Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
... (αυτο: http://www.ebuyer.com/product/183959ειναι παντα μεσα στο αυτοκινητο κ καταγραφει, να εισαι σιγουρος οτι η οικογενεια του θα μου εφτιαχνε κ τον προφυλακτηρα). Ισως ετσι να μαθαινε οτι δεν μπαινουμε τυφλα σε μονοδρομους, οτι ο δρομος δεν ειναι παιδικη χαρα, κ οτι δεν πουλαμε μαγκια οταν εχουμε κανει μλκια.
α) έχω κι εγώ το ίδιο σε JV, αλλά όχι συνέχεια. το χεις συνδέσει με τον αναπτήρα για μόνιμο ρεύμα; αναγκαστικά όμως θα το βγάζεις για να το αδειάζεις καθημερινά.
β) και δεν γνωρίζω κατά πόσο η εγγραφή βίντεο αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο καθώς τα καταγράφεις χωρίς τη συνέναισή τους για τη χρήση εναντίον τους.
α) Δεν εχει μονιμο ρευμα κ δεν το αδειαζω τοσο συχνα, καθως μετακινω το αυτοκινητο 1-1,5 μερα / εβδομαδα κ αυτο για μικρες μετακινησεις. Αντε να κανω κ ενα Πειραια-Σαρωνιδα
β) Τι εννοεις συναινεση? Στο περιστατικο που περιγραφω, αν ειχε πεσει πανω μου, η καμερα θα ειχε καταγραψει ενα τσογλανακι να πεφτει πανω μου ενω ειμαι ακινητος, επειδη εστριψε κ μπηκε αναποδα σε μονοδρομο, κοιταζοντας προς τα πισω. Συναινεση?
Δεν είσαι ζώο αλλά το πιο σωστό θα ήταν να περιμένεις στην αριστερή και όχι να δημιουργείς αναστάτωση στην διπλανή σου λωρίδα(την δεξιά) για να προσπεράσεις το ζώο. **Ο μπροστινός σου που δεν έβγαλε φλας είναι ζώο γιατί δεν σκέφτηκε κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό του.
**
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στους δρόμους.
Ο μπροστινος του φυσικα κ ΔΕΝ ειναι ζωο αφου εχει κατσει στην λωριδα που στριβει αριστερα. Γιατι θα επρεπε να αναψει φλας? Δεν ειναι σε σημειο οπου μπορεις να πας ειτε ισια ειτε αριστερα, ωστε να επρεπε να βγαλει φλας για να μην κολλησουν οι επομενοι απο πισω του. Ειναι σε αποκλειστικη λωριδα για την κατευθυνση που θελει να ακολουθησει, κ οι απο πισω αν θελουν να πανε ισια δεν επρεπε να ειναι απο πισω του.
Ερώτηση - απορία .... σε δρόμο με διαχωριστικό ανάμεσα στις δύο κατευθύνσεις και με δύο λωρίδες στην δική μας κατεύθυνση φτάνουμε σε διασταύρωση με διπλό φανάρι, ένα για ευθεία και ένα πχ για αριστερά, η αριστερή λωρίδα έχει πχ 2 αυτοκίνητα σταματημένα στο κόκκινο και η δεξιά λωρίδα ας πούμε 10. Δεν διακρίνονται βέλη στο οδόστρωμα ή ακόμα και αν διακρίνονται είναι πλέον κάτω από τα 2 αυτοκίνητα που περιμένουν στην αριστερή λωρίδα. Το φανάρι για ευθεία ανάβει πράσινο νωρίτερα από αυτό για αριστερά.
- ο τελευταίος στην αριστερή έχει κάτσει εκεί περιμένοντας να στρίψει αριστερά όταν ανάψει το φανάρι για αριστερά. Δεν έχει αναμένο αριστερό φλας. Είναι ζώο ή όχι?
- αφού δεν έχει αναμένο αριστερό φλας επιλέγω να έρθω και να κάτσω από πίσω του έχοντας πρόθεση να πάω ευθεία αφού υποθέτω ότι και αυτός θα κάνει το ίδιο, και ο μπροστινός του (ο πρώτος στο φανάρι) το ίδιο (σύμφωνα με τη δική μου λογική ο τελευταίος (?) κάθεται από πίσω του επειδή και ο πρώτος δεν έχει αναμένο αριστερό φλας) και αφού δεν κλέβω την σειρά κανενός. Είμαι ζώο ή όχι (θα πρέπει δηλαδή για κάποιο λόγο να πάω να κάτσω στην δεξιά πίσω από τους 10)?
- το πράσινο για ευθεία ανάβει ο μπροστινός μου δεν ξεκινάει ούτε και ο μπροστινός του αφού θέλουν να στρίψουν αριστερά και εγώ αναγκάζομαι να βγάλω δεξί φλασάκι να διακόψω την ροή στη δεξια για να μπω και να πάω ευθεία. Καθώς περνάω δίπλα από αυτόν στην αριστερή του φωνάζω πχ ότι τα φλας του είναι καμμένα (ειρωνικά - είμαι είρων τι να κάνουμε ). Είμαι ζώο ή όχι?
-
Βλεπε πιο πανω. Ειδικα απο την στιγμη που ειναι 1ος ή 2ος στο φαναρι = οταν εφτασε εκει εβλεπε τα βελη στο οδοστρωμα που εσυ τωρα δεν βλεπεις γιατι τα εχει καλυψει η ουρα, νομιζω οτι ειναι too much να τον πουμε ζωο επειδη δεν το σκεφτηκε.
-
Θα επρεπε, αφου βλεπεις δυο λωριδες με δυο διαφορετικα φαναρια, να καταλαβεις οτι η καθε λωριδα αναβει ξεχωριστα πρασινα φαναρια (εξ'ου κ τα δυο φαναρια). Δεν εισαι ζωο, απλα ατυχος που τα αυτοκινητα της αριστερης ειναι αρκετα ωστε να καλυψουν τα βελη στο οδοστρωμα.
-
Δεδομενου του 1), ναι εισαι λιγο αν του την λες.
@Λαππας, δεν χρειαζεται να εχουν σβησει τα βελη, μπορει απλα να ειναι αρκετα τα αυτοκινητα ωστε να τα καλυπτουν.