-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Πάμε να αναλύσουμε το 2018...την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
Από το 2017 στο 2018 η αύξηση του PSA είναι όντως +32,5% ή 615.000 οχήματα. Τα 540.000 από αυτά όμως έρχονται από την μάλλον τότε παραπαίουσα OPEL. Αν και τυπικά μιλάμε για οργανική ανάπτυξη, ουσιαστικά μάλλον ως ανόργανη λογίζεται..
https://www.best-selling-cars.com/europ ... nd-brands/
Τι σου είναι η στατιστική ε;
Για να σταματήσει η κολοκυθιά, ακούστε με και μένα που έχω MBA, να μάθετε μπαλίτσα από τον καλύτερο.
Στο τέλος της ημέρας το μόνο που έχει σημασία είναι να γεμίζει το ταμείο με κασέρι.Αν ήσουν φοιτητής μου ακόμα θα έδινες χρηματοοικονομική.
Τόσο η θεωρία όσο και η πράξη μιλάνε για αξία και ουχί για κασέρι. Π.χ. δεκάδες επιχειρήσεις μοσχοπουλήθηκαν χωρίς να έχουν ποτέ δημιουργήσει λειτουργικές ροές που να δικαιολογούν το τίμημα ούτε πριν αλλά και ουτέ μετά τις εξαγορές. Προοπτικές λέγονται, υπεραξία, πάγια ενσώματα ή ασώματα..
https://medium.com/evergreen-business-w ... 7c92b87aca
Αφού τις μετρήσαμε να σας πω και εγώ με PhD πως θα πωληθεί στο τέλος.
Ε αυτό δεν είναι και μεγάλη κουβέντα. Πες μας καλύτερα εάν θα πρόκειται για bailout, fire sale ή target buyout αλλά και τον χρόνο. Εσύ προφανώς εκτιμάς το 2ο αλλά πότε; Σε 1-3 χρόνια; Σε 4-6 χρόνια; Σε 40 χρόνια;
Tip (Εκτίμηση): Μη σορτάρεις (short to death) τη μετοχή πριν δεις τον dax >14250.
Καντε πραξεις με balance sheet ratios και δειτε.
Το κάνουν άλλοι για εμάς.
https://www.fcagroup.com/en-US/investor ... tings.aspx
Αν και όχι ιδιαίτερα καλές οι αξιολογήσεις (προφανώς και λόγω της κατάστασης στην Ιταλία) είναι σταθερά ανοδικές.
https://www.moodys.com/credit-ratings/F ... -824179747
Ένας φτωχός πλην τυχερός μηχανολόγος
Απο την Opel την οποία αναδιοργάνωσε η PSA. Αν δεν ήταν Opel θα ηταν κάποιο άλλο brand.
Φυσικά και δεν το είπα για credits αυτό περί το πτυχίο.
Όπως είπα δεν θα ξανασχοληθώ, για ευνόητους λόγους.Προβλέπω πώληση σε χρόνο
-
@ Δεν παρεξηγω,
Δεν ξερω τι θα γινουμε, αλλα σιγουρα μπορουσαμε και μπορουμε κατι παραπανω απο τη καταντια μας.
Ολες οι χωρες εχουν σχεδιασμο και στοχο, εμεις μαλωνουμε για το ποιος φταιει σε οπαδικό επίπεδο και όταν την πεί ο ενας στον αλλο, αισθάνεται χαρουμενος μεσα στη μιζερη ζωή του.
-
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Φυσικά και δεν το είπα για credits αυτό περί το πτυχίο.Δεν πιστεύω ότι κανένας μας το ανέφερε στα σοβαρά. Σαν πλάκα το είδα, αν και πιστεύω ότι όλοι ανέφεραν το σωστό πτυχίο τους.
Προβλέπω πώληση σε χρόνο η οικογένεια δεν ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το χρηματικό κομμάτι.
Προφανώς!!!
