-
kacey μαζί σου στο β.. σιγά μη βγει ο άλλος και έχει τέτοιο άδικο.. Εκεί μάλλον τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή. Τώρα φαντάζομαι για τα περί γκρίνιας στο τόπικ δεν αναφέρεσαι σε εμένα έτσι ή μιλάς γενικά?
Σημ: ρε emil αφού το είχα γράψει ότι πήγαιναν ανάποδα! Τι με μπερδεύεις? Φαντάσου ούτε εγώ δε μπορούσα να διακρίνω που το είχα γράψει..
-
Αναφερομαι σε οποιονδηποτε γραφει σε αυτο το τοπικ, εξοργισμενος απο τα οσα μυρια συμβαινουν στους δρομους μας, αλλα απο την αλλη καθε φορα που του τυχαινει ενας τετοιος απλα γυρναει απο την αλλη κ φευγει. Τοτε τι διαμαρτυρεται?
-
-edit-
-
Σε τέτοιες περιπτώσεις κραshάρει ο κώδικας, θέλει διόρθωση
Sent
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
... (αυτο: http://www.ebuyer.com/product/183959ειναι παντα μεσα στο αυτοκινητο κ καταγραφει, να εισαι σιγουρος οτι η οικογενεια του θα μου εφτιαχνε κ τον προφυλακτηρα). Ισως ετσι να μαθαινε οτι δεν μπαινουμε τυφλα σε μονοδρομους, οτι ο δρομος δεν ειναι παιδικη χαρα, κ οτι δεν πουλαμε μαγκια οταν εχουμε κανει μλκια.έχω κι εγώ το ίδιο σε JV, αλλά όχι συνέχεια. το χεις συνδέσει με τον αναπτήρα για μόνιμο ρεύμα; αναγκαστικά όμως θα το βγάζεις για να το αδειάζεις καθημερινά.
Τώρα όσο μλκσμένα κι αν φέρονται τα 12χρονα, 15χρονα, γιατί τα χω δει κι εγώ, μπαίνεις σε μεγαλύτερους μπελάδες παίζοντας ξύλο μαζί τους, και δεν γνωρίζω κατά πόσο η εγγραφή βίντεο αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο καθώς τα καταγράφεις χωρίς τη συνέναισή τους για τη χρήση εναντίον τους. Η καλύτερη λύση είναι να τον πάρεις από το αυτί μέχρι το σπίτι και να το πεις στον πατέρα. Μετά αυτός με τη σειρά του
αν ο πατέρας (ή η μάνα) είναι κι αυτός μλκς και παινέψει το παιδί του τότε άστο και όταν τον ξαναπετύχεις στα 18-20 τότε σάπισέ τον στο ξύλο
-
Ερώτηση - απορία .... σε δρόμο με διαχωριστικό ανάμεσα στις δύο κατευθύνσεις και με δύο λωρίδες στην δική μας κατεύθυνση φτάνουμε σε διασταύρωση με διπλό φανάρι, ένα για ευθεία και ένα πχ για αριστερά, η αριστερή λωρίδα έχει πχ 2 αυτοκίνητα σταματημένα στο κόκκινο και η δεξιά λωρίδα ας πούμε 10. Δεν διακρίνονται βέλη στο οδόστρωμα ή ακόμα και αν διακρίνονται είναι πλέον κάτω από τα 2 αυτοκίνητα που περιμένουν στην αριστερή λωρίδα. Το φανάρι για ευθεία ανάβει πράσινο νωρίτερα από αυτό για αριστερά.
- ο τελευταίος στην αριστερή έχει κάτσει εκεί περιμένοντας να στρίψει αριστερά όταν ανάψει το φανάρι για αριστερά. Δεν έχει αναμένο αριστερό φλας. Είναι ζώο ή όχι?
- αφού δεν έχει αναμένο αριστερό φλας επιλέγω να έρθω και να κάτσω από πίσω του έχοντας πρόθεση να πάω ευθεία αφού υποθέτω ότι και αυτός θα κάνει το ίδιο, και ο μπροστινός του (ο πρώτος στο φανάρι) το ίδιο (σύμφωνα με τη δική μου λογική ο τελευταίος (?) κάθεται από πίσω του επειδή και ο πρώτος δεν έχει αναμένο αριστερό φλας) και αφού δεν κλέβω την σειρά κανενός. Είμαι ζώο ή όχι (θα πρέπει δηλαδή για κάποιο λόγο να πάω να κάτσω στην δεξιά πίσω από τους 10)?
