-
Εδώ θα διαφωνήσω...
Ο μεθυσμένος είναι ένας απαράδεκτος οδηγός.
Ο μη-οδηγός που οδηγεί είναι απαράδεκτος^ν.
-
Εμπειρικά όμως εχει μαθει μετα ενα διαστημα, ο άλλος και πιλοτος f1 να ναι, θα κουρευει γκαζόν
-
Δεν υπάρχει το εμπειρικά γιατί και εγώ θα σου πω, οτι αντέχει ο άλλος το ποτό και έχει μάθει να ανταπεξέρχεται.
-
Και πάλι διαφωνω
Το ένα είναι μια βιολογική αδυναμια του εγκεφάλου να αντιδρασει γρηγορα. Το οινοπνευμα εμποδίζει την ταχύτητα των σημάτων των νευρώνων.
Ο άλλος εχει νευρωνες που λειτουργουν σωστά, ξερει να οδηγεί απλά δεν έχει το διπλωμα.Εδω και αλλοι που το εχουν τρακαρουν.
Και οι δυο κατακριτεοι δεν αντιλεγω αλλά με άλλη βαρύτητα.
-
Την εμποδίζει σίγουρα αλλά δεν ξέρεις το ποσοστό επίδρασης στον κάθε ένα.
Άλλωστε το ποσοστό είναι απόλυτο σαν τιμή αλλά σχετικό ως προς την επίδραση. Άλλο πιάνει εμένα το 1 ποτήρι και άλλο εσένα.Αλλά ο άλλος, δεν ξέρει. Δεν θα έπρεπε καν να πιάνει τιμόνι. Κάναμε μια παραδοχή...εμπειρικά.
Ποιός μας λέει πως δεν ήταν η 2η-3η φορά που οδήγουσε; -
Ετσι ναι συμφωνω, εγω μιλω για τον μεθυσμενο. Όχι για ποσοστό.
Βρηκαμε ένα σημειο συμφωνιας.
-
Δεν ξέρω αν βρήκαμε, πάντως όπως είπα ο πρώτος δεν νοείται να οδηγεί καν. Ο άλλος έχει την άδεια να οδηγεί αλλά όχι υπο αυτές τις συνθήκες.
-
Ειδικά όπως είναι το ελληνικό δίπλωμα δεν πιστοποιεί τίποτα. Άντε για να μην είμαι απόλυτος, ας πούμε ότι πιστοποιεί τη γνώση των σημάτων.
Και δε μιλάω καν για τα φακελάκια.Ο μεθυσμένος είναι απείρως πιο επικίνδυνος.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ο μεθυσμένος είναι απείρως πιο επικίνδυνος.
Ακριβώς αυτό!
Γιατί ο μεθυσμένος είναι πέραν πάσης αμφιβολίας επικίνδυνος παντού και πάντα, ενώ αυτός που δεν έχει δίπλωμα είναι απλώς πιθανώς (αλλά όχι με βεβαιότητα) επικίνδυνος.
-
Να ξαναπώ...ο κατά τον έλεγχο της τροχαίας, βεβαιομένος ως παραβάτης γιατί στατιστικά το τάδε ποσοστό στο αίμα του η αστυνομία το θεωρεί προβληματικό. Δεν σημαίνει και πως είναι όμως.
Ο άλλος ξαναλέω δεν πρέπει να πλησιάζει καν θέση οδηγού.
Να το δούμε και αθλητικά...ο ένας δεν επιτίθεται καν γιατί δεν παίζει, ο άλλος μπορεί και να σκοράρει.
-
Η μέθη δεν είναι στατιστική. Ακόμη κι αν θεωρείς ότι έχεις μεγαλύτερη αντοχή στο αλκοόλ, είναι βέβαιο ότι η ικανότητα οδήγησης μειώνεται με την παρουσία αλκοόλ στο αίμα πάνω από κάποιο επίπεδο.
Επίσης η κατοχή άδειας οδήγησης, με το υπάρχον σύστημα εκπαίδευσης οδηγών στην Ελλάδα, δυστυχώς είναι μόνο η πιστοποίηση μιας διοικητικής πράξης και όχι η απόδειξη της σχετικής ικανότητας. Μπορεί κάλλιστα οποιοδήποτε να είναι εξαιρετικός οδηγός χωρίς να έχει δίπλωμα (οπουδήποτε στον κόσμο), καθώς επίσης και να είναι ανεπαρκής οδηγός έχοντας δίπλωμα (στην Ελλάδα).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η Πελοπόννησος θα μπει πολυ αργα στην Ευρωπη...δεν βιαζεται
Αυτά τα προσπέρασματα τους δίχως αύριο τα είδα τελευταία φορά στη Βουλγαρια...
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ο μεθυσμένος είναι απείρως πιο επικίνδυνος.
Ακριβώς αυτό!
