-
Ένα θέμα με τη μορφή poll χωρίς απαραίτητα σκοπό...
Σας χαρίζουν 15000Ευρώ να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο,τι έχετε; τι θα πάρετε; (bonus ερώτηση) τι δεν θα παίρνατε ποτέ;
Προϋποθέσεις: Κατηγορία μικρομεσαίο (διόρθωση soupermini), προτίμηση στο καινούριο. Αν θέλετε και ένα μικρό σχολιασμό για να κάνουμε κέφι.1-2 γραμμές απάντησης είναι αρκετές.
Έχω Toyota Starlet 1300 '97, Θα πάρω: Toyota Yaris 1.33 5D Dynamic γιατί μου έχουν κάνει μάγια στην Toyota.
Ρίξτε πράμα...
-
Ένα θέμα με τη μορφή poll χωρίς απαραίτητα σκοπό...
Σας χαρίζουν 15000Ευρώ να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο,τι έχετε; τι θα πάρετε; (bonus ερώτηση) τι δεν θα παίρνατε ποτέ;
Προϋποθέσεις: Κατηγορία μικρομεσαίο (διόρθωση soupermini), προτίμηση στο καινούριο. Αν θέλετε και ένα μικρό σχολιασμό για να κάνουμε κέφι.1-2 γραμμές απάντησης είναι αρκετές.
Έχω Toyota Starlet 1300 '97, Θα πάρω: Toyota Yaris 1.33 5D Dynamic γιατί μου έχουν κάνει μάγια στην Toyota.
Ρίξτε πράμα...
-
+1.000 ! Ο λογος που θα σκασω 17 για ένα polo είναι ακριβώς αυτός . Η γυναίκα μου οδηγεί το παλιο μου οπελ αστρα 2000 μοντ χωρίς abs και είναι απαράδεκτο ένα αυτοκίνητο σήμερα να μην έχει esp και abs.
-
Όχι δεν έχει να κάνει με τα χέρια το ότι έχεις καλύτερη απόκριση στο γκάζι ή το ότι ξέρεις ακριβώς που πατάνε οι τροχοί σου.
Φυσικά και δεν κοροιδεύω τους αερόσακους.Απλά προτιμώ να αποφύγω τον απέναντι παρά να φάω τον αερόσακο στη μάπα. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορεί να είναι πιο φιλικά αλλά σε πολλούς τομείς πάσχουν.Προσωπικό παράδειγμα.Στο 106 είχα την δυνατότητα, ή αν το θέλετε μου έδινε την σιγουριά , να προσπεράσω σε σημεία που με το mazda τώρα δεν τολμάω. Κι ας έχουν περίπου τις ίδιες επιδόσεις.Ξέρω ότι η υστέρηση του ηλεκτρικού γκαζιού δεν μου δίνει αυτήν τη δυνατότητα. Τα χέρια έρχονται όταν θες να κινηθείς γρήγορα.Εκεί ναι το παλιό είναι πιο απαιτητικό. Αλλά κι αυτή η σιγουριά που δίνουν τα καινούρια έχει τους κινδύνους της.Γιατί εκεί που είναι τα όρια αναλαμβάνει η φυσική και κανένα ηλεκτρονικό δεν θα σε σώσει. Αυτός που δεν ξέρει θα την πατήσει και με τα 2.Στο παλιό γιατί δεν θα του συγχωρέσει το λάθος και στο καινούριο γιατί θα νιώθει εσφαλμένη σιγουριά. -
τι να σου πω, καλη η αποκριση της ντιζας , δε λεω, αλλα δε νομιζω οτι ειναι και τοσο τραγικο το ηλεκτρικο γκαζι
ειναι απλα θεμα συνηθειας
το οτι εχεις λιγοτερη αισθηση με ενα νεο αυτοκινητο ξεπερνιεται με τη συνηθεια, δεν ειναι ολα τελεια σιγουρα , αλλα ειναι πολυ καλυτερα απο οτι στο παρελθον
εσφαλμενη σιγουρια καλο ειναι να μη νιωθει κανεις για τιποτα, το οτι ενα καινουριο αυτοκινητο σε προβληματιζει λιγοτερο ειναι στο κατω κατω ενα πλεονεκτημα, αλλα οπως το περιγραφεις μου δινεις την αισθηση οτι πιο πολυ εισαι σε εγρηγορση στο καινουριο προσπαθωντας να παρεις περισσοτερες πληροφοριες
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Όχι δεν έχει να κάνει με τα χέρια το ότι έχεις καλύτερη απόκριση στο γκάζι ή το ότι ξέρεις ακριβώς που πατάνε οι τροχοί σου.
