-
Προσωπικά δε δίνω σημασία στη μεταπωλητική του αυτοκινήτου. Άλλωστε κάνετε λάθος αν πιστεύετε ότι αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού όπως BMW, Mercedes, Porsche κτλ θα κρατούν καλή μεταπωλητική....πηγαίνετε να δείτε τι γίνεται στις μάντρες με τα μεταχειρισμένα θηρία, που δεν μπορούν να πουληθούν με τίποτα....είτε είναι Mercedes είτε είναι Volvo. Άλλωστε η εμμονή στο γερμανικό τρίο και κυρίως στη μπέμπα και στο αστέρι είναι αυτή που οδηγούσε παλαιότερα σε πολύ υψηλές τιμές τα μεταχειρισμένα....τα επόμενα χρόνια λόγω υπερπροσφοράς τέτοιων αυτοκινήτων τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά
-
βρε παιδια καλές οι συζητήσεις περί premiumμοσύνης, τιμών και μεταπώλητικής αξίας, το αρχικό ερώτημα του φίλου που ξεκίνησε το θέμα τι έγινε ? κατέληξε πουθενά ή μπερδεύτηκε εχοντας μπει τόσες παράμετροι για την αναγκαιότητα και την αξία αγοράς μιας 316 ή ενός s60. παντως αν το premium δεν είναι αυτοσκοπός τότε υπάρχουν πολλά καλά αυτοκίνητα οπως πχ. η C5 full εξοπλισμένη, την οποία όποτε βλέπω στο δρόμο εντυπωσιάζομαι
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν υπαρχει 335i που να εχει χασει 30κ στον ενα χρονο, απο τοτε που αγοραστηκε, εκτος αν αυτος που την ειχε, της 'φορτωσε' εξτρα καμμια 20κ ευρω. Ετσι, χαιρω πολυ...
Σε σχέση με το πόσο κάνει τώρα καινούρια μία 335 εννοώ ότι χάνουν 30.000Ε. Βέβαια πριν 1 χρόνο δεν είχε 75.000Ε αλλά άλλο θέμα αυτό.
BMW 120i -17.000 σε 2 χρόνια (αρχική 38.5Κ , πώληση, 17Κ κάτω, χιλιόμετρα 21,5Κ)
Porsche Cayman , 2 ετών , λιγότερο από 30Κ χλμ (δεν θυμάμαι καλά, κάπου εκεί ήταν), αγορά 75Κ, πώληση 39Κ.Είναι αστείο να μιλάμε για μεταπώληση σε τέτοιες περιπτώσεις... Σαφώς μια BMW και μια Porsche έχουν χειρότερη μεταπώληση από ένα Picanto. Στο τελευταίο χάνεις λιγότερα χρήματα (και ως ποσοστό...) και το πουλάς ευκολότερα.
Το συνηθισμένο ΠΑΝΤΟΥ είναι πως όσο ακριβότερο το αυτοκίνητο, τόσο μεγαλύτερη η απαξίωση (εξαιρούνται τα περιορισμένης παραγωγής για προφανείς λόγους...).
Γι' αυτό, να είσαι σίγουρος πως όταν θελήσεις ν' αποχωριστείς το Punto σου, θα βρεις εύκολα μετάχειρο σε καλή τιμή και με μπόλικη premium-σύνη!
ΥΓ: Ανέφερα παραδείγματα πραγματικά, και όχι ό,τι άκουσα ή ό,τι μου είπαν...
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
: πχ. η C5 full εξοπλισμένη, την οποία όποτε βλέπω στο δρόμο εντυπωσιάζομαιΕγω να δεις πόσο ενθουσιάζομαι , και πριν 2 εβδομάδες ήθελα να κλεισω, αλλά δεν είχαν καθόλου στοκ από Prestige Plus και δεν ξέρω πότε θα ξαναέχουν..
-
Είναι αλήθεια ότι τον μπερδέψαμε τον άνθρωπο με τα 'πρίμιουμ'' κατά την άποψη μου λοιπόν κανένα από τα δύο δεν είναι ''πρίμιουμ'' που είναι ένας όρος του μάρκετίνγκ και δεν ενδιαφέρει τον καταναλωτή ή δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει και το volvo και η bmw έχουν θετικά στοιχεία σαν αμάξια και θα πρέπει ο ίδιος να βρεί τι θέλει .
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γι' αυτό, να είσαι σίγουρος πως όταν θελήσεις ν' αποχωριστείς το Punto σου, θα βρεις εύκολα μετάχειρο σε καλή τιμή και με μπόλικη premium-σύνη!
