-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μεγαλωμένη προφανώς σε ένα σπίτι με οοοοολους διορισμένους στο δημόσιο.
Κάτι τέτοιοι μετά νομοθετούν.Και όχι μόνο.
-
Για να μην εχω καμία έκπληξη το καλοκαίρι οταν κατέβω με το αυτοκίνητο , τι πρέπει να δείξω άμα μου ζητήσουμε χαρτιά;
Με το αυστριακό δίπλωμα οδήγησης δικαιολογούμαι; -
Δε χρειάζεσαι τίποτα. Λογικά έχεις δηλωθεί στην εφορία σου ως κάτοικος εξωτερικού.
-
Ούτως ή άλλως για 1 μήνα που θα κατέβεις δεν θα είχες κανένα πρόβλημα. Ειδικά αν έχεις και ταυτότητα του ΟΗΕ, παιζει να σου βαρέσουν και προσοχή.
-
Έχω, με τις δάφνες:-)
Τσεκ, να την πάρω μαζί -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Για να μην εχω καμία έκπληξη το καλοκαίρι οταν κατέβω με το αυτοκίνητο , τι πρέπει να δείξω άμα μου ζητήσουμε χαρτιά;
Με το αυστριακό δίπλωμα οδήγησης δικαιολογούμαι;Έχεις συμβατικές πινακίδες; Δεν έχει άλλες πινακίδες λόγω ΟΗΕ?
-
Με το αυστριακό δίπλωμα οδήγησης δικαιολογούμαι;Εχω ακουσει οτι ζητανε αδεια εργασιας που να πιστοποιει οτι δουλευεις εξω
Αλλα θεωρω οτι το αυστριακο διπλωμα σε καλυπτει πληρως,δεν θα ασχοληθουν παραπανω -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Με το αυστριακό δίπλωμα οδήγησης δικαιολογούμαι;Έχεις συμβατικές πινακίδες; Δεν έχει άλλες πινακίδες λόγω ΟΗΕ?
Όχι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, όπως έχουν πχ στη Κομισιόν
-
Όχι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, όπως έχουν πχ στη Κομισιόν
Το βασικό που κοιτάνε είναι το ξένο δίπλωμα και την άδεια του αυτοκινήτου.
Κατα τα άλλα δεν δημιουργούν θέμα -
Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα μια και σκέφτομαι να ανεβάσω αυτοκίνητο που έχω στην Ελλάδα (με ελληνικές πινακίδες) στην Ολλανδία. Θα ξεκινήσω να δουλεύω εκεί και θα το χρησιμοποιώ εκεί.
Με βάση το site της EE: https://tinyurl.com/y4ee6kfw, θα πρέπει να βγάλω σχετικά σύντομα ολλανδικές πινακίδες, όπως αναγράφεται εδώ: https://tinyurl.com/y4ee6kfw. Γνωρίζετε κατά πόσο ισχύει αυτό; Υποθέτω ναι...
Και το σημαντικότερο, αν βγουν ολλανδικές πινακίδες, θα μπορώ 2 χρόνια αργότερα να βγάλω ξανά ελληνικές; Αν όχι θα πρέπει να αποφασίσω αν το αυτοκίνητο θα ανέβει και θα μείνει Ολλανδία ανεξαρτήτως του τι θα αποφασίσω αργότερα...
Θα καλέσω και στο υπουργείο και στο αντίστοιχο ολλανδικό, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη όσων έχουν σχετικές εμπειρίες...
-
Καλησπέρα , θέλω να εισαγω στην Ελλάδα το αμάξι μου το οποίο βρίσκεται στην Κύπρο.. με λίγο ψάξιμο κατάλαβα ότι εντασσομαι στην ειδική κατηγορία πρωσορινης εισαγωγης... Είμαι μόνιμος κάτοικος Κύπρου δεν έχω καν αφημι εδώ .. θα μείνω για περίοδο εναμιση χρόνου λόγο κάποιου μεταπτυχιακού.. ξέρει κανένας τη διαδικασία? Από Κύπρο φτάνει στο Λαύριο το αμάξι με 5-6 κατοσταρικα ..το έπειτα τι δικαιολογητικά και που πρέπει να απευθυνθω για να μου εκδώσουν αυτή την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας ??
-
Χαζή ερώτηση αλλά γιατί να χρειάζεται ειδική άδεια; ΕΕ είναι η Κύπρος. Αν σε σταματήσουν δίνεις χαρτιά κανονικά και λες είμαι τουρίστας (ούτε καν αυτό δεν ξέρω αν χρειάζεται να πιεις).