Φυσικά και δεν κοροιδεύω τους αερόσακους.Απλά προτιμώ να αποφύγω τον απέναντι παρά να φάω τον αερόσακο στη μάπα. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορεί να είναι πιο φιλικά αλλά σε πολλούς τομείς πάσχουν.Προσωπικό παράδειγμα.Στο 106 είχα την δυνατότητα, ή αν το θέλετε μου έδινε την σιγουριά , να προσπεράσω σε σημεία που με το mazda τώρα δεν τολμάω. Κι ας έχουν περίπου τις ίδιες επιδόσεις.Ξέρω ότι η υστέρηση του ηλεκτρικού γκαζιού δεν μου δίνει αυτήν τη δυνατότητα. Τα χέρια έρχονται όταν θες να κινηθείς γρήγορα.Εκεί ναι το παλιό είναι πιο απαιτητικό. Αλλά κι αυτή η σιγουριά που δίνουν τα καινούρια έχει τους κινδύνους της.Γιατί εκεί που είναι τα όρια αναλαμβάνει η φυσική και κανένα ηλεκτρονικό δεν θα σε σώσει. Αυτός που δεν ξέρει θα την πατήσει και με τα 2.Στο παλιό γιατί δεν θα του συγχωρέσει το λάθος και στο καινούριο γιατί θα νιώθει εσφαλμένη σιγουριά.+1
Ωστοσο σημερα για ενα νεο οδηγο ,ενα μεσο οδηγο και εναν ασχετο οδηγο το καινουργιο αμαξι με τα ηλεκτρονικα, τον εξοπλισμο ασφαλειας και τον αδιαφορο πιθανον χαρακτηρα..Ειναι μονοδρομος..Καμμενοι ειναι οι οδηγοι συγκεκριμενων μοντελων και οχι εταιριων ολοκληρων.. Αυτο και αν δεν ειναι γενικευση..
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Παραγοντες οπως η ασφαλεια να φανταστω σε αφηνουν αδιαφορο;
Όχι, δε με αφήνουν καθόλου αδιάφορο. Γι' αυτό και τα τελευταία 22 χρόνια που οδηγάω δεν έχω τρακάρει ποτέ στο δρόμο παρά μόνο σε αγώνα (εκεί κάμποσες φορές).
