-
Το χόντρυνες, όπως είναι γνωστό μόνο η 320d επιστρέφει καύσιμο.
-
ναι αλλά του ξάδερφου επιστρέφει 100άρα!
-
λοιπόν έχω 8,9 λίτρα στα 100 για τα τελευταία 1950 χλμ ...δυστυχώς είχε μηδενίσει στα 9999. Πριν θυμάμαι 8,5 όταν το είχα τσεκάρει.
για τούρμπο 1800 με αρκετή πόλη είναι καλά πιστεύω.
αυτό που πονάει είναι το 1,66 της βενζίνης.
αν ξαναγόραζα λεόν 1200 tsi θα έπαιρνα...
-
πολύ καλή κατανάλωση...
-
από τη μικρή σχετικά εμπειρία μου με turbo κινητήρες (10600 χιλ με renault megane 1.4 tce, 15000 χιλ audi Q5 2.0 TFSI), μπορώ να πω ότι δεν καίνε υπερβολικά για την απόδοσή τους. Ειδικά στην πόλη, όπου δεν έχεις τη δυνατότητα λόγω κίνησης να αναπτύξεις μεγάλες ταχύτητες για μεγάλο διάστημα, μπορείς λόγω της υψηλής ροπής τους, να οδηγείς σε χαμηλές στροφές, όπου σίγουρα δε καίνε. Το renault στην Αθήνα καίει από 8.6-9.3 λίτρα, και το audi, που κινείται κυρίως εκτός, στην Αθήνα γύρω στα 12 λίτρα. Ενδεικτικά να πώ ότι το focus που είχα ( μοντέλο 2005 1600 κ.εκ 115 ίπποι ), σπάνια έκαιγε στην Αθήνα κάτω από 9 λίτρα (συνηθέστερα 9.5-10 λίτρα) και στα ταξίδια γύρω στα 7.5 λίτρα με πολύ χαλαρή οδήγηση.
-
Αχ, αυτό το αιώνιο - και αιωνίως αναπάντητο - ερώτημα, το οποίο και θα συζητάμε μέχρι οι εταιρείες αυτοκινήτων να αποφασίσουν να τα κάνουν όλα τούρμπο ή ατμοσφαιρικά για να μην πονοκεφαλιάζουμε εμείς οι κακόμοιροι Έλληνες οδηγοί και μη, λάτρεις των αυτοκινήτων.
Επειδή το ίδιο βασανιστικό ερώτημα έθεσα κάποτε κι εγώ στον εαυτό μου πάντως, οφείλω να πληροφορήσω τον φίλο πως:
α) Ένας 'σοφός' μου είπε: Κοίτα να ‘ ναι δοκιμασμένος και καλός ο κινητήρας κι άσε τις …κίες.
β) Το αυτοκίνητο που επέλεξα τελικά, έβγαινε μόνο με ένα τύπο κινητήρα (τούρμπο ή ατμοσφαιρικό, δεν έχει σημασία) και ο κινητήρας, μόνο δευτερεύων ρόλο έπαιξε στην επιλογή μου, αφού μου αρκούσε το ότι είχε αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστος στην μέχρι τότε πορεία του και μου εξασφάλιζε την οδηγική απόλαυση που ήθελα για τα «κυβικά» μου.
-
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
και το audi, που κινείται κυρίως εκτός, στην Αθήνα γύρω στα 12 λίτρα.και μετα μου λενε οτι το 13.5 ειναι λιγο
εδω το φορτηγο με torsen μπορει να καψει 12
turbo rules
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και το audi, που κινείται κυρίως εκτός, στην Αθήνα γύρω στα 12 λίτρα.
και μετα μου λενε οτι το 13.5 ειναι λιγο
εδω το φορτηγο με torsen μπορει να καψει 12
turbo rules
Το φορτηγό μπορεί να κάψει και λιγότερο απλά πρέπει να έχεις χαρτόνι με αυγά ενσωματωμένο στο δεξί πόδι.
-
Αν το οδηγάς όπως οδηγάς hatchback, η κατανάλωσή του που πάει; Πόσο πάνω από 14;
-
Πάνω κάτω ναι. 13,5-14,5.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
απλά πρέπει να έχεις χαρτόνι με αυγά ενσωματωμένο στο δεξί πόδι.εγω εχω τη κοπελα μου για αυτο
χθες εκανα ενα 10.5 να τη φερω απο πειραια
αλλα δεν ειχα και πολλη βενζινη, σημερα που θα ταιστει το κτηνος παμε για 16αρες
(παλι αφραγκος ρε γαμωτο )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
απλά πρέπει να έχεις χαρτόνι με αυγά ενσωματωμένο στο δεξί πόδι.
