-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μια ερώτηση μόνο. Καθώς βλέπω η ταχύτητα στιγμιαία είναι στα 200χλμ/ώρα αλλά τόσο από τεστ αλλά και ο κατασκευαστής δείχνουν πολύ μικρότερη τελική. Μήπως η εικόνα αφορά πιο δυνατή έκδοση; Εκτός και αν έχει τροχοδρομήσει για αρκετα χλμ σε δρόμο ελαφρά κατηφορικό... (Κάτι σαν την ευθεία της Θήβας στο ρεύμα για Λαμία.
Σπύρο είναι από το diesel 1.500 έχω διαβάσει το άρθρο από όπου είναι η φωτογραφία
-
Φίλε Ανδρέα δεν θα διαφωνήσω καθώς πάντα ότι γράφεις είναι καρατσεκαρισμένο. Από εκεί και μετά πιθανόν ισχύει η υπόθεση μου για μεγάλη ευθεία με ευνοϊκή κλίση. Για τον φίλο που έγραψε παραπάνω πως έχουν παρόμοιες επιδόσεις με το duster να πω πως στο 4χ2 duster 0-100 11,8 sec που σημαίνει πως μιλάμε για 2 δεύτερα διαφορά υπέρ του ρουμανικου. Νομίζω σε ρεπρίζ είναι ελαφρώς καλύτερο το duster το οποίο πήρα συνειδητά αφήνοντας κατά μέρος τις επιδόσεις. Προσοχή δεν υπάρχει κανείς κομπασμός σε αυτό που γράφω, Αλλωστε την ford την συμπαθώ καθώς φτιάχνει εδώ και χρόνια πολύ καλά αυτοκίνητα, ασφαλή και με οδική συμπεριφορά, πρακτικότητα και vfm άνω του μέσου όρου. Απλά όταν θεωρώ πως λείπει μια δεκάδα αλόγων από το δικό μου πως θα μπορούσα να θεωρώ επαρκέστατο τον 1.5tdci με τα 120 για το kuga...
-
Την φωτογραφία την έχω πάρει από άρθρο που αναφέρθηκε νωρίτερα στο forum και την έβαλα αποκλειστικά και μόνο για να δείξω ότι το αυτοκίνητο δεν σέρνεται.
Τα 195-200 στο κοντέρ με τις κατάλληλες συνθήκες (ελαφριά κατωφέρεια πιθανώς), είναι απόλυτα εφικτό νούμερο για ένα αυτοκίνητο με 110-120 άλογα. Θυμάμαι παλιότερα που τα περιοδικά μετρούσαν και την απόκλιση του κοντέρ, αυτή ήταν συνήθως για την μέτρηση στα 120Kmh, στα 8Kmh (112Kmh πραγματικά).
-
Αγαπητέ μου Σπύρο πάντως για να τα φτάσει τα 200 θα είχε ελαφρά κατηφορίτσα [emoji6] [emoji6]
-
Φίλε Ανδρέα δεν θα διαφωνήσω καθώς πάντα ότι γράφεις είναι καρατσεκαρισμένο. Από εκεί και μετά πιθανόν ισχύει η υπόθεση μου για μεγάλη ευθεία με ευνοϊκή κλίση. Για τον φίλο που έγραψε παραπάνω πως έχουν παρόμοιες επιδόσεις με το duster να πω πως στο 4χ2 duster 0-100 11,8 sec που σημαίνει πως μιλάμε για 2 δεύτερα διαφορά υπέρ του ρουμανικου. Νομίζω σε ρεπρίζ είναι ελαφρώς καλύτερο το duster το οποίο πήρα συνειδητά αφήνοντας κατά μέρος τις επιδόσεις. Προσοχή δεν υπάρχει κανείς κομπασμός σε αυτό που γράφω, Αλλωστε την ford την συμπαθώ καθώς φτιάχνει εδώ και χρόνια πολύ καλά αυτοκίνητα, ασφαλή και με οδική συμπεριφορά, πρακτικότητα και vfm άνω του μέσου όρου. Απλά όταν θεωρώ πως λείπει μια δεκάδα αλόγων από το δικό μου πως θα μπορούσα να θεωρώ επαρκέστατο τον 1.5tdci με τα 120 για το kuga...Η photo είναι σίγουρα του diesel, άλλωστε τα κόκκινα στο στροφόμετρο ξεκινάνε στις 5.000.