Από την παρατήρησή μου, ελάχιστα ατυχήματα ωφείλονται στον παράγοντα 'παλιό αυτοκίνητο'. Στον παράγοντα 'κακοσυντηρημένο αυτοκίνητο', ναι, αυτό έχει στείλει χιλιάδες κόσμο στα θυμαράκια. Αλλά τα περισσότερα ατυχήματα ωφείλονται στη γαϊδουριά μας, στην ανικανότητα να δούμε γύρω, να ελέγξουμε το χώρο, να υπολογίσουμε κινήσεις και αποστάσεις και, το κυριώτερο, να διακρίνουμε την ώρα που είμαστε στο τιμόνι από την ώρα που καθόμαστε στον καναπέ μας πίνοντας φραπέ. Αν νομίζει κάποιος ότι επειδή αγόρασε καινούργιο σουπερμίνι ή καινούργιο Μερσεντέ ή καινούργιο τζιπ είναι πιο ασφαλής, λυπάμαι, αλλά απλώς είναι πολύ πιο επικίνδυνος για τους δίπλα, απλώς και μόνο λόγω της ΨΕΥΤΙΚΗΣ σιγουριάς του.Κάνω quote από το τόπικ του cruze προσωπική εμπειρία
Από εκεί και πέρα να πω και μια προσωπική εμπειρία με το cruze . Ήμουν μέσα στο αμάξι σε ψιλοανηφόρα με άλλα 2 άτομα(οδηγός και συνοδηγός) με ταχύτητα 60 χιλιόμετρα και μπροστά στροφή χωρίς ορατότητα, από απέναντι (αυτό το καταλάβαμε μετά) ένα φιατ πουντο προηγούμενης γενιάς που απ' ότι είπε ήταν με 60 χιλιόμετρα κι αυτός προσπαθούσε να προσπεράσει (στη στροφή !!!!!!!!!!!!!) μια κυράτζα , σκάει λοιπόν στο αριστερό φτερό του cruze (δεν πρόλαβε κανείς μας να το δει) , αποτέλεσμα;
Το πουντο έγινε σμπαράλια και έσκασε σε κάτι χωράφια το cruze χρειάστηκε μια αλλαγή φτερού και φαναριού , μέσα στο αμάξωμα μόνο το τράνταγμα καταλάβαμε. Το αμάξι είναι πραγματικά απίστευτα ασφαλές δυστυχώς το βιώσαμε κιόλας. Ευτυχώς ο άνθρωπος από το πουντο δεν βγήκε ούτε με μία γρατζουνιά αλλά το αμάξι πήγε για βρούβες. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ωστοσο σημερα για ενα νεο οδηγο ,ενα μεσο οδηγο και εναν ασχετο οδηγο το καινουργιο αμαξι με τα ηλεκτρονικα, τον εξοπλισμο ασφαλειας και τον αδιαφορο πιθανον χαρακτηρα..Ειναι μονοδρομος..
Για τον νέο οδηγό κατά τη γνώμη μου μονόδρομος είναι το μεταχειρισμένο.Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο αλλά για μένα το ότι είναι καλύτερα στην συμπεριφορά δεν με βρίσκει σύμφωνο.Το ότι μπορείς να κάνεις τα ίδια με λιγότερο κόπο δεν σημαίνει πως μπορείς να κάνεις και περισσότερα.
τι να σου πω, καλη η αποκριση της ντιζας , δε λεω, αλλα δε νομιζω οτι ειναι και τοσο τραγικο το ηλεκτρονικο γκαζι
ειναι απλα θεμα συνηθειας
το οτι εχεις λιγοτερη αισθηση με ενα νεο αυτοκινητο ξεπερνιεται με τη συνηθεια, δεν ειναι ολα τελεια σιγουρα , αλλα ειναι πολυ καλυτερα απο οτι στο παρελθον
εσφαλμενη σιγουρια καλο ειναι να μη νιωθει κανεις για τιποτα, το οτι ενα καινουριο αυτοκινητο σε προβληματιζει λιγοτερο ειναι στο κατω κατω ενα πλεονεκτημα, αλλα οπως το περιγραφεις μου δινεις την αισθηση οτι πιο πολυ εισαι σε εγρηγορση στο καινουριο προσπαθωντας να παρεις περισσοτερες πληροφοριεςΚαι γιατί να πρέπει να συνηθίσω το ηλεκτρικό γκάζι και να μην συνηθίσω ας πούμε να μην πατάω φρένο στη στροφή, η να μην δίνω όλο το γκάζι ,ή να μην είμαι άτσαλος με το τιμόνι ; Μ ένα καινούριο αν κάνω κάποια από αυτά τα λάθη δεν θα συμβεί σχεδόν τίποτα,άντε να αναβοσβήσει ένα λαμπάκι στο ταμπλό που δεν θα το δω κιόλας.Άρα θα το ξανακάνω το ίδιο λάθος και θα μου μείνει συνήθεια.Κάποιος που τον ενδιαφέρει η αίσθηση ή έχει συνηθίσει στο παλιό θα κάνει αυτό που λες ,να είναι σε εγρήγορση ψάχνοντας για πληροφορίες.Κάποιος άσχετος όμως απλά θα επαναπαυτεί στο ότι το αυτοκίνητο δεν έφυγε από το δρόμο ή δεν θα καταλάβει ποτέ ότι έκανε λάθος.