εγω εχω τη κοπελα μου για αυτο
χθες εκανα ενα 10.5 να τη φερω απο πειραια
αλλα δεν ειχα και πολλη βενζινη, σημερα που θα ταιστει το κτηνος παμε για 16αρες
(παλι αφραγκος ρε γαμωτο )
πουλα το να παρεις ενα polo gti να εισαι ολη μερα κοφτες και να καις τα μισα
-
όποιος έχει τα γένια... (οφείλει να) έχει και τα κτένια φίλε!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
όποιος έχει τα γένια... (οφείλει να) έχει και τα κτένια φίλε!συμφωνω απολυτως, το κανω πραξη αλλωστε (δυστυχως)
-
Εκεί που έφτασε η βενζίνη πλέον μας βλέπω όλους για... 'πεζώ 2 τούρμπο' (ελπίζω το δικό μου να αποδειχτεί αξιόπιστο και να μην χρειαστεί να ...κατεβάσω μηνίσκο)
-
Είναι πολύ θέμα οδηγού εγώ στο 206 2.0 είχα μέση 10.5 και στο 1.4 9.9 όταν έδωσα το 2λιτρο για λίγο σε φιλαράκι που οδηγεί επιθετικά είχε μέσες 14-15 τώρά έχω ενα κρουζ 1.8 αυτόματο με μέση 7.5-8 και ένα σμαρτ 700 τούρμπο με μέση 9 είμαι υπέρ της ατμόσφαιρας λόγω της μεγαλύτερης αντοχής στη κακή χρήση και την απλότητα της (δεν χρειάζεται ειδικά λάδια, κρύωμα, ζέσταμα κτλ) αλλά δεν κυνηγάω τις απόλυτες επιδόσεις. Τώρα για το ρόπιασμα χαμηλά με το ελληνικό φορολογικό καθεστώς μόνο με τούρμπο αλλά θα προτιμούσα τουρμποντίζελ προσωπικά.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Είναι πολύ θέμα οδηγού εγώ στο 206 2.0 είχα μέση 10.5 και στο 1.4 9.9 όταν έδωσα το 2λιτρο για λίγο σε φιλαράκι που οδηγεί επιθετικά είχε μέσες 14-15 τώρά έχω ενα κρουζ 1.8 αυτόματο με μέση 7.5-8 και ένα σμαρτ 700 τούρμπο με μέση 9 είμαι υπέρ της ατμόσφαιρας λόγω της μεγαλύτερης αντοχής στη κακή χρήση και την απλότητα της (δεν χρειάζεται ειδικά λάδια, κρύωμα, ζέσταμα κτλ) αλλά δεν κυνηγάω τις απόλυτες επιδόσεις. Τώρα για το ρόπιασμα χαμηλά με το ελληνικό φορολογικό καθεστώς μόνο με τούρμπο αλλά θα προτιμούσα τουρμποντίζελ προσωπικά.τι ειδικά λάδια θέλουν τα συμπιεστά??
-
Ελαιόλαδο οξύτητας 0.1-1...
-
Έχει να κάνει πολύ με την εκάστοτε υλοποίηση αλλά γενικά το turbo προσφέρει ελάχιστα ή καθόλου σε κατανάλωση. Τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του εστιάζονται περισσότερο σε άλλους τομείς
Και πολλά κυβικά != υψηλή κατανάλωση
Honda Civic 1.8 Sport 140ps 6-7 lt/100km
BMW 335i 9-11 lt/100km
Nissan 370Z 330ps 9-11 lt/100kmΔε νομίζω τα παραπάνω να είναι τίποτα αναιμικά
Και σταματήστε να συγκρίνετε το παλιό προηγούμενό σας ατμοσφαιρικό τεχνολογίας 20 ετών με το σύγχρονο turbo που αγοράσατε πριν ένα μήνα
-
Ο φίλος έγραψε για αξιοπιστία στα 1,4Τ .Λοιπόν φίλε μου αν θες αξιοπιστία πάρε ατμοσφαιρικό 1,8αρι ή 1,6ρι και τελείωσε .
Πραγματικά το γκαζι στα 1,4αρια Τ είναι πολύ καλό αλλά δυστιχως έχουν αρχίσει να βγαζουν προβληματα.Η κατανάλωση? Το γκάζι θέλει καυσιμο άπλετο. Προσωπικά ειμαι κατα των μικρών κυβικών και τούρμπο για αυτό τον λόγο.Παρε ατμο και πιάσε τα 200 ενα δυο δευτερα αργότερα. ....Δε χαλασε ο κόσμος.
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)