Ο χρήστης gansan έγραψε:
το οτι ειναι ψοφια και εχουν καποιο lag , αναιρει το γεγονος οτι και στα ατμοφαιρικα πρεπει να περιμενεις να φτασεις στις καταλληλες στροφες και να κατεβασεις ταχυτητα?
Ομολογουμένως τα συμπιεστά είναι πιο άνετα και δε χρειάζεται να ασχολείσαι πολύ με το λεβιέ ταχυτήτων. Αλλά πιο άνετα είναι τα diesel(και πολύ πολύ πιο οικονομικά). Για αυτούς που δε βαριούνται τώρα να κάνουν μια αλλαγή παραπάνω μια χαρά είναι και οι ατμόσφαιρες
Το C2 VTS που μου βαλες δεν είναι και το υπόδειγμα efficient κινητήρα
Στις πιο μεγάλες κατηγορίες τι γίνεται ακριβώς; Ένα 370z 330ps ρουφάει πάνω κάτω τα ίδια με ένα S3 265ps. Αλλά ξέχασα το Nissan χαμηλά είναι ψόφιο...
δεν γνωριζω τι ρουφαει το 370 και ουτε κι εσυ φανταζομαι, αλλα δε γινεται να καιει τα ιδια ενα αυτοκινητο με διπλασια σχεδον χωρητικοτητα
για 350 παντως αν θες να μιλησουμε για επιδοσεις (και ηδη μιλαμε για 75% παραπανω κυβικα )
οσο για τον 1600αρι του psa, δεν ειναι παραδειγμα efficient κινητηρα οπως δεν ειναι και κανενα αλλο απο αυτα τα ηλιθια 'ραλλομοτερ' των 7000+ σαλ και των 120 ιππων.
εχει ομως την ιδια δυναμη με αυτα (λιγο πανω λιγο κατω δεν αλλαζει κατι δραματικο) και παρολα αυτα δεν μπορει να 'διακτινισει ' το shitroen μου σε σχεση με ενα golf , αντιθετως το διακτινιζει σε σχεση με οποιοδηποτε αλλο μικρομεσαιο ατμοσφαιρικο εχει ιδιας φιλοσοφιας κινητηρα
ειναι το μοτερ του civic δηλαδη ειναι κατορθωμα εστω και αν ειναι κοντα σε ενα 1400αρι? γιατι υπαρχει και ο 1.8tsi οπου εκει η διαφορα ειναι χαωδης
και μιας και ειπα 1.8 tsi και 1.4 tsi εχεις δει τι κανει ενας 160αρης τουρμποκομπρεσσορας σε μια bmw 120 με 170 ιππους?
στα ιδια κυβικα η ατμοσφαιρα ΔΕΝ μπορει να σταθει διπλα σε τουρμπο (με πολυ λιγες εξαιρεσεις , καποιες εκ των οποιων δεν παραγονται πλεον λογω ρυπων, βλεπε s2000)
τωρα αν μου λες στην ελλαδα για το σχεδον 4λιτρο 370 κοντρα σε ενα 2λιτρο s3 , μαλλον δεν εχεις καταλαβει πού ζουμε..
και αν θες να να μου πεις οτι η καταναλωση ειναι ιδια επειδη το ειδες στο χαζο-site με τις καταναλωσεις (δε θυμαμαι ονομα) , τοτε παω πασο..