-
εγω διαφωνω, γιατι ακομα και τον ανησυχο οδηγο ολα αυτα τα συγχρονα καλουδια απλα θα τον βγαλουν απο το κοπο να ασχολειται με πραγματα που δε θα πρεπε να ασχολειται και θα του επιτρεψουν να εχει ακομα μεγαλυτερα ορια , τα οποια τελικα θα μεταφραστουν σε επιδοσεις
οσο προχωρουν τα χρονια οι επιδοσεις σε ολους τους τομεις (οχι μονο την επιταχυνση) ανεβαινουν με γοργους ρυθμους
οποτε δε μπορουμε να καθομαστε να ασχολουμαστε με το αν το αυτοκινητο θελει αναποδο να ερθει στα ισια του, αν θελει μυτη τακουνι για να μην πεταξει κωλο κτλ
στο κατω κατω ακομα και σε ενα συγχρονο αυτοκινητο , αυτος που εχει χερια θα ξεχωρισει και αυτος που ειναι ηλιθιος παλι κινδυνευει να σκοτωθει (απλα λιγοτερο)
εγω δεχομαι καποιος που δεν ειναι σε θεση να αλλαξει αυτοκινητο να συντηρει και να εχει σε καλη κατασταση το παλιο του, δεχομαι επισης και το να συντηρουνται παλια και ιστορικα αυτοκινητα , δε μου αρεσει αλλωστε να βλεπω αυτοκινητα σε πρεσες και να καταντουν παλιοσιδερα αξια αυτοκινητα του παρελθοντος τα οποια ολοι σεβομαστε
αλλα οχι ρε παιδια να προσπαθουμε να τα βγαλουμε καλυτερα απο τα καινουρια.. σε ελαχιστες περιπτωσεις ισχυει κατι τετοιο
και αμα σας φαινεται οτι ειναι κακη η εξελιξη , τοτε σκεφτειτε πώς θα ηταν να χρησιμοποιειτε παλια πραγματα γενικοτερα στη καθημερινοτητα σαςτο αυτοκινητο περα απο εργαλειο , ειναι σιγουρα και μεσο διασκεδασης για πολλους, αυτο ομως δε σημαινει οτι η διασκεδαση δεν υπαρχει πλεον.
και πανω απο ολα μην ξεχναμε οτι ενα αυτοκινητο ειναι πρωτιστως οχημα δρομου και η ασφαλεια οφειλει να υπαρχει οχι μονο για μας , αλλα και τους γυρω μας -
Και γιατί να πρέπει να συνηθίσω το ηλεκτρικό γκάζι και να μην συνηθίσω ας πούμε να μην πατάω φρένο στη στροφή, η να μην δίνω όλο το γκάζι ,ή να μην είμαι άτσαλος με το τιμόνι ; Μ ένα καινούριο αν κάνω κάποια από αυτά τα λάθη δεν θα συμβεί σχεδόν τίποτα,άντε να αναβοσβήσει ένα λαμπάκι στο ταμπλό που δεν θα το δω κιόλας.Άρα θα το ξανακάνω το ίδιο λάθος και θα μου μείνει συνήθεια.Κάποιος που τον ενδιαφέρει η αίσθηση ή έχει συνηθίσει στο παλιό θα κάνει αυτό που λες ,να είναι σε εγρήγορση ψάχνοντας για πληροφορίες.Κάποιος άσχετος όμως απλά θα επαναπαυτεί στο ότι το αυτοκίνητο δεν έφυγε από το δρόμο ή δεν θα καταλάβει ποτέ ότι έκανε λάθος.
