-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
Και σταματήστε να συγκρίνετε το παλιό προηγούμενό σας ατμοσφαιρικό τεχνολογίας 20 ετών με το σύγχρονο turbo που αγοράσατε πριν ένα μήνα
εγω προσωπικα euro 3 με 4 συγκρινω τα πιο καινουρια ατμοσφαιρικα μπορει να εχουν καλυτερη καταναλωση , αλλα σιγουρα ειναι πιο αδυναμα
όποιος έχει τα γένια... (οφείλει να) έχει και τα κτένια φίλε!
ασε να υπαρχουν τα χτενια και μπορει να αφησω μελλοντικα γενειαδα
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ο φίλος έγραψε για αξιοπιστία στα 1,4Τ .Λοιπόν φίλε μου αν θες αξιοπιστία πάρε ατμοσφαιρικό 1,8αρι ή 1,6ρι και τελείωσε .
Πραγματικά το γκαζι στα 1,4αρια Τ είναι πολύ καλό αλλά δυστιχως έχουν αρχίσει να βγαζουν προβληματα.Η κατανάλωση? Το γκάζι θέλει καυσιμο άπλετο. Προσωπικά ειμαι κατα των μικρών κυβικών και τούρμπο για αυτό τον λόγο.Παρε ατμο και πιάσε τα 200 ενα δυο δευτερα αργότερα. ....Δε χαλασε ο κόσμος.τι προβλήματα βγάζουν τα 1400αρια ??
τα συμπιεστά έχουν το πλεονέκτημα να αυξομ την κατανάλωση ανάλογα με τις ορέξεις σου... ναι αν τα πιέσεις θα κάψουν( και ποιο δεν καίει άλλωστε) αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι και οικονομικά... -
Γιατί τα ατμοσφαιρικά αν τα πηγαίνεις χαλαρά καίνε; Ένα Civic 1.8 Sport σε χαλαρή οδήγηση εθνική μπορεί να κινείται με κάτω από 6 λτ/100χλμ. Ένα αντίστοιχο 140 ps turbo πόσο ζητάει;
Επίσης τα ατμοσφαιρικά σε πόλη μπορούν εύκολα να δουλέψουν με συστήματα start&stop. Για ένα συμπιεστό κάτι τέτοιο δε θα ήταν και ότι καλύτερο για τον στροβιλοσυμπιεστή...
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
Γιατί τα ατμοσφαιρικά αν τα πηγαίνεις χαλαρά καίνε; Ένα Civic 1.8 Sport σε χαλαρή οδήγηση εθνική μπορεί να κινείται με κάτω από 6 λτ/100χλμ. Ένα αντίστοιχο 140 ps turbo πόσο ζητάει;Επίσης τα ατμοσφαιρικά σε πόλη μπορούν εύκολα να δουλέψουν με συστήματα start&stop. Για ένα συμπιεστό κάτι τέτοιο δε θα ήταν και ότι καλύτερο για τον στροβιλοσυμπιεστή...
και τα συμπιεστά 1400αρια γράφουν τέτοια νούμερα και καλύτερα αν το προσέξεις...
όταν έρθει η ώρα να βυθίσεις το πόδι στο πάτωμα θα δεις τις διαφορές... το 1800αρη civic ακολουθεί το 122αρη γκόλφ...τι σε κάνει να πιστέψεις οτι οι εταιρίες δεν έχουν προβλέψει το s&s στα συμπιεστά... οι σύγχρονοι εγκάφαλοι παραμετροποιούν τόσους αισθητήρες που δεν μπορείς να φανταστείς...
-
Να πω και εγώ την άποψη μου αφού **τονίσω **ότι δεν έχω εμπειρία με turbο κινητήρες. Η μοναδική μου επαφή είναι με αυτοκίνητα φίλων αλλά και αυτή για πολύ μικρές αποστάσεις, ικανές πιθανολογώ μόνο για να μου δώσουν μόνο μια αίσθηση της 'διαφορετικότητας' από τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες τουλάχιστον όσων αφορά την (αισθητά πολύ) καλύτερη ροπή.
