-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Σημαινει πως σε μια τεραστια ευθεια η 156 GTA μπορει να χτυπησει 250 τελικη σε αντιθεση με το ηλεκτρονια περιορισμενο 230 που εχει το Opel GT.....Και καλως η κακως το Nurburgring εχει τετοιες ευθειες (ειπα πως ειναι πιο γρηγορο μαμα σε επιταχυνση, οχι σε τελικη).
Εσυ δλδ δεν βλεπεις τιποτα περιεργο στο να ειναι σε ολες τις αλλες πιο αργη και σε 1 πιο γρηγορη ? Σε τι λες οτι οφειλεται αυτο ? Αν οι αλλες ειναι πιο 'κλειστες' οπως λες τοτε πως το Opel GT δεν 'στριβει' καλα οπως λενε πολλοι αλλοι εδω μεσα ?
Σε γενικες γραμμες αν τσεκαρεις θα δεις πως το Opel GT ειναι πιο γρηγορο σε πιστες απο οποιαδηποτε Αλφα των τελευταιων 15 ετων πλυν της 4C/8C. Μπορει σε μεμονομενες περιπτωσεις μια Αλφα να βγαινει απο πανω σε 1 αλλα απο την αλλη θα βγαινει το Opel GT σε 2-3-4.
Δεν υπαρχει κατι τετοιο σαν ο 'βασιλιας' των πιστων. Το Nurburing απλα εχει μεγαλες ευθειες που επιτρεπουν σε αυτοκινητα να τελικιαζουν γιαυτο και το χρησιμοποιουν οι εταιρειες.οτι πεις
Τα επιχειρηματα σου ειναι φοβερα
τι να κατσω να συζητησω με σενα ρε ανθρωπε?
λες και τιποτα σοβαρο? τη μια μαλ@κια πισω απο την αλλη
ουτε 16χρονων να ησουνα, ελεοςή νομιζεις οτι επειδη δεν σου απανταμε στην καθε κοτσανα που λες, νομιζεις οτι μας βουλωσες?
γιατι ετσι εγραψες πιο πριν
μ αυτο το πλευρο να κοιμασαι -
Αν συνεχίσετε να γράφετε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, θα κλειδωθεί το τοπικό μέχρι να ηρεμήσετε.
-
@Κίκιζας Γρηγόρης
Δεν ξερω σε ποια χωρα ζεις η τι κανεις με την ζωη σου πραγματικα αλλα αν καθε φορα που συγκριναμε 2 αυτοκινητα συγκριναμε Μονο οσα ειναι διπλα διπλα σε Ιππους ανα κιλα τοτε δεν θα συγκρινε ποτε κανεις τπτ. Με την δικια σου λογικη το Opel GT δεν θα μπορουσε να συγκριθει ουτε με S2000 ουτε με Ζ4 κατω απο 3 λιτρα ουτε με MX5, oυτε με SLK παλι κατω απο 3 λιτρα, ουτε με SL κατω απο 3 λιτρα ουτε με Κανενα πρακτικα αυτοκινητο εφοσον ελαχιστα διλιτρα εχουν πανω απο 250 αλογα μαμα.....
Εγω απο την αλλη κανω μια πολυ πιο 'πρακτικη' συγκριση, συγκρινω αυτοκινητα Παρομοιας τιμης. Ειτε σου αρεσει λοιπον ακομα και ποιο ακριβες Alfa (η 156 GTA πχ κοστιζε κοντα στις 45.000ε το 2002) απο ενα Opel GT εχουν να δειξουν 1 χρονο στο Nurburgring κοντρα στους 3-4 χρονους του Opel GT σε αλλες πιστες. Το θεμα γινεται ποιο αστειο οταν κοιταμε Brera, GT, Spider σε αντιστοιχες πιστες (μην ξεχνας πως πολλοι ειπατε πως το Opel GT ειναι ενα μετριο αυτοκινητο που Δεν στριβει σε σχεση με τα προαναφερθεισα).@ alexandros.K
Εσενα θα σου απαντησω απλα με το 'Οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια' καθοτι εχεις μαυρα μεσανυχτα τοσο απο το Nurburgring (που δεν θα εχεις παει ποτε) οσο και απο τα αυτοκινητα στα οποια αναφερεσαι (που ζητημα να εχεις δει το εσωτερικο καποιου). Τωρα για τις προσωπικες επιθεσεις μερικων δεν μου κανει εντυπωση, οταν καποιον τον βαζουν στην γωνια δεν εχει πολλα αλλα να κανει.
