-
Σε αυτό έχει απόλυτο δίκαιο ο Νίκος. Είναι αστείο να συγκρίνουμε Evo με Golf R. Το μόνο που πλησιάζει κάπως το Evo (και το Impreza) είναι το Focus RS.
@costada: Μιλάμε για αποτελεσματικότητα, αλλά και έξαψη, που προσφέρει το καθένα. Όχι για χώρους ή για ήσυχο ταξίδι. Όποιος θέλει ήσυχο ταξίδι, θέλει Mercedes.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε αυτό έχει απόλυτο δίκαιο ο Νίκος. Είναι αστείο να συγκρίνουμε Evo με Golf R. Το μόνο που πλησιάζει κάπως το Evo (και το Impreza) είναι το Focus RS.@costada: Μιλάμε για αποτελεσματικότητα, αλλά και έξαψη, που προσφέρει το καθένα. Όχι για χώρους ή για ήσυχο ταξίδι. Όποιος θέλει ήσυχο ταξίδι, θέλει Mercedes.
αυτο θέλω να σου πω! Εγώ θέλω να πληρώνω να έχω ποιότητα ομορφιά μεταπώληση και επιδόσεις ! Τώρα αν είμαι μισό δευτερόλεπτο πίσω ποσώς με ενδιαφέρει.... άλλος θέλει στυλ και κατασκευή ιαπωνικη(τα απαραίτητα μόνο) και πιο αστραπιαίες επιδόσεις ! Γούστα είναι αυτά !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κορυφαίο το τελευταίο σχόλιο. Έχω χρέος στους πέτρολχεντς και έβοχεντς ανά το κόσμο.
Είναι το διαολεμένο είναι. Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα και πιθανόν θα έχω. Σε γεμίζει από το 1ό μέχρι το τελευταίο λεπτό που το κλειδώνεις. Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που κάνει ό,τι κάνει και ειδικά με τις βελτιώσεις που του έχω κάνει (και πλέον δε χρειάζεται τίποτε άλλο). Κάνει πλάκα σε αρκετά πιο δυνατά αυτοκίνητα σε στροφοδιαδρομή. Είναι το τέλειο αγχολυτικό και εννοείται θα μείνει φυλαγμένο για πολύ, πάρα πολύ καιρό να το χαίρομαι όσο πάει.
Είναι απόλαυση. Απόλαυση.
Διαβάζοντας το παραπάνω ποστ του Νίκου μπορώ να πω ότι δε ζήλεψα καθόλου κι ας είναι ποθητό το EVO (συγκεκριμένα το EVO IX).
Aιτία βέβαια το μιατάκι που σήμερα το χάρηκα δεόντως. Λόγο περιορισμένου χρόνου είχα να το κινήσω μισό μήνα περίπου οπότε σήμερα το ευχαριστήθηκα,ξέδωσα πάνω του κιόλας οπότε δεν ίσιωσε πουθενά
Γενικά πάντως τα γκάζια δεν είναι το παν όταν δε μιλάμε για πίστα. Σκοπός είναι το αυτοκίνητο να είναι οδηγοκεντρικό και διασκεδαστικό. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Γενικά πάντως τα γκάζια δεν είναι το παν όταν δε μιλάμε για πίστα. Σκοπός είναι το αυτοκίνητο να είναι οδηγοκεντρικό και διασκεδαστικό.Μεγάλη κουβέντα αυτή, αρκεί να μην υπάρχουν στιγμές που σου λείπει το γκάζι. Στο Focus για παράδειγμα μένω αρκετές φορές από ισχύ σε ανηφορικές διαδρομές, ενώ το σασί σήκωνε πολύ παραπάνω γκάζι. Πρόβλημα που δεν έχω με την BMW και το Saab.
-
Έφερες το πιο ακραίο παράδειγμα, το focus ούτε στην ευθεία δεν έχει γκάζι.
-
Παίρνεις φόρα και ελπίζεις να μην σε κόψει κανείς.
