Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τιποτα, ρωτησα απλα, μαλλον ειναι ενας τροπος για να διαφοροποιείσαι, κανενα προβλημα
για να διαφοροποιούμαι
Έχει προκύψει από την προτίμησή μου για consistency στην περιγραφή χώρας και κατοίκου αυτής.
Αμερική-Αμερικάνος θεωρώ πως είναι λάθος, εκτός κι αν περιγράφεις ήπειρο και κάτοικο ηπείρου (Ευρώπη-Ευρωπαίος).
ΗΠΑ-ΗΠΑέζος δεν μου κάθεται καλά
ΗΠΑμερική, ΗΠΑμερικανός. Μια χαρά.
Μην ψάχνεις πάντα κρυφά νοήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Δεν ψαχνω κρυφα νοηματα, μια ερωτηση εκανα. Καλο ειναι να διαφοροποιείσαι (οχι παντα ) αλλα βρισκω υπερβολικη τη λεπτομερεια, πολυ απλα γιατι δεν υπαρχει καμμια χωρα που να λεγεται Αμερική. Μονο η ηπειρος, της οποιας οι κατοικοι εχουν διαφορετικες ονομασιες αναλογα με τη χωρα που ζουν, βλεπε Μεξικανος, Καναδος, Χιλιανος, Κουβανός κλπ. Αρα, η λεξη 'Αμερικανος' μια χαρα οριζει για ποιας χωρας κατοικο μιλαμε, εκτος και αν ο συνομιλητης ειναι λιγο νουμερο, οποτε θα αρχισει τα 'Βορειοαμερικανος ή Νοτιοαμερικανος' και αλλα εξυπνακιστικα.
Σα να πει καποιος 'αγορασα περυσι ενα υπολογιστη και εχω ενα θεμα με το σκληρο δισκο' και να ρωτανε απο διπλα με υφος αν εννοει 'προσωπικο υπολογιστη' λες και θα μπορουσε να εννοει κανα τερας που πιανει 2 δωματια.
να πανε στη δουλεια αυτοι και στο σχολειο τα παιδια τους και γενικοτερα να μην λειτουργουν αυτες τι μερες σα να συμβαινει κατι ξεχωριστο. How do you like it?
Αν ένας χριστιανός τύχει να δουλεύει σε μουσουλμανική χώρα, θα πρέπει να τους πει ότι εγώ θα έρχομαι για δουλειά την παρασκευή και δεν πατάω το πόδι μου την κυριακή για να μην αλλαξοπιστήσει;
Ή μήπως οι ορθόδοξοι αν δουλεύουν εκτός ελλάδας κατεβάζουν ρολά το πάσχα επειδή η αργία είναι τόσο αμιγώς θρησκευτικό κόλπο;
Οι τούρκοι εργαζόμενοι στην ελλάδα θα πρέπει να έρχονται στη δουλειά 25η Μαρτίου;
Ένας άθεος εργοδότης θα ήταν ΟΚ να λέει στους εργαζομένους του 'εγώ δεν πιστεύω στο πάσχα, δεν κλείνουμε'?
είναι σημαντικά ερωτήματα αυτά, και τεράστιας αξίας το φοβερό επιχείρημά σου. ΝΟΤ.
Η 25η Μαρτιου ειναι εθνικη εορτη, οπως και η 28η Οκτωβριου, τυγχανει να συμπιπτει και με θρησκευτικη, οπότε δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με την κουβεντα.
Τωρα ο καθενας που εργαζεται σε ξενο κρατος, θεωρω λογικο να σεβαστει τις συνηθειες και τα εθιμα του κρατους που βρισκεται. When in Rome κλπ. Αναποδα αν το παρουμε, αν πας μια βολτα στην Αραπιά δε θα πινεις ουίσκια, ουτε θα ψηνεις γουρούνια στη σουβλα, παρ' οτι ειναι θρησκευτικος ο λογος που τα απαγορευουν. Αντιστοιχα δε θα κλωτσας τα γελαδια στην Ινδια. Εκει νομιζω θα κιοτεψεις να πεις 'εγω δεν πιστευω στον Μωαμεθ/Ινδουισμο, δε με αφορα τι απαγορευει η θρησκεια, εχω δικαιωματα, προστατεψτε με ειμαι μειοψηφια'.
Για τις υπολοιπες εορτες, τις αμιγως θρησκευτικες, και μιλωντας για την Ελλαδα, για την οποια γινεται η συζητηση και στην οποια αποτελουν εθιμο, θεωρω οτι ειναι και γαμω τις φασεις να θελει καποιος να καταργηθουν τα θρησκευτικα απο το σχολειο 'because reasons', ενω ταυτοχρονα να δρεπει ολα τα πλεονεκτηματα τους (αραγμα παρεα με τους θρησκευομενους στις ομολογουμενως μπόλικες θρησκευτικες αργιες που έχουμε).
Διαβαζω οτι στην μπολιτισμενη Γερμανια, οταν δηλωνεις θρησκευμα φορολογεισαι, ενω οι αθεοι όχι. Σε αυτη την περιπτωση ας κανουμε το εξης: Εφοσον εδω καταργηθει το μαθημα των Θρησκευτικων για προστασια των δικαιωματων των 'αθεων', τοτε, βασει της αντιστοιχης δηλωσης τους, οι αθεοι προτεινω να μη συμμετεχουν και τις θρησκευτικες αργιες, που προφανως λογω αθείας δεν τους αφορουν.
Θα πηγαινουν στη δουλεια κανονικα, θα απαρνουνται τον 'αμνον' και το 'Χριστος Ανεστη', σοκολατες, βαμμενα αυγα, μαγειριτσα, μπακαλιαρο σκορδαλια κλπ και τα παιδακια τους θα πηγαινουν σχολειο και την Μεγαλη εβδομαδα, και την επομενη, εννοειται και τα Χριστουγεννα.
Καλη ιδεα? Δικαια και ισομοιρασμενη μου φαινεται, μονο που θα δεις πως εκτοξευεται ο αριθμος των δηλωμενων Χ.Ο. στην Ελλαδα, ιδιαιτερα αναμεσα στους Δ.Υ., οταν η αθεία ξαφνικα δεν ειναι τσάμπα μαγκια