Apr 2, 2014, 9:01 AM

Το 'χτύπα ξύλο' είναι δεσιδαιμονία δεν είναι χριστιανική γιορτή γύρω από την οποία υπάρχουν παραδόσεις-ήθη-έθιμα.
Δηλαδή σε ένα παιδάκι που δεν κάνει θρησκευτικά και θα ρωτήσει την μάνα του γιατί την Καθαρά Δευτέρα τρώμε νηστίσιμα τι θα του πει? Δεν έχω δει κανέναν να κάνει πολιτικό γάμο ή κηδεία και να κρατάει τα έθιμα.
Τέλοσπάντων έριξα μια ματιά για όλες τις τάξεις εδώ http://ebooks.edu.gr/2013/ και είδα ότι τα θρησκευτικά ξεκινούν σαν χαριτωμένες ιστορίες και αναπτύσονται με αναφορές σε όλες της θρησκείες, ακόμα και για αφρικανικές λέει μέσα, σατανισμό, μάρτυρες Ιεχωβά, μασονία κλπ κλπ έχοντας παράλληλα αναφορές στις τέχνες που αναπτύχθηκαν παράλληλα αλλά και σε ιστορικά γεγονότα σχετικά με την θρησκεία. Εμένα προσωπικά δεν μου φαίνεται κακό και δεν θα είχα πρόβλημα να τα διδάσκεται το παιδί μου και να αναπτύξει την κριτική σκέψη που χρειάζεται για να αποφασίσει την θρησκεία του στην συνέχεια.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα από την άλλη να καταργηθεί αν και μόνο αν οι περισσότεροι το θέλουν.

Το 'ας το κάνουμε και δω να τελειώνουμε' πάει στο να δηλώσουμε τι είναι ο καθένας πραγματικά και να γίνουν οι ανάλογες αλλαγές όχι στην μαντήλα.