-
@ alexandros.KΕσενα θα σου απαντησω απλα με το 'Οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια' καθοτι εχεις μαυρα μεσανυχτα τοσο απο το Nurburgring (που δεν θα εχεις παει ποτε) οσο και απο τα αυτοκινητα στα οποια αναφερεσαι (που ζητημα να εχεις δει το εσωτερικο καποιου). Τωρα για τις προσωπικες επιθεσεις μερικων δεν μου κανει εντυπωση, οταν καποιον τον βαζουν στην γωνια δεν εχει πολλα αλλα να κανει.
τα βρηκες ολα
μαντης εισαι? -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
δεν ξερω αν οι χρονοι αυτοι ειναι με αυτοκινητα που ξεκινανε απο σταση ή αρχιζουν και μετρανε εν κινησειΟι χρόνοι δεν είναι ποτέ από στάση. Εξαιρείται το τραγικό TG. Για αυτό και είναι άσχετο το Launch Control.
Σταματώ εδώ το off topic γιατί βλέπω ότι αγρίεψαν οι Mods.
-
@Κίκιζας ΓρηγόρηςΔεν ξερω σε ποια χωρα ζεις η τι κανεις με την ζωη σου πραγματικα αλλα αν καθε φορα που συγκριναμε 2 αυτοκινητα συγκριναμε Μονο οσα ειναι διπλα διπλα σε Ιππους ανα κιλα τοτε δεν θα συγκρινε ποτε κανεις τπτ. Με την δικια σου λογικη το Opel GT δεν θα μπορουσε να συγκριθει ουτε με S2000 ουτε με Ζ4 κατω απο 3 λιτρα ουτε με MX5, oυτε με SLK παλι κατω απο 3 λιτρα, ουτε με SL κατω απο 3 λιτρα ουτε με Κανενα πρακτικα αυτοκινητο εφοσον ελαχιστα διλιτρα εχουν πανω απο 250 αλογα μαμα.....
Οι συγκρισεις περιοδικων προφανως και για λογους διαφημισης, δημοσιοτητας, συγκρινουν ακομα και ασυγκριτα αυτοκινητα, πχ αλλων κατηγοριων, αρκει τουλαχιστον να βρισκονται κοντα σε τιμολογιακο επιπεδο.
Αυτο φυσικα εμμεσως πλην σαφως καταδεικνυει ακριβως αυτο που σου αναφερω εδω και καμποσες δημοσιευσεις, οτι ενα αυτοκινητο, και πιο συγκεκριμενα ενα σπορ αυτοκινητο, δεν κρινεται συνολικα ως καλυτερο απο καποιο αλλο, απλως εαν εχει καλυτερες επιδοσεις.Ακομα και εαν αυτες περιλαμβανουν χρονομετρηση σε πιστα, κατι που σαφως εμπεριεχει τον ορο 'επιδοσεις' πιο ολοκληρωτικα σε σχεση με την 'ευθεια' που αρχικα ανεφερες, για να εχει ουσια και να βγει ενα ασφαλες συμπερασμα, τα οποια συγκρινομενα μοντελα θα πρεπει να βρισκονται κοντα σε αναλογια κιλων/ιππο.
Τελος, ακομα και εαν ετσι τελικα προκυψει ο 'νικητης', αυτο το μοντελο που υπερεχει σε αποτελεσματικοτητα, δεν σημαινει ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ οτι ειναι καλυτερο, εαν πχ η αποτελεσματικοτητα αυτη, ΑΠΑΙΤΕΙ πολυ υψηλου επιπεδου οδηγικες ικανοτητες -οχι λογω υψηλης ιπποδυναμης / πισωκινησης, αλλα...- επειδη ακριβως στο οριο ειναι δυστροπο, αποτομο, με ενα πλαισιο-αμαξωμα-κινητηρα που δεν συνεργαζονται ουτε καν ικανοποιητικα. Κατι καλως/κακως ισχυει για το Opel GT, σε πληρη αντιθεση με καμποσες AR των τελευταιων ετων, και ειδικα τις Brera και GT
Εγω απο την αλλη κανω μια πολυ πιο 'πρακτικη' συγκριση, συγκρινω αυτοκινητα Παρομοιας τιμης. Ειτε σου αρεσει λοιπον ακομα και ποιο ακριβες Alfa (η 156 GTA πχ κοστιζε κοντα στις 45.000ε το 2002) απο ενα Opel GT εχουν να δειξουν 1 χρονο στο Nurburgring κοντρα στους 3-4 χρονους του Opel GT σε αλλες πιστες. Το θεμα γινεται ποιο αστειο οταν κοιταμε Brera, GT, Spider σε αντιστοιχες πιστες (μην ξεχνας πως πολλοι ειπατε πως το Opel GT ειναι ενα μετριο αυτοκινητο που Δεν στριβει σε σχεση με τα προαναφερθεισα).
