-
χεχε έχει φάση πώς οι αλφα είναι τώρα αξιόπηστες και οι Μercedes είναι από τις λιγότερο αξιόπιστες μάρκες της αγοράς...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
χεχε έχει φάση πώς οι αλφα είναι τώρα αξιόπηστες και οι Μercedes είναι από τις λιγότερο αξιόπιστες μάρκες της αγοράς...Το δεύτερο μέρος το δέχομαι, το πρώτο όμως?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
χεχε έχει φάση πώς οι αλφα είναι τώρα αξιόπηστες και οι Μercedes είναι από τις λιγότερο αξιόπιστες μάρκες της αγοράς...
Το δεύτερο μέρος το δέχομαι, το πρώτο όμως?
Λέγοντας οτι είναι αξιόπιστες οι alfa δεν σημαίνει οτι είναι και τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα, άρα γιατι να μην το δεχτείς?
-
Μα δεν νομίζω ότι έστω και γενικά μπορούν να χαρακτηριστούν ως αξιόπιστα.. Πιο αξιόπιστα από το παρελθόν ίσως, αξιόπιστα όμως δεν θα τα έλεγα..
Μακάρι να κάνω λάθος αλλά αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί. -
κοιτα που φτασαμε! να μιλαμε οι tifozi για αξιοπιστα και και 'γερα' αμαξια !
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Το γιατί η AlfaSud δεν πέτυχε ιστορικά όπως το έκαναν άλλα μοντέλα της Alfa Romeo όπως π.χ. η Giulia GT αυτό οφείλεται σε άλλους παράγοντες, με κυριότερο κατά τη γνώμη μου την έλλειψη (για να μην πω ανυπαρξία) αγωνιστικής δραστηριότητας. Η AlfaSud είχε ομολογουμένως φοβερά κρατήματα αλλά απέτυχε να μείνει στις καρδιές των σκληροπηρυνικών alfisti για το λόγο ότι δεν πήρε μυθική αξία μέσα από τους αγώνες. Κάτι το οποίο κατάφερε η Giulia GT.Άραγε γιατί η Σουντ δεν είχε την αγωνιστική ιστορία που της αρμόζει; Μήπως επειδή δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες κατηγορίες για να συμμετάσχει; Πάντως σήμερα στις πίστες πολλές καλά προετοιμασμένες Σουντ φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση δυνατότερα πισωκίνητα αυτοκίνητα, ακόμα και Alfa Romeo της ίδιας και μεταγενέστερης εποχής.
Επίσης η AlfaSud στα μάτια των απανταχού -χορτασμένων και συνηθισμένων στις παραδοσιακές Alfa- alfisti ξέφευγε από την παράδοση της πίσω κίνησης και του θρυλικού bialbero. Καλώς ή κακώς όταν λέμε τη φράση κλασική Άλφα στο νου έρχονται η πίσω κίνηση και ο τετρακύλινδρος εν σειρά με τους διπλούς εκκεντροφοφόρους, μια παράδοση που έχει της ρίζες της αρκετά πριν τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο. Όπως καταλαβαίνουμε μια τέτοια παράδοση ήταν λίγο δύσκολο να σπάσει και να γίνει αποδεκτή μονομιάς, παρόλο που το αυτοκίνητο πληρούσε τα βασικές προυποθέσεις ώστε να πάρει μια εξέχουσα θέση στη λίστα των κλασικών Άλφα.
Πάντως για μένα η Σουντ παρά τους περιορισμούς κόστους που ετέθησαν ήταν εξέλιξη σε σχέση με τις παλιότερες πισωκίνητες Άλφα και ας ακούγεται αιρετικό αυτό. Κατάφερε να συνδυάσει χαμηλό βάρος, χώρους, χρηστικότητα και απλές και φθηνές τεχνικές λύσεις με εξαιρετική οδική συμπεριφορά και αξιοπιστία σταμηχανικά μέρη χάρη στην ευφυϊα των σχεδιαστών της. Έπεσε όμως θύμα των πολιτικών εξελίξεων της εποχής και του αθέμιτου πολέμου λάσπης από κατασκευαστές άλλων χωρών.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Θελει πολλες γραμμες, για να αναλυσουμε αυτο το θεμα, αλλά επιγραμματικως θα αναφερω τι ειχε πει ο Jeremy Clarkson, παρουσιαστης του Top Gear στην Αγγλια και αρθρογραφος των Sunday Times,'...when Rover (2000) was in a mess we were only worried about jobs. But Fiat is a different story. Because Fiat owns not only Ferrari but also Lancia, Alfa Romeo, and Maserati. This means they own the heart and soul of the global car industry.'