-
Ρε παιδια πολυ premium-συνη πεφτει εδω μεσα ,αλλα για τον βασιλια της premium-συνης Golf κανεις δεν μιλαει?
-
χαιρετω την παρεα......δεν ξερω αν ο φιλος επελεξε κατι απο τα 2 αυτα αυτοκινητα αλλα θα γραψω και εγω την αποψη μου πανω στο θεμα γιατι ειμαι στην αποφαση για αλλο αυτοκινητο και ειμαι σχεδον στα ιδια διληματα. Εχω οδηγησει αυτη την στιγμη 5 απο τα 7 αυτοκινητα που υπαρχουν στον ανταγωνισμο. Αυτα ειναι: το PASSAT 1.4 TSI 125, ALFA 159 tbi, VPLVO s60, T4, MERCEDES C 200, BMW 316 122PS και εχω κανονισει να κανω και το INSIGNIA 1.6T και το MONDEO 1.6T. Η 316 αμεσως την απεριψα λογω δυναμης μοτερ το οποιο ειναι πραγματικα αδυναμο για να κουνησει αυτη την καροτσα,βεβαια αυτο ειναι γνωστο απο την αρχη οτι ειναι αδυναμο το μοτερ της και οτι δεν εχεις τρελες απαιτησεις.Επισης η ποιοτητα του εσωτερικου δεν ειναι η αναλογη οπως μας ειχε μαθει η bmw με τα προηγουμενα μοντελα της. Το αμεσως επομενο μοντελο που εκανα test drive ειναι το VOLVO S60 οπου απο την πρωτη στιγμη μου εκανε ενα σχεδιαστικο κλικ.Πηγα σε αντιπροσωπια της εταιριας και πηρα το αυτοκινητο μονος μου περιπου για 2 ωρες.Το αυτοκινητο δεν το λυπηθηκα καθολου και τα εκανα ολα.Κινηθηκα με 180 χλμ στην εθνικη, εκανα αμετρητα kickdown αφου ετυχε να ειναι αυτοματο, χαλαρωσα μεσα σε κινηση για να δω την καταναλωση του,περασα με 140 χλμ σε ενα δρομο που ουτε κατσικια δεν περνουν μεσα στην εθνικη,μπηκα μεσα σε στενακια να δω τον ογκο του, την συμπεριφορα του και την φιλικοτητα του μοτερ σε μια καθημερινη διαδρομη δουλεια - σπιτι και πισω.Στο τελος της διαδρομης ηρθα και συμφωνησα με τον τιτλο των 4Τ,περσι το Σεπτεμβριο, SURPRISE!!!!!!ΣΤο αυτοκινητο οντως εχει γινει φοβερη δουλεια και προσεγμενη. Το αυτοκινητο εχει παρα πολυ καλο πατημα,ασφαλες,αθορυβο.Οσο για τον κινητηρα ειναι ενα συνολο πολυ δυνατο να κινησει το καθολου ευκατοφρονητο βαρος του αμαξωματος,γρηγορο και αμεσο για να κανεις μια ασφαλη προσπεραση χωρις να σε προβληματισει σε μια ηρεμη βολτα με την οικογενεια σου.Οσο για το εσωτερικο ειναι πολυ φιλικο προς τον χρηστη,ομορφο για την αποψη μου,χωρις να κανει κιχ απο τριξιμο(μια απο τις προτεραιοτητες μου πλεον) οπου σε κανει να κανεις τη βολτα σου και να νοιωθεις παρα πολυ ανετα.Τα αρνητικα του αυτοκινητου ειναι σιγουρα ο χωρος των αποσκευων οπου στα 4,60 του αυτοκινητου ειναι μικρος σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο, αλλα κερδιζεις σε χωρο καμπινας οπου τα αλλα ειναι κατι τι μικροτερα (εξαιρουνται PASSAT KAI MONDEO οπου εκει ειναι πολυθρονες σπιτιου).Ολες οι αποψεις περι χωρων ειναι θεμα προτεραιοτητων οποτε σε αυτο το θεμα ο καθενας εχει τις αποψεις του.Τελος θα σου πω πως οταν ειδα και R-DESIGN οντως το εβαλα πολυ ψηλα στις επιλογες μου.Κατα την αποψη μου,οπως και θα καταλαβες απο τα παραπανω, χαλαρα s60.Aν κανεις και test drive θα καταλαβεις αμεσως αυτα που σου εγραψα και οτι αξια βγηκε car of the year 2011 και δεν ηταν αλλο ενα κολπο μαρκετινγκ μεταξυ εταιρειων και περιοδικων!!!!!!!!!Την αποψη μου εγραψα για να βοηθησω οσο μπορω τον φιλο μας αν δεν εχει επιλεξει ηδη, συγγνωμη για το σεντονι
Υ.Γ Οταν ανακοινωθηκε ο νικητης για το αυτοκινητο της χρονιας μου ειχε κανει μεγαλη εκπληξη γιατι στην Ελλαδα θεωρουμε την VOLVO καλη εταιρεια αλλα κανενας δεν θα αγοραζε γιατι μας εχουν μεινει καταλοιπα απο την εποχη της λαθος αντιπροσωπευσεις της εταιρειας απο αλλες εποχες!!!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!!