-
Για πόσο ακόμα θα έχουμε Άλφα Ρομέο? Όταν ο νέος CEO δηλώνει:
'Η Alfa Romeo δεν συνεισφέρει στο επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου'Η δικιά μου άποψη (που καθόλου δεν μετράει φυσικά!) είναι ότι η Άλφα Ρομέο έχει χάσει τελείως τον προσανατολισμό της και απευθύνεται μόνο στους ρομαντικούς της φίρμας και άρα δυστυχώς δεν μπορεί έτσι να σταθεί εμπορικά και άρα να έχει μέλλον.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/i-alfa-romeo-synehizei-na-hanei-edafos-stin-eyropi
-
Για πόσο ακόμα θα έχουμε Άλφα Ρομέο? Όταν ο νέος CEO δηλώνει:
'Η Alfa Romeo δεν συνεισφέρει στο επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου'Η δικιά μου άποψη (που καθόλου δεν μετράει φυσικά!) είναι ότι η Άλφα Ρομέο έχει χάσει τελείως τον προσανατολισμό της και απευθύνεται μόνο στους ρομαντικούς της φίρμας και άρα δυστυχώς δεν μπορεί έτσι να σταθεί εμπορικά και άρα να έχει μέλλον.
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/i-alfa-romeo-synehizei-na-hanei-edafos-stin-eyropi
Αυτό αγάπη δεν είναι 'έχει χάσει τον προσανατολισμό', γιατί ακριβώς αυτός ήταν, είναι και πρέπει να είναι ο προσανατολισμός της εταιρείας...
Μια τέτοια άλφα θέλω και εγώ στα χέρια μου... αργά ή γρήγορα!
-
Διαφωνώ Βασίλη μου!!
Δεν το έγραψα σωστά ίσως...ο προσανατολισμός της Άλφα είναι σπορ πολυτέλεια...αυτό τον προσανατολισμό έχει χάσει. Οπότε τα αυτοκίνητά της απευθύνονται μόνο στους ρομαντικούς της φίρμας.
-
Σπορ είναι αναμφισβήτητα! Περί πολυτέλειας... ομολογώ ότι βρίσκεται σίγουρα τουλάχιστον ένα βήμα πίσω από τον ανταγωνισμό...
Πιστεύω ωστόσο ότι η εταιρεία απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό που έχει ξεκάθαρη προτεραιότητα το οδηγικό σκέλος και όχι τα υπόλοιπα. Βέβαια δεν θα ήταν άσχημο το να ήταν εξίσου καλή και στα άλλα...
-
Συφωνώ με Emperor. Στο gruppo το σπορ τμήμα ανήκει στην AR και το πολυτελές στη Lancia.
Τουλάχιστον έτσι ήταν ως τώρα.Με την εξαφάνιση της Lancia,ισως η Alfa θα πρέπει να αναβαθμιστεί και σ'αυτον τον τομέα.
-
Ίσως να μην τα εξηγώ εγώ καλά!
Σήμερα, δεν μπορούμε να μιλάμε ΜΟΝΟ για σπόρ και οδική συμπεριφορά σε αυτοκίνητα μαζικής κατασκευής (δεν είναι Lotus), από έναν μαζικό κατασκευαστή που αποσκοπεί στο κέρδος και την μακροβιότητα της ετιαρείας. Η Άλφα Ρομέο για παράδειγμα την δεκαετία του '70 προσέφερε πολλά περισσότερα από απλά οδική συμπεριφορά (μιλάμε για ράβδο πανάρ πίσω, δισκόφρενα πίσω και μάλιστα πάνω στον άξονα για δυσκολία μπλοκαρίσματος, κιβώτιο πίσω για κατανομή βάρους κλπ.), αφού συδύαζε αρκετά πράγματα που δύσκολα προσέφερε ο ανταγωνισμός (η neue klasse της bmw ήταν πολύ πίσω).