Τα τελευταία 3 χρόνια όλα τα οικογενειακά ταξίδια γίνονται με ένα Swift 1.3 92 ατίθασων ατμοσφαιρικών αλόγων και με το γνωστό θεόμακρο κιβώτιο που θάβει πραγματικά το αμαξάκι. Πριν από αυτό είχα κάνει πάνω από 120 χιλιάδες χλμ σε Ελλάδα και εξωτερικό με ένα Ibiza 1.4. Όλον αυτό τον καιρό - και μιλάω πάντα για ταξίδια με ταχύτητες μεταξύ 120 και 160 σε εθνικές οδούς - έχω την αίσθηση ότι χρειάζεται να 'λιώνω' συνέχεια το αμάξι για να μπορώ να κινούμαι αξιοπρεπώς, ειδικά με το Swift το οποίο αν το αφήσεις πχ σε παρατεταμένες ανηφόρες να πέσει κάτω από 4.000 στροφές ψοφάει τελείως οπότε και πρέπει να ανακατέβεις συνέχεια τη σούπα για να πας σαν άνθρωπος. Δεν είμαι από αυτούς που με ένα γρήγορο αυτοκίνητο θα πήγαινα συνέχεια τελικιασμένος απλά με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχω την 'εντύπωση' (ας το πούμε έτσι) ότι δεν μπορείς να πας με μικρότερες ταχύτητες γιατί απλά πρέπει να ιδρώνεις συνέχεια για να επιταχύνεις, να προσπεράσεις, να ανέβεις μια ανηφόρα. Αναγκάζομαι, αν θέλετε να το πούμε διαφορετικά, να κινούμαι συνεχώς 'με τη φόρα'. Πιάνω στο μεταξύ τον εαυτό μου τελευταία που η βενζίνη έχει ξεφύγει να σκέφτομαι ότι 'καίω τσάμπα βενζίνη', ειδικά όταν βάζω το trip computer να δείχνει στιγμιαία κατανάλωση και βλέπω κάτι 17άρια και 20άρια την ώρα που το Swiftακι αγκομαχάει να επιταχύνει από τα 120 στά 140 στην ανηφόρα.
Έχω την εντύπωση λοιπόν ότι ένα αυτοκίνητο με turbo κινητήρα, προφανώς πολύ πιο δυνατό αλλά χωρίς να ξεφεύγει σε κόστος άλλης 'τάξης μεγέθους', μπορεί να κινηθεί στις ίδιες διαδρομές και με τις ίδιες ταχύτητες, πολύ πιο άνετα, πολύ πιο ξεκούραστα, έχοντας τελικά αν όχι χαμηλότερη κατανάλωση, απλά είτε την ίδια είτε λίγο μεγαλύτερη, οπότε και σκέφτομαι ότι από το να 'αγκομαχάς' για να κάψεις μισό και ένα λίτρο λιγότερα ίσως να αξίζει πολύ περισσότερο να πηγαίνεις πολύ πιο άνετα με το turbo.
Αν λοιπόν τα πράγματα πάνε λίγο καλύτερα στο άμμεσο μέλλον και μπορώ να αγοράσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο, έχω πει ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να είναι ατμοσφαιρικό. Μην μου πείτε ότι μπορώ να έχω τα ίδια 'καλά' με ένα ατμοσφαιρικό αλλά με περισσότερα κυβικά γιατί εκεί πλέον μιλάμε για **πολύ **περισσότερα κυβικά οπότε και για πολύ περισσότερα χρήματα. Για όσους διαθέτουν τα χρήματα για κάτι τέτοιο πιθανόν η χαμηλότερη πολυπλοκότητα ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα να σημαίνει και μεγαλύτερη αξιοπιστία οπότε ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή έναντι ενός turbo κινητήρα πολύ λιγότερων κυβικών, για όσους ωστόσο δεν διαθέτουν αυτά τα χρήματα πιστεύω ότι η επιλογή 'λίγα κυβικά και turbo' είναι πραγματικά μονόδρομος αν θέλουν να κινούνται αξιοπρεπώς χωρίς να ιδρώνουν και να 'καινε τζάμπα βενζίνη'
-
σε επιδοσεις το 122 αρι σιροκογκολφ κλπ ειναι πισω απο το civic ανετα . δεν ξερω τι καινε αυτα αλλα προχτες ηρθα απο λουτρακι ψιλοτρεχοντας στα σημεια που δεν ειχε κινηση ,ειχα ενα 6 με 6.5 λιτρα.