-
To evo είναι όπλο.-
Όποιου του περισσεύουν για να το κυκλοφορεί, μαγκιά του. Προσωπικά είναι ένα αμάξι που δε θα αγόραζα ποτέ. Οι καταναλώσεις του είναι από άλλο έργο. Και δε θα το αγόραζα ποτέ για να το κοιτάω στο γκαράζ. Το έκανα μια φορά το λάθος να παρασυρθώ από τη νιότη... Και έδωσα 35κ€ ζεστά για να έχω το mx5, και να κυκλοφορώ με το punto.... Γιατί 2 θέσεις, γιατί φασαρία, γιατί δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος κλπ.
Είναι ένα ειδικό αυτοκίνητο(το evo), που θα ήθελα πολύ να έχω 2 φορές το χρόνο, για να με αφήνει μ@λ@κα με αυτά που μπορεί να κάνει. Οι δε συγκρίσεις με golf ή focus είναι για γέλια
Κάτι m3 και R8 είναι για άλλα πορτοφόλια, αλλά είναι πιθανότερο να αγόραζα ένα τέτοιο από evo.
Βασικά το καλύτερο sedan οικογενειακό(από εκεί πιάστηκα για να γράψω) είναι το panamera... Ή καμιά quattroporte... Καμιά bentley... Κάτι σε maybach.
Σίγουρα όχι το evo, με οποιαδήποτε υποκειμενικές προτιμήσεις.... Το γεγονός ότι σε συγκεκριμένες συνθήκες είναι πιο γρήγορο από τα παραπάνω, δεν το κάνει καλύτερο αυτοκίνητο. -
Συμφωνώ με την ρεαλιστική προσέγγιση του Κυριάκου διότι συμφωνεί (η προσέγγιση του) με το πορτοφόλι μου ... αλλά θα το ήθελα τo Evo.
Εμφάνιση, χώροι, επιδόσεις και όνομα, ονειρικο αυτοκίνητο επιπέδου supercar για μένα! [emoji7] -
Είναι λίγο οξύμωρο να λέμε οικογενειακό ένα ''αγωνιστικό'' αυτοκίνητο απλά επειδή έχει πίσω πόρτες. Ωστόσο ένα ειδικό αυτοκίνητο είναι και για ειδική χρήση είτε αυτό είναι mx5 είτε evo είτε F430 κάτι που γνωρίζεις εξ αρχής άρα ξέρεις ότι μπορεί να κάθεται στο γκαράζ και να βγαίνει μια φορά το 2μηνο. Επίσης ειδικό αυτοκίνητο σημαίνει τρύπιος κουμπαράς οπότε ανάλογα με την τσέπη επιλέγεις και πόσα θα θες να ξοδεύεις.
Όσον αφορά τα sedan οικογενειακά δε βλέπω τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει μια panamera από μια BMW 5 series πχ πλην των επιδόσεων. -
Για αυτό και δεν γέμισε π.χ. evo στα 'καλά' χρόνια αλλά cayenne που ήταν και ακριβότερο. Γιατί ήταν ένα αμάξι που τα έκανε όλα, και το κυκλοφορούσες καθημερινά.
-
Εντάξει, πάντως το 10άρι στη στοκ μορφή του είναι πολύ πιο ήπιο, ήσυχο και ποιοτικό από το 9άρι και ειδικά ως SST με τα διαφορετικά modes το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται από καθημερινό/daily driver σε track car.
Ναι, καίει αλλά έχει και 300 άλογα και επίσης αρκετά μικρό πορτ-μπαγκάζ.
Υπήρχε/υπάρχει κόσμος που το έχει ως οικογενειακό πάντως. Μην σας φαίνεται περίεργο.
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Για αυτό και δεν γέμισε π.χ. evo στα 'καλά' χρόνια αλλά cayenne που ήταν και ακριβότερο. Γιατί ήταν ένα αμάξι που τα έκανε όλα, και το κυκλοφορούσες καθημερινά.E καλά δεν ήταν αυτός ο λόγος. Γέμισε γιατί ήταν Porsche και γούσταρε ο κάθε Ελληνάρας το στάτους του.
-
Δεν είχε και τεκμήριο.
-
Και γιατί δεν πήραν 911 ή και το φθηνότερο boxster; Θέλετε να αλλάξουμε το 'cayenne' με ML της merc και Χ5 της BMW;
Η ουσία είναι ότι δεν είναι every day car το evo. Με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι και το rx-8.