Σήμερα, ένα αυτοκίνητο χρειάζεται να συνδυάζει πολλά πράγματα, αλλιώς εξ ορισμού απευθύνεται σε πάρα πολύ μικρό κοινό και άρα δεν μπορεί να επιζήσει. από τις πωλήσεις φαίνεται ότι η Άλφα έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Υπενθυμίζω, μιλάμε για ΜΑΖΙΚΟ κατασκευατή και όχι για την Φεράρι. Το ερώτημα εξ αρχής που έθεσα αφορά την επιβίωση της Αλφα εντός του γκρούπ, ορμώμενος από την δήλωση του CEO.
-
Φάνη η Alfa δεν είναι τόσο μαζικός κατασκευαστής όσο η BMW. Επιτελεί το σκέλος της σπορ οδήγησης, της τεχνολογίας και της ποιότητας μια χαρά. Δεν υστερεί σε σχέση με το παρελθόν της. Οι πωλήσεις τώρα είναι άλλο θέμα. Ο κόσμος θέλει φορτηγάκια (SUV) και οθόνες.
-
Φάνη η Alfa δεν είναι τόσο μαζικός κατασκευαστής όσο η BMW. Επιτελεί το σκέλος της σπορ οδήγησης, της τεχνολογίας και της ποιότητας μια χαρά. Δεν υστερεί σε σχέση με το παρελθόν της. Οι πωλήσεις τώρα είναι άλλο θέμα. Ο κόσμος θέλει φορτηγάκια (SUV) και οθόνες.
- Κάποτε η Αλφα ήταν τόσο μαζικός όσο και η BMW, ίσως και περισσότερο!
- Σαφώς και υστερεί σε σχέση με το παρελθόν της, γιατί κάποτε ήταν προωτοπόρος και τώρα απλά ακολουθεί. Δεν καινοτομεί πλέον πουθενά, όπως έκανε στο παρελθόν.
- Επαναλαμβάνω, μίλησα ξεκάθαρα για το μέλλον τις εταιρείας και τις πωλήσεις...άρα εαν θέλει να επιβιώσει πρέπει να προσαρμοστει...αλλιώς θα κλείσει όπως είπε και ο CEO. Δεν έχει την δύναμη η Αλφα να διαμορφώσει την αγορά, άρα οφείλει να προσφέριε ό,τι θέλει ο κόσμος. Έχουν αλλάξει οι εποχές!
-
Τι πιο πρωτοποριακό είχε η παλιά Giulia σε σχέση με την καινούρια; Η Alfa ποτέ δεν ήταν τόσο μαζική. Πραγματικά πρωτοπόρα ήταν το '40 και το '50. Από τότε άλλαξε πολύ, δεν είναι επιπέδου Maserati εδώ και πολλές δεκαετίες, αν αυτό εννοούσες.
-
Δεν ξέρω να σου πω για την Τζούλια αλλά για την Αλφέτα που ξέρω στην εποχή της σε σχέση πχ με τη neue klasee της bmw ήταν πολύ μπροστά σε σε ανάρτηση, κινητηρα, οδική συμπεριφορλα και φρένα. είχε πίσω δισκόφρενα και μάλιστα στον άξονα όταν οι άλλοι είχαν ταμπουρά είχε ραβδο πανάρ, το κιβώτιο ταχυτήτων πίσω για καλύτερη κατανομή και κινητήρες με 50% παραπάνω ιπποδύναμη από τους αντίστοιχους της BMW και των αλλων ανταγωνιστών και φυσικά έναν βελούδινο εξακύλινδρο 2.5λιτρο όταν οι άλλοι είχαν ακόμα 4κύλινδρους.
Αυτά εννοώ.
-
Για οικονομικούς λόγους σήμερα μια δίλιτρη Giulia είναι παρόμοια με μια 3άρα (αν και η Alfa έχει μπροστά ψαλίδια, αντί για γόντατα McPherson, όπως η Μπεμβεδούλα) και της ρίχνει καμιά 30άριά άλογα πάλι. Να πάμε σε Μ3 vs QV? 430 άλογα η BMW από 3 λίτρα, 510 άλογα η Alfa από 2,9 λίτρα...