-
Ο χρήστης johnas έγραψε:
χαιρετω την παρεα......δεν ξερω αν ο φιλος επελεξε κατι απο τα 2 αυτα αυτοκινητα αλλα θα γραψω και εγω την αποψη μου πανω στο θεμα γιατι ειμαι στην αποφαση για αλλο αυτοκινητο και ειμαι σχεδον στα ιδια διληματα. Εχω οδηγησει αυτη την στιγμη 5 απο τα 7 αυτοκινητα που υπαρχουν στον ανταγωνισμο. Αυτα ειναι: το PASSAT 1.4 TSI 125, ALFA 159 tbi, VPLVO s60, T4, MERCEDES C 200, BMW 316 122PS και εχω κανονισει να κανω και το INSIGNIA 1.6T και το MONDEO 1.6T. Η 316 αμεσως την απεριψα λογω δυναμης μοτερ το οποιο ειναι πραγματικα αδυναμο για να κουνησει αυτη την καροτσα,βεβαια αυτο ειναι γνωστο απο την αρχη οτι ειναι αδυναμο το μοτερ της και οτι δεν εχεις τρελες απαιτησεις.Επισης η ποιοτητα του εσωτερικου δεν ειναι η αναλογη οπως μας ειχε μαθει η bmw με τα προηγουμενα μοντελα της. Το αμεσως επομενο μοντελο που εκανα test drive ειναι το VOLVO S60 οπου απο την πρωτη στιγμη μου εκανε ενα σχεδιαστικο κλικ.Πηγα σε αντιπροσωπια της εταιριας και πηρα το αυτοκινητο μονος μου περιπου για 2 ωρες.Το αυτοκινητο δεν το λυπηθηκα καθολου και τα εκανα ολα.Κινηθηκα με 180 χλμ στην εθνικη, εκανα αμετρητα kickdown αφου ετυχε να ειναι αυτοματο, χαλαρωσα μεσα σε κινηση για να δω την καταναλωση του,περασα με 140 χλμ σε ενα δρομο που ουτε κατσικια δεν περνουν μεσα στην εθνικη,μπηκα μεσα σε στενακια να δω τον ογκο του, την συμπεριφορα του και την φιλικοτητα του μοτερ σε μια καθημερινη διαδρομη δουλεια - σπιτι και πισω.Στο τελος της διαδρομης ηρθα και συμφωνησα με τον τιτλο των 4Τ,περσι το Σεπτεμβριο, SURPRISE!!!!!!ΣΤο αυτοκινητο οντως εχει γινει φοβερη δουλεια και προσεγμενη. Το αυτοκινητο εχει παρα πολυ καλο πατημα,ασφαλες,αθορυβο.Οσο για τον κινητηρα ειναι ενα συνολο πολυ δυνατο να κινησει το καθολου ευκατοφρονητο βαρος του αμαξωματος,γρηγορο και αμεσο για να κανεις μια ασφαλη προσπεραση χωρις να σε προβληματισει σε μια ηρεμη βολτα με την οικογενεια σου.Οσο για το εσωτερικο ειναι πολυ φιλικο προς τον χρηστη,ομορφο για την αποψη μου,χωρις να κανει κιχ απο τριξιμο(μια απο τις προτεραιοτητες μου πλεον) οπου σε κανει να κανεις τη βολτα σου και να νοιωθεις παρα πολυ ανετα.Τα αρνητικα του αυτοκινητου ειναι σιγουρα ο χωρος των αποσκευων οπου στα 4,60 του αυτοκινητου ειναι μικρος σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο, αλλα κερδιζεις σε χωρο καμπινας οπου τα αλλα ειναι κατι τι μικροτερα (εξαιρουνται PASSAT KAI MONDEO οπου εκει ειναι πολυθρονες σπιτιου).Ολες οι αποψεις περι χωρων ειναι θεμα προτεραιοτητων οποτε σε αυτο το θεμα ο καθενας εχει τις αποψεις του.Τελος θα σου πω πως οταν ειδα και R-DESIGN οντως το εβαλα πολυ ψηλα στις επιλογες μου.Κατα την αποψη μου,οπως και θα καταλαβες απο τα παραπανω, χαλαρα s60.Aν κανεις και test drive θα καταλαβεις αμεσως αυτα που σου εγραψα και οτι αξια βγηκε car of the year 2011 και δεν ηταν αλλο ενα κολπο μαρκετινγκ μεταξυ εταιρειων και περιοδικων!!!!!!!!!