Όλα τα σαπια βουλγαρικα που κυκλοφορούν έχουν ειδική άδεια δηλαδή;
-
Μέχρι ένα εξάμηνο δικαίουσε να κινείσε με όχημα εισαγωγής .. και δεν ξέρω κατά πόσο όταν φτάσει το αμάξι στο Λαύριο και πάω να το παραλάβω τι δικαιολογητικά και χαρτουρα θα έχω με το τελωνείο.. αν ξέρει κάποιος να με κατατοπίσει παρακαλώ
-
Δηλαδή στη παραλαβή θα τους προσκομίσω άδεια κυκλοφορίας στην Κύπρο ασφάλειες κλπ και θα το πάρω μια θα φύγω .. δεν νομίζω να είναι τόσο απλο
-
Για όλη την διάρκεια των σπουδών σου μπορείς να το έχεις. Η περίπτωση σου δεν υπάγεται στο 6μημο. Αρκεί να μιλάμε για σπουδές σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ και όχι κάποια ιδιωτική σχολή.
Η όποια ενόχληση που μπορει να υπάρξει θα είναι σε τυχαίο έλεγχο όπου με κυπριακό διαβατήριο/ταυτότητα, απόδειξη μεταφοράς του αυτοκινήτου εδώ, μια βεβαίωση της σχολής για την διάρκεια των σπουδών και ίσως ένας λογαριασμός ΔΕΗ ΟΤΕ Κύπρου, όλα αυτά αποδεικνύουν την νομιμότητα του αυτοκινήτου να κυκλοφορεί εδώ. -
Ευχαριστώ για την απάντηση.. άδεια κυκλοφορίας και
ασφάλεια με καλύπτουν αυτά που έχω στη Κύπρο ?? Και
όταν πάω να το παραλάβω λογικά περνάει τελωνείο πως θα απαλλαγώ από φόρους.?. θα τους προσκομίσω εκεί βεβεωση φοίτησης, κυπριακή ταυτότητα κλπ ? -
Ο χρήστης giotgos211 έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση.. άδεια κυκλοφορίας και
ασφάλεια με καλύπτουν αυτά που έχω στη Κύπρο ?? Και
όταν πάω να το παραλάβω λογικά περνάει τελωνείο πως θα απαλλαγώ από φόρους.?. θα τους προσκομίσω εκεί βεβεωση φοίτησης, κυπριακή ταυτότητα κλπ ?Γιατί τελωνείο ;Θα βγάλεις ελληνικές πινακίδες;
Θα κυκλοφορείς όπως αν πήγαινες οπουδήποτε στην ΕΕ.
Το ανάποδο τιμόνι το έχεις υπολογίσει; -
Δεν περνάς κανένα τελωνείο...οπως όταν πάς με το καράβι Ιταλία. Απλά θα φτάσεις Λαύριο και θα κατέβεις κανονικά και θα συνεχίσεις.
-
Ο χρήστης butters έγραψε:
Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα μια και σκέφτομαι να ανεβάσω αυτοκίνητο που έχω στην Ελλάδα (με ελληνικές πινακίδες) στην Ολλανδία. Θα ξεκινήσω να δουλεύω εκεί και θα το χρησιμοποιώ εκεί.Με βάση το site της EE: https://tinyurl.com/y4ee6kfw, θα πρέπει να βγάλω σχετικά σύντομα ολλανδικές πινακίδες, όπως αναγράφεται εδώ: https://tinyurl.com/y4ee6kfw. Γνωρίζετε κατά πόσο ισχύει αυτό; Υποθέτω ναι...
Και το σημαντικότερο, αν βγουν ολλανδικές πινακίδες, θα μπορώ 2 χρόνια αργότερα να βγάλω ξανά ελληνικές; Αν όχι θα πρέπει να αποφασίσω αν το αυτοκίνητο θα ανέβει και θα μείνει Ολλανδία ανεξαρτήτως του τι θα αποφασίσω αργότερα...
Θα καλέσω και στο υπουργείο και στο αντίστοιχο ολλανδικό, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη όσων έχουν σχετικές εμπειρίες...
Επανέρχομαι με την πρόοδο που έχω κάνει, ελπίζω να φανεί χρήσιμη σε όποιον σκέφτεται κάτι αντίστοιχο...
Εν κατακλείδι, η διαδικασία για έκδοση ολλανδικών πινακίδων έχει κόστος €150. Έχοντας μιλήσει με το Υπουργείο Συγκοινωνιών, μου είπαν ότι μπορώ να καταθέσω πινακίδες για διαγραφή όταν είναι. Επίσης μου είπαν ότι μπορώ να επανεκδώσω ελληνικές πινακίδες, χωρίς τελωνειακούς δασμούς, μέχρι και 7 χρόνια μετά την κατάθεση. Το τελευταίο σε περίπτωση επιστροφής με το αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Μου το είπαν τηλεφωνικά, θα κοιτάξω να το έχω και γραπτώς / επισήμως.
