-
@ Φάνη, το θερμαινόμενο παρμπρίζ είναι χρήσιμο για την αποφυγή του θαμπωματος ή έχει κι άλλη χρήση;
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
fanis75 Το θερμαινόμενο παμπρίζ εμπρός είναι στο standard εξοπλισμό??? Γιατί νόμιζα ότι ήταν πακέτο με θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα καθίσματα. Αν ναι όντως είναι κάτι που είναι πολύ χρήσιμο.
Ναι είναι στον στάνταρ εξοπλισμό και είναι εξαιρετικά χρήσιμο! Πηγαίνει πακέτο με τους αισθητήρες φώτων και υαλοκαθαριστήρων (για να λειτουργούν σωστά...έξυπνοι εκεί στην Ford).
Μέσα στο επόμενο 10ημερο κλείνω την stline στην οποία κατέληξα μετά από αναζήτηση μηνών. Τελικά το kuga είναι τρελό vfm. Ο εξοπλισμός είναι άριστος σε συνδυασμό με τα 8 χρόνια εγγύηση είναι ο, τι καλύτερο στην αγορά.
Με το καλό! Εξαιρετική επιλογή και όντως φανταστικό vfm, όλες οι εκδόσεις! Θα πάρεις κάποιο ετοιμοπαράδοτο ή παραγγελία?
Θέλω μαύρο. Έχει ετοιμοπαραδοτα
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
@ Φάνη, το θερμαινόμενο παρμπρίζ είναι χρήσιμο για την αποφυγή του θαμπωματος ή έχει κι άλλη χρήση;Για το ξεθάμπωμα είναι (λειτουργεί άμεσα και έχει ξεθολώσει το τζάμι σε 30'). Ποια άλλη χρήση σκεφτόσουν?
-
Φαντάζομαι και για ξεπάγωμα, όταν έχει παγώσει η πάχνη στο τζάμι από την έξω πλευρά. Όποια άλλη χρήση εμπίπτει στο πεδίο των Kinky.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Φαντάζομαι και για ξεπάγωμα, όταν έχει παγώσει η πάχνη στο τζάμι από την έξω πλευρά. Όποια άλλη χρήση εμπίπτει στο πεδίο των Kinky.Ναι σαφώς, ξεθάμπωμα / ξεπάγωμα εμπίπτει στην ίδια κατηγορία. Ιδίως το ξεπάγωμα είναι σωτήριο, γιατί αλλιώς με το καλοριφέρ αργεί πάρα πολύ.
ΥΓ: για το τελευταίο σχόλιο!!
-
οχι οτι δεν ειναι καλο το εξτρα, αλλα ενημερωτικα το παμπριζ σε ολα τα αυτοκινητα ξεθολωνει σε λιγοτερο απο 30' με την χρηση aircondition(ειτε κρυο/ειτε ζεστο) και τον αερα να φυσα προς το τζαμι.
-
Σε δύσκολες καιρικές όμως συνθήκες, μπορείς το ξεθολωμα να το έχεις μονίμως στο on.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
οχι οτι δεν ειναι καλο το εξτρα, αλλα ενημερωτικα το παμπριζ σε ολα τα αυτοκινητα ξεθολωνει σε λιγοτερο απο 30' με την χρηση aircondition(ειτε κρυο/ειτε ζεστο) και τον αερα να φυσα προς το τζαμι.Σωστά, με 2 μεγάλα αλλά όμως:
-
Όταν έξω έχει πολύ κρύο, μέχρι να ξεθολώσει το παρμπρίζ (με κρύο αέρα, αφού το αυτοκίνητο μόλις έχει πάρει μπροστά άρα δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί) οι επιβάτες έχουν παγώσει!
-
Όταν έχει πιάσει πάγο, ο αέρας (ειδικά εάν είναι κρύος) ακόμα και με το aircondition, δεν αφαιρεί τον πάγο γρήγορα (θέλει αρκετά λεπτά), ενώ με τις αντιστάσεις έχει λιώσει σε 30-60'.
-
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Σε δύσκολες καιρικές όμως συνθήκες, μπορείς το ξεθολωμα να το έχεις μονίμως στο on.Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στο Kuga σβήνει αυτόματα μετά από κανα 2λεπτο.
-
Α οκ. Πάντως είναι πολύ βοηθητικό.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σωστά, με 2 μεγάλα αλλά όμως:
-
Όταν έξω έχει πολύ κρύο, μέχρι να ξεθολώσει το παρμπρίζ (με κρύο αέρα, αφού το αυτοκίνητο μόλις έχει πάρει μπροστά άρα δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί) οι επιβάτες έχουν παγώσει!
-
Όταν έχει πιάσει πάγο, ο αέρας (ειδικά εάν είναι κρύος) ακόμα και με το aircondition, δεν αφαιρεί τον πάγο γρήγορα (θέλει αρκετά λεπτά), ενώ με τις αντιστάσεις έχει λιώσει σε 30-60'.
ακριβως εκει φαινεται η αξια του θερμαινομενου παμπριζ στο ξεπαγωμα και στο οτι γλιτωνεις την δυσαρεσκεια του κρυου αερα.