Την αποψη μου εγραψα για να βοηθησω οσο μπορω τον φιλο μας αν δεν εχει επιλεξει ηδη, συγγνωμη για το σεντονιΥ.Γ Οταν ανακοινωθηκε ο νικητης για το αυτοκινητο της χρονιας μου ειχε κανει μεγαλη εκπληξη γιατι στην Ελλαδα θεωρουμε την VOLVO καλη εταιρεια αλλα κανενας δεν θα αγοραζε γιατι μας εχουν μεινει καταλοιπα απο την εποχη της λαθος αντιπροσωπευσεις της εταιρειας απο αλλες εποχες!!!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!!
Φίλε τα αμάξια που αναφέρεις είναι και τιμολογιακά και ιπποδυναμικά( ) πολύ διαφορετικά
-
To nissan leaf ( ) δε βγηκε car of the year φετος?
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
χαιρετω την παρεα......δεν ξερω αν ο φιλος επελεξε κατι απο τα 2 αυτα αυτοκινητα αλλα θα γραψω και εγω την αποψη μου πανω στο θεμα γιατι ειμαι στην αποφαση για αλλο αυτοκινητο και ειμαι σχεδον στα ιδια διληματα. Εχω οδηγησει αυτη την στιγμη 5 απο τα 7 αυτοκινητα που υπαρχουν στον ανταγωνισμο. Αυτα ειναι: το PASSAT 1.4 TSI 125, ALFA 159 tbi, VPLVO s60, T4, MERCEDES C 200, BMW 316 122PS και εχω κανονισει να κανω και το INSIGNIA 1.6T και το MONDEO 1.6T. Η 316 αμεσως την απεριψα λογω δυναμης μοτερ το οποιο ειναι πραγματικα αδυναμο για να κουνησει αυτη την καροτσα,βεβαια αυτο ειναι γνωστο απο την αρχη οτι ειναι αδυναμο το μοτερ της και οτι δεν εχεις τρελες απαιτησεις.Επισης η ποιοτητα του εσωτερικου δεν ειναι η αναλογη οπως μας ειχε μαθει η bmw με τα προηγουμενα μοντελα της. Το αμεσως επομενο μοντελο που εκανα test drive ειναι το VOLVO S60 οπου απο την πρωτη στιγμη μου εκανε ενα σχεδιαστικο κλικ.Πηγα σε αντιπροσωπια της εταιριας και πηρα το αυτοκινητο μονος μου περιπου για 2 ωρες.Το αυτοκινητο δεν το λυπηθηκα καθολου και τα εκανα ολα.Κινηθηκα με 180 χλμ στην εθνικη, εκανα αμετρητα kickdown αφου ετυχε να ειναι αυτοματο, χαλαρωσα μεσα σε κινηση για να δω την καταναλωση του,περασα με 140 χλμ σε ενα δρομο που ουτε κατσικια δεν περνουν μεσα στην εθνικη,μπηκα μεσα σε στενακια να δω τον ογκο του, την συμπεριφορα του και την φιλικοτητα του μοτερ σε μια καθημερινη διαδρομη δουλεια - σπιτι και πισω.Στο τελος της διαδρομης ηρθα και συμφωνησα με τον τιτλο των 4Τ,περσι το Σεπτεμβριο, SURPRISE!!!!!!ΣΤο αυτοκινητο οντως εχει γινει φοβερη δουλεια και προσεγμενη. Το αυτοκινητο εχει παρα πολυ καλο πατημα,ασφαλες,αθορυβο.Οσο για τον κινητηρα ειναι ενα συνολο πολυ δυνατο να κινησει το καθολου ευκατοφρονητο βαρος του αμαξωματος,γρηγορο και αμεσο για να κανεις μια ασφαλη προσπεραση χωρις να σε προβληματισει σε μια ηρεμη βολτα με την οικογενεια σου.Οσο για το εσωτερικο ειναι πολυ φιλικο προς τον χρηστη,ομορφο για την αποψη μου,χωρις να κανει κιχ απο τριξιμο(μια απο τις προτεραιοτητες μου πλεον) οπου σε κανει να κανεις τη βολτα σου και να νοιωθεις παρα πολυ ανετα.