-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Nατηηηηηηηηηηηη
1)Η αληθεια ειναι οτι πραγματικα δεν καταλαβαινομαστε...Χρονια τωρα. Δεν πιστευω οτι αυτο ειναι η alfa romeo και αυτοι που τις αγαπαμε.Εχει πολυ βαθειες ριζες, πολυ μερακι, μηχανολογικη φαντασια και μια φιλοσοφια, που καμια σχεση με αυτα που κατα καιρους , βλεπω εδω μεσα. Δεν με κανει να αισθανομαι, υπερηφανος ,ουτε το βιντεο με την gta, ουτε η ιδια η 156 gta. Δεν με χωλαινουν αυτοι που δεν τολμουν να πανε ενα ταξιδι γρηγορα ,οπως αρμοζει σε μια αλφα και προτιμουν να χλευαζουν ευκολα ( σιγα μην πας με 200, και καλα, θα ειμαι με τους μπατσους και θα σε περιμενω, εξω απο τη ΦΑΓΕ..) Δυστυχως πολυ συντομα, αυτα που μας φοβιζανε γενικοτερα εξω και ειδικοτερα εδω μεσα, παιρνουν με εφιαλτικο τροπο , σαρκα και οστα. Οπως λεει και ο ποιητης, θα αρχισουμε να καταλαβαινομαστε τωρα και θα προσπαθουμε να γινομαστε καλυτεροι ανθρωποι, αποποιωντας αλαζονειες , νεοπλουτισμους και θα ξαναθυμηθουμε να ακουμε ο ενας τον αλλον,να απαιτουμε και οχι να παρακαλαμε και να σκυβουμε το κεφαλι. Ας ξεχασουμε το ραγιαδιλικι και να προσπαθησουμε να γινουμε ξανα ανθρωποι που δινουμε φωτα, σε ολους χωρις εξωστρακισμους των διαφορετικων και αυτων που μιλανε με πιο πολυ σκεψη, λανθασμενη ενδεχωμενως. 2) Ολα αυτα βεβαια δεν ενδιαφερουν , αυτο που ενδιαφερει ομως ειναι η πορεια αυτης της φιρμας και ποιοι αγοραζουν τα αυτοκινητα της. Ωραιες οι ζαντες , σιγουρα MITO , JULIETA δεν εχουν το ταμπλο , το ομορφοτερο ολων, της 156 με τη σαγρε μαυρη ματ επιφανεια, ομως δεν ειναι μονο αυτο. Αν εχεται παει σε εκθεση τελευταια, θα διαπιστωσατε την αγωνια των πωλητων που προσπαθουν να πεισουν. Δεν μπορεις να πουλησεις ομως πια , χωρις να τα εχεις ολα. Ομορφια , κρατημα ,αισθηση , επιδοσεις ,δεν αρκουν πλεον. Ακουστε επιτελους , δεν μπορει να κρεμονται ατακτως ερημενα τα κατω τμηματα των αυτοκινητων που αγαπαμε και πηγαινουμε τους φιλους , τους γνωστους,που ακομα και τωρα σκεπτονται να αγορασουν αυτοκινητο, στην εκθεση και να τους φαινονται σαν ψευτικα, τα δεσιματα και τα πλαστικα και να σε κοροιδευουν για την κουδουνιστρα. Τοσο δυσκολο ειναι πια να το καταλαβουν και να το κανουν;;;;; 3) Ουτε τους δημοσιογραφους, αλλη φατρια εντιμων και με σκεψη αυτοι, δεν εχουν το κουραγιο να αντιμιλησουν. Δεστε τα διαγραμματα ροπης και ισχυος στους 4τροχους, μεταξυ alfa, bmw, audi ford, και αναρωτιθητε σε πια σημεια υστερει ο 170 . Μελετηστε τον και οτι δεν καταλαβα εγω , που εχω θεμα αλλωστε ως γνωστον, αναλυστετω εσεις . Ειναι ενα θεμα για πολυ και καλη κουβεντα, που θα καταριψει και πολους μυθους περι αποδοσης και αξιοπιστιας ,με το αντιπαλο δεος των γερμανοτσολιαδων..... Ελπιζω να μπορουμε σε λιγο να βριζομαστε και να ανταλασουμε φιλοφρονησεις ακομα, αν εχουμε ιντερνετ , ετσι κατα πως παμε ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ υ.σ. 4) Eπρεπε να τους δειτε στο δικαστηριο για τα ασφαλιστικα!