- το πράσινο για ευθεία ανάβει ο μπροστινός μου δεν ξεκινάει ούτε και ο μπροστινός του αφού θέλουν να στρίψουν αριστερά και εγώ αναγκάζομαι να βγάλω δεξί φλασάκι να διακόψω την ροή στη δεξια για να μπω και να πάω ευθεία. Καθώς περνάω δίπλα από αυτόν στην αριστερή του φωνάζω πχ ότι τα φλας του είναι καμμένα (ειρωνικά - είμαι είρων τι να κάνουμε ). Είμαι ζώο ή όχι?
-
Δεν είσαι ζώο αλλά το πιο σωστό θα ήταν να περιμένεις στην αριστερή και όχι να δημιουργείς αναστάτωση στην διπλανή σου λωρίδα(την δεξιά) για να προσπεράσεις το ζώο. Ο μπροστινός σου που δεν έβγαλε φλας είναι ζώο γιατί δεν σκέφτηκε κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό του.
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στους δρόμους.
-
Το μεγάλο fail Εδώ είναι των υποδομών. Με μισοσβησμένες ή ανύπαρκτες διαγραμίσεις, αφήνουν τους οδηγούς να μαντευουν το που πρέπει να σταθούν. Έχουν μεγάλο μερίδιο στην δημιουργία του χάους στις πόλεις μας.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το μεγάλο fail Εδώ είναι των υποδομών. Με μισοσβησμένες ή ανύπαρκτες διαγραμίσεις, αφήνουν τους οδηγούς να μαντευουν το που πρέπει να σταθούν. Έχουν μεγάλο μερίδιο στην δημιουργία του χάους στις πόλεις μας.Βάλε και την υπόθετική περίπτωση,
Οι για αριστερά να μην ανάβουν φλας γιατι όλο και κάποιος ερχόμενος απο πίσω θα βρει έτσι την ευκαιρία -μια και έχουν ξεκάθαρες προθέσεις- να τους την βγει μπροστά πηγαίνοντας απο δεξιά .....
Μην πείτε οτι δεν συμβαίνει....Έχουμε γίνει ζούγκλα!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
... (αυτο: http://www.ebuyer.com/product/183959ειναι παντα μεσα στο αυτοκινητο κ καταγραφει, να εισαι σιγουρος οτι η οικογενεια του θα μου εφτιαχνε κ τον προφυλακτηρα). Ισως ετσι να μαθαινε οτι δεν μπαινουμε τυφλα σε μονοδρομους, οτι ο δρομος δεν ειναι παιδικη χαρα, κ οτι δεν πουλαμε μαγκια οταν εχουμε κανει μλκια.
α) έχω κι εγώ το ίδιο σε JV, αλλά όχι συνέχεια. το χεις συνδέσει με τον αναπτήρα για μόνιμο ρεύμα; αναγκαστικά όμως θα το βγάζεις για να το αδειάζεις καθημερινά.
β) και δεν γνωρίζω κατά πόσο η εγγραφή βίντεο αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο καθώς τα καταγράφεις χωρίς τη συνέναισή τους για τη χρήση εναντίον τους.
α) Δεν εχει μονιμο ρευμα κ δεν το αδειαζω τοσο συχνα, καθως μετακινω το αυτοκινητο 1-1,5 μερα / εβδομαδα κ αυτο για μικρες μετακινησεις. Αντε να κανω κ ενα Πειραια-Σαρωνιδα
β) Τι εννοεις συναινεση? Στο περιστατικο που περιγραφω, αν ειχε πεσει πανω μου, η καμερα θα ειχε καταγραψει ενα τσογλανακι να πεφτει πανω μου ενω ειμαι ακινητος, επειδη εστριψε κ μπηκε αναποδα σε μονοδρομο, κοιταζοντας προς τα πισω. Συναινεση?
Δεν είσαι ζώο αλλά το πιο σωστό θα ήταν να περιμένεις στην αριστερή και όχι να δημιουργείς αναστάτωση στην διπλανή σου λωρίδα(την δεξιά) για να προσπεράσεις το ζώο. **Ο μπροστινός σου που δεν έβγαλε φλας είναι ζώο γιατί δεν σκέφτηκε κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό του.
**
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στους δρόμους.Ο μπροστινος του φυσικα κ ΔΕΝ ειναι ζωο αφου εχει κατσει στην λωριδα που στριβει αριστερα. Γιατι θα επρεπε να αναψει φλας? Δεν ειναι σε σημειο οπου μπορεις να πας ειτε ισια ειτε αριστερα, ωστε να επρεπε να βγαλει φλας για να μην κολλησουν οι επομενοι απο πισω του. Ειναι σε αποκλειστικη λωριδα για την κατευθυνση που θελει να ακολουθησει, κ οι απο πισω αν θελουν να πανε ισια δεν επρεπε να ειναι απο πισω του.
