-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Ρε γαμωτο οποτε πηγαινω ταξιδι με φυσιολογικα ορια ταχυτητας με τα νορμαλ αυτοκινητα της οικογενειας πεφτω σε ενα σωρο μαλακο-καταστασεις ετοιμες για σοβαρο τροχαιο.
Οποτε παιρνω το type-r και πηγαινω βολιδα δεν συναντω τιποτα το αξιο λογου γιατι πιθανοτατα το εχω προσπερασει ακαριαια χωρις καν να το παρατηρησω. Μονο γρηγοροτερα αυτοκινητα που με προσπερνανε διχως να μου δημιουργουν προβλημα.
Ολο αυτο το σκηνικο ειναι αποριας αξιο ενω βαση λογικης επρεπε να συμβαινει το αντιθετο.Επισης πιστευω οτι και εγω ο ιδιος ειμαι λιγοτερο κινδυνος οταν πλακωνομαι με το type r διοτι ειμαι 100% προσηλωμενος στην οδηγηση, παροτι με τα 'νορμαλ' αμαξια που θα χαζεψω και στο ραδιο ή θα κανω και καμια κληση στο κινητο.
ο Καββαθάς κάποτε εξυμνούσε τις επιδόσεις των διάφορων saxorallων για αυτό ακριβώς τον λόγο.
με το γκάζι τους ξέμπλεκαν από την 'πλέμπα' -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.και αν έχουν κλάψει μανούλες τα παιδάκια τους !!!!
-
Κατι μου λεει οτι τα συγκεκριμενα παιδια και yaris 1.0 να ειχαν το ιδιο θα παθαιναν. Οπως και ποσα παιδια εχουν σκοτωθει με απλα αμαξακια. Δεν σκοτωνουν τα αυτοκινητα αλλα οι οδηγοι.
-
Ναι αλλα τα συγκεκριμενα που για την εποχη τους ειχαν γκαζια και καλυτερο πατημα απο τα υπολοιπα κουβαδακια........δεν ειχαν τιποτα για την ασφαλεια των επιβατων !!!
Στα ιδια χαλια ηταν και τα swift gti,punto gt κτλ που σε προκαλουσαν να πας με πολλα.......
Το '93 που ειχα παει Μασσαλια παντως δεν ειχα δει ουτε Ενα σαξοραλο αν αυτο λεει κατι... -
Ναι λεει...οτι το ΄93 δεν ειχε βγει το 'saxorallo'....
-
Owned
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κατι μου λεει οτι τα συγκεκριμενα παιδια και yaris 1.0 να ειχαν το ιδιο θα παθαιναν. Οπως και ποσα παιδια εχουν σκοτωθει με απλα αμαξακια. Δεν σκοτωνουν τα αυτοκινητα αλλα οι οδηγοι.Προφανεστατα..
-
Υπάρχουν παντως αμάξια με στατιστικά μεγαλυτερη πιθανότητα αγοράς απο καγκουρα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Υπάρχουν παντως αμάξια με στατιστικά μεγαλυτερη πιθανότητα αγοράς απο καγκουρα.Προφανως οι Γαλλοι δεν ηταν εκεινα τα χρονια οπως εμεις
Αντιθετα ειχα βαρεθει να βλεπω clio ,αναφερομαι στα δικα τους μονο αυτοκινητα και τα σαξοραλα δεν ηταν του γουστου τους! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Προφανως οι Γαλλοι δεν ηταν εκεινα τα χρονια οπως εμεις
Αντιθετα ειχα βαρεθει να βλεπω clio ,αναφερομαι στα δικα τους μονο αυτοκινητα και τα σαξοραλα δεν ηταν του γουστου τους!Μάλλον δεν κατάλαβες καλα αυτο που σου επισημάνθηκε, saxo το 93 δεν υπηρχε
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Προφανως οι Γαλλοι δεν ηταν εκεινα τα χρονια οπως εμεις
Αντιθετα ειχα βαρεθει να βλεπω clio ,αναφερομαι στα δικα τους μονο αυτοκινητα και τα σαξοραλα δεν ηταν του γουστου τους!Μάλλον δεν κατάλαβες καλα αυτο που σου επισημάνθηκε, saxo το 93 δεν υπηρχε
Υπηρχε αν δεν κανω λαθος το rally 1.3 ........