πρεπει να το συνηθισεις για την οικονομια που σου κανει στη βενζινη, στο κατω κατω υπαρχουν και ηλεκτρικα γκαζια με καλη αποκριση (πχ του psa εχουν φοβερη αποκριση)
και σου ξαναλεω παρολο που τα λεω πιο πανω..
δε θα γινει καμια στραβη εκει που δεν επρεπε να γινεται ετσι κι αλλιως , ενα λαθος με πολλα περισσοτερα χλμ θα σου κοστισει
(με ενα παλιοτερο σε αυτα τα χλμ ομως επαιζες κυριολεκτικα τη ζωη σου κορωνα γραμματα)το οτι στο παλιο αυτοκινητο χανεται ο ελεγχος για πλακα στα 60 και στο καινουριο (γιατι και σε αυτα χανεται) στα 100 -τυχαια παραδειγματα- εσυ το βρισκεις κατι αρνητικο?
ισα ισα που σου επιτρεπει να κινηθεις πολυ πιο γρηγορα απο πριν με σαφως μεγαλυτερη ασφαλεια και αν σε τρωει ο κωλος σου μπορεις να εξερευνησεις τα ορια σου σαν οδηγος σε πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες
πραγματικα μου φαινεται αδιανοητη ρε παιδια αυτη η παρελθοντολαγνεια.. συγκρινεις ενα απο τα καλυτερα πλαισια στη μικρομεσαια κατηγορια (το 3αρι, και εχω αποψη απο το συγγενικο φοκους φιλου) , με το παρταλι το 106?
δηλαδη τι συγκρινουμε εδω περα? -
Σε ενα παλιο τευχος του autobild εγραφε σε μια ερευνα οτι εαν ολα τα αυτοκινητα που κινουνται στην ευρωπη ειχαν esp τοτε θα ειχαμε 4.000 λιγοτερους νεκρους το χρονο !!!!
Οι καταστασεις που μπορουν να συμβουν στο δρομο ειναι πολλες και δε φτανει ουτε ο χερας ουτε ο ποδαράς ....
ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ESP ΚΑΙ ABS .Ενα παραδειγματακι :
http://www.youtube.com/watch?v=WsXZia3g ... re=player_ -
Καταρχάς έχω mazda 2 και όχι 3. (αν ήταν για μένα η αναφορά στο πλαίσιο)
Στο θέμα μας τώρα.Σαν συμπεριφορά προτιμώ χίλιες φορές το παρτάλι 106.Όχι πως έχω παράπονο από το mazda. Δηλαδή πρέπει να συνηθίσω να κάνω οικονομία και όχι να μην κάνω ηλίθια λάθη όταν οδηγάω
Δεν βρίσκω αρνητικό το να είναι πιο ψηλά τα όρια, βρίσκω αρνητικό το να μην σε προειδοποιεί το αυτοκίνητο όταν τα πλησιάζεις.
Αυτός που έχει χέρια θα ξεχωρίσει και με ποδήλατο δεν είναι εκεί το θέμα μας.
Ο ανήσυχος οδηγός πιστεύω πως θέλει να ασχολείται με το τι πρέπει να κάνει αν ας πούμε φύγει ο κώλος και όχι να το κάνει κάποιος υπολογιστής γι αυτόν.Και τέλος όπως έδειξε και το αυτοκίνητο που πρότεινα,μισο σοβαρά μισό αστεία, δεν εννοώ να αφήσεις ας πούμε το yaris για ένα starlet αλλά να πας σε παλιότερο και μεγαλύτερης κατηγορίας (όχι απαραίτητα στο μέγεθος). -
-
Και σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα θα πρέπει να σου δίνετε η επιλογή ΟΛΙΚΗΣ απενεργοποίησης του ESP( to ABS μπορείς να το ξεγελάσεις και δεν είναι και τόσο τραγικό... απλά το αμάξι φρενάρει όταν θέλει αυτό με το ABS). Από την στιγμή που δεν μου δίνει την επιλογή ας μην έχει καθόλου...