-
Όχι θα το παραδεχθώ τα κείμενα του ΓΚ είναι πιο κατανοητά.
-
Φιλαρετε,γιατι ποσταρεις εδω μεσα?Αν εχεις τετοια αποψη και ειχες οντως οσες αλφα εχεις πει οτι ειχες,εισαι μ@λακας μετα συγχωρησεως γιατι αγορασες κατι που δε σε ικανοποιουσε.H alfa ειναι σε ασχημη φαση(παραγει μονο 2 μοντελα κ αυτα εχουν σχεση με τα αντιστοιχα fiat),ομως ακομα και τωρα παραγει ομορφα σχηματα..Και η g και η mito ειναι απο τα πιο ομορφα στην κατηγορια τους.Οk δεν ειναι polo ή golf αλλα κατα γενικη ομολογια,ειναι δυνατοι παιχτες..
Καλως ή κακως,εμπλεξε μ εναν CEO που δε ''το λεει η ψυχη του'' ή τουλαχιστον η φιλοσοφια του ειναι περισσοτερο vagιτικη απ'οσο μπορει να σηκωσει η ιστορια και οι φιλοι της αλφα.Ελπιζουμε σε καλυτερες μερες,αλλα και σημερα τα προιοντα της μια χαρα ανταγωνιστικα ειναι στην αγορα.Ασχολησου με τα πλαστικα κ αν σε ενοχλουν οι πωλητες,πεταξου σε καμια audi που πριν μερικα χρονια αν δε πηγαινες για το q7 σε εφτυναν και σε εστελναν στη vw,να σε παρακαλανε για κανενα εμετικο Α1.
Στο κατω κατω για αυτο αγαπαμε την αλφα,γιατι δεν πλασαρε ποτε αυτοκινητα σαν το Α1 ή το up! σαν το next big thing στην αγορα ετσι για να εχουν να λενε τα fanboys. -
Η MiTo βασίζεται στο Punto αλλά έχει υποστεί αρκετές αλλαγές...
H Giulietta δεν έχει σχέση με κάποιο Fiat... Όχι ότι θα είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα...
Το ανάποδο συμβαίνει, βασισμένο στην πλατφόρμα της Alfa Giulietta είναι το Dodge Dart
και όποιο αντίστοιχο μοντέλο της Fiat ή της Lancia ενδεχομένως παρουσιαστεί στο μέλλον.Οι turbo MultiAir κινητήρες πρωτοκυκλοφόρησαν σε Alfa (MiTo) και μετά στα υπόλοιπα μοντέλα όπως Giulietta, Bravo, 500 (US spec) κτλ.
Το αυτόματο/σεριακό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Alfa TCT, επίσης πρωτοκυκλοφόρησε σε Alfa (MiTo) και προς το παρόν διατίθεται μόνο στις 2 Alfa Romeo, MiTo και Giulietta.
Φυσικά και είναι μικρή η γκάμα της Alfa. Τουλάχιστον αυτά τα λίγα μοντέλα είναι για εμένα τα καλύτερα στην κατηγορία τους.
Γενικά, μην αγχώνεσαι, μέχρι το 2015 (Max) θα φύγει ο Σέρτζιο
Να δούμε τι θα κάνει και στο Αμέρικα... -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
που μπορώ να βρώ τα elearn που έχουν στα συνεργεία ??
Για ποιο μοντέλο θες?
για 33 1,7 16v & mi.to 1,4 155...
-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Η MiTo βασίζεται στο Punto αλλά έχει υποστεί αρκετές αλλαγές...σε σχέση με το αμπαρθ δεν έχει και τόσες πολλές...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Για ποιο μοντέλο θες?
Την έχεις ακόμα την 33αρα? Λειτουργική?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Για ποιο μοντέλο θες?
Την έχεις ακόμα την 33αρα? Λειτουργική?