-
Κυριάκο δε συμφωνώ.
Ξέρω ανθρώπους που είχαν ως daily και τα δύο που αναφέρεις.
Προσωπικά δε θα επέλεγα να το είχα αλλά δε πάει να πει ότι δε γίνεται και δε συμβαίνει.
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Κάποιοι έχουν για daily και Ferrari. Δεν σημαίνει όμως ότι βολεύει ή συμφέρει κάτι τέτοιο. Είναι σαν να κυκλοφορείς κάθε μέρα με φράκο και παπιγιόν...
-
Και εγώ είχα για καθημερινό το mx5 για 2 χρόνια... Μέχρι Σαντορίνη το κατέβασα με το καράβι. Τί να λέει;;
Ότι είναι για καθημερινό;Καθημερινό ήταν πραγματικά το grand cherokee, και ας έκαιγε και ας κόστιζε.
Τεσπα εγώ το ξεκίνησα ως αντίρρηση για το 'καλύτερο οικογενειακό σενταν'. Οδηγήστε καμιά S-class, και συζητάμε ξανά.
-
Οποιοδήποτε ειδικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι καθημερινό αλλά θέλει συμβιβασμούς. Το ότι κάποιος έχει για καθημερινό και οικογενειακό ένα evo δε σημαίνει ότι το evo είναι ένα πολύ καλό καθημερινό και οικογενειακό αυτοκίνητο.
-
Αν και προαπαθω να μεινω οντοπικ, το φυσαω για να κρυωσει που λενε, το οτι ένα σενταν μπορει να εχει 600 αλογα που απλα δεν μπορουν αν οδηγηθούν και να βγουν παρα μόνο σε πίστες με αφηνει αδιαφορο.
Και όχι μια Μ5 δεν οδηγείται εύκολα σε στροφοδιαδρομη σε ορεινα κομμάτια στην επαρχία κτλ.
Φταίει ο δρόμος που δεν χωρά τη μπέμπα;
Τοτε εγω λέω φταιει η Μ5.Άσε που αν πώ να φτάσω τα χρηματα της M5 σε ενα evo, απο επισημους βελτιοτικούς οίκους με ολοκληρωμένα ποιοτικά πακέτα, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι evo παίρνεις;
Ούτε σουπερκαρς δεν θα μπορουν να το αγγιξουν τι να λεμε τωρα.
Αλλα και πάλι χωρίς αυτά το evo ξυρίζει.Όπως πολύ σωστά το θέσατε να το ξαναπώ πιο σωστά
Το καλυτερο σπορ σενταν. -
Κάτι δρομάκια 1ης-2ας δεν είναι σοβαρός κριτής ενός αυτοκινήτου, όπως το Μονακό δεν είναι σοβαρός κριτής μιας Formula 1.
Τα σοβαρά αυτοκίνητα κρίνονται σε ανοικτές διαδρομές σαν το Σούνιο (και άνω) και τα σοβαρά μονοθέσια στην Monza και το Spa.
-
Παλιό τεστάκι σε μια ειδική έκδοση του 9αρι evo, αλλά δείχνει πως αν αγγίξεις τα χρήματα των πολυτελών του είδους τι αγοράζεις.
Εδώ ο χρόνος του στην παλιά πίστα του top gear στα χέρια του στινγκ. Δείτε τον χρόνο, μιλάμε για οικογενειακό με δίλιτρο μοτερ
Το 10αρι είναι πιο αυτοκίνητο,πιο σύγχρονο, πιο ηλεκτρονικό, πιο στιβαρό κτλ, αλλά παρακολουθώντας το τι κάνουν οι τρελαμένοι στην Ιαπωνία με τους βελτιωτικούς οίκους και με επίσημα πακέτα μόνο για το 10αρι, δεν φαντάζεστε τι αυτοκινητο αγοράζεις με τα χρήματα μιας m5 και σου μένουν κάτι χιλιαδες ευρω για βενζίνη και λάστιχα για μια πενταετία.
Απιστευτο σπορ οικογενειακό αυτοκίνητο.
Και ναι, ακόμα και βελτιωμενο βγάινει με αναρτήσεις που στην ρύθμιση comfort, κάνεις τα ψώνια απο το supermarket.
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!