-
Το πως βγάζουν τα άλογα τους τα ατμοσφαιρικά και πώς τα συμπιεστά είναι άλλο θέμα που καλά θα ήταν να μην το πιάσουμε μαζί με αυτό. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και τα συμπιεστά πριν στροφάρει η τουρμπίνα ψόφια είναι, χώρια που σε κάθε προσπέραση προσθέτεις και 1-2 δευτερόλεπτα turbo-lag
Και ναι όταν το TSI βγάζει 140 άλογα στις 5000rpm καταναλώνει το ίδιο ή και περισσότερο καύσιμο από το civic όταν βγάζει τα δικά του στις 7500rpm. Επίσης τα άλογα του TSI ασχετα με το τι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν δεν είναι αραβικά, στο ίδιο μετρικό σύστημα είναι μετρημένα
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
Το πως βγάζουν τα άλογα τους τα ατμοσφαιρικά και πώς τα συμπιεστά είναι άλλο θέμα που καλά θα ήταν να μην το πιάσουμε μαζί με αυτό. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και τα συμπιεστά πριν στροφάρει η τουρμπίνα ψόφια είναι, χώρια που σε κάθε προσπέραση προσθέτεις και 1-2 δευτερόλεπτα turbo-lagΚαι ναι όταν το TSI βγάζει 140 άλογα στις 5000rpm καταναλώνει το ίδιο ή και περισσότερο καύσιμο από το civic όταν βγάζει τα δικά του στις 7500rpm. Επίσης τα άλογα του TSI ασχετα με το τι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν δεν είναι αραβικά, στο ίδιο μετρικό σύστημα είναι μετρημένα
το οτι ειναι ψοφια και εχουν καποιο lag , αναιρει το γεγονος οτι και στα ατμοφαιρικα πρεπει να περιμενεις να φτασεις στις καταλληλες στροφες και να κατεβασεις ταχυτητα?
στη τελικη το αποτελεσμα μετραει και για το αν ειναι αραβικα ή οχι επετρεψε μας να εχουμε κανει τις διαπιστωσεις μας.
οταν ενα 1600αρι μοτερ σαν αυτο του c2 μου που που πρακτικα 'υπαρχει' πανω απο τις 4000 σαλ (γιατι αν υπηρχε πιο κατω δε θα χε αυτα τα αλογα) , παει το ιδιο πανω κατω με ενα σαφως βαρυτερο golf tfsi των ιδιων ιππων καιγοντας ενα σκασμο βενζινη, τοτε τα αλογα του τουρμπο μαλλον ειναι λιγακι αραβικααφηνω απ'εξω τις μεγαλυτερες κατηγοριες μοτερ/ιπποδυναμεων οπου γνωριζω πολυ καλυτερα τι παιζει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το οτι ειναι ψοφια και εχουν καποιο lag , αναιρει το γεγονος οτι και στα ατμοφαιρικα πρεπει να περιμενεις να φτασεις στις καταλληλες στροφες και να κατεβασεις ταχυτητα?Ομολογουμένως τα συμπιεστά είναι πιο άνετα και δε χρειάζεται να ασχολείσαι πολύ με το λεβιέ ταχυτήτων. Αλλά πιο άνετα είναι τα diesel(και πολύ πολύ πιο οικονομικά). Για αυτούς που δε βαριούνται τώρα να κάνουν μια αλλαγή παραπάνω μια χαρά είναι και οι ατμόσφαιρες
Το C2 VTS που μου βαλες δεν είναι και το υπόδειγμα efficient κινητήρα
Στις πιο μεγάλες κατηγορίες τι γίνεται ακριβώς; Ένα 370z 330ps ρουφάει πάνω κάτω τα ίδια με ένα S3 265ps. Αλλά ξέχασα το Nissan χαμηλά είναι ψόφιο...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
σε επιδοσεις το 122 αρι σιροκογκολφ κλπ ειναι πισω απο το civic ανετα . δεν ξερω τι καινε αυτα αλλα προχτες ηρθα απο λουτρακι ψιλοτρεχοντας στα σημεια που δεν ειχε κινηση ,ειχα ενα 6 με 6.5 λιτρα.τι εκανε λεει;;; ανετα;;; εχεις καποιο στοιχειο;
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
Το πως βγάζουν τα άλογα τους τα ατμοσφαιρικά και πώς τα συμπιεστά είναι άλλο θέμα που καλά θα ήταν να μην το πιάσουμε μαζί με αυτό. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και τα συμπιεστά πριν στροφάρει η τουρμπίνα ψόφια είναι, χώρια που σε κάθε προσπέραση προσθέτεις και 1-2 δευτερόλεπτα turbo-lagΚαι ναι όταν το TSI βγάζει 140 άλογα στις 5000rpm καταναλώνει το ίδιο ή και περισσότερο καύσιμο από το civic όταν βγάζει τα δικά του στις 7500rpm. Επίσης τα άλογα του TSI ασχετα με το τι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν δεν είναι αραβικά, στο ίδιο μετρικό σύστημα είναι μετρημένα
ποτε οδηγησες τελευταια φορα τουρμπο και τα διαπιστωσες αυτα;
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
το οτι ειναι ψοφια και εχουν καποιο lag , αναιρει το γεγονος οτι και στα ατμοφαιρικα πρεπει να περιμενεις να φτασεις στις καταλληλες στροφες και να κατεβασεις ταχυτητα?