Την παράθεση των επιδόσεων την έβαλα για να δείξω ότι το kuga δεν είναι τόσο αργό όσο νομίζουν κάποιοι. Οι περισσότεροι κάτοχοι duster είναι οκ με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Ακόμα και το 1.5 qq στα ίδια επίπεδα παίζει.
Το duster 4χ2 έχει το 0-100 σε 11.8 και το kuga σε 12.1, μιλάμε για 3 δέκατα και όχι για 2 δεύτερα. Σε ρεπρίζ είναι λίγο πιο ζωντανό το dacia.
Αυτά δεν έχουν σημασία, σημασία έχει ότι στην πράξη δύσκολα θα βρεθείς εκτεθειμένος αν έχεις σώας τας φρένας και ξέρεις τι οδηγάς. Το kuga σίγουρα θα μπορεί να ταξιδεύει όλη μέρα με 150-160 χωρίς πολλά ζόρια και οικονομικά. Για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω θα πάει στο δίλιτρο που έχει επίσης εξαιρετική τιμή ή θα παίξει με πρόγραμμα στον 1.5... -
Με το DUSTER κάνω τουλάχιστον 2000 κάθε μήνα και καταλαβαίνω τι εννοείς
-
Να υπενθυμίσω ότι το 1.5 diesel δεν είναι το ποιο 'μικρό' στο lineup του Kuga, υπάρχει και το 1.5 βενζίνη με 120 άλογα το οποίο δεν έρχεται Ελλάδα. έχει τα ίδια άλογα και λιγότερη ροπή.
-
Σπυρο πηρες την απαντηση σου παραπανω απο τους αλλους και με στοιχεια κιολας. Τωρα που ειδες τα 2 δευτερα μονο εσυ ξερεις. 300 κιλα βαρυτερο το kuga
-
......
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Την φωτογραφία την έχω πάρει από άρθρο που αναφέρθηκε νωρίτερα στο forum και την έβαλα αποκλειστικά και μόνο για να δείξω ότι το αυτοκίνητο δεν σέρνεται.Τα 195-200 στο κοντέρ με τις κατάλληλες συνθήκες (ελαφριά κατωφέρεια πιθανώς), είναι απόλυτα εφικτό νούμερο για ένα αυτοκίνητο με 110-120 άλογα. Θυμάμαι παλιότερα που τα περιοδικά μετρούσαν και την απόκλιση του κοντέρ, αυτή ήταν συνήθως για την μέτρηση στα 120Kmh, στα 8Kmh (112Kmh πραγματικά).
H φωτογραφία πάντως και η ταχύτητα που γράφει δεν αποδεικνύει τίποτα.Tίποτα όμως.
Η τελική ταχύτητα έλαχιστη σημασία έχει ,ειδικά σε ένα suv.Aκόμα και τα πολυ δυνατά SUV συνήθως έχουν περιοριστή ταχύτητας στα 210 km/h.
Ασε που και λίγο κατηφόρα να έχει προφανώς και αυξάνεται,ενώ φυσικά δεν ξέρουμε και πόση ώρα έκανε να πιάσει αυτα τα km/h.
To θέμα είναι τι γίνεται στις επιταχύνσεις ,ειδικά στις εν κινήσει (ρεπριζ).Εκεί θα δεις αν σέρνεται ή όχι ένα αμάξι και ειδικότερα όταν μιλάμε για ένα βαρύ suv τι κάνει όταν είναι φορτωμένο με οικογένεια και αποσκευές σε μια ελαφριά ανηφόρα.Πόσο γρήγορα θα πάει απο τα 80 στα 120 πχ για να προσπεράσει μια νταλίκα?
Υπενθυμίζω οτι με 4 ενήλικες μέσα το Kuga φλερταρει με τους 2 tn. -
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Ουσιαστικά έδωσες μια πιο καθαρή περιγραφή αυτών που σκεφτόμουν και προσπάθησα κι εγώ να καταγράψω λίγο πιο πίσω.
-
Δηλαδή το kuga st line με άριστο τιμόνι άριστα φρένα άριστα κρατήματα και αναρτήσεις πολύ καλά ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι επικίνδυνο για να βάλεις την οικογένειά σου μέσα ενώ ένα καρυδότσουφλο χωρίς τιμόνι χωρίς φρένα χωρ'ις κρατήματα είναι ασφαλες επειδή κάνει το 0-100 σε 10 δεύτερα....