Απάντηση από τον ολλανδικό οργανισμό RDW
[spoiler=RDW απάντηση:xe1q78ar]==========
If you move to the Netherlands from abroad and you bring your vehicle, you can drive your vehicle using your foreign license number for a limited period of time. You can find out about the specifics of this period at the Dutch tax authorities (Belastingdienst). In the end, however, you need to make sure your vehicle has a Dutch license number. You can apply for it at RDW.You are moving from a EU: If your vehicle has a license number of a EU, please read how to apply for a Dutch license number in the ‘Apply for Dutch license number for vehicle from EU/EFTA country' article.
Conditions for registering a license number in your name:
You are 18 years old, or over, and you have been registered in the municipal personal records database (Dutch BRP).
The moving article certificate issued by Belastingdienst is registered to your name.You have to appear in person.
What do you have to do?
If you want the license number registered to your name, you need to take the vehicle to the RDW inspection station yourself. In order to get a Dutch vehicle registration certificate and registration plates with your vehicle, you need to take the following steps:- Make an appointment by phone for an inspection at an RDW inspection station.
- Take your car to the inspection station to have it inspected.
- Hand in the documents mentioned further on in this article.
- You have to file for passenger cars and motorised vehicle tax (Dutch BPM). Details on the Belastingdienst website.
Costs related to the inspection and the vehicle registration certificate are paid at the inspection station in cash or by using a debit card. The costs can be found at the bottom of this message.
After approval by Belastingdienst and RDW, RDW sends you a vehicle registration certificate in a credit card format (vehicle registration card) by mail within 5 working days. Besides, you receive a letter including the accompanying registration code. The registration code is sent by RDW one working day after the vehicle registration card is sent. The registration code is needed to sell the vehicle, for instance. The code consists of 9 digits. It is important to store the registration code well and separately from the vehicle registration certificate. If your vehicle is subject to APK inspection, you also receive an APK report. This report and the vehicle registration certificate are sent separately.
If you have received the vehicle registration card from RDW, you need to have registration plates manufactured at a recognized registration plate manufacturer and get third party insurance (Dutch WA) for the vehicle at a Dutch insurance company. Immediately, you are liable to pay motor vehicle taxes to Belastingdienst. The latter will automatically send you a bill for this purpose (which does not apply to mopeds, caravans and trailers weighing up to 750 kg).If you are no longer allowed to drive in the Netherlands using your foreign license number, you can apply for a one-day license number online at RDW (free of charge). Please click the button at the right top of this page. It allows you to drive to and from the inspection station on the inspection day. You have to apply for the one-day license number in due time, however.
Documents needed for the inspection
You need to hand in/show the following documents at the vehicle inspection at RDW:the full foreign vehicle registration certificate;
a ‘BPM exemption when moving permit’ (or a copy) issued by Belastingdienst. Please contact Belastingdienst for information about this;
A valid proof of identity.
Costs
Passenger car identification € 51,00
APK € 54,00
Vehicle registration card € 39,00
Registration € 10,10
==========[/spoiler:xe1q78ar] -
Καλησπέρα,
Είμαι κάτοικος Ελλάδας με εταιρία στη Βουλγαρία. Μπορώ να κάνω leasing αυτοκινήτου από Ελλάδα?
Αν όχι τι επιλογές για leasing έχω ώστε να κυκλοφορώ το αυτοκίνητο στην Ελλάδα?
Σας ευχαριστώ!
-
καλησπερα, δεν ξερω αν εχει απαντηθει, αλλα οσο εψαξα δεν βρηκα καποια απαντηση.
μπηκα απο το τελωνειο ευζωνων με ολλανδικες πινακιδες, θελω ν αφησω το αμαξι για 3-4 μηνες στην ελλαδα μετα θα ξανακατεβω για να το παρω πισω στην ολλανδια. Ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου και απ οτι ειδα το αμαξι μπορει να παραμεινει εως 6 μηνες στην ελλαδα. Αλλα στο τελωνειο δεν κατεγραψαν καπου την εισοδο του αμαξιου, ουτε εδωσαν καποιο εντυπο εισοδου , ουτε διαβατηριο σφραγισαν, οποτε πως αποδεικνυω την ημερομηνια εισοδου?
Κυκλοφορία στην Ελλάδα με ξένες πινακιδες