγάινει με αναρτήσεις που στην ρύθμιση comfort, κάνεις τα ψώνια απο το supermarket.
Άστους να λένε και έλα να σε πάω βόλτα στο Σούνιο ή στη Κινέττα εκεί που πήγαμε για δοκιμές με το Group N 9άρι του Πάνου και μετά μίλα.
Το 10άρι είναι όντως αρκετά βελτιωμένο σε πάρα μα πάρα πολλά σημεία αν και το μοτέρ του 9αριού από μαντέμι σηκώνει περισσότερα άλογα από το αλουμινένιο του 10αριού.
Δε χρειάζονται επίσημα πακέτα ούτε να ξοδέψεις ένα σκασμό λεφτά. Ένα ΦΠΕ θέλει και καλή ανάρτηση (ohlins) και κάνεις πλάκα σε αρκετά ακριβότερες κατασκευές. Εγώ τώρα θα το πάω ένα βήμα παρακάτω και θα αλλάξω τακάκια και δίσκους (το MR έβγαινε με πνευστούς Brembo).
Οι ρυθμίσεις (normal/sport/super-sport) αφορούν το σασμάν και την απόκριση στο γκάζι. Στο normal και drive δε καταλαβαίνεις τίποτα και είναι πολύ ευχάριστο στο daily commute.
Αν και εγώ κάνω τα ψώνια στο σούπερ μαρκετ στο super sport και στη μεγάλη πίεση
-
Βλέπω η τάση να υπερασπιζομαστε αυτό που αγοράσαμε καλά κρατεί...
Από τον άσο, στο si και τώρα στο Evo... Και βλέπουμε κάθε φορά το 'φως το αληθινό'. Και ότι παλιά κάναμε λάθος.
Νίκο μου συγνώμη αλλά δεν πείθεις. Όχι γιατί αυτά που γράφεις είναι ψέματα για το Evo. Πρώτος έγραψα ότι είναι όπλο. Αλλά ΔΕΝ είναι υπέρ ατού. Οι συγκρίσεις με το Μ3 είναι αστείες. Ακόμα και αν του κάνεις πλάκα σε χρόνους. Όπως αντίστοιχα είναι αστείες οι συγκρίσεις του golf με το Evo. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Από τον άσο, στο si και τώρα στο Evo... Και βλέπουμε κάθε φορά το 'φως το αληθινό'. Και ότι παλιά κάναμε λάθος.
Νίκο μου συγνώμη αλλά δεν πείθεις. Όχι γιατί αυτά που γράφεις είναι ψέματα για το Evo. Πρώτος έγραψα ότι είναι όπλο. Αλλά ΔΕΝ είναι υπέρ ατού. Οι συγκρίσεις με το Μ3 είναι αστείες. Ακόμα και αν του κάνεις πλάκα σε χρόνους. Όπως αντίστοιχα είναι αστείες οι συγκρίσεις του golf με το Evo.Κυριάκο δεν έγραψα ότι είναι υπερατου και προφανώς έχει σημεία που πονάει όπως στη ποιότητα, την άνεση και την ηχομόνωση. Ναι εκεί είναι μια γενιά πίσω σε σχέση με τις Μ.
Όμως στα σημεία που αναφέρομαι νομίζω είμαι συγκεκριμένος και μιλάω με επιχειρήματα.
Στη Μονζα ή Σπα που αναφέρεται ο Αλέξανδρος προφανώς δεν έχει ελπίδα το εβο γιατί είναι πολύ πιο ανοιχτές πίστες. Στο Σούνιο όμως, είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα.
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Υποσυνείδητα το Evo το έχω για στροφοδιαδρομη ή για γραμμές σε πίστα. Μια Μ3 σε κανένα από τα δύο δεν την θεωρώ καλύτερη διότι απλά είτε που δεν χωράει (στα Πετροκερασα άνετα αγοράζει οικόπεδα και γκρεμους), είτε η οδήγηση σε πίστα (Σέρρες) με ανάποδα τιμόνια λόγω πισωκινησης καταργεί τις γραμμές.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Νίκο μου συγνώμη αλλά δεν πείθεις. Όχι γιατί αυτά που γράφεις είναι ψέματα για το Evo. Πρώτος έγραψα ότι είναι όπλο. Αλλά ΔΕΝ είναι υπέρ ατού. Οι συγκρίσεις με το Μ3 είναι αστείες. Ακόμα και αν του κάνεις πλάκα σε χρόνους. Όπως αντίστοιχα είναι αστείες οι συγκρίσεις του golf με το Evo.Κυριάκο δεν έγραψα ότι είναι υπερατου και προφανώς έχει σημεία που πονάει όπως στη ποιότητα, την άνεση και την ηχομόνωση. Ναι εκεί είναι μια γενιά πίσω σε σχέση με τις Μ.
Όμως στα σημεία που αναφέρομαι νομίζω είμαι συγκεκριμένος και μιλάω με επιχειρήματα.
Στη Μονζα ή Σπα που αναφέρεται ο Αλέξανδρος προφανώς δεν έχει ελπίδα το εβο γιατί είναι πολύ πιο ανοιχτές πίστες. Στο Σούνιο όμως, είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα.
Εκει στα λιμανακια η ασφαλτος εχει να αλλαχτει 20 χρονια, οποτε τι προσφυση να εχει το Μ3; Αν υπηρχε καινουρια ασφαλτος ο δρομος ειναι αρκετα ανοιχτος με σωστες θερμοκρασιες ελαστικων να παει γρηγορα και ενα πισωκινητο με 450 ιππους.
Επισης να μην ξεχναμε και τον ηχο του κινητηρα/εξατμισης που λογικα ειναι καλυτερος στους εξακυλινδρους.