Βεβαια ο Jeremy Clarkson οταν οδηγησε την προσθιοκινητη 166facelift δηλωσε οτι οταν συναντουσε στον δρομο A6 και bmw5 ηθελε να τους φωναξει.......You are driving the wrong car......Εχει πει αρκετα καλα
Εσυ τι καταλαβες απο τα λεγομενα του Jeremy?
-
Η Σουντ δεν υστερεί σε συναίσθημα, σε διαβεβαιώ ως ευτυχής κάτοχος. Και της συγχωρώ τα κακώς κείμενα στην υλοποίηση που είχαν κυρίως να κάνουν με τις σκουριές, καθώς γι'αυτά δεν φταίει 'το αυτοκίνητο' (η όλη σύλληψή του δηλαδή) αλλά εξωγενείς παράγοντες. Επίσης, το γεγονός ότι η Alfa Romeo αποφάσισε να απευθυνθεί και σε ανθρώπους με χαμηλότερα εισοδήματα με ένα αυτοκίνητο όμως που ο ανταγωνισμός το έβλεπε με κυάλια εγώ (που δεν θέλω η Alfa Romeo να γίνει Φεράρι στη θέση της ...Μαζεράτι) το θεωρώ θετικό.
Άραγε πόσες ανθρώπινες ζωές έχει σώσει παγκοσμίως η Σουντ και πόσες η Φεράρι;
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Το αν υστερεί σε συναίσθημα ή όχι είναι κάτι σχετικό. Και βέβαια δεν υστερεί σε συναίσθημα σε σχέση με την 147 την οποία οδηγείς. Όμως συγχώρεσέ με, αλλά όλα αυτά που γράφω δεν τα γράφω ορμώμενος από ένα τυφλό και ανύπαρκτο πάθος, αλλά η σύντομη συμβίωσή μου με την Alfa Romeo 2000 GT Veloce μου δεν μπορεί παρά να με παρακινήσει να εννοώ αυτά που γράφω!Μη νομίζεις ότι δε θα ήθελα να είμαι κάτοχος μιας AlfaSud. Ξαναλέω έχει φοβερά κρατήματα, είναι πολύ πιο συναισθηματική σε σχέση με τις σημερινές Άλφα, αλλά η εκτέλεση παραμένει σύγχρονη και κάπως απομακρυσμένη από την παραδοσιακή. Θα έλεγα πως αυτoί που την έφτιαχναν δεν κατάφεραν να βρουν το χαρτάκι με εκείνη τη μαγική-θεική συνταγή, παρόλο που χρησιμοποίησαν τα ίδια ακριβώς υλικά. Και δεν κατάφεραν να το βρουν απλά γιατί βρίσκονταν αρκετά μακριά από το Portello και το Arese!
Έχεις οδηγήσει Alfasud; Ή μάλλον είχες στη διάθεσή σου Alfasud για αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσεις να την εκτιμήσεις; Εγώ ομολογώ ότι δεν έχω οδηγήσει Giulia ή Alfetta αλλά ξέρω ανθρώπους που είχαν τέτοιος (βλέπε π.χ. τον alfasud/spiros) και προτιμούν τη Σουντ.
Υ.Γ. Όσο για το Σκαραβαίο, sorry, αλλά δε θα ήθελα να χαλάσω τη ροή της ωραίας μας κουβέντας, συμφωνείς;
ΟΚ, comment withdrawn.
-
Κι εγώ δε μιλάω αυστηρά για 'αποτελεσματικότητα'.
Τι να σου πω, πρέπει να συζήσεις με μια καλή Σουντ και ίσως αλλάξεις γνώμη.
-
Φίλε AlfaRomeo επειδη εχω μπει στην Sud του Kyan και για βόλτα στον δρόμο και στην πίστα, πίστεψε με, το μόνο που δεν θα νιώσεις όταν θα μπεις μέσα είναι 'αποτελεσματικότητα'....
-
Απορω γιατι υαπαρχει αυτη η κοντρα, Sud/Giulia, ή αλλιως μπροστα/πισω.
Η alfa romeo, απεδειξε οτι μπορει να φτιαξει πολυ καλα αυτοκινητα και με εμπρος και με πισω κινηση.
Υπαρχουν επισης, και εμπορικοι/κατασκευαστικοι/οικονομικοι λογοι οταν παιρνεται μαι αποφαση για Εμπρος/Πισω.
Μηχανολογικα, ειναι αρκετα ξεκαθαρο που υστερει η καθε μια και σε ποιες περιπτωσεις ειναι καλυτερη η καθε μια.