Απλα μου εχει κανει εντυπωση οτι ακομα και στο φορουμ των 4Τ (!) αρκετος κοσμος δεν γνωριζει (απο παλιοτερα τοπικ) οτι τα τζαμια ξεθολωνουν αμεσα με το αιρκοντισιον. Και ενιωσα την αναγκη να το αναφερω ακομα μια φορα
-
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Απλα μου εχει κανει εντυπωση οτι ακομα και στο φορουμ των 4Τ (!) αρκετος κοσμος δεν γνωριζει (απο παλιοτερα τοπικ) οτι τα τζαμια ξεθολωνουν αμεσα με το αιρκοντισιον. Και ενιωσα την αναγκη να το αναφερω ακομα μια φοραΣωστό αυτό!! Όντως, πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό.
-
Το έδειξα σε φίλο πριν από κάποιες μέρες και έπαθε πλάκα..μου φώναζε 'μα αιρ κοντίσιον χειμωνιάτικα'? Όταν βέβαια είδε το άμεσο αποτέλεσμα έμεινε αποσβωλομένος.....20 χρόνια οδηγός και δεν το ήξερε....
-
Στο QQ έχει κουμπί ξεθαμπώματος που μόλις το πατάς ενεργοποιεί το AC και ρυθμίζει τον αέρα στο μέγιστο. Υποθέτω ότι αντίστοιχη λειτουργία πρέπει να διαθέτουν τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα.
Το θέμα είναι τι κάνεις τον χειμώνα όταν παγώσει από έξω το τζάμι και δεν έχεις Kuga
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Στο QQ έχει κουμπί ξεθαμπώματος που μόλις το πατάς ενεργοποιεί το AC και ρυθμίζει τον αέρα στο μέγιστο. Υποθέτω ότι αντίστοιχη λειτουργία πρέπει να διαθέτουν τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα.Το θέμα είναι τι κάνεις τον χειμώνα όταν παγώσει από έξω το τζάμι και δεν έχεις Kuga [emoji38]
Με το ιδιο κουμπι θα φυγει και ο εξωτερικος παγος. Απλα αργει λιγο περισσοτερο. Απ'εξω το τζάμι δεν παιζει να παγώσει εν κινήσει. Σταματημένος απλα το καθαρίζεις πριν φύγεις ή περιμένεις να το λιωσει το a/c.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα!
Γνωρίζει κάποιος να απαντήσει αν στην οθόνη που είναι μπροστά στον οδηγό εμφανίζονται απλές οδηγίες του navi (π.χ στροφή δεξία σε 1 χλμ) γιατί είδα κάτι σχετικό σε μια φωτό που ήταν αναρτημένη εδώ στο forum. Και 2η ερώτηση: διάβασα στο φυλλάδιο ότι υπάρχει η υπηρεσία Επείγουσας Ανάγκης όπου πραγματοποιείται απευθείας κλήση στην υπηρεσία έκτακτης βοήθειας, σε περίπτωση ατυχήματος και δίνει τις συντεταγμένες του αυτοκινήτου.. Υποστηρίζεται αυτό στην Ελλάδα; -
Ο χρήστης Jford έγραψε:
Καλησπέρα!
Γνωρίζει κάποιος να απαντήσει αν στην οθόνη που είναι μπροστά στον οδηγό εμφανίζονται απλές οδηγίες του navi (π.χ στροφή δεξία σε 1 χλμ) γιατί είδα κάτι σχετικό σε μια φωτό που ήταν αναρτημένη εδώ στο forum. Και 2η ερώτηση: διάβασα στο φυλλάδιο ότι υπάρχει η υπηρεσία Επείγουσας Ανάγκης όπου πραγματοποιείται απευθείας κλήση στην υπηρεσία έκτακτης βοήθειας, σε περίπτωση ατυχήματος και δίνει τις συντεταγμένες του αυτοκινήτου.. Υποστηρίζεται αυτό στην Ελλάδα;-
Ναι εμφανίζονται οι οδηγίες στην μικρή οθόνη που είναι στον πίνακα οργάνων και είναι αρκετά χρήσιμο θα έλεγα.
-
Ο πωλητής μου είπε ότι υποστηρίζεται στην Ελλάδα αυτή η υπηρεσία (και μάλιστα μου είπε ότι δυστυχώς η Ford Hellas δεν το διαφημίζει όπως η Opel και ας το έχει από πιο πρίν) και είναι και δωρεάν. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το μάθω ποτέ!
-
-
Υποστηρίζεται στην Ελλάδα γιατί απλά χρησιμοποιεί τo κινητό σου, άρα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με bluetooth στο αυτοκίνητο. Εμφανίζει ειδικό σηματάκι στην οθόνη και μπορεί να ενεργοποιηθεί/απενεργοποιηθεί ανά κινητό που έχει περαστεί στις ρυθμίσεις. Δεν είναι όπως στα Opel που έχει αυτόνομη sim. Βέβαια δεν ξέρω ποιο νούμερο καλεί, υποθέτω κάποιο πανευρωπαϊκό νούμερο πρώτων βοηθειών.
-
Τελικά τι χώρο αποσκευών έχει; Θα τρελαθώ..
-
Closed cargo compartment second row (under cargo shade) with mini spare wheel (if applicable)
L 456
Δλδ. μέχρι την εταζέρα και με ρεζέρβα
Cargo volume behind first row (2-seat mode; laden to roof) with full size spare wheel (if applicable)
L 1603Δλδ με ριγμένα τα πίσω καθίσματα και μέχρι την οροφή
Ford Kuga