Δεν ειναι σωστο αυτο που λες περι 'πρακτικης' συγκρισης. Ενα γρηγορο SUV μπορει να εχει το ιδιο κοστος με σπορ μοντελο ιδιας μαρκας, και το SUV επειδη ειναι Turbo με αεραναρτηση, να ειναι πχ το ιδιο γρηγορο ή και οριακα πιο γρηγορο απο
το σπορ μοντελο.
Τι θα σημαινει αυτο για εσενα? Οτι το SUV ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ οδηγικα απο το σπορ μοντελο?
Γιατι οι περισσοτεροι χρηστες σε αυτο το τοπικο, ΑΥΤΟ λεμε τοσες δημοσιευσεις τωρα. Μιλαμε για ανωτερη οδηγικη αισθηση, για μεγαλυτερη πληροφορηση, για καλυτερη επικοινωνια και 'δεσιμο' μεταξυ αυτοκινητου και οδηγου.Το συγκεκριμενο αυτοκινητο που αναφερεις (Opel GT) το οποιο αποδειχθηκε ικανοτατο σε επιδοσεις, και μαλιστα Value for money για το επιπεδο αυτων, μοιραια υστερει σε μεγαλο βαθμο σε οδηγικη αισθηση, σε συμμετοχικοτητα, ρυθμισιμοτητα, αλλα και συνολικη ευχαριστηση, σε σχεση με καποια απο τις AR που αναφεραμε προηγουμενως.
Αυτο για να το αντιληφθεις και κατανοησεις, δυστυχως απο την στιγμη που διαφαινεται οτι ασχολεισαι κυριως με επιδοσεις σε ευθεια, θα πρεπει να οδηγησεις και να πιεσεις αρκετα μια AR σε καποια στριφτερη διαδρομη, ωστε να εκτιμησεις την διαφορετικοτητα της, ξεκινοντας απο τον πιο ευχαριστο ηχο κινητηρα, μεχρι την υψηλου επιπεδου οδηγικη ευχαριστηση που παρεχει, περα απο 'καπνισματα' ελαστικων και ντριφταρισματα σε πλατειες...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
δεν ξερω αν οι χρονοι αυτοι ειναι με αυτοκινητα που ξεκινανε απο σταση ή αρχιζουν και μετρανε εν κινησει
Οι χρόνοι δεν είναι ποτέ από στάση. Εξαιρείται το τραγικό TG. Για αυτό και είναι άσχετο το Launch Control.
Σταματώ εδώ το off topic γιατί βλέπω ότι αγρίεψαν οι Mods.
εχεις μαυρα μεσανυχτα
εχεις παει στο Nurburgring????
εγω εχω παεικι οταν μεγαλωσω ο μπαμπας μου θα μου παρει ενα δικο μου
με πολλες πολλες πολλες κλειστες στροφες -
Mother of topics απλα.. τωρα ναι απογειωθηκε το θεμα..!!!
Του γραφετε οτι στη ΜΗΤΕΡΑ των πιστων το Νιρμπουργκρινγκ ,απο τις πιο απαιτητικες πιστες παγκοσμιως με ΟΛΕΣ ,ΜΑ ΟΛΕΣ τις συνθηκες ,την πιστα που κυνηγανε ολοι ως μετρο συγκρισης για να παρουσιασουν οτι εβγαλαν το πιο γρηγορο hot hatch ή το πιο γρηγορο supercar , το προσωπικο του αυτοκινητο και υπερατου το παταει απο πανω η 10+ χρονια παλιοτερη οικογενειακη (και αργη μη ξεχνιομαστε... ) 156 GTA και σας απανταει για τη πιστα των Σερρων..