Ερώτηση - απορία .... σε δρόμο με διαχωριστικό ανάμεσα στις δύο κατευθύνσεις και με δύο λωρίδες στην δική μας κατεύθυνση φτάνουμε σε διασταύρωση με διπλό φανάρι, ένα για ευθεία και ένα πχ για αριστερά, η αριστερή λωρίδα έχει πχ 2 αυτοκίνητα σταματημένα στο κόκκινο και η δεξιά λωρίδα ας πούμε 10. Δεν διακρίνονται βέλη στο οδόστρωμα ή ακόμα και αν διακρίνονται είναι πλέον κάτω από τα 2 αυτοκίνητα που περιμένουν στην αριστερή λωρίδα. Το φανάρι για ευθεία ανάβει πράσινο νωρίτερα από αυτό για αριστερά.
- ο τελευταίος στην αριστερή έχει κάτσει εκεί περιμένοντας να στρίψει αριστερά όταν ανάψει το φανάρι για αριστερά. Δεν έχει αναμένο αριστερό φλας. Είναι ζώο ή όχι?
- αφού δεν έχει αναμένο αριστερό φλας επιλέγω να έρθω και να κάτσω από πίσω του έχοντας πρόθεση να πάω ευθεία αφού υποθέτω ότι και αυτός θα κάνει το ίδιο, και ο μπροστινός του (ο πρώτος στο φανάρι) το ίδιο (σύμφωνα με τη δική μου λογική ο τελευταίος (?) κάθεται από πίσω του επειδή και ο πρώτος δεν έχει αναμένο αριστερό φλας) και αφού δεν κλέβω την σειρά κανενός. Είμαι ζώο ή όχι (θα πρέπει δηλαδή για κάποιο λόγο να πάω να κάτσω στην δεξιά πίσω από τους 10)?
- το πράσινο για ευθεία ανάβει ο μπροστινός μου δεν ξεκινάει ούτε και ο μπροστινός του αφού θέλουν να στρίψουν αριστερά και εγώ αναγκάζομαι να βγάλω δεξί φλασάκι να διακόψω την ροή στη δεξια για να μπω και να πάω ευθεία. Καθώς περνάω δίπλα από αυτόν στην αριστερή του φωνάζω πχ ότι τα φλας του είναι καμμένα (ειρωνικά - είμαι είρων τι να κάνουμε ). Είμαι ζώο ή όχι?
-
Βλεπε πιο πανω. Ειδικα απο την στιγμη που ειναι 1ος ή 2ος στο φαναρι = οταν εφτασε εκει εβλεπε τα βελη στο οδοστρωμα που εσυ τωρα δεν βλεπεις γιατι τα εχει καλυψει η ουρα, νομιζω οτι ειναι too much να τον πουμε ζωο επειδη δεν το σκεφτηκε.
-
Θα επρεπε, αφου βλεπεις δυο λωριδες με δυο διαφορετικα φαναρια, να καταλαβεις οτι η καθε λωριδα αναβει ξεχωριστα πρασινα φαναρια (εξ'ου κ τα δυο φαναρια). Δεν εισαι ζωο, απλα ατυχος που τα αυτοκινητα της αριστερης ειναι αρκετα ωστε να καλυψουν τα βελη στο οδοστρωμα.
-
Δεδομενου του 1), ναι εισαι λιγο αν του την λες.
@Λαππας, δεν χρειαζεται να εχουν σβησει τα βελη, μπορει απλα να ειναι αρκετα τα αυτοκινητα ωστε να τα καλυπτουν.
-
Δεν έκανε τίποτα παράνομο συμφωνώ. Ανθρώπινα αν το δεις όμως, δεν θα ήταν καλό να σκεφτεί και τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στην κυκλοφορία ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια θέματα;
-
Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που δεν είναι ξεκάθαρο ότι η λωρίδα στην οποία βρισκόμαστε καταργείται, καλό είναι (δεν επιβάλλεται φαντάζομαι) να βγάζουμε φλας ώστε να γνωρίζουν όσοι ακολουθούν (οι οποίοι πιθανώς να μη γνωρίζουν καλά το δρόμο και τις εξόδους του) την πρόθεσή μας να στρίψουμε. Από την άλλη, όταν δε γνωρίζουμε καλά το δρόμο στον οποίο βρισκόμαστε, καλό είναι να μη σπεύδουμε να πιάσουμε τη λωρίδα με τα λιγότερα αυτοκίνητα. Ας είμαστε λίγο υποψιασμένοι ότι για να είναι 2vs10, δε μπορεί όλοι να έκαναν λάθος επιλογή λωρίδας. Επίσης, αν κάνουμε τη γκάφα και σταθούμε πίσω από αυτούς που στρίβουν, όταν καταλάβουμε το λάθος μας να μη σπεύσουμε να επιστρέψουμε στη λωρίδα μας (ούτε καν με φλας), παρά να περιμένουμε αυτή να ελευθερωθεί. Κι αυτό γιατί πολλές φορές έχει συμβεί ορισμένοι ανυποψίαστοι να πλακώνονται στα φρένα (και πολλές φορές να μην προλαβαίνουν να σταματήσουν) επειδή ο πάρα-μπροστινός αποφάσισε να αφήσει κάποιον, που έκανε το παραπάνω λάθος, να μπει άμεσα στη λωρίδα του.
