-
Τα καθίσματα δεν είναι ίδια. Της Mito είναι κάπως καλύτερα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τα καθίσματα δεν είναι ίδια. Της Mito είναι κάπως καλύτερα.Όχι δεν είναι αλλά είναι χειρότερα.
Μικρή σημασία έχουν. Σημασία έχει ότι αν σήμερα αγόραζα αυτοκίνητο, θα έπαιρνα μια Giulietta 1.4 170 TCT.
Αλλά το θέμα με την παρούσα οικονομία στη χώρα πήγε πίσω για μένα.Σκέφτομαι τώρα να ξανά-πειράξω την 147.
Καταρχήν θέλω αλλαγή στα ψαλίδια. Έχουν τζόγους και έχει χαθεί μεγάλο μέρος της σταθερότητας, σε γρήγορη οδήγηση είναι επικίνδυνο.
Θέλω αλλαγή ανάρτησης. Δεν συζητάω για κάτι άλλο εκτός από έτοιμη coilover λύση. Ζαχαρώνω από το alfisti.net την KW/eibach. Aπλά αυτή έχει μόνο ρύθμιση καθ'ύψος. Δεν ξέρω αν θέλω να πάω σε πιο ακριβή λύση τύπου ΚW2 ή Bilstein PSS9.
Ούτε σε λύσεις τύπου Orap http://www.orap.it/index.php?option=com ... Itemid=486
αλλά τι κάνεις σε περίπτωση που μια μπουκάλα τα κλάνει τα λαδάκια? Βαριέμαι να στέλνω εξωτερικό, οπότε μια λύση με εδώ αντιπροσώπευση θα προτιμηθεί.Γλυκοκοιτάζω και τις αντιστρεπτικές της Eibach. Αλλά και μια θολόμπαρα της Wiechers.
Κόστος όλα μαζί 2000 ευρώ. Το αποτέλεσμα στο δρόμο θα είναι το κάτι άλλο βέβαια. Αξίζει?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=7963
Τελικά, το ταμπλό της Giulietta είναι το πιο καλοσχεδιασμένο στην κατηγορία. Μπορώ να πω πλέον ξεκάθαρα πως μου αρέσει αρκετά. Όμορφο και το λεβιεδάκι του TCT αλλά όχι τόσο όσο η ασημί μπίλια του χειροκίνητου, edit, η οποια βγαινει κιολας ευκολα, μπορεις να την παρεις σπιτι σου... ....fixed
-
Αλλά το θέμα με την παρούσα οικονομία στη χώρα πήγε πίσω για μένα.
+1
Όσο για τα της ανάρτησης μίλαγα πρόσφατα με ένα συμμαθητή μου, τον ανηψιό του Κύρκου (του γνωστού), ο οποίος τυγχάνει κάτοχος πολλών Αlfa μεταξύ των οποίων και 2-3 147. Μου έλεγε ότι μετά από διάφορους συνδυασμούς τα καλύτερα αποτελέσματα τα είχε με KW2 και Eibach ελατήρια μαζί με κάποια Kuhmo(!) τα οποία φυσικά και δεν θυμάμαι. Μάλιστα μου έλεγε ότι με αυτό το setup το αμάξι είναι ανώτερο και από το Mini Cooper Works που έχει τώρα.
Άσχετο: μου πρότεινε ανταλλαγή+μετρητά το Q5 με τη Brera 3.2 Q4 του πατέρα του! Αν ήταν ΜΥ2009+ και δικίνητη θα το είχα κάνει...
-
Αλλά το θέμα με την παρούσα οικονομία στη χώρα πήγε πίσω για μένα.