το άριστη κατάσταση είναι λίγο...
παροπλίστηκέ σε υπογειο όταν ήταν ακόμα νέα γιατί γίναμε πολλοί και δεν μας χώραγε...
δεν έχει ούτε γρατζουνιά καθώς ήταν μέρα νύχτα σε γκαράζ και δεν την είχε οδηγήσει ΠΟΤΕ γυναίκα... -
Για ποιο μοντέλο θες?
Αν υπάρχει και για 145/6 boxer θα ήμουν ευγνώμων.
-
το άριστη κατάσταση είναι λίγο...
παροπλίστηκέ σε υπογειο όταν ήταν ακόμα νέα γιατί γίναμε πολλοί και δεν μας χώραγε...
δεν έχει ούτε γρατζουνιά καθώς ήταν μέρα νύχτα σε γκαράζ και δεν την είχε οδηγήσει ΠΟΤΕ γυναίκα...Βγάλτην κάνα βιντεάκι να τη χαζέψουμε. Λογικά πρέπει να τσαγιάζει πολλά σύγχρονα, ντεμέκ γρήγορα, ατμοσφαιρικά...
-
καλημερα ,θελω βοηθεια ,εχω την alfaromeo 147 με τους 105ιππους,ηρθε η ωρα να αλλαξω τα μπουζι ,τι θα μου προτεινατε?
-
Ο χρήστης karavg έγραψε:
καλημερα ,θελω βοηθεια ,εχω την alfaromeo 147 με τους 105ιππους,ηρθε η ωρα να αλλαξω τα μπουζι ,τι θα μου προτεινατε? -
80 ευρω και δωρο το εργοστασιο παραγωγης;
-
Τόσο έχουν. Και κατά 99% είναι και NGK. Μην κοιτάς που πολλά κορόιδα (μεταξύ των οποίων και εγώ) τα χουμε πληρώσει 180-200€ για να είναι μέσα σε κουτάκι 'ricambi originale'.
-
ποιος μπορει να μου εξηγησει πως βγαινει στα 17.400 ευρω η τιμη της G progression 120 (εστω με τα 960 ευρω της αποσυρσης).
αν ειχαμε αντιπροσωπεια στο νησι θα ειχα ρωτησει απο κοντα ... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τόσο έχουν. Και κατά 99% είναι και NGK. Μην κοιτάς που πολλά κορόιδα (μεταξύ των οποίων και εγώ) τα χουμε πληρώσει 180-200€ για να είναι μέσα σε κουτάκι 'ricambi originale'.Οντως, εσυ το ψοφησες
Και 80 πολλα παντως ειναι, νομιζα τα μπουζι οτι πανε 5-6€/τεμαχιο...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Τόσο έχουν. Και κατά 99% είναι και NGK. Μην κοιτάς που πολλά κορόιδα (μεταξύ των οποίων και εγώ) τα χουμε πληρώσει 180-200€ για να είναι μέσα σε κουτάκι 'ricambi originale'.
Οντως, εσυ το ψοφησες
Και 80 πολλα παντως ειναι, νομιζα τα μπουζι οτι πανε 5-6€/τεμαχιο...
Σχετικό είναι αυτό. Μην ξεχνάς επίσης ότι ο ts θέλει 8 μπουζιά και επειδή τα αλλάζει κάθε 100.000χλμ πρέπει να πληρούν κάποιες προδιαγραφές που τα κάνουν ψιλοακριβά.
-
Προφανως υπολογισα το 8*~6 = ~48 και το ειπα... Αν ειναι διαφορετικα απο τα υπολοιπα μπουζι, παω πασο. Αν και νομιζα οτι καθε 60Κ χλμ αλλαζουν κι αυτα.
-
45€+ σκέψου έχουν τα μπουζί για 500αρι 1.2 και θέλουν και κάθε 30.000χλμ αλλαγή!
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Οντως, εσυ το ψοφησεςΚαι 80 πολλα παντως ειναι, νομιζα τα μπουζι οτι πανε 5-6€/τεμαχιο...
Όχι είναι όντως ακριβά.
Αφενός είναι 8, αφετέρου πλατινένια.
ΑLFA ROMEO FORUM