-
Υπαρχουν τα ιερά και τα όσια . Τα Σαξοραλλα ειναι και τα δυο μαζί
Sent from my iPad using Tapatalk
-
https://fr.wikipedia.org/wiki/Peugeot_106
Parallèlement, une version Rallye dépouillée (810kg) est lancée courant novembre 1993. À noter que la 106 Rallye phase 1 n'est disponible qu'en 3 couleurs: blanc, noir ou rouge (qui sera remplacé par un bleu sur la phase 2) Cette version fut peu diffusée: environ 11 000 exemplaires. (βάζω το Γαλλικό wiki για παραπάνω αξιοπιστία )Νοέμβριος του '93 οπότε λογικό να μην είδες...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ρε γαμωτο οποτε πηγαινω ταξιδι με φυσιολογικα ορια ταχυτητας με τα νορμαλ αυτοκινητα της οικογενειας πεφτω σε ενα σωρο μαλακο-καταστασεις ετοιμες για σοβαρο τροχαιο.
Οποτε παιρνω το type-r και πηγαινω βολιδα δεν συναντω τιποτα το αξιο λογου γιατι πιθανοτατα το εχω προσπερασει ακαριαια χωρις καν να το παρατηρησω. Μονο γρηγοροτερα αυτοκινητα που με προσπερνανε διχως να μου δημιουργουν προβλημα.
Ολο αυτο το σκηνικο ειναι αποριας αξιο ενω βαση λογικης επρεπε να συμβαινει το αντιθετο.Επισης πιστευω οτι και εγω ο ιδιος ειμαι λιγοτερο κινδυνος οταν πλακωνομαι με το type r διοτι ειμαι 100% προσηλωμενος στην οδηγηση, παροτι με τα 'νορμαλ' αμαξια που θα χαζεψω και στο ραδιο ή θα κανω και καμια κληση στο κινητο.
ο Καββαθάς κάποτε εξυμνούσε τις επιδόσεις των διάφορων saxorallων για αυτό ακριβώς τον λόγο.
με το γκάζι τους ξέμπλεκαν από την 'πλέμπα' -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.και αν έχουν κλάψει μανούλες τα παιδάκια τους !!!!
ΕΤΣΙ
-
Εθνική Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ταξιδεύω με 90 και κολλάει πίσω μου ένας ΙΧς. Στενός δρόμος με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και με την άσφαλτο να τελειώνει μισό μέτρο δεξιά του κάθε ρεύματος. Περιμένοντας 10 δευτερόλεπτα και βλέποντας ότι δεν αδειάζει το απέναντι ρεύμα ώστε να προσπεράσει επέλεξε να περάσει από δεξιά χρησιμοποιώντας την λωρίδα εισόδου πρατηρίου καυσίνων. Δεν ήταν εικοσάχρονος με κίτρινο Punto αλλά πενηντάρης με Passat.
-
Είμαι πισω από σχολικό βανάκι σε κόκκινο φανάρι. Ανάβει πράσινο, αργεί κάνα δύο δευτερόλεπτα να φύγει το βαν, ξεκινάει από πίσω και γω και τσουπ ανέμελη μια, 50άρα θα ήταν, διασχίζει τον άλλο δρόμο με ταχύτητα (με κόκκινο φανάρι πλέον ήδη αρκετά δευτερόλεπτα) χωρίς να τρέχει τίποτα. Κοκκαλώνει φυσικά το βαν ευτυχώς στο τσακ σταμάτησα πριν το χτυπήσω και γω από πίσω και μαζί με το βαν να βαράμε κόρνες στη βλαμμένη. Χαμπάρι αυτή αλλά τη πέτυχα λίγο παρακάτω που ήθελε να πάει ακριβώς έξω από ένα μαγαζί και σταμάτησε σχεδόν στη μέση του δρόμου οπως τη βόλευε αφού δεν έβρισκε να παρκάρει ακριβώς εκεί που ήθελε. Χρειαζόταν να μπω κανονικά στο αντίθετο ρεύμα για να συνεχίσω πορεία. Κατεβάζω παράθυρο και της λέω είσαι ηλίθια περνάς με κόκκινο θα μας σκοτώσεις κιόλας; Η απάντησή της, εσύ είσαι ηλίθιος. Δεν έχει σωτηρία αυτή η χώρα.