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Δηλαδή το kuga st line με άριστο τιμόνι άριστα φρένα άριστα κρατήματα και αναρτήσεις πολύ καλά ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι επικίνδυνο για να βάλεις την οικογένειά σου μέσα ενώ ένα καρυδότσουφλο χωρίς τιμόνι χωρίς φρένα χωρ'ις κρατήματα είναι ασφαλες επειδή κάνει το 0-100 σε 10 δεύτερα....Τα έγραψε κάποιος όλα αυτα?
-
Δεν υπάρχει λόγος να 'τσακωνόμαστε' για αυτοκίνητα. Σκοπός του forum είναι η ανταλλαγή απόψεων. Όπως πολλά πράγματα στη ζωή, έτσι και τα κριτήρια με τα οποία ο καθένας μας κρίνει ένα μοντέλο είναι κάτι σχετικό.
Κάποιος θέτει κατώτερο όριο στις επιδόσεις, ένας άλλος στους χώρους, ένας τρίτος στην κατανάλωση κοκ. -
Το παραδοξο εδω μεσα ειναι πως ορισμενοι θεωρουνε κατωτατο οριο τα 200 αλογα σε ενα suv αλλα εχουνε suv ενα 1500αρι με 110 με χαλια φρενα. Αυτοι λοιπον κανουν και κριτικη απο πανω στους αλλους που θα επιλεξουν ενα 1500-1600 diesel
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Να υπενθυμίσω ότι το 1.5 diesel δεν είναι το ποιο 'μικρό' στο lineup του Kuga, υπάρχει και το 1.5 βενζίνη με 120 άλογα το οποίο δεν έρχεται Ελλάδα. έχει τα ίδια άλογα και λιγότερη ροπή.Η ίδια η Ford δίνει ελαφρώς ταχύτερο το βενζινοκίνητο. Λογικό καθότι θα είναι πιο εύστροφο, με μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας και ελαφρύτερο σε σχέση με το ντίζελ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να υπενθυμίσω ότι το 1.5 diesel δεν είναι το ποιο 'μικρό' στο lineup του Kuga, υπάρχει και το 1.5 βενζίνη με 120 άλογα το οποίο δεν έρχεται Ελλάδα. έχει τα ίδια άλογα και λιγότερη ροπή.
Η ίδια η Ford δίνει ελαφρώς ταχύτερο το βενζινοκίνητο. Λογικό καθότι θα είναι πιο εύστροφο, με μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας και ελαφρύτερο σε σχέση με το ντίζελ.
Η διαφορά στο βάρος είναι 11 κιλά υπέρ της βενζίνης, αλλά η βενζίνη έχει και ποιο κοντές σχέσεις αν το διαβάζω καλά.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Το παραδοξο εδω μεσα ειναι πως ορισμενοι θεωρουνε κατωτατο οριο τα 200 αλογα σε ενα suv αλλα εχουνε suv ενα 1500αρι με 110 με χαλια φρενα. Αυτοι λοιπον κανουν και κριτικη απο πανω στους αλλους που θα επιλεξουν ενα 1500-1600 dieselΞεφτιλίζεσαι...
-
Το παραδοξο εδω μεσα ειναι πως ορισμενοι θεωρουνε κατωτατο οριο τα 200 αλογα σε ενα suv αλλα εχουνε suv ενα 1500αρι με 110 με χαλια φρενα. Αυτοι λοιπον κανουν και κριτικη απο πανω στους αλλους που θα επιλεξουν ενα 1500-1600 diesel
Ξεφτιλίζεσαι...
Αν εχεις τη μυγα και πιστευεις οτι αναφερομαι σε σενα και δεν σου αρεσει κανε ρεπορτ
-
Τώρα με τα ηλεκτρονικά συστήματα μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες
-
Τι θα συμβεί αν πατήσεις το ηλεκτρονικό χειρόφρενο ενώ οδηγείς
Youtube Video -
Τι θα συμβεί αν πατήσεις το start button ενώ οδηγείς
Youtube Video -
Τι θα συμβεί αν πετάξεις το κλειδί έξω από το αυτοκίνητο ενώ οδηγείς
Youtube Video
Προφανώς ανάλογα την εταιρία να συμβαίνει και κάτι διαφορετικό, την δοκιμή νομίζω την κάνει σε Ford MONDEO
-
Ford Kuga