-
Ακριβώς.
Και σε τέτοιες συνθήκες ασφάλτου το 4κινητο υπερτερεί σημαντικά.
Είναι απλή φυσική.
-
Άρα λέμε ότι το έβο είναι πολύ γρήγορο γιατί έχουμε χάλια δρόμους;
Καλό, χρυσό, πανγρήγορο, αλλά ούτε πολιτισμένο ούτε καθημερινό το λες. -
Την είχε ανάγκη μια τέτοια συζήτηση το φόρουμ. Και το λέω εγώ που βρωμάω παππουδίλα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Άρα λέμε ότι το έβο είναι πολύ γρήγορο γιατί έχουμε χάλια δρόμους;
Καλό, χρυσό, πανγρήγορο, αλλά ούτε πολιτισμένο ούτε καθημερινό το λες.Αυτό έλειπε να είναι πολιτισμένο.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Άρα λέμε ότι το έβο είναι πολύ γρήγορο γιατί έχουμε χάλια δρόμους; [emoji38]
Καλό, χρυσό, πανγρήγορο, αλλά ούτε πολιτισμένο ούτε καθημερινό το λες.Όχι ρε. Σίγουρα δε το λες πολιτισμένο, ούτε καν αλλά στο καθημερινό επιμένω διότι ο καθένας έχει διαφορετική άποψη του καθημερινού αυτοκινήτου. Πχ εγώ δε θα μπορούσα να το έχω, άλλοι το είχαν και το έχουν.
-
Στο δρόμο για τον αετό....
-
Γιατι είναι πολιτισμενη μια m3;
Κάνοντας βόλτα με m3, έπαθα ψυχολογικο όταν έβλεπα λακούβες. Ακόμα και με σιτροεν να ήμουν για μια εβδομάδα έβλεπα λακούβα και σταματούσα την κυκλοφορία.
'Αδελφέ πρόσεχε έχει λακούβα, θα βρείς, θα το σπάσεις '
Ίσιωμα ο δρόμος .
Η πιο σωστή φράση το πιο σπορ οικογενειακό σενταν.
Α ρε ακτίβα, που δεν σε σκέφτεται κανείς
Ον τοπικ παρακαλώ πολύ.
Όχι θα σας μάθω εγω τωρα
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κάτι δρομάκια 1ης-2ας δεν είναι σοβαρός κριτής ενός αυτοκινήτου, όπως το Μονακό δεν είναι σοβαρός κριτής μιας Formula 1.
Τα σοβαρά αυτοκίνητα κρίνονται σε ανοικτές διαδρομές σαν το Σούνιο (και άνω) και τα σοβαρά μονοθέσια στην Monza και το Spa.
Ας μιλήσουμε σοβαρά.
Δρομάκια με 1η-2α είναι στενά στη Καλλιθέα. Όχι στροφοδιαδρομές.
Στο Σούνιο, η Μ3 ναι μεν θα ακολουθήσει αλλά δε μπορεί να βγει μπροστά και να μου φύγει. Δυο βασικοί λόγοι. Φρένα, θα τις τελειώσουν στα μέσα της διαδρομής (αν είναι δυνατόν το evo να έχει καλύτερα φρένα από την Μ3) και η εμπιστοσύνη που σου δίνει η 4κίνηση να ανεβάζεις συνεχώς ρυθμό. Δεν υπάρχει επαφή Αλέξανδρε. Γνωρίζεις πόσο κολλημένος ήμουν με τις Μ3. Μπορώ να σου πω ότι ο Ντίμης είχε δίκιο.
Ας μιλήσουμε για πίστα. Φίλος γύρισε με το 10άρι του 32 στις Σέρρες και εγώ 9,9 στα Μέγαρα. Που γυρίζουν τα Μ3?
Πολύ καλό αυτοκίνητο η Μ3 αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα ίδια στημένο (αν και με την ohlins είναι καλύτερο) 4κίνητο με καλύτερα φρένα.
Το θέμα δεν είναι τι κάνει στα χαρτιά. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να το πάει ο ίδιος οδηγός και το evo σου βγάζει τόνους εμπιστοσύνης να είσαι με το πόδι στο γκάζι πριν, στα μέσα και μετά το άπεξ τη στιγμή που με ένα πισωκίνητο στο γκάζι θα μπεις από τα μέσα της στροφής και μετά. Ναι οκ, στις ευθείες το Μ3 θα μαζεύει αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.
Σοβαρά μιλάμε. Στροφές 1ης-2ας έχουν πολλές ραλλιάρικες ειδικές, με φουρκέτες κλπ. Εκεί προφανώς το Evo υπερέχει, καθώς για τέτοια φτιάχτηκε.
Συγκρίσεις μπορούν και πρέπει να γίνονται μόνο ανάμεσα σε μαμά αυτοκίνητα. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα. Σε τέτοια περίπτωση λοιπόν βλέπουμε ότι η Ε92 Μ3 είναι πολλά δευτερόλεπτα ταχύτερη σε όλες τις πίστες: http://www.zeperfs.com/en/duel2989-1680.htm
Και δεν μιλάμε καν για το γκάζι στην ευθεία ή το στροφάρισμα/ήχο/απόκριση/ποιότητα λειτουργίας ενός πολύστροφου ατμοσφαιρικού V8 σε σύγκριση με έναν τετρακύλινδρο τούρμπο...Αλλά ακόμα και στα λιμανάκια οι διαφορές δεν θα είναι μεγάλες. Εκεί μετράει περισσότερο το πόσα καντάρια τρέλα και χέρια κουβαλάει ο κάθε οδηγός.
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!