-
Θα καις πολύ, πολλά τέλη δεν ξέρω αν σε συμφέρει
-
εγω γιαυτο δεν πηγα στην βενζινη ....ναι πολυ καλη η τιμη για τον εξοπλισμο της sti line και με την τετρακινηση εχεις ενα ολοκληρωμενο πακετο!!αλλα 4τρακινηση +αυτοματο +βενζινη 180αλογα πιστευω η καταναλωση δεν θα ειναι και τοσο λογικη.... υστερα τα τελη ειναι πανω απο 400 νομιζω καπου στα 440(οταν ειχα πρωτοπαρει το cupra τοσο πληρωνα...το 09)και τριτον που το θεωρησα βασικο μειον το αυτοματο ειναι ενα απλο αυτοματο δεν ειναι το powershift (διπλου συμπλεκτη) που οσο να ειναι θα εδινε μια ζωντανια στα 180αλογα...σε αυτη την περιπτωση εγω θα κοιταγα το kodiaq στα 2λιτρα πετρελαιο 150 με το dsg(7αρι) και τετρακινηση που ειναι πιστευω ποιο ολοκληρωμενο πακετο ναι μεν μαζι με τον φορο πολυτελειας πληρωνεις λιγο περισσοτερα αλλα εχεις πετρελαιο που ειναι ποιο οικομονικο με περισσοτερη ροπη 34 και καλυτερο σασμαν... και ολα αυτα στα 33900... βεβαια με ποιο λιγο εξοπλισμο απο την sti line αλλα οχι φτωχο στην εκδοση ambition...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Για το αυτόματο Vignale λέω και εγώ. Έχει €5.000 παραπάνω από το ST-Line όπως το διαμόρφωσες, αλλά:
α) τα αξίζει εννοείτε
β) με την έκπτωση τελικά η διαφορά μπορεί να μην είναι €5.000 αλλά αρκετά μικρότερηΟπότε δεν χάνεις κάτι να πάρεις μια προσφορά.
Yπερβολικο κατά την γνωμη μου το Vignale αν και χλιδατο. ST Line πολύ ποιο σπορτιφ.
-
St-line......ο τέλειος συνδυασμός άνεσης και καλής οδικής συμπεριφοράς.
-
Έκανα σήμερα το πρώτο μεγάλο ταξίδι. 600 χλμ με ταχύτητα μόνιμα στα 150 με κάποια ανοίγματα μέχρι 190. Το trip έγραψε 11/100 με την αντλία υπολόγισα 10.7. Βενζίνη 150 ecoboost
-
Ο χρήστης Anty έγραψε:
Έκανα σήμερα το πρώτο μεγάλο ταξίδι. 600 χλμ με ταχύτητα μόνιμα στα 150 με κάποια ανοίγματα μέχρι 190. Το trip έγραψε 11/100 με την αντλία υπολόγισα 10.7. Βενζίνη 150 ecoboostΔεν το έχω πιέσει τόσο σε ταξίδι, αλλά μου φαίνονται αναμενόμενα τα νούμερα, γιατί έχω παρατηρήσει ότι αυξάνεται γεωμετρικά (όπως σε όλα τα αυτοκίνητα δηλαδή) η κατανάλωση, ανάλογα με την ταχύτητα ταξιδιού. Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει?
και τριτον που το θεωρησα βασικο μειον το αυτοματο ειναι ενα απλο αυτοματο δεν ειναι το powershift (διπλου συμπλεκτη) που οσο να ειναι θα εδινε μια ζωντανια στα 180αλογα...
Υποκειμενικά προτιμώ το κλασσικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής. Αντικειμενικά, είναι καλύτερο για 4κινητο αυτοκίνητο που θέλει να πάει και εκτός δρόμου (πολύ ποιο ομαλό και πολλαπλασιάζει και την ροπή οπότε υποκαθιστά ως ένα βαθμό τις κοντές σχέσεις) ή να ρυμουλκήσει.
-
Πριν ξεκινήσω είχα 1600, τώρα 2200. Και πάλι απέφυγα ψηλές στροφές, τα 150 τα έχει στις 3200 περίπου
-
Σαν κατοχος RX8 ειμαι σιγουρος οτι καταναλωση θα ναι πιο χαμηλη, οποτε δεν θα εχω καποιο προβλημα,σιγουρα το συγκεκριμενο αυτοματο μπορει να μην ειναι το τελειο κιβωτιο αλλα οι επιδοσεις καθε αλλο παρα ανεπαρκεις δεν θα ειναι οποτε ασφαλες για ταξιδια..και ειναι κριμα να μην εχεις τετρακινηση σε αυτοκινητο σαν το κουγκα που αμερικανιζει και λιγο..
-
Καλημέρα σε όλα τα μέλη.Γράφω πρώτη φορά και είμαι υποψήφιος αγοραστής του αυτοκινήτου Business 1.5 Ecoboost.
Θα ήθελα να το πάρω με την πανοραμική.Αν είναι κάποιος κάτοχος και θέλει μπορεί να μου δώσει κάποιες πληροφορίες για την ηλιοροφή; Αν έχει πολύ ήλιο για παράδειγμα είναι ενοχλητικό μιας και από ότι μου είπαν δεν έχει όπως οι παλιές κάτι σταθερό να κλείνει παρά μόνο κάτι σαν δίχτυ.Είναι λειτουργική; Πόσο ευαίσθητο είναι το δίχτυ αυτό στο άνοιξε κλείσε ή σε κάποιο τράβηγμα κατά λάθος; Αξίζει κατά την γνώμη του η αγορά της;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις τυχόν απαντήσεις. -
Αν έχει απλό δίχτυ να το αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι. Έτσι ήταν και στο Land Rover μου και αναγκάστηκα να περάσω σχεδόν μαύρες μεμβράνες στις ηλιοροφές (2 έχει) γιατί το γελοίο διχτάκι ήταν μόνο για πεθαμένο αγγλικό ήλιο...