+1
Όσο για τα της ανάρτησης μίλαγα πρόσφατα με ένα συμμαθητή μου, τον ανηψιό του Κύρκου (του γνωστού), ο οποίος τυγχάνει κάτοχος πολλών Αlfa μεταξύ των οποίων και 2-3 147. Μου έλεγε ότι μετά από διάφορους συνδυασμούς τα καλύτερα αποτελέσματα τα είχε με KW2 και Eibach ελατήρια μαζί με κάποια Kuhmo(!) τα οποία φυσικά και δεν θυμάμαι. Μάλιστα μου έλεγε ότι με αυτό το setup το αμάξι είναι ανώτερο και από το Mini Cooper Works που έχει τώρα.
Άσχετο: μου πρότεινε ανταλλαγή+μετρητά το Q5 με τη Brera 3.2 Q4 του πατέρα του! Αν ήταν ΜΥ2009+ και δικίνητη θα το είχα κάνει...
Έχω οδηγήσει την 147 του fellea, με αυτή την ανάρτηση(Eibach Pro Street S) που είναι μια coilover με καλάμια KW, ελατήρια από την Eibach και σεταρισμένη από την Eibach. Ωραία, σφιχτή, μειώνει αρκετά τις κλίσεις. 920 ευρώ την έχει το alfisti.net
Με τέτοια ανάρτηση το αμάξι μεταμορφώνεται γιατί η ανάρτηση των 147 facelift είναι πολύ τουριστάδικη βάρκα.
Φαντάσου την μαζί με αντιστρεπτικές Eibach, τη θολόμπαρα και ένα 17άρι Pirelli. Θα πηγαίνει σαν λευκό Σιρόκο.Σχετικά με την ανταλλαγή, κρατήστε το Q5. Καλή η Brera αλλά είναι μισό αμάξι(άσε που με την Brera δεν είσαι πορνομετανάστης). Αν μπορούσες να είχες και το Q5 και αυτήν, δεν το συζητούσα. Η 2κίνητη Brera είναι καλή για τον 1750. Στον 3.2 εγώ θα πήγαινα μόνο σε Q4. Έχει άλλο πάτημα και καλύτερη κατανομή μάζας η 4κούνητη φάλαινα.
-
Όχι Πιρέλλι, Κούμο αγόρι μου.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Όχι Πιρέλλι, Κούμο αγόρι μου.Έχεις υπόψιν κάποιο μοντέλο.
Μωρέ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, να έχω οδηγήσει κάποιο σπορ αμαξάκι με τέτοιο ελαστικό δεν το θυμάμαι.
Μου αρέσουν πολύ τα PZero Rosso Assymetrico που έχω, δεν ξέρω αν θα έπαιρνα ρίσκο. -
Ο ανηψιός που λέτε είναι ένας Δημήτρης που ασχολιόταν με το σεμινάριο οδήγησης των 4Τ;
Αν ναι εμένα μου είχε πει να μην πειράξω ΤΙΠΟΤΑ και να αφήσω την μαμά sport ανάρτηση.Μου αρέσουν πολύ τα PZero Rosso Assymetrico που έχω, δεν ξέρω αν θα έπαιρνα ρίσκο.
Νομίζω αν δεν μπαίνει κάποιος πίστα τα Pzero είναι ελαφρώς λάθος ως επιλογή.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο ανηψιός που λέτε είναι ένας Δημήτρης που ασχολιόταν με το σεμινάριο οδήγησης των 4Τ;
Αν ναι εμένα μου είχε πει να μην πειράξω ΤΙΠΟΤΑ και να αφήσω την μαμά sport ανάρτηση.Μου αρέσουν πολύ τα PZero Rosso Assymetrico που έχω, δεν ξέρω αν θα έπαιρνα ρίσκο.
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/car/s ... zLD8Vwlt2A
Υπάρχουν 2 ειδών Rosso, direzionale & assimetrico. Συμφωνώ εν μέρει αλλά για τις μεγαλύτερες διαστάσεις.
Για την δική μου, 205/55/16 91V, όχι τόσο. Σπορ ελαστικό μεν αλλά στην πίστα ήταν απαράδεκτα. Ξεφτυλίζονται εύκολα.