Το Sud αφησε εποχη, και ακομα και στιε μερες μας θεωρειται απο τα καλυτερα μπροστοκινητα. Ενα γνησιο Αλφα, οπως και τα Giulia.
-
Καμμία κόντρα φίλε 037. Η συζήτηση αφορά μη μετρήσιμα συναισθηματικά στοιχεία των δύο 'σχολών' (Giulia/Alfasud) τα οποία ελάχιστη σχέση έχουν με τη μηχανολογία και την αποτελεσματικότητα. Και τα δύο φιγουράρουν στις λίστες με τα καλύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, σίγουρα όχι μόνο λόγω 'μηχανολογικών' επιλογών και λύσεων.
-
ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΞΕΡΚΑΦΩΤΟ.ΛΕΧΘΗΚΕ ΠΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΤΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ MERCEDES KAI BMW ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΜΕ BMW ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ .ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΛΦΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΛΑΝΤΣΙΑ ΟΧΙ
-
Ο χρήστης LDriver έγραψε:
ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΞΕΡΚΑΦΩΤΟ.ΛΕΧΘΗΚΕ ΠΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΤΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ MERCEDES KAI BMW ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΜΕ BMW ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ .ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΛΦΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΛΑΝΤΣΙΑ ΟΧΙΚαλά, πάμε στοίχημα πως μόλις αρχίσει να πωλείται η 159 θα την πάρουν ως επί το πλείστον 'μπακάληδες' και θα συνεχίσουν να βγάζουν τα κόμπλεξ τους;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έχεις οδηγήσει Alfasud; Ή μάλλον είχες στη διάθεσή σου Alfasud για αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσεις να την εκτιμήσεις; Εγώ ομολογώ ότι δεν έχω οδηγήσει Giulia ή Alfetta αλλά ξέρω ανθρώπους που είχαν τέτοιος (βλέπε π.χ. τον alfasud/spiros) και προτιμούν τη Σουντ.Θυμασαι που σου ειχα πει για εναν τυπο που θεωρουσε οτι η Alfasud εχει καλυτερα κρατηματα και απο την 156.Ειναι κατοχος και των δυο αυτοκινητων ενω στο παρελθον ειχε alfetta Gtv 2.5 v6.... εχει οδηγησει Giulia Coupe,veloce ,Giulia Ti του 63........οταν τον ρωτησα ποιο θα επελεγε απο ολα αυτα,χωρις δευτερη σκεψη μου απαντησε την Alfasud ........ισως να εχει καποιο δικιο ο σπυρος που ειναι ερωτευμενος με αυτο το αυτοκινητο....Kyan-θα μας την δωσεις για μια βολτα ωστε να μας φυγει η απορια?
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
η Alfasud εχει καλυτερα κρατηματα και απο την 156.Αυτό σηκώνει πολλή κουβέντα. Εγώ πιστεύω πως δεν ισχύει αυτό αλλά ότι η Alfasud σε κάνει να την εμπιστευτείς πιο πολύ από την 156. Σε απόλυτες ταχύτητες στα χέρια ενός πολύ καλού οδηγού η 156 θα είναι μπροστά αλλά ένας μέτριος έως απλά καλός οδηγός θα πάει σρήγορα με την Alfasud ενώ την 156 θα φοβηθεί περισσότερο να την πιέσει.
Kyan-θα μας την δωσεις για μια βολτα ωστε να μας φυγει η απορια?
Σίγουρα θα σας πάω μια βόλτα στα Μέγαρα, αυτό μπορώ να το υποσχεθώ. Το να τη δώσω σε κάποιον είναι πολύ δύσκολο αφού εκτός από το συναισθηματικό δέσιμο που έχω με το αυτοκίνητο έχω ρίξει και πολλά λεφτά στην ανακατασκευή του.
-
Καλά, πάμε στοίχημα πως μόλις αρχίσει να πωλείται η 159 θα την πάρουν ως επί το πλείστον 'μπακάληδες' και θα συνεχίσουν να βγάζουν τα κόμπλεξ τους; [/quote] ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ !!!!!!!!!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Kyan-θα μας την δωσεις για μια βολτα ωστε να μας φυγει η απορια?
Σίγουρα θα σας πάω μια βόλτα στα Μέγαρα, αυτό μπορώ να το υποσχεθώ. Το να τη δώσω σε κάποιον είναι πολύ δύσκολο αφού εκτός από το συναισθηματικό δέσιμο που έχω με το αυτοκίνητο έχω ρίξει και πολλά λεφτά στην ανακατασκευή του.
Αυτοκινητο και εργαλειο δεν δανειζεται!
-
BMW 'H ALFA ROMEO.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
ΑLFA ROMEO FORUM