Γιατί ο μεθυσμένος είναι πέραν πάσης αμφιβολίας επικίνδυνος παντού και πάντα, ενώ αυτός που δεν έχει δίπλωμα είναι απλώς πιθανώς (αλλά όχι με βεβαιότητα) επικίνδυνος.Θα συμφωνήσω πλήρως. Όσο και να σιχαίνομαι κάτι ανεγκέφαλους έφηβους με ρόδες και αντίληψη ότι «εγώ ξέρω να οδηγώ, άσχετα αν έχω δίπλωμα», ο μεθυσμένος είναι πάντα εν δυνάμει δολοφόνος, αντίθετα με αυτούς χωρίς δίπλωμα.
-
Επικίνδυνη κατηγορία 'ζώου' οι απανταχού θείες, συνήθως μετά τα 50, με μηδενική αντίληψη δρόμου. Προχθές μία τέτοια κινούνταν από τέρμα δεξιά ως τέρμα αριστερά σε δρόμο με στροφές, με ανάλογη ουρά από πίσω. Και θα θυμηθώ δύο γνωστές μου προ 20ετίας που κινούνταν πεισματικά στο αριστερό ρεύμα, με χαμηλή ταχύτητα (και η μια αρνούνταν να ανεβάσει πάνω από 3η σε βαθμό του να λυπάμαι κινητήρα και κιβώτιο...)
-
Μεσα σε 10’ περπατηματος:
-
Ολοι εσεις που φωναζετε απο εδω(για τα αυτονοητα) ειστε ετοιμοι για μια αστυνομοκρατουμενη κοινωνια?
Ρωταω γιατι δεν υπαρχει αλλη λυση,ειδικα στη φαση διαλυσης που βρισκομαστε...
Τουλαχιστον στην αρχη θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι...
Ή θα σκουζετε οτι σας μπαστακωθηκαν μπάτσοι πανω απο το κεφαλι σας?
Εχει υπαρξει αυτη η εποχη ,οχι τοσα πολλα χρονια πριν και με τον ερχομο του τρισκαταρατου Αντρεα στην εξουσια ,ξεκινησε η φθορα της(Περασε ο φοβος δηλαδη του πολιτη για τον αστυνομικο.) -
Εχει να κανει με τη νοοτροπια της κοινωνίας που πρεπει να αλλαξει με πολυ κοπο και αγωνα. Για παραδειγμα κυκλοφορείτε με τα σωβρακα κατω στον δρομο και δειχνετε τον κ@λο σας στην γειτονιά σας;
Χρειαζεστε αστυνομικούς να σας πουν να μη το κανετε;
Ή εχετε μια κοινη αγραφη νοοτροπια και δεν το κανετε; -
Συμφωνω με τον λαπ. Προκειται για ηλιθιους με 0 παιδεια. Ξυλο (αστυνομια) θελουν τα ζωα που δεν καταλαβαινουν.
Αλλα εχουμε φτασει να θεωρουμε λογικο αυτο που συμβαινει κ να φοβομαστε την (ανυπαρκτη) αστυνομια. -
Ρε παιδια,ειπαμε να ειστε ρεαλιστες...
Οι ιδιοι οι οποιοι συμπεριφερονται σα ζωα στους Ελληνικους δρομους,αν τυχει και περασουν τα συνορα μιας σοβαρης χωρας στην οποια οι νομοι εφαρμοζονται ,μεταμορφωνονται σε πολιτες-υποδειγματα.Να μη μιλησω για οσους Ελληνες επισκεπτονται τις ΗΠΑ,οπου ειναι συνεχως με το φοβο μηπως εκαναν κατι το παρανομο...
Κατα συνεπεια,για ποια ελλειψη παιδειας μιλατε? Εχετε συζητησει με πολιτες ευρωπαικων κρατων,απο αυτα που λεμε 'πολιτισμενα'? Σχεδον ολοι θα σου πουν οτι συμμορφωνονται αναγκαστικα... -
Μπα τα ιδια και εκει κανουν. Απλα φοβουνται ως ξενοι μεχρι να εγκλιματιστουν στο περιβαλλον. Αυτο που ισως τους αλλαζει ως εναν βαθμο δεν ειναι η αστυνομια αλλα η ιδια η κοινωνια γυρω τους.
Για παραδειγμα εχει παρατηρηθει με ψυχολογικες ερευνες πως οταν ενας χωρος ειναι καθαρος και περιποιημενος αυτοματως ως ανθρωπος τον κρατας καθαρο και εσυ για πολυ μεγαλυτερο χρονικο διαστημα απο οτι εναν χωρο που ειναι ηδη βρομικος.
Δηλαδη το ιδιο το περιβαλλον επηρεαζει τη συμπεριφορα σου και οταν αυτο γινεται συνεχως και κατ'εξακολουθηση, εν τελη τη νοοτροπία σου. Οχι η αστυνομια και ο φοβος.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]