-
Καλημέρα, σήμερα το πρωί στην Βασ. Σοφίας, με σχετικά αρκετή κίνηση, ασθενοφόρα (2) με σειρήνες κάνουν σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Όλοι οι ευσυνείδητοι παρευρεσκόμενοι οδηγοί (και εγώ σε αυτούς) κάνουμε στην άκρη και δημιουργούμε μια 'λωρίδα' να χωρέσουν να περάσουν τα ασθενοφόρα... Μία βιαστική οδηγός (το ζώο της ιστορίας), εκμεταλεύτηκε τη λωρίδα του ασθενοφόρου να περάσει από πίσω δεξιά μου που ήταν, 3 αμάξια πιο μπροστά...
Οκ, πρακτικά δεν πρόσθεσε καμία σημαντική καθυστέρηση ούτε σε μένα ούτε στους άλλους 3. Όμως ξέρω ότι θα πάει στην κόλαση για αυτό... για υπερβολική αγένεια!! και θα της αξίζει όποιο βασανιστήριο της κάνουν... Το φαντασιώθηκα εκείνη την ώρα.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Εθνική Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ταξιδεύω με 90 και κολλάει πίσω μου ένας ΙΧς. Στενός δρόμος με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και με την άσφαλτο να τελειώνει μισό μέτρο δεξιά του κάθε ρεύματος. Περιμένοντας 10 δευτερόλεπτα και βλέποντας ότι δεν αδειάζει το απέναντι ρεύμα ώστε να προσπεράσει επέλεξε να περάσει από δεξιά χρησιμοποιώντας την λωρίδα εισόδου πρατηρίου καυσίνων. Δεν ήταν εικοσάχρονος με κίτρινο Punto αλλά πενηντάρης με Passat.Ναι αλλα πριν το passat ,'κιτρινο punto' ειχε...
Είμαι πισω από σχολικό βανάκι σε κόκκινο φανάρι. Ανάβει πράσινο, αργεί κάνα δύο δευτερόλεπτα να φύγει το βαν, ξεκινάει από πίσω και γω και τσουπ ανέμελη μια, 50άρα θα ήταν, διασχίζει τον άλλο δρόμο με ταχύτητα (με κόκκινο φανάρι πλέον ήδη αρκετά δευτερόλεπτα) χωρίς να τρέχει τίποτα. Κοκκαλώνει φυσικά το βαν ευτυχώς στο τσακ σταμάτησα πριν το χτυπήσω και γω από πίσω και μαζί με το βαν να βαράμε κόρνες στη βλαμμένη. Χαμπάρι αυτή αλλά τη πέτυχα λίγο παρακάτω που ήθελε να πάει ακριβώς έξω από ένα μαγαζί και σταμάτησε σχεδόν στη μέση του δρόμου οπως τη βόλευε αφού δεν έβρισκε να παρκάρει ακριβώς εκεί που ήθελε. Χρειαζόταν να μπω κανονικά στο αντίθετο ρεύμα για να συνεχίσω πορεία. Κατεβάζω παράθυρο και της λέω είσαι ηλίθια περνάς με κόκκινο θα μας σκοτώσεις κιόλας; Η απάντησή της, εσύ είσαι ηλίθιος. Δεν έχει σωτηρία αυτή η χώρα.
Πιθανα η φυση θα κανει το καθηκον της εν καιρω ,με την ελπιδα να μη την πληρωσει και κανας ξοφαλτσος...
Παρομοιο σκηνικο πριν λιγα χρονια πριν το δημαρχειο Χαιδαριου επι της Λ.Αθηνων.. μπλε megane απο δεξια στο διπλανο μου στο πλατωμα-φαρδεμα για τη σταση των λεωφορειων Ημουνα λιγο πιο πισω και το ειδα ,πραγματικα σφιχτηκα...
135km σημερα στην Αττικη, του ζωου το καγκελο....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ναι αλλα πριν το passat ,'κιτρινο punto' ειχε...
Τα κίτρινα Punto (φυσικά με ψέυτικο μπαρόμετρο στην κολόνα), τα τελευταία 106 και κάτι σάπιες Τζουλιέτες είχαν στοιχειώσει τα πρώτα χρόνια μου σαν οδηγός.
