-
Επιασαν αποτομα ζεστες,πλεον κανουν οτι να ναι γιατι ειναι μεσα στο αυτοκινητο με 50 βαθμους και καπνιζουν και μπαινουν μετα απο τσιπουρα κτλ
-
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
Εύχομαι στον καθυστερημένο κάφρο γυαλάκια με το άσπρο γιάρις που χθες στην εθνική από Λαμία για Αθήνα κάθε φορά που τον περνούσε κάποιος έκοβε απότομα το τιμόνι προς τα πάνω του και μετά χαζογελούσε, να του κάνει το ίδιο μια νταλίκα αλλά να μη προλάβει μετά να το ισιώσει.Γιατί δεν πήρες την τροχαία τηλέφωνο , πινακίδα -τόπο -χρόνο και έκανες το καθήκον σου προς την κοινωνία ή το έκανες;
-
Tσακωτή σήμερα η κυρία με το μαύρο (η σκούρο μπλε) astra σε φανάρι του ΥΠ.Μακ.Θρακης. Με το που πέρασε το κόκκινο, το περιπολικό που βρισκότανε από πίσω της την ακινητοποίησε, ελπίζω να της κόψανε και κλήση.
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Εύχομαι στον καθυστερημένο κάφρο γυαλάκια με το άσπρο γιάρις που χθες στην εθνική από Λαμία για Αθήνα κάθε φορά που τον περνούσε κάποιος έκοβε απότομα το τιμόνι προς τα πάνω του και μετά χαζογελούσε, να του κάνει το ίδιο μια νταλίκα αλλά να μη προλάβει μετά να το ισιώσει.
Γιατί δεν πήρες την τροχαία τηλέφωνο , πινακίδα -τόπο -χρόνο και έκανες το καθήκον σου προς την κοινωνία ή το έκανες;
πήρα τηλέφωνο τροχαία, τώρα αν ασχολήθηκε είναι άλλο θέμα...
Επίσης κάτι άλλο πολύ σημαντικό από το ταξίδι, που ξέχασα να αναφέρω.
Όταν έφτασα στα διόδια της Μαυρομαντήλας, η υπάλληλος μου έκανε νόημα με το χέρι να σταματήσω για να μου πει κάτι (λόγω εκλογών δεν πλήρωνες και σου άνοιγαν κατευθείαν κανονικά). Μου λέει 'κύριε προσέξτε γιατί στο ρεύμα σας υπάρχει ένα αυτοκίνητο που κινείται ανάποδα'. Που τη ρωτάω,σε ποιο ύψος είναι τώρα; Μου λέει τώρα κινείται στη λωρίδα σας,οδηγείστε προσεκτικά! Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι γίνεται και σταματάω λίγο μπροστά,αστυνομία πουθενά και τίποτα. Συμβαίνει κάτι τέτοιο δλδ και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ να δώσει εντολή να σταματήσουν τα αυτοκίνητα μέχρι να λυθεί το θέμα. Περιμένω 5-10 λεπτα, βλέπω όλοι συνεχίζουν κανονικά, αστυνομία πουθενά, οπότε συνεχίζω κ εγώ προσεκτικά τέρμα δεξιά και αργά κάνοντας το σταυρό μου. Δε συνάντησα πουθενά τελικά το αυτοκίνητο αυτό, μάλλον θα είχε μπει για λίγο ανάποδα, αλλά μου φάνηκε σοκαριστικό το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία εντολή για παύση της κυκλοφορίας... -
ειστε σίγουροι οτι ειμαστε ΑΠΟΓΟΝΟΙ ...τού αριστοτέλη τού πυθαγόρα τού σωκράτη τού ηράκλειτου τού δημόκριτου κλπ κλπ κλπ ...προσωπικά αμφιβάλω ουτε μία στο εκατομμύριο να εχουμε εμείς κάποια σχέση με αυτούς ....
διαβάστε το παρακάτω κ δείτε κ την φωτο ...εχουμε πιάσει πάτο σάν χώρα σάν ανθρωποι ....δυστυχώς
http://www.gazzetta.gr/plus/perierga/ar ... stimio-pic -
Άμεση κατάσχεση και πρόστιμο τους μισθούς ενός έτους....... στο τραγι.
-
Είμαι πεζός και πλησιάζω διάβαση πεζών, Κοιτάζω αριστερά και βλέπω ένα αυτοκίνητο Σχολής οδηγών να πλησιάζει. Δεν έκανε μάθημα, ήταν ο δάσκαλος μόνος του. Ούτε που ελάττωσε ταχύτητα. Λίγο πριν περάσει από μπροστά μου πρόσεξα ότι μιλούσα στο κινητό. Έκανε βέβαια μια κίνηση με το χέρι να μου ζητήσει συγνώμη που δεν σταμάτησε. Καθώς όμως περνούσε από μπροστά μου, ξεκίνησα κι εγώ να περνάω από τη διάβαση, τον κοιταξα και του έκανα κι εγώ την κίνηση... .
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
ειστε σίγουροι οτι ειμαστε ΑΠΟΓΟΝΟΙ ...τού αριστοτέλη τού πυθαγόρα τού σωκράτη τού ηράκλειτου τού δημόκριτου κλπ κλπ κλπ ...προσωπικά αμφιβάλω ουτε μία στο εκατομμύριο να εχουμε εμείς κάποια σχέση με αυτούς ....Μετά από 400+ χρόνια τουρκοκρατία, σιγά μην έχει μείνει καθόλου dna των αρχαίνων Ελλήνων! Ποιό κοντά είμαστε στα τραγιά της Ανατολής παρά στους αρχαίους Έλληνες....δυστυχώς.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Είμαι πεζός και πλησιάζω διάβαση πεζών, Κοιτάζω αριστερά και βλέπω ένα αυτοκίνητο Σχολής οδηγών να πλησιάζει. Δεν έκανε μάθημα, ήταν ο δάσκαλος μόνος του. Ούτε που ελάττωσε ταχύτητα. Λίγο πριν περάσει από μπροστά μου πρόσεξα ότι μιλούσα στο κινητό. Έκανε βέβαια μια κίνηση με το χέρι να μου ζητήσει συγνώμη που δεν σταμάτησε. Καθώς όμως περνούσε από μπροστά μου, ξεκίνησα κι εγώ να περνάω από τη διάβαση, τον κοιταξα και του έκανα κι εγώ την κίνηση... .Πάντως στον Ελληνικό ΚΟΚ όσες φορές τον έχω διαβάσει δεν αναφέρετε πουθενά ότι το αυτοκίνητο πρέπει να σταματήσει όταν ο πεζός έχει πρόθεση να περάσει μια διάβαση.
Το μόνο που αναφέρει είναι ότι στις διαβάσεις ο οδηγός πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί ενδέχεται κάποιος να βρίσκεται στην μέση του δρόμου και για τους πεζούς αυτό που λέει είναι ότι η διάβαση είναι το σημείο του δρόμου όπου επιτρέπεται να διασχίσουν αφού πρώτα έχουν ελέγξει ότι δεν περνάνε αυτοκίνητα.
-
Ο οδηγος δεν μπορει να ξερει σαφως αν καποιος εχει προθεση , αλλα εχει να κανει με την κοινη λογικη οτι παντα προσεχουμε τον πεζο γιατι αυτος δεν εχει διπλωμα και μπορει να ειναι πχ ατομο με νοητικη υστερηση ή πολυ απλα να σκονταψει και να πεσει στο δρομο.Οποτε παντα προστατευουμε το υπερτατο αγαθο:Τη ζωη.
-
Παιδιά συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ. Πεζός που πλησιάζει διάβαση πεζών όσα χρόνια οδηγώ κατά 99% θέλει να περάσει απέναντι. Ναι είναι γεγονός ότι προσωπικά μου έχει τύχει 2-3 φορές και σταμάτησα και ο πεζός ήταν αλλού για αλλού αφηρημένος ή απλά στεκόταν χωρίς να θέλει να περάσει απέναντι αλλά δεν μπορώ να ρισκάρω να χτυπήσω άνθρωπο αν κάποια στιγμή εκεί που στέκεται κάνει κάποια απότομη κίνηση και ξεκινήσει να περνάει.
-
Όντως υπάρχει διαφορά. Έτυχε να συνομιλώ με φίλο Κύπριο και μου έδειξε το σημείο στον κοκ τους που αναφέρεται η διαφορά. Εκεί έχουν και κάθετη φωτεινή σήμανση με κίτρινο φως να το δείχνει.
-
Μου έκανε εντύπωση και έχετε δίκιο. Από τη μια:
Ο χρήστης ΚΟΚ έγραψε:
Αν σε σημασμένη διάβαση πεζών η κυκλοφορία των οχημάτων δεν ρυθμίζεται με φωτεινή σηματοδότηση ή με τροχονόμο, οι οδηγοί υποχρεούνται να πλησιάζουν στη διάβαση με ταχύτητα τόσο μικρή ώστε να μην εκθέτουν σε κίνδυνο τους πεζούς που τη χρησιμοποιούν ή εισέρχονται σε αυτήν και, σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτουν την πορεία του οχήματός τους για να επιτρέπουν τη διέλευση των πεζών.Και από την άλλη:
Οι πεζοί προκειμένου να διασχίσουν το οδόστρωμα, υποχρεούνται σε διαβάσεις που η κυκλοφορία τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων δεν ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες, να μην κατεβαίνουν στο οδόστρωμα πριν λάβουν υπόψη τους την απόσταση και την ταχύτητα των οχημάτων τα οποία πλησιάζουν.
Πιο αντικρουόμενες διατάξεις δεν ξέρω αν υπάρχουν στον κόσμο...
-
Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αντικρουόμενες.
Για τους πεζούς λέει κοντολογίς, προσέξτε μην σας πατήσουν και για τα αυτοκίνητα λέει πρέπει να σταματάτε.
Αυτό κατάλαβα, από αυτά που παρέθεσες. -
Αν οι νόμοι ήταν σαφείς, οι δικηγόροι τί δουλειά θα έκαναν ;
Αν και νομίζω ότι εδώ είναι θέμα κοινής λογικής (το οποίο βέβαια σηκώνει αρκετή κουβέντα και γνώμη...δικηγόρου )
Ο νόμος εδώ δεν είναι κάθετος αλλά αφήνει περιθώριο συνεννόησης μεταξύ ανθρώπων. Όταν αντί ανθρώπους έχεις ζώα, τότε θέλεις κάθετη διάταξη... για να κάθονται όλοι ήσυχα. Βέβαια, αν κρίνω από τον αντικαπνιστικό ...
Πάντως, παλιότερα στο εξωτερικό περίμενα κάτι μπροστά σε διάβαση πεζών και όλοι το κοκάλωναν. Αλλά βέβαια, εκτός διάβασης σε σκότωναν για πλάκα. -
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αντικρουόμενες.
Για τους πεζούς λέει κοντολογίς, προσέξτε μην σας πατήσουν και για τα αυτοκίνητα λέει πρέπει να σταματάτε.
Αυτό κατάλαβα, από αυτά που παρέθεσες.Συγνώμη, αυτό που σου έκανα έντονο, εσένα σου φαίνεται σαφές; Αν τα αυτοκίνητα πήγαιναν σιγά και σταματούσαν, τι να προσέξει ο πεζός; Εγώ π.χ. είμαι κακόβουλος οδηγός και βλέπω πεζό που πάει να κατέβει σε διάβαση και αρχίζω να επιταχύνω και τελικά τον πατάω. Ο πεζός παραβιάζει την διάταξη όπου δεν έλαβε υπόψη του την απόσταση και την ταχύτητα του οχήματος που πλησίαζε και εγώ αυτή που έπρεπε να πλησιάσω στη διάβαση με ταχύτητα τόσο μικρή ώστε να μην εκθέσω σε κίνδυνο τον πεζό που τη χρησιμοποιούσε και δεν σταμάτησα.
-
Τωρα σοβαρα γινεται συζητηση για το αν τα αυτοκινητα πρεπει να κοβουν να προσεχουν και να σταματαν στις διαβασεις???
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Συγνώμη, αυτό που σου έκανα έντονο, εσένα σου φαίνεται σαφές; Αν τα αυτοκίνητα πήγαιναν σιγά και σταματούσαν, τι να προσέξει ο πεζός; Εγώ π.χ. είμαι κακόβουλος οδηγός και βλέπω πεζό που πάει να κατέβει σε διάβαση και αρχίζω να επιταχύνω και τελικά τον πατάω. Ο πεζός παραβιάζει την διάταξη όπου δεν έλαβε υπόψη του την απόσταση και την ταχύτητα του οχήματος που πλησίαζε και εγώ αυτή που έπρεπε να πλησιάσω στη διάβαση με ταχύτητα τόσο μικρή ώστε να μην εκθέσω σε κίνδυνο τον πεζό που τη χρησιμοποιούσε και δεν σταμάτησα.Ο πεζός έλαβε υπόψη την απόσταση και την ταχύτητα και έτσι ξεκίνησε να διασταυρώνει. Όπως είπες... κακόβουλος...άρα είναι για τα σίδερα, αφού εκθέτει σε κίνδυνο κάποιον άλλον.
-
πιστευω με μια αμοιβαια κατανοηση ολοι μπορουμε να συνυπαρξουμε στο δρομο
Τα οχηματα πρεπει να προσεχουνε φυσικα τους πεζους ως πιο αδυναμους σε περιπτωση ατυχηματος, αλλα και για να μη βρεθεις μπλεγμενος ως οδηγος
Απο την αλλη, θελει και λιγο προσοχη μη φτασουμε στα αντιθετα αποτελεσματα.
Για παραδειγμα αυτο που βιωνω τα τελευταια χρονια στη Βιεννη , οπου οι πεζοι εκμεταλλευονται εμφανως την δυναμη που τους δινει η νομοθεσια και σπάνε πλάκα να ταλαιπωρουν χωρις λογο τους οδηγους , απλα επειδη μπορουν.
Πχ μιλαμε να αναβει φαναρι για να βγεις σε κεντρικο δροο απο μικρο καθετο, και ταυτοχρονα το πρασινο πεζων στον κεντρικο... ε θα περασουν το δρομο τοσο αργα, ακομα και νεαροι που σε βλεπουνε και ξερουν οτι το φαναρι για τα αμαξια δεν θα κρατησει πανω απο μερικα δευτερα ακομα και αν εχει ουρα , ετσι για το σπασιμο ...
Και καλα πες αμα ειμαι εγω πρωτος οκ παω και λιγο κοντα στη διαβαση και 'νιωθουν' να κουνηθουν, οι περισσοτεροι ντοπιοι οδηγοι εδω θα μεινουν ακινητοι η σε μεγαλη αποσταση απο τη διαβαση , αναβουν σβηνουν φαναρια..... απελπισια -
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Ο πεζός έλαβε υπόψη την απόσταση και την ταχύτητα και έτσι ξεκίνησε να διασταυρώνει. Όπως είπες... κακόβουλος...άρα είναι για τα σίδερα, αφού εκθέτει σε κίνδυνο κάποιον άλλον.ΟΚ, επειδή έφερα λανθασμένα ακραίο παράδειγμα, βγάλε το κακόβουλος και βάλε και μια πιο νορμάλ ταχύτητα. Δηλαδή πεζός δεν υπολογίζει καλά αυτοκίνητο που πηγαίνει σιγά αλλά δεν προλαβαίνει να σταματήσει. Που θα καταλογίσει τυχόν δικαστής ευθύνες;
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]