-
Δεν ξέρω να σου πω για την Τζούλια αλλά για την Αλφέτα που ξέρω στην εποχή της σε σχέση πχ με τη neue klasee της bmw ήταν πολύ μπροστά σε σε ανάρτηση, κινητηρα, οδική συμπεριφορλα και φρένα. είχε πίσω δισκόφρενα και μάλιστα στον άξονα όταν οι άλλοι είχαν ταμπουρά είχε ραβδο πανάρ, το κιβώτιο ταχυτήτων πίσω για καλύτερη κατανομή και κινητήρες με 50% παραπάνω ιπποδύναμη από τους αντίστοιχους της BMW και των αλλων ανταγωνιστών και φυσικά έναν βελούδινο εξακύλινδρο 2.5λιτρο όταν οι άλλοι είχαν ακόμα 4κύλινδρους.
Αυτά εννοώ.
Αυτά ακριβώς εγραφε και ο ειδικός τύπος της εποχής, κάποτε έπεσε στα χέρια μου ένα γερμανικό auto motor und sport των 70’s, και είχε συγκριτικό μεταξύ Alfetta Berlina 1.8 & BMW σειρά 5. Σε δυναμικά χαρακτηριστικά, η Αλφα ήταν μπροστά. Άλλες εποχές, βέβαια... Πάντως, ακόμη και σήμερα, μια παλιά Άλφα σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα οδηγώντας και ακούγοντας την, δεν περιγράφεται. Αυτή τη χαρά μου προσφέρει και η δικη μου γριούλα Αλφέττα...
-
Απίστευτο αυτοκίνητο η Αλφετα...σε μια τετοια μεγάλωσα, 1.8.
Αλεξανδρε δεν διαφωνω σε αυτα που γραφεις (αν και αμφιβαλω για την αξιοπιστια του 2.9 της αλφα τοσο πουσαρισμενος που ειναι και ειναι και v αντι για straight six), αλλα δεν ειναι τιποτα φοβερες τεχνολογικες διαφορες...οχι οπως ηταν παλια που οι δοαφορες ηταν πολυ μεγαλες.
-
Ο κολλητός στην Καλιφόρνια μου λέει για πολλά προβλήματα από κατόχους.
-
Φάνη μου, ο 2.9 της Alfa είναι σχεδιασμένος από τον καλύτερο κατασκευαστή ICE του πλανήτη, την Ferrari. Οπότε 3-0 από τα αποδυτήρια... Την έζησα την BMW, E92 με 272 άλογα. Υπέροχο αυτοκίνητο, αλλά όχι Alfa by Ferrari engine..
-
Antonis55':90onn6y4 wrote:
Προβλέπω πώληση σε χρόνο
Στοιχηματίζω άνετα ένα 100άρικο Ευρώ ότι ΔΕΝ θα συμβεί αυτό.
REALZEUS δεύρο έξω...μοίρασε 100ευρα...
-
REALZEUS wrote:
Antonis55':90onn6y4 wrote:
Προβλέπω πώληση σε χρόνο
Στοιχηματίζω άνετα ένα 100άρικο Ευρώ ότι ΔΕΝ θα συμβεί αυτό.
REALZEUS δεύρο έξω...μοίρασε 100ευρα...
Που είδες την πώληση; Υπάρχει συζήτηση (τίποτα οριστικό) για ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ των FCA και PSA. Θα δημιουργηθεί ένας νέος υπερ-όμιλος (αν γίνει τελικά) που θα περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες των δύο ομίλων. Εσύ μιλούσες για πώληση της AR ή της FCA!!! Στο νέο υπερ-όμιλο Πρόεδρος θα είναι ο Elkann και οι μετοχές θα είναι 50-50. Μιλάμε για τον ορισμό του merger.
ΑLFA ROMEO FORUM