Τα αρνητικα του αυτοκινητου ειναι σιγουρα ο χωρος των αποσκευων οπου στα 4,60 του αυτοκινητου ειναι μικρος σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο, αλλα κερδιζεις σε χωρο καμπινας οπου τα αλλα ειναι κατι τι μικροτερα (εξαιρουνται PASSAT KAI MONDEO οπου εκει ειναι πολυθρονες σπιτιου).Ολες οι αποψεις περι χωρων ειναι θεμα προτεραιοτητων οποτε σε αυτο το θεμα ο καθενας εχει τις αποψεις του.Τελος θα σου πω πως οταν ειδα και R-DESIGN οντως το εβαλα πολυ ψηλα στις επιλογες μου.Κατα την αποψη μου,οπως και θα καταλαβες απο τα παραπανω, χαλαρα s60.Aν κανεις και test drive θα καταλαβεις αμεσως αυτα που σου εγραψα και οτι αξια βγηκε car of the year 2011 και δεν ηταν αλλο ενα κολπο μαρκετινγκ μεταξυ εταιρειων και περιοδικων!!!!!!!!!Την αποψη μου εγραψα για να βοηθησω οσο μπορω τον φιλο μας αν δεν εχει επιλεξει ηδη, συγγνωμη για το σεντονι
Υ.Γ Οταν ανακοινωθηκε ο νικητης για το αυτοκινητο της χρονιας μου ειχε κανει μεγαλη εκπληξη γιατι στην Ελλαδα θεωρουμε την VOLVO καλη εταιρεια αλλα κανενας δεν θα αγοραζε γιατι μας εχουν μεινει καταλοιπα απο την εποχη της λαθος αντιπροσωπευσεις της εταιρειας απο αλλες εποχες!!!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!!
Φίλε τα αμάξια που αναφέρεις είναι και τιμολογιακά και ιπποδυναμικά( )
δυστηχως ολα τα περιοδικα αυτα τα ιδια βαζουν στον ανταγωνισμο οπως και ο φιλος που ανοιξε το thread αναμεσα σε αυτα τα δυο ζηταει γνωμες, οπως γραφει και στον τιτλο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
To nissan leaf ( ) δε βγηκε car of the year φετος?με αυτους τους τιτλους εχει χαθει η μπαλα, τα περιοδικα εχουν δικο τους διαγωνισμο-ψηφοφορια και οι το σωματειο εμπορων αυτοκινητων διαφορετικο......τωρα το NISSAN νομιζω στους εμπορους η το αντιθετο!!!! χωρις να ειμαι σιγουρος.......
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
To nissan leaf ( ) δε βγηκε car of the year φετος?Από την επιτροπή που αποτελείται απο δημοσιογραφους εντύπων αυτοκινήτου και έχω την εντύπωση πως είναι και ο πιο γνωστός και πιο διαφημιζόμενος στην Ευρώπη διαγωνισμός.
Το Leaf βγήκε για φέτος. Δεν είναι όμως έκπληξη. Το αυτοκίνητο -βγαζοντας εκτός την εμφάνιση- είναι ξεχωριστό για την εποχή μας τεχνολογικά. (Και το 2005 το Prius είχε βγει COTY). Σαν 'πακέτο' σίγουρα οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορεί να ήταν και καλύτεροι. -
Προχτέ βγήκε και World car of the year. Παρά τα σοβαρότατα μείον του, είναι πολύ προηγμένο σε κάποιους τομείς σε σχέση με οτιδήποτε άλλο συμβατικό, ακόμη και το Πρίους ωχριά σε μερικά θεματάκια δίπλα του.
Βέβαια οι διαγωνισμοί αυτοί είναι φαιδρότεροι και των καλλιστείων Γυθείου εφόσον καλούνται να κατατάξουν σε σειρά πολλές φορές ανόμοια πράγματα, χώρια τις σκοπιμότητες που υπάρχουν.Τάχουμε ξαναπεί.
BMW 316 comfort ή VOLVO S60?