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Η ford την οροφή την δίνει με φιμέ ανακλαστικό γυαλί και ίσως να επαρκεί το δίχτυ. Κάποιος
κάτοχος μπορεί να μας το πει. Πάντως με ενοχλεί αυτό το δίχτυ.Κάτι θα έχουν στο μυαλό τους οι κατασκευαστές αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζει στον πολύ ήλιο της Ελλάδας -
Mην αγοράζεις πανοραμικη γιατι θα ψηνεσαι το καλοκαιρι.
-
WANTONE έχεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή μιλάς για κάποιο άλλο; Πες μου σε παρακαλώ την εμπειρία σου.Δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο με οροφή για να ξέρω.
Ευχαριστώ για την απάντηση -
@ panosmar
Η λύση είναι πολύ απλή ,παίρνεις τις πιο μικρές ελαφριές και μαλακές ηλιοπροστασίες παρμπρίζ, συνήθως είναι αυτές που έχουν στα καλάθια τα πολυκαταστήματα των 1-2 € η μία ,τις βάζεις ανάμεσα στο τζάμι και στο δίκτυ και για τους τρείς μήνες έντονης ηλιοφάνειας είσαι απόλυτα καλυμμένος ,τους άλλους 9 μήνες και όλα τα βράδια έχεις ένα παράθυρο στον ουρανό που εκτός από ρομαντικές έχει και πρακτικές προεκτάσεις (πχ βλέπεις τα φανάρια αν πας πολύ μπροστά στην διασταύρωση).Τον χειμώνα δε θα απολαμβάνεις γλυκιά ζέστη όταν έστω και λίγο ξεμυτάει ο ήλιος , οι γυναίκες που ως γνωστόν είναι κρυουλιάρες θα το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως !
ΥΓ 1 τον realzeus μην τον ακούς, το γυαλί κατά αυτόν προσθέτει βάρος σε λάθος σημείο (ψηλά) γιατί ακόμα και ένα land rover πρέπει να μπαίνει στις στροφές με τις πάντες
ΥΓ 2 Είμαι στο τέταρτο καλοκαίρι με panorama! -
Ευχαριστώ για την απάντηση. Εσύ έχεις φιμέ τζάμι ηλιοροφή; Τι αυτοκίνητο έχεις;
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Η λύση είναι πολύ απλή ,παίρνεις τις πιο μικρές ελαφριές και μαλακές ηλιοπροστασίες παρμπρίζ, συνήθως είναι αυτές που έχουν στα καλάθια τα πολυκαταστήματα των 1-2 € η μία ,τις βάζεις ανάμεσα στο τζάμι και στο δίκτυ και για τους τρείς μήνες έντονης ηλιοφάνειας είσαι απόλυτα καλυμμένος ,τους άλλους 9 μήνες και όλα τα βράδια έχεις ένα παράθυρο στον ουρανό που εκτός από ρομαντικές έχει και πρακτικές προεκτάσεις (πχ βλέπεις τα φανάρια αν πας πολύ μπροστά στην διασταύρωση).Πολύ πατεντιάρης ο φίλος μου ο MONMAN2! Προχθές που τρώγαμε παρέα όμως δεν θυμάμαι να είδα τέτοια πατέντα στο Yaris σου!
ΥΓ 1 τον realzeus μην τον ακούς, το γυαλί κατά αυτόν προσθέτει βάρος σε λάθος σημείο (ψηλά) γιατί ακόμα και ένα land rover πρέπει να μπαίνει στις στροφές με τις πάντες
Αφού έχω ηλιοροφή και στα γρήγορα ρε συ.
-
Ο χρήστης panosmar έγραψε:
WANTONE έχεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή μιλάς για κάποιο άλλο; Πες μου σε παρακαλώ την εμπειρία σου.Δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο με οροφή για να ξέρω.
Ευχαριστώ για την απάντησηΕχω κανονικη οχι πανοραμικη σε αλλο αμαξι οχι Κουγκα αλλα οπως σου ειπα ειναι μονιμα κλειστη η κουρτινα απο τις 10 το πρωι μεχρι τις 6 το απογευμα απο Μαιο μεχρι Σεπτ. Γενικα οποτε εχει ηλιο ψηνεται το αμαξι χωρις την κουρτινα αρα ειναι αχρηστη η οροφη. Στις διακοπες περυσι μια φορα την ανοιξα για 5 λεπτα. Αντιθετα τον υπολοιπο καιρο ειναι ωραια να την εχεις αλλα λογω κλιματος δεν κανει για Ελλαδα.
-
Η οροφή είναι ωραία τα βράδια και όταν δεν έχει ήλιο. Μιλάω για ανοιγόμενη φυσικά, αλλιώς δεν βρίσκω κανένα νόημα ύπαρξης. Έχω ηλιοροφή σε 4 αυτοκίνητα και μιλάω εκ πείρας...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η οροφή είναι ωραία τα βράδια και όταν δεν έχει ήλιο. Μιλάω για ανοιγόμενη φυσικά, αλλιώς δεν βρίσκω κανένα νόημα ύπαρξης. Έχω ηλιοροφή σε 4 αυτοκίνητα και μιλάω εκ πείρας...Σωστός ! Μόνο ανοιγόμενη και μόνο για βραδια.
Είχα στο rav και θα την ήθελα σε άλλο αμάξι αλλά φαίνεται περιττή πολυτέλεια με τόσους φόρους. -
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αν κάποιος κάτοχος του αυτοκινήτου πει την γνώμη του θα βοηθούσε πολύ...
Ford Kuga