-
kostaskg
Καλο θα ηταν, αλλα δεν ειναι ζωο. Απλα εκανε το προβλεπε κ τιποτα παραπανω.
Αυτο ειναι το λογικο. Εγω βεβαια επιμενω οτι αν βλεπεις 2 ξεχωριστα φαναρια για 2 λωριδες, τοτε κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια (κ δεν ειναι σκυλος που μαθαινει ξενες γλωσσες).
Στο τοπικ μας τωρα. Εγω με το παπι, προσπερναω αυτοκινητο της αριστερης λωριδας, απο αριστερα του, εντος της αριστερης λωριδας. Ο δρομος εχει διπλη διαχωριστικη που δεν παταω καν, απλα αυτος εχει μετακινηθει ελαχιστα προς τα δεξια κ χωραμε Α-ΝΕ-ΤΑ. Απο απεναντι ερχεται Μηχανη, κατα πανω μου, γιατι εχει μπει στο ρευμα μου προσπερνωντας φορτηγο. Οταν αναγκαστηκε να φρεναρει κ να ξαναμπει πισω απο το φορτηγο (αφου εγω εχω αυτοκινητο διπλα μου=δεν μπορω να του δωσω χωρο, κ φυσικα δεν θα κανω εγω πισω που ειμαι στο ρευμα μου), ηρθε κ μου την ειπε επειδη 'αφου αυτος εχει πιο μεγαλη μηχανη επρεπε να κανω ακρη να περασει'. Ρε, την παλευουν εκει εξω ή εχει χαθει η μπαλα τελειως???
-
Έπρεπε να τις βγάλετε να τις μετρήσετε ποιός την έχει πιο μεγάλη.
-
Πρέπει να είναι ο ίδιος με τη Mercedes στο Ναύπλιο (ή μάλλον, ένας από αυτούς).
-
Γαμιστερό παρκάρισμα:
Αχνοφαίνεται και το καθαρόαιμο!
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Γαμιστερό παρκάρισμα:Αχνοφαίνεται και το καθαρόαιμο!
Αφού 'τα σπάει...'.
-
Ζώον ο ταρίφας που το κοκκάλωσε στην αριστερή λωρίδα της Κύπρου στην Αργυρούπολη για να την 'πει' σε άλλο ζώο που τον έκλεισε νωρίτερα. Αποτέλεσμα: το κοκκαλώνει κι μπροστινός μου, φρενάρω κι εγώ αλλά μάλλον καθυστέρησα . Έσκασα πάνω του! Προφυλακτήρας και βάση αριστερού προβολέα σπασμένα και ο Θεός ξέρει τι άλλο. Ευτυχώς, η overtake ήταν μικρή και δεν είχαμε σωματικές βλάβες κλπ. Φυσικά ο ταρίφας σηκώθηκε κι έφυγε - μάλλον ούτε καν κατάλαβε τι προκάλεσε.
ΟΚ, ζώο κι εγώ που δεν κρατούσα αποστάσεις...
-
και φαντασου μεσα στο αμαξι υποτιθεται οτι χαλαρωνεις και λιγο..
σε λιγο θα πρεπει να ειμαστε με δραμαμινες μεσα -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
... ΟΚ, ζώο κι εγώ που δεν κρατούσα αποστάσεις...Είναι το μόνο που τηρώ ευλαβικά. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ. Στην πόλη, στην ΕΟ, οπουδήποτε.
Καί όσοι 'ξύπνιοι' μπαίνουν ανάμεσα να συμπληρώσουν και να εκμεταλλευτούν το κενό, ξαναδημιουργώ νέα απόσταση .
Και αισθάνομαι ασφαλής και ικανός να το 'σώσω', αφήνοντας για κάθε 20 χλμ ταχύτητας, σχεδόν ένα μήκος οχήματος (4μ) κενό (πχ με 60χλμ-12μέτρα, με 120χλμ-20 μέτρα). Οι υπόλοιποι, ότι καταλαβαίνετε ας κάνετε!
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]