-
Πρωτη φορα στην ζωη μου δουλευω δουλεια με ωραριο 9-5 και πρωτη φορα αντιμετωπιζω την τρελα να πηγαινει τετοιες ωρες για δουλεια και κυριως να γυριζεις απο δουλεια απο κεντρικους δρομους στην Αθηνα. Δεν ειναι οτι δεν εχω κυκλοφορησει τοσα χρονια μερα στην αθηνα αλλα ποτε ακριβως την ωρα που η πλειοψηφια παει-ερχεται απο δουλεια. Σαν να αφιονιζονται ολοι....
Εχω ολοκληρη λιστα αν θελετε απο Ζωα μονο το τελευταιο μηνα-διμηνο.
ΖΩΑ 1 πχ τα ζωα στις στειλες ολυμπιου διος στο ρευμα απο συγγρου προς βουλιαγμενης. Μηχανακια που βγαινουν στην ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ αντιθετο ρευμα για καμια 50αρια-100 μετρα και καθε μερα εχει ειτε ατυχημα ειτε τρελα φρεναρισματα και κορνες ΣΤΑ 2 ΛΕΠΤΑ που ειμαι στο φαναρι. Εν τω μεταξυ ολα τα μηχανακια σχεδον το κανουν!!!! απιστευτο.
ΖΩΟ 2 ανεβαινω συγγρου με κινηση σχετικα και με 100 χλμ την ωρα (σ.σ. οριο 90) και κινουμαι σχετικα σβελτα για τον δρομο και την ωρα. Μελαχρινος τυπος (ειτε ινδος-πακιστανος-μπαγκλαντεσιανος ειτε τσιγγανος δεν καταλαβα) με φτιαγμενο Passat(?!) με πλακωνει στις κορνες και στα βρισιδια και μου ακουμπαει σχεδον τον 'κωλο' του αυτοκινητου. αυτο το πραγμα για κανα 500-1000 μετρα . του κανω νοημα με το φλασ οτι δεν θα βγω στην μεσαια γιατι μπλοκαρει με την στροφη για νεο κοσμο. αναβει προβολεις ερχεται σχεδον πανω μου κορναροντας συνεχως. κανω δεξια γιατι με την τρελα δεν τα βγαζεις περα. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΒΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ παραμενει στην αριστερη και ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!!
ΖΩΟ 3 hyundai atos σταματησε στην μεση της ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ λιγο πριν την εισοδο για συγγρου για ηθελε να αλλαξει λωριδα και καποιος τον/την εκοψε. οποτε φρεναρε στην μεση του δρομου (4 λωριδες με πολλη κινηση) και περιμενε να ανοιξει το δεξιοτερο ρευμα για να βγει δεξια .....λες και ηταν σε διαβαση... αποτελεσμα ? ενα smart που δεν μπορουσε να πιστεψει προφανως οτι το εν λογω ζωον ειχε απλα σταματησει με φλασ στην μεση της ποσειδωνος επεσε απο πισω του. ευτυχως πολυ μικρες ζημιες λογω αμεσου φρενου
ΖΩΟ 4 την προηγουμενη βδομαδα στην παροδο της ποσειδωνος τυπος βγαινει απο πορτοκαλι αναβοσβηνον και ριχνει εναν μηχανοβιο κατω τραυματιζοντας τον... αντι να βοηθησει βγηκε και αρχισε να τον κραζει που ενω ειχε πρασσινο δεν σταματησε.....
ΖΩΟ 5 την προηγουμενη βδομαδα στην ενωση ηλια ηλιου(νομιζω λεγεται)-βουλιαγμενης μηχανη ΣΦΑΖΕΙ στην κινηση το κοκκινο και σταματαει 10 ποντους απο την πορτα μου (τα χρειαστηκα.... ) του λεω οσο ευγενικα μπορουσα μεσα στην τρομαρα οτι δεν ειναι σοβαρος και που παει κτλ... με βριζει και ανεβαινει πεζοδρομιο απο το οποιο και εφτασε μεχρι αγιο γιαννη!!! (πανω απο 1000μετρα πιο κατω....)
Να συνεχισω ???
-
Καλώς ήρθες στις ώρες αιχμής στο οδικο (λέμε τώρα) δίκτυο της Αθήνας. Κουράγιο, θα το χρειαστείς.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]