Από ότι βλέπω όμως στο λινκ, ισχύει τελικά αυτό που είχα μάθει. Τέλος το Rosso από την διάσταση των 16 ιντσών.Για την ανάρτηση, όλα είναι σχετικά. Για τους δρόμους μας πάντως θα συμφωνήσω. Σε όχι καλά στρωμένους δρόμους, η stock ανάρτηση θα είναι πιο αποτελεσματική.
-
Γιατί δε βάζεις αυτά που έχω παραγγείλει (εδώ και 2 μήνες και δεν έρχονται ) κι εγώ?
Τα Pirelli P Zero (σκέτα).
-
Τα Pzero Nero που έχω είναι αυτό που περιέγραψα, δηλαδή για τους παροικούντες τα Μέγαρα...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τα Pzero Nero που έχω είναι αυτό που περιέγραψα, δηλαδή για τους παροικούντες τα Μέγαρα...Εξ΄όσων γνωρίζω ισχύει.
-
Ναι αλλα έχει το ίδιο τιμόνι με τη Mito!Ελεος πια με το τιμονι,οι ΒΜW εχουν ΟΛΕΣ το ιδιο τιμονι απο 20000 εως 120000 ευρω και κανενα περιοδικο δεν το σχολιαζει ποτε!
-
Ο χρήστης dimk έγραψε:
Ναι αλλα έχει το ίδιο τιμόνι με τη Mito!
Ελεος πια με το τιμονι,οι ΒΜW εχουν ΟΛΕΣ το ιδιο τιμονι απο 20000 εως 120000 ευρω και κανενα περιοδικο δεν το σχολιαζει ποτε!
Το στο τέλος δεν σου είπε τίποτα για το ειρωνικό του πράγματος?
-
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/car/s ... zLD8Vwlt2A
Υπάρχουν 2 ειδών Rosso, direzionale & assimetrico. Συμφωνώ εν μέρει αλλά για τις μεγαλύτερες διαστάσεις.
Για την δική μου, 205/55/16 91V, όχι τόσο. Σπορ ελαστικό μεν αλλά στην πίστα ήταν απαράδεκτα. Ξεφτυλίζονται εύκολα.
Από ότι βλέπω όμως στο λινκ, ισχύει τελικά αυτό που είχα μάθει. Τέλος το Rosso από την διάσταση των 16 ιντσών.Για την ανάρτηση, όλα είναι σχετικά. Για τους δρόμους μας πάντως θα συμφωνήσω. Σε όχι καλά στρωμένους δρόμους, η stock ανάρτηση θα είναι πιο αποτελεσματική.
Ego tha proteina ta Toyo Proxes T1 (-R)
Oso gia tin anartisi (ke ta psalidia) alakse ta efoson de se ikanopioun, to poso pou aneferes den ine trelo...*soz gia ta greeklish lads
-
Ναι αλλα έχει το ίδιο τιμόνι με τη Mito!
Ελεος πια με το τιμονι,οι ΒΜW εχουν ΟΛΕΣ το ιδιο τιμονι απο 20000 εως 120000 ευρω και κανενα περιοδικο δεν το σχολιαζει ποτε!
Το στο τέλος δεν σου είπε τίποτα για το ειρωνικό του πράγματος?
OK τοτε,δεν το καταλαβα!