Επίσης το ηλεκτρονικό γκάζι SUCKS deep αλλά τι να κάνουμε θα το ανεχτούμε και αυτό.... λίγη καθυστέρηση στην απόκριση είναι θέμα συνήθειας....
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
:whistlink: -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ESP ΚΑΙ ABS .
Συμφωνώ.
Γι'αυτό και από σήμερα δέχομαι ΡΜ με προσφορές(χρηματικές ) ώστε να μπορέσω να αλλάξω το δικό μου που δεν έχει τίποτα από τα 2. Ό,τι έχετε ευχαρίστηση.
Ευχαριστώ!
-
Φυσικά και δεν κοροιδεύω τους αερόσακους.Απλά προτιμώ να αποφύγω τον απέναντι παρά να φάω τον αερόσακο στη μάπα. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορεί να είναι πιο φιλικά αλλά σε πολλούς τομείς πάσχουν.Προσωπικό παράδειγμα.Στο 106 είχα την δυνατότητα, ή αν το θέλετε μου έδινε την σιγουριά , να προσπεράσω σε σημεία που με το mazda τώρα δεν τολμάω. Κι ας έχουν περίπου τις ίδιες επιδόσεις.Ξέρω ότι η υστέρηση του ηλεκτρικού γκαζιού δεν μου δίνει αυτήν τη δυνατότητα. Τα χέρια έρχονται όταν θες να κινηθείς γρήγορα.Εκεί ναι το παλιό είναι πιο απαιτητικό. Αλλά κι αυτή η σιγουριά που δίνουν τα καινούρια έχει τους κινδύνους της.Γιατί εκεί που είναι τα όρια αναλαμβάνει η φυσική και κανένα ηλεκτρονικό δεν θα σε σώσει. Αυτός που δεν ξέρει θα την πατήσει και με τα 2.Στο παλιό γιατί δεν θα του συγχωρέσει το λάθος και στο καινούριο γιατί θα νιώθει εσφαλμένη σιγουριά.Το ηλεκτρικό Γκάζι συνηθίζεται και δεν Έχεις κανένα απόλυτος θέμα να το ζυγισεις...
Αυτο που έχει χαθεί σήμερα είναι η αίσθηση της ταχύτητας ...
Οποίος παει γυρευοντας , δεν τίθεται θέμα , σκοτώνεται και με τα 2... -
Έχει ηλεκτρόγκαζα εντελώς σπαστικά και άλλα που είναι ξυράφι πάντως...
Για τον πρώην Jean, νομίζω το θέμα είναι η λειτουργία του οκταβάλβιδου κινητήρα του Rallye σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό του βάρος. Το 2 θέλει σίγουρα περισσότερες στροφές στο μοτέρ.
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Και σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα θα πρέπει να σου δίνετε η επιλογή ΟΛΙΚΗΣ απενεργοποίησης του ESP( to ABS μπορείς να το ξεγελάσεις και δεν είναι και τόσο τραγικό... απλά το αμάξι φρενάρει όταν θέλει αυτό με το ABS). Από την στιγμή που δεν μου δίνει την επιλογή ας μην έχει καθόλου...Επίσης το ηλεκτρονικό γκάζι SUCKS deep αλλά τι να κάνουμε θα το ανεχτούμε και αυτό.... λίγη καθυστέρηση στην απόκριση είναι θέμα συνήθειας....
Πως Μπορείς να ξεγελασεις το abs?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχει ηλεκτρόγκαζα εντελώς σπαστικά και άλλα που είναι ξυράφι πάντως...Για τον πρώην Jean, νομίζω το θέμα είναι η λειτουργία του οκταβάλβιδου κινητήρα του Rallye σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό του βάρος. Το 2 θέλει σίγουρα περισσότερες στροφές στο μοτέρ.
Το θέμα μου φίλτατε Δία δεν έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα 2 αυτοκίνητα. Αν δεν μου άρεσε το mazda δεν θα το αγόραζα έτσι κι αλλιώς.Σαν παράδειγμα το έφερα.
Σας χαρίζουν 15000 ποιο supermini αγοράζετε;