Μας ενημερωνει οτι το Νιρμπουργκρινγκ εχει μεγαλες ευθειες και γι αυτο ειναι μπροστα η 156 ,ενω θεωρει το μετρο συγκρισης για να ειναι ενα αυτοκινητο γρηγορο ειναι Η ΕΥΘΕΙΑ και ΔΗΛΩΝΕΙ και ευθειακιας.. νταξ κλαιω ρε...
Μιλαει για το ποσο κοστιζαν συγκριτικα αυτοκινητα με διαφορα παρουσιασης μια 10ετια +
Α ναι η αργη 156 GTA ηταν στημμενη για αγωνες τελικα..!!! ενα ΑΡΓΟ αμαξι οπως μας εχει πρηξει σελιδες επι σελιδων ηταν στημμενο για ΑΓΩΝΕΣ μας ενημερωνει..
Δε μπορω αλλο ρε..
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...αναλογια κιλων/ιππο ...
Edit [mod]
P.S Οταν το 'πειραγμενο' Opel GT κερναει τσαι σε νορμαλ (πολυ πιο βαρια, γυρω στα 350κιλα περισσοτερο) Brera ειναι μαγκια...Οταν νορμαλ 156 GTA που βασιζεται σε μοντελο σχεδον μια δεκαετια πισω εξελιξης απο την ελευση του Opel GT, 'καπνιζει' το αντιστοιχα νορμαλ roadster που τελικιαζει στα 230km/h, στο Nurburgring κατα 14sec ειναι αδικια...
Ασε μας ρε Γρηγορη τωρα...
-
Edit [mod] Οταν θα εχω χρονο θα δουμε τι ειπα σχετικα με τις επιδοσεις και εναν χαρτι του Nurburgring για οσους δεν το εχουν δει ουτε ετσι (με μετρησεις για ευθειες και τα λοιπα ωστε να δουμε πως γινεται η 156 GTA να ειναι πιο γρηγορη μονο σε 1 πιστα).
Οσο για το launch control ουδεποτε αναφερθηκα μεμονομενα σε αυτο, ξεκαθαρα αναφερθηκα σε ενα σαφες ανωτερο κιβωτιο ειδικα οταν το Opel GT υστερει σημαντικα σε αυτο. -
γιατι δεν κοιτας γιατι ειναι πιο αργη σε καποιες αλλες?
γιατι ετσι σε συμφερει
κατανοητοοσο για το launch control... βγηκες μια ακομα φορα ακυρος
-
Edit [mod]
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
γιατι δεν κοιτας γιατι ειναι πιο αργη σε καποιες αλλες?
γιατι ετσι σε συμφερει
κατανοητοοσο για το launch control... βγηκες μια ακομα φορα ακυρος
Με σενα δεν θα ασχοληθω αλλο, γενικα με αγορακια που εχουν κομπλεξ γιατι νομιζουν πως οποιος εχει καλυτερο αυτοκινητο του το αγορασε ο μπαμπας ειναι το λιγοτερο τραγικα (θα μπορουσα να quotαρω το ποσες φορες εχεις πει μπαμπας και μπαμπας). Γιαυτο και επιμενω στο οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια
νονε εχεις πραγματικα προβλημα στην αναγνωση, δεν ξερω αν ειναι λογο ηλικιας αλλα πρεπει να το κοιταξεις....
Αντε κυνηγα καμια στρουΜΦοκαμηλο αγορακι μου... που θα μας πεις για αναγνωση και ελληνικα...
Μα δεν ξερεις να διαβαζεις Ελληνικα, πως να το κανουμε τωρα ? Εγω αναφερομαι σε επιταχυνση και εσυ καταλαβαινεις τελικη ταχυτητα....Και οταν δεν μπορεις να βγεις απο πανω με βαση νουμερα σε πιστες πετας ενα 'Nurburgring' (που αναθεμα και αν εχεις παει ποτε), μερικες προσωπικες επιθεσεις και νομιζεις πως εκανες κατι....Κανα καρδιακο μην παθεις θα επρεπε να προσεχεις στην ηλικια σου Citroeνακια
-
Ο χρήστης Manker έγραψε:
Πριν ρώτησα,τώρα βεβαιώθηκα.