-
Η Alfa Romeo αναφέρει ότι το 2011 ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά για την ίδια, αφού στην Ευρώπη το μερίδιό της αυξήθηκε από το 0,8% στο 1%, κυρίως χάρη στην Giulietta. Για την ακρίβεια, οι πωλήσεις του μοντέλου έφτασαν στο 2,8% της κατηγορίας του στην Ευρώπη και το 14,5% στην Ιταλία, τα υψηλότερα ποσοστά που είχε η Alfa Romeo στην κατηγορία των hatchback. Το 2011 είχε περίπου 80.000 ταξινομήσεις στην Ευρώπη, το 45% από τις οποίες έγιναν στην Ιταλία (35.000). Οι αγορές εξωτερικού στις οποίες η Giulietta είχε τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν η Γαλλία (περισσότερα από 9.200 αυτοκίνητα), η Αγγλία (περισσότερα από 7.000 αυτοκίνητα) και η Γερμανία (περισσότερα από 6.300 αυτοκίνητα). Συνολικά, από το λανσάρισμά της, οι παραγγελίες για την Giulietta παγκοσμίως είναι περίπου 140.000. Οι περισσότερες πωλήσεις του μοντέλου αφορούν τις ακριβές εκδόσεις “Distinctive” και “Exclusive” που αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% του συνόλου.
Στην Ελλάδα η επιτυχία της Alfa Romeo ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με το μερίδιο της μάρκας να φτάνει στο 1,7% και τις πωλήσεις (1.679 μονάδες) να σημειώνουν αύξηση κατά 11% σε σχέση με το 2010. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της Giulietta στην ελληνική αγορά, το μερίδιό της στην κατηγορία C είναι πολύ υψηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, φτάνοντας το 4,5% με πωλήσεις 935 μονάδων και παρουσιάζοντας αύξηση 95% σε σχέση με το 2010. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το ιταλικό μοντέλο ήταν 4ο με 8,8% μερίδιο στα Diesel της κατηγορίας C.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατανομή των πωλήσεων των διαφόρων εκδόσεων της Giulietta στην Ευρώπη ανάλογα με τους κινητήρες, οι πιο δυνατοί από τους οποίους αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Για παράδειγμα, ο 1.4 MultiAir των 170 ίππων έχει ένα μερίδιο της τάξης του 15%, δηλαδή περίπου 7 φορές το μέσο όρο της κατηγορίας σε αυτή την κατηγορία ισχύος. Ο πλέον εμπορικός κινητήρας της γκάμας της Giulietta ήταν ο 1.6 MultiJet των 105 ίππων, με το 35% των συνολικών πωλήσεων. Το πιο δημοφιλές χρώμα ήταν το λευκό (Ghiaccio White) που όλοι ήξεραν από τις διαφημίσεις και που αντιπροσώπευσε το 35% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν, ενώ το κόκκινο, μια συναισθηματική επιλογή στην γκάμα της Alfa, επιλέχτηκε από το 6% του συνόλου. Από αυτούς όμως που επέλεξαν το κόκκινο χρώμα, οι μισοί το συνδύασαν με σπορ πακέτα στις εκδόσεις Distinctive/Exclusive. Η Giulietta κέρδισε αμέσως ένα πολύ πλατύ και διαφορετικό κοινό. Το αυτοκίνητο έγινε επιλογή για ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας τα 40 χρόνια περίπου και μέσο-υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ενώ το 20% από αυτούς ήταν γυναίκες. Επίσης, οικογενειάρχες είναι οι μισοί περίπου από τους αγοραστές της Giulietta, σε σύγκριση με το ένα πέμπτο περίπου που είναι η μέση αναλογία στην κατηγορία.
Πηγη: AutoBlog.grΑπανταχου Ιταλοφιλοι ανοιξτε σαμπανιες! Η επανασταση απεναντι στα βαρετα μικρομεσαια ξεκινησε!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Ο πλέον εμπορικός κινητήρας της γκάμας της Giulietta ήταν ο 1.6 MultiJet των 105 ίππων, με το 35% των συνολικών πωλήσεων.Το έχουν δοκιμή οι τελευταίοι 4Τ. Σπορτίφ μικρομεσαίο με 0-100 σε 12!!!
-
Kαι 29 κιλα ροπης βεβαια...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Kαι 29 κιλα ροπης βεβαια...320Nm στο Dynamic
ΑLFA ROMEO FORUM