Ομολογουμένως τα συμπιεστά είναι πιο άνετα και δε χρειάζεται να ασχολείσαι πολύ με το λεβιέ ταχυτήτων. Αλλά πιο άνετα είναι τα diesel(και πολύ πολύ πιο οικονομικά). Για αυτούς που δε βαριούνται τώρα να κάνουν μια αλλαγή παραπάνω μια χαρά είναι και οι ατμόσφαιρες
Το C2 VTS που μου βαλες δεν είναι και το υπόδειγμα efficient κινητήρα
Στις πιο μεγάλες κατηγορίες τι γίνεται ακριβώς; Ένα 370z 330ps ρουφάει πάνω κάτω τα ίδια με ένα S3 265ps. Αλλά ξέχασα το Nissan χαμηλά είναι ψόφιο...
δεν γνωριζω τι ρουφαει το 370 και ουτε κι εσυ φανταζομαι, αλλα δε γινεται να καιει τα ιδια ενα αυτοκινητο με διπλασια σχεδον χωρητικοτητα
για 350 παντως αν θες να μιλησουμε για επιδοσεις (και ηδη μιλαμε για 75% παραπανω κυβικα )
οσο για τον 1600αρι του psa, δεν ειναι παραδειγμα efficient κινητηρα οπως δεν ειναι και κανενα αλλο απο αυτα τα ηλιθια 'ραλλομοτερ' των 7000+ σαλ και των 120 ιππων.
εχει ομως την ιδια δυναμη με αυτα (λιγο πανω λιγο κατω δεν αλλαζει κατι δραματικο) και παρολα αυτα δεν μπορει να 'διακτινισει ' το shitroen μου σε σχεση με ενα golf , αντιθετως το διακτινιζει σε σχεση με οποιοδηποτε αλλο μικρομεσαιο ατμοσφαιρικο εχει ιδιας φιλοσοφιας κινητηραειναι το μοτερ του civic δηλαδη ειναι κατορθωμα εστω και αν ειναι κοντα σε ενα 1400αρι? γιατι υπαρχει και ο 1.8tsi οπου εκει η διαφορα ειναι χαωδης
και μιας και ειπα 1.8 tsi και 1.4 tsi εχεις δει τι κανει ενας 160αρης τουρμποκομπρεσσορας σε μια bmw 120 με 170 ιππους?
στα ιδια κυβικα η ατμοσφαιρα ΔΕΝ μπορει να σταθει διπλα σε τουρμπο (με πολυ λιγες εξαιρεσεις , καποιες εκ των οποιων δεν παραγονται πλεον λογω ρυπων, βλεπε s2000)
τωρα αν μου λες στην ελλαδα για το σχεδον 4λιτρο 370 κοντρα σε ενα 2λιτρο s3 , μαλλον δεν εχεις καταλαβει πού ζουμε..
και αν θες να να μου πεις οτι η καταναλωση ειναι ιδια επειδη το ειδες στο χαζο-site με τις καταναλωσεις (δε θυμαμαι ονομα) , τοτε παω πασο.. -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Το πως βγάζουν τα άλογα τους τα ατμοσφαιρικά και πώς τα συμπιεστά είναι άλλο θέμα που καλά θα ήταν να μην το πιάσουμε μαζί με αυτό. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και τα συμπιεστά πριν στροφάρει η τουρμπίνα ψόφια είναι, χώρια που σε κάθε προσπέραση προσθέτεις και 1-2 δευτερόλεπτα turbo-lag
Και ναι όταν το TSI βγάζει 140 άλογα στις 5000rpm καταναλώνει το ίδιο ή και περισσότερο καύσιμο από το civic όταν βγάζει τα δικά του στις 7500rpm. Επίσης τα άλογα του TSI ασχετα με το τι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν δεν είναι αραβικά, στο ίδιο μετρικό σύστημα είναι μετρημένα
ποτε οδηγησες τελευταια φορα τουρμπο και τα διαπιστωσες αυτα;
προφανώς δεν έχει οδηγήσει.
έχει μείνει στα Punto GT του 1994 ... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τωρα αν μου λες στην ελλαδα για το σχεδον 4λιτρο 370 κοντρα σε ενα 2λιτρο s3 , μαλλον δεν εχεις καταλαβει πού ζουμε..
και αν θες να να μου πεις οτι η καταναλωση ειναι ιδια επειδη το ειδες στο χαζο-site με τις καταναλωσεις (δε θυμαμαι ονομα) , τοτε παω πασο..υπαρχει κι ενα 2,5λιτρο...
εκει να δεις τι γινεται...
-
ναι σωστα , αλλωστε το 370 εχει το ttrs ως αντιπαλο δεος
ακομα και το 2500αρι που ειναι μεγαλο μοτερ για ελλαδα ειναι 1200 κυβικα κατω απο το nissan το οποιο στην επομενη εκδοση θα βαλει v8 απο φορτηγο για να παει
υπαρχει και παρουσιαση των 4τ , ψαξτε στο library, για να δειτε διαφορα επιδοσεων
και σκεφτειτε οτι ο τυπος που γραφει το αρθρο δεν ξερει καν να εκκινει haldex
(γραφει κατι παραξενα οτι η 4κινηση 'πνιγει' την εκκινηση )edit τη βρηκα τρομερη παρουσιαση
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12801
(αυτο ηταν και το τελευταιο τευχος που πηρα)
-
Σιγουρα τα σημερινα μικρα turbo αλλα κ γενικα τα turbo , ειναι πολυ πιο γραμμικα απο τα παλαιας τεχνολογιας χωρις τα ξεσπασματα κ το lag . Aλλα απο καταναλωση αφηστε το παιδια ...2 ατμοσφαιρικα κ ενα τουρμπο εχω . Το civic 1.8 , το ep3 , κ το passat 2.0 tfsi . Το vw καιει υπερβολικα πολυ μολις αρχισεις να το πιεζεις , κατι που δεν συμβαινει σε τετοιο βαθμο με το ep3. Τα μικρα τουρμπο δεν θα τα εμπιστευομουν γτ ουτε απροβληματιστα ειναι ουτε χαμηλη καταναλωση εχουν.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Σιγουρα τα σημερινα μικρα turbo αλλα κ γενικα τα turbo , ειναι πολυ πιο γραμμικα απο τα παλαιας τεχνολογιας χωρις τα ξεσπασματα κ το lag . Aλλα απο καταναλωση αφηστε το παιδια ...2 ατμοσφαιρικα κ ενα τουρμπο εχω . Το civic 1.8 , το ep3 , κ το passat 2.0 tfsi . Το vw καιει υπερβολικα πολυ μολις αρχισεις να το πιεζεις , κατι που δεν συμβαινει σε τετοιο βαθμο με το ep3. Τα μικρα τουρμπο δεν θα τα εμπιστευομουν γτ ουτε απροβληματιστα ειναι ουτε χαμηλη καταναλωση εχουν.Ποσα πιο βαρυ ειναι το Πασατ? Ποσο πιο γρηγορα παει?
-
Από το Type R σίγουρα πιο αργά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από το Type R σίγουρα πιο αργά...1.8 εχει ο ανθρωπος...
-
Δεν διάβασες προσεχτικά Κων/νε. Έχει και 1.8 το τωρινό και Type R το προηγούμενο.
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)