Το παρακουράσατε το θέμα!!!**Και έχεις πολύ δίκιο σ' αυτό.
Η όλη συζήτηση δεν είναι μεν εκτός θέματος αλλά είναι δε κουραστική από την στιγμή που υπάρχει ασυμφωνία. Σιγά σιγά ας κλείνει το θέμα.
**Δεν βλεπω να κλεινει ουτε σιγα σιγα.....
-
Με σενα δεν θα ασχοληθω αλλο, γενικα με αγορακια που εχουν κομπλεξ γιατι νομιζουν πως οποιος εχει καλυτερο αυτοκινητο του το αγορασε ο μπαμπας ειναι το λιγοτερο τραγικα (θα μπορουσα να quotαρω το ποσες φορες εχεις πει μπαμπας και μπαμπας). Γιαυτο και επιμενω στο οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταριαναι εχω μεγαλο κομπλεξ, σε ζηλευω παρα πολυ, ειδικα για το μυαλο σου
οσο για το αμαξι σου, ποιος σου ειπε οτι ειναι καλυτερο απο το δικο μου? ξερεις τι αμαξι εχω ?
και η παροιμια, γιατι το λες για 2η φορα λαθος, ειναι οσα δεν φτανει η αλεπου (οχι οσα δεν πιανει)
κατι τετοια και κατι στρουμφοκαμηλοι δειχνουν οτι μαλλον εσυ δεν ξερεις καλα Ελληνικα**οσο για το τελος σε προκαλω, δειξε μου ποσες φορες ανεφερα την λεξη 'μπαμπας' ή κατι παρεμφερες που να υπονοω οτι στο πηρε ο πατερας σου το αμαξι σου? **
**ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΜΕ QUOTE **
μονο μια φορα το ειπα λιγο παραπανω
αλλά οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται -
Ανοίγει το ALFA ROMEO FORUM για συζητήσεις κόσμιες.
Οποιαδήποτε προσβλητική αναφορά είτε προσωπική είτε για να δημιουργήσει εντυπώσεις θα επιφέρει άμεσο μπανάκι χωρίς κάποια προειδοποίηση. -
Κανα καρδιακο μην παθεις θα επρεπε να προσεχεις στην ηλικια σου CitroeνακιαΕχεις κομπλαριστει απ τα γραπτα μου απ οτι φαινεται... Θα στεναχωρεθεις αν μαθεις ποσο ειμαι...
-
Έχει να προκαλέσει ακόμη εγκεφαλικά η Τζούλια...
Εάν δε, υλοποιηθεί έστω και στο μισό το σχέδιο του Μαρκιόνε για την Άλφα Ρομέο, βλέπω να ζορίζεται πολύς κόσμος.
Σα να βλέπω μπροστά μου π.χ. το 2020 ατάκες του στιλ 'ναι εντάξει, έχει μεγάλη γκάμα και με υπέροχα αυτοκίνητα η ΑΡ αλλά πριν 6-7 χρόνια είχε μόνο 2-3 αυτοκίνητα...και άρα δεν είναι σοβαρή μάρκα'.
Για να δούμε αν θα βγει και η πισωκίνητη Τζουλιέττα σε 1-2 χρόνια. Ειδικά αυτή εάν είναι προσεγμένη μπορεί να φάει την αγορά. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Εάν δε, υλοποιηθεί έστω και στο μισό το σχέδιο του Μαρκιόνε για την Άλφα Ρομέο, βλέπω να ζορίζεται πολύς κόσμος.
Σα να βλέπω μπροστά μου π.χ. το 2020 ατάκες του στιλ 'ναι εντάξει, έχει μεγάλη γκάμα και με υπέροχα αυτοκίνητα η ΑΡ αλλά πριν 6-7 χρόνια είχε μόνο 2-3 αυτοκίνητα...και άρα δεν είναι σοβαρή μάρκα'.
Για να δούμε αν θα βγει και η πισωκίνητη Τζουλιέττα σε 1-2 χρόνια. Ειδικά αυτή εάν είναι προσεγμένη μπορεί να φάει την αγορά. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Για να δούμε αν θα βγει και η πισωκίνητη Τζουλιέττα σε 1-2 χρόνια. Ειδικά αυτή εάν είναι προσεγμένη μπορεί να φάει την αγορά.Βασικα δε νομιζω..
ΑLFA ROMEO FORUM