-
Kοιτα αν έχεις 2-3 ταυτόχρονα αμάξια δεν σε νοιζουν απαραίτητα οι χώροι αν έχει ένα αμάξι για όλα όμως σε νοιάζουν.
Πάντα 1 αυτοκίνητο είχα και ποτέ δεν ασχολήθηκα με χώρους. Και δεν μιλάω όταν ήμουν μόνος μου, αλλά και όταν έκανα οικογένεια, ακόμα και στην 116 με τους τραγικούς χώρους για την κατηγορία της, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα χώρων.
Η Χ2 ας πούμε τα έχει όλα ...αλλά κοστίζει. Καλούς χώρους για 4 άτομα καλό μήκος , καλό χώρο αποσκευών καλό ύψος , και φυσικά είναι bmw με ότι συνεπάγεται στην οδηγική εμπειρία.
Σκέψου είναι κοντύτερη από το φοκους και έχει 100 λτ παραπάνω αποσκευές. Οκ θα έχει μάλλον λίγο χειρότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω αλλά λίγο χειρότερο όχι τραγικές διάφορες.
Η Χ2 καταρχάς είναι SUV και όχι Hatchback, όπως το Focus. Εαν θες να συγκρίνεις με BMW θα συγκρίνεις με την σειρά 1. Επίσης η Χ2 έχει πολυ χαμηλή οροφή πίσω, οπότε δεν χωράνε εύκολα ψηλοί. Επίσης το Focus, άσχετα εαν τα έκανε σκ@τά στην πορεία η Ford, είναι σχεδιασμένο για ανάρτηση πολλαπλών πίσω η οποία ως γνωστόν 'τρώει' από τον χώρο αποσκευών και προφανώς για λόγους κόστους δεν σχεδίασαν 2 πατώματα ανάλογα με την ανάρτηση.
-
Δε θα αναφερθώ στην εμφάνιση (απαίσια) της Χ2 καθώς αυτό είναι υποκειμενικό.
Μόνο που μιλάμε για SUV δεν υπάρχει σύγκριση στο δρόμο με ένα hatch, πόσο μάλλον με ένα από τα πιο καλοστημένα της κατηγορίας (για πολλούς το πιο καλοστημένο). Τεράστια διαφορά βάρους επίσης καθώς και έργονομικα προβλήματα λόγω της κουπέ σχεδίασης που ανέφερε ο Φάνης.
Γενικά για μένα το κουπέ suv είναι σαν τερατογένεση. Ένα πάντρεμα 2 άσχετων πραγμάτων μεταξύ τους... 1000 φορές η Χ1
Αυτό που σε προτρέπω εγώ να αναρωτηθείς είναι πόσο συχνά χρειάζεσαι τον μέγιστο χώρο αποσκευών από ένα αυτοκίνητο σαν το Focus; Αν είναι αραιά γιατί όχι το πλέγμα που ανέφερα ή η μπαγκαζιερα οροφής; Ή στην τελική το ένα κάθισμα ριγμένο από τα πίσω. ΠΟΣΟΣ είναι ο επιπλέον χώρος που χρειάζεσαι; Αν είναι πολύς και συχνά, μάλλον η ανάγκη σου για μεγαλύτερο αυτοκίνητο είναι πιο σημαντική από το κοντύτερο αυτοκίνητο
Υπάρχει βέβαια και η Χ2 αν σου αρέσει και σου ταιριάζει!
-
Τους βλεπω και τους x2 στον δρομο...ολοι με την προσφορα στα 35κ ποσο εβγαινε και Μ αναρτηση και 19ρες..στους κωλοδρομους.
λες και εχει 250αλογα και τελικα ειναι ντιζελ με τα 116 αγρια..
Το πιασαν το νοημα, με τους ελληνες.
Σημα, 19ρες, ωραιο σχεδιο, οικονομικο ντιζελ και αλκανταρες μεσα. Και βουρ..
-
3000 παραπανω απο το 508 εβγαινε τελικα αλλα οχι, ευχαριστω δν θα παρω.
-
Χαχα... Όντως υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα. Περί ορεξεως όμως κολοκυθόπιτα.
Εξ ίσου παράταιρο μοντέλο η Α class 160. Ένα πράγμα φτωχό ελλιπές αλλά με σήμα Μερσεντές! Κάποιοι πηγαίνουν και δίνουν 22 χιλιάρικα να το πάρουν! 109 άλογα 1400 με ρύπους στο θεό...
Αν αυτός νιώθει ωραία να βλέπει το αμάξι του με αυτό το σχήμα και τις ζανταρες έστω και με