-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Μπορει να γινει περιορισμος κυκλοφοριας σε αυτα τα οχηματα με τις ευλογιες του κρατους. Σε μαζικες εξοδους τουλαχιστον. Εχει γινει . Προσωπικα απο νταλικερηδες δεν εχω παραπονο γιατι ακριβως οπως ειπωθηκε μου δινουν χωρο να περασω και οχι γιατι ειμαι γρηγορος. Καταλαβαινουν οτι καθυστερουν πολυ κοσμο χωρις να φταινε ουτε αυτοι ουτε κι εκεινοι.
Καταντια να στηριζομαστε στην καλοσυνη μεταξυ των οδηγων για να λες οτι φτανεις στην ωρα σου στον προορισμο σου.
Τεσπα....ουγκα ουγκα καταστασεις...Ούτε εγώ έχω παράπονο από νταλικέρηδες. Σχεδόν πάντα κάνουν άκρη. Ίσα ίσα που έχει τύχει να σταματήσει νταλικέρης στην άκρη να φύγει η ουρά που είχε δημιουργηθεί πίσω του (καμιά 15αριά στις στροφές στο Μενίδι Αιτωλ/νίας) 4-5 φορές.
Απλά θεωρώ ότι αν δουν ότι δυσκολεύουν πάρα πολύ την κίνηση, πρέπει να σταματήσουν, να πάνε από παράδρομο κλπ κλπ.
Αυτό ισχύει για όλους όχι μόνο για τους νταλικέρηδες που τους σέβομαι απόλυτα γιατί δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. -
Ζωω εγω που περασα στοπ αφου ο απεναντι με κοιταζε και δεν περναγε....οκ.....Ακομη ποιο ζωω αυτος που αρχισε να βριζει γιατι δεν εστρωσα χαλι να περασει. Φυσικα σταματησα στο στοπ αλλα αυτος που ειχε προτεραιοτητα δεν περναγε. Τεσπα αναγνωριζω οτι επρεπε να περιμενω. Τουλαχιστον δεν εθεσα κινδυνο σε κανενα διερχομενο οχημα.
Σταματαω να κατεβω με βλεπει .....φευγει....Τον πιανω στο φαναρι....του λεω κανε ακρη να φερουμε το 100 να σου κανω μηνυση για εξυβριση....Μολις το ακουσε εφυγε βριζοντας....
Ελληναρα....... Δε σου φταιω εγω αν σε εσκισε ο Τσιπρας.....Ο κοσμος εχει ψυχολογικα προβληματα και τα βγαζει στο τιμονι...... Χανει και το δικιο του...
-
Δεν ξέρω αν είναι το καταλληλότερο thread γι'αυτό το θέμα ούτε αν είναι νόμιμη η βιντεοσκόπηση από τον οδηγό αλλά μου προξενεί μεγάλη εντύπωση που τόσες εκατοντάδες άνθρωποι στοιβάζονται εθελουσίως σαν τα ζώα για να μεταφερθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες σε μία αττική παραλία όπου τους περιμένει ένα δεύτερο ''μαρτύριο''...
Θα μου πεις ποια είναι η άλλη λύση,να κάτσουν να κοιτούν τους 4 τοίχους;Δεν έχω απάντηση -
Πιο καταλληλο thread δεν υπαρχει...
-
Απελπισία του κοσμάκη. Σκέψου πόσο χάλια περνάει σπίτι του!
-
Το ¨λαθος¨ εδώ ειναι της γελοίας διοίκησης του ΟΑΣΑ .....πιο γελοίοι πεθαίνουν. Προφανώς ο on demand προγραμματισμός ειναι λέξη άγνωστη στους κατόχους πετσινων πτυχίων , όπως ο καραγκιοζάκος μιας που έλεγε οτι εχει τελειώσει Columbia και το πανεπιστήμιο ισχυριζόταν οτι δεν εχει πάει ποτε στην νέα Υόρκη .....γελοίοι
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Το ¨λαθος¨ εδώ ειναι της γελοίας διοίκησης του ΟΑΣΑ .....πιο γελοίοι πεθαίνουν. Προφανώς ο on demand προγραμματισμός ειναι λέξη άγνωστη στους κατόχους πετσινων πτυχίων , όπως ο καραγκιοζάκος μιας που έλεγε οτι εχει τελειώσει Columbia και το πανεπιστήμιο ισχυριζόταν οτι δεν εχει πάει ποτε στην νέα Υόρκη .....γελοίοιSent from my iPad using Tapatalk
Διαφωνώ. Ο ΟΑΣΑ πράττει άριστα (αφού τον παίρνει και τα κάνει) και κατά τον συνήθη τρόπο για τα δεδομένα μονοπωλιακής δημόσιας επιχείρησης, δηλαδή δουλεύει στο ελάχιστο κόστος γράφοντας στα @@ του την ευκολία, την αξιοπρέπεια και την άποψη των πελατών του. Αν περιμένεις να τοποθετηθεί καλύτερη διοίκηση για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες, θα περιμένεις πολύ.
-
Σωστός, συμφωνώ και επαυξάνω
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Το ¨λαθος¨ εδώ ειναι της γελοίας διοίκησης του ΟΑΣΑ .....πιο γελοίοι πεθαίνουν. Προφανώς ο on demand προγραμματισμός ειναι λέξη άγνωστη στους κατόχους πετσινων πτυχίων , όπως ο καραγκιοζάκος μιας που έλεγε οτι εχει τελειώσει Columbia και το πανεπιστήμιο ισχυριζόταν οτι δεν εχει πάει ποτε στην νέα Υόρκη .....γελοίοι
Διαφωνώ. Ο ΟΑΣΑ πράττει άριστα (αφού τον παίρνει και τα κάνει) και κατά τον συνήθη τρόπο για τα δεδομένα μονοπωλιακής δημόσιας επιχείρησης, δηλαδή δουλεύει στο ελάχιστο κόστος γράφοντας στα @@ του την ευκολία, την αξιοπρέπεια και την άποψη των πελατών του. Αν περιμένεις να τοποθετηθεί καλύτερη διοίκηση για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες, θα περιμένεις πολύ.
Ξεχνάτε ή (χειρότερα) επιλέγετε να ξεχνάτε (παραβλέπετε) τους οικονομικούς πόρους που έχει στη διάθεσή του αυτή τη στιγμή ο ΟΑΣΑ (ΤΙΠΟΤΑ δλδ). Τα λεωφορεία δεν έχουν λάστιχα - ανταλλακτικά δεν υπάρχουν γιατί δεν πληρώνουν τους προμηθευτές κλπ κλπ από τα 1200+ λεωφορεία operational είναι μόνο 500+.
Προφανώς η κατάσταση είναι μπουρδέλο,αλλά να ξέρουμε ποιος φταίει και γιατί. Δεν φταίει η διοίκηση γιατί είναι άχρηστοι ,φταίει γιατί έχει σκοπό την απαξίωση του ΟΑΣΑ για να πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί
Η λύση δλδ είναι να γίνουν ιδιωτικά; (ναι τότε δεν θα έχουν κίνηση τα λεωφορεία γιατί το εισιτήριο θα πάει 2+ ευρώ)
-
Το κόστος για τον πολίτη δεν είναι μόνο στα εισιτήρια.
Ναι, η λύση είναι να γίνουν ιδιωτικά ΕΦΟΣΟΝ απελευθερωθούν, δηλαδή να μην λειτουργούν μονοπωλιακά. Το αντίθετο, δηλαδή ΚΑΙ χέρι στην τσέπη του φορολογούμενου με το απίστευτο χρέος που συσσωρεύεται ΚΑΙ άθλιες υπηρεσίες εξυπηρετεί μονο τους πολιτικάντηδες, τους συνδικαλιστές και τους ήδη εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ. Αλλά ο Έλληνας έχει αποδείξει πολύ πρόσφατα ότι πιάνεται πανεύκολα κορόιδο αν του χαϊδέψεις τα αφτιά, θα αφήσει να του πάρουν τα λεωφορεία οι ξένοι και να χάσει τέτοιες υπηρεσίες; -
Πεζό ζώο, ~40 χρονών, σήμερα με σακίδιο πλάτης να ανεμίζει πηγαίνει από το δρόμο (ενώ έχει χώρο το πεζοδρόμιο) κάνει επιτόπου και το σακίδιο φεύγει τουλάχιστον μισό μέτρο έξω και σκάει στον δεξί καθρέφτη μου. Είχα αφήσει τουλάχιστον μισό μέτρο ανάμεσα σε αυτόν και το αυτοκίνητο περνώντας δίπλα του.
Γρατσουνίστηκε το κρύσταλλο του καθρέφτη σε βαθμό που με ενοχλεί (ναι ξέρω περίεργος τύπος που κοιτάζει από τους καθρέφτες όταν οδηγεί ). Παρεπιπτώντος ξέρει κανένας κάπου να αλλάξω μόνο το κρύσταλλο;Υ.Γ. είμαι Αθήνα.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Το κόστος για τον πολίτη δεν είναι μόνο στα εισιτήρια.Σ'αυτό συμφωνούμε, απλά είπα να μην το πλατιάσω
Ναι, η λύση είναι να γίνουν ιδιωτικά ΕΦΟΣΟΝ απελευθερωθούν, δηλαδή να μην λειτουργούν μονοπωλιακά. Το αντίθετο, δηλαδή ΚΑΙ χέρι στην τσέπη του φορολογούμενου με το απίστευτο χρέος που συσσωρεύεται ΚΑΙ άθλιες υπηρεσίες εξυπηρετεί μονο τους πολιτικάντηδες, τους συνδικαλιστές και τους ήδη εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ. Αλλά ο Έλληνας έχει αποδείξει πολύ πρόσφατα ότι πιάνεται πανεύκολα κορόιδο αν του χαϊδέψεις τα αφτιά, θα αφήσει να του πάρουν τα λεωφορεία οι ξένοι και να χάσει τέτοιες υπηρεσίες;
Δεν υπάρχει περίπτωση να απελευθερωθούν, εδώ όλα συγκεντρωποιούνται. Δωράκι ένα μονοπώλιο σε κάποιον σωτήρα επιχειρηματία θα τον κάνουν, όπως την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ κλπ κλπ
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το κόστος για τον πολίτη δεν είναι μόνο στα εισιτήρια.
Σ'αυτό συμφωνούμε, απλά είπα να μην το πλατιάσω
Ναι, η λύση είναι να γίνουν ιδιωτικά ΕΦΟΣΟΝ απελευθερωθούν, δηλαδή να μην λειτουργούν μονοπωλιακά. Το αντίθετο, δηλαδή ΚΑΙ χέρι στην τσέπη του φορολογούμενου με το απίστευτο χρέος που συσσωρεύεται ΚΑΙ άθλιες υπηρεσίες εξυπηρετεί μονο τους πολιτικάντηδες, τους συνδικαλιστές και τους ήδη εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ. Αλλά ο Έλληνας έχει αποδείξει πολύ πρόσφατα ότι πιάνεται πανεύκολα κορόιδο αν του χαϊδέψεις τα αφτιά, θα αφήσει να του πάρουν τα λεωφορεία οι ξένοι και να χάσει τέτοιες υπηρεσίες;
Δεν υπάρχει περίπτωση να απελευθερωθούν, εδώ όλα συγκεντρωποιούνται. Δωράκι ένα μονοπώλιο σε κάποιον σωτήρα επιχειρηματία θα τον κάνουν, όπως την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ κλπ κλπ
Το ξέρω, δυστυχώς έτσι θα γίνει, η Ελλάδα είναι Βαλκάνια. Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι ακόμα και τα παραδείγματα που έθεσες (ΟΤΕ, Ολυμπιακή) δουλεύουν σήμερα πολύ καλύτερα και φθηνότερα από την εποχή που ανήκαν στο δημόσιο. Σκέψου αν παραχωρούνταν υπό καλύτερες συνθήκες (=αδιάβλητα).
Απλά έχω βαρεθεί να ακούω για τον μπαμπούλα του ιδιώτη που θα έρθει και θα μας γ...! -
Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου χρησιμοποιούνται ευρέως τα ΜΜΜ,ισχύουν παρόμοιες συνθήκες σε γραμμές με μεγάλη κίνηση επιβατών ή σε ώρες αιχμής;
Αν γνώριζε κάποιος, θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε διότι όλος αυτός ο κόσμος για να μεταφερθεί αξιοπρεπώς πρέπει να μεταφερθεί από 2-3 λεωφορεία και όχι από ένα,πράγμα που σε ημερήσια κλιμακα προϋποθέτει περισσότερα δρομολόγια άρα και ετοιμοπόλεμα οχήματα και βέβαια περισσότερα μεροκάματα.
Και κάτι ακομα:στο εξωτερικό οι αντίστοιχοι ΟΑΣΑ είναι ιδιωτικοί και αν ναι τι κόστος έχει το εισιτήριο; -
Το θέμα δεν είναι μόνο το κόστος του εισιτηρίου, γιατί τι να το κάνω εγώ αν έχει φτηνό εισιτήριο, αλλά μπαίνει μέσα μερικές δεκάδες εκατομμύρια το χρόνο, τα οποία τα πληρώνουμε όλοι μας μέσω φορολογίας, ακόμα και όσοι δε χρησιμοποιούν λεωφορεία;
Καλύτερα να δίνω 2 ευρώ εισιτήριο παρά 1,40 ευρώ εισιτήριο συν ΕΝΦΙΑ (για παράδειγμα).Επίσης μην έχετε σα δεδομένο ότι θα αυξηθεί το εισιτήριο σε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης, μόνο τους τζαμπατζήδες αν πιάσουν (9 στους 10 στα λεωφορεία) έβγαλαν και κέρδος χωρίς αύξηση τιμών. Είδαμε και στο δημόσιο ΟΤΕ που έδινες πάγιο 15.000 δρχ το δίμηνο για dial-up γραμμή (με έξτρα τις όποιες κλήσεις) και ήθελες πολιτικό μέσο για να βάλεις τηλέφωνο σε λιγότερο από 2 χρόνια αναμονή, ενώ σπάνια έβρισκες οικογένεια με λογιαριασμό ΟΤΕ κάτω από 100.000 δρχ. το δίμηνο, οι μεγαλύτεροι θα τα θυμάστε. Ενώ τώρα στον ιδιωτικό ΟΤΕ με 25 ευρώ το μήνα έχεις απεριόριστες κλήσεις και 24 Mbps και το τηλέφωνο μπαίνει εντός 20 ημερών το πολύ (ή και λιγότερο).
Τα ίδια έλεγαν και τότε οι συνδικαληστές, ότι αν ιδιωτικοποιηθεί θα ακριβύνει κλπ.Βγήκα αλλά δεν μπορώ πια με τον κρατισμό, όλα ιδιωτικά μπας και σωθούμε!
-
Όλα ιδιωτικά με ανοικτό ανταγωνισμό γιατί τα ιδιωτικά μονοπώλιο είναι ακόμα χειρότερα!
-
Κλασική μέθοδος να ιδιωτικοποιήσεις κάτι: Το απαξιώνεις κόβοντας πόρους, σταματώντας τις προσλήψεις και τοποθετώντας ανίκανες διοικήσεις...
-
+1
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Κλασική μέθοδος να ιδιωτικοποιήσεις κάτι: Το απαξιώνεις κόβοντας πόρους, σταματώντας τις προσλήψεις και τοποθετώντας ανίκανες διοικήσεις...Όλα ιδιωτικά με ανοικτό ανταγωνισμό γιατί τα ιδιωτικά μονοπώλιο είναι ακόμα χειρότερα!
Πείτε τα εσείς παιδιά γιατί αν τα πω εγώ θα αρχίσουν.' πάλι το παλιοκομμουνι λέει τα δικά του '
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Κλασική μέθοδος να ιδιωτικοποιήσεις κάτι: Το απαξιώνεις κόβοντας πόρους, σταματώντας τις προσλήψεις και τοποθετώντας ανίκανες διοικήσεις...Μέθοδος, κλασική ή σύγχρονη, ώστε να λειτουργούν αποδοτικά οι δημόσιες επιχειρήσεις υπάρχει;
Γνωρίζετε κάποια κρατική επιχείρηση που να έγινε χειρότερη για το κοινό μετά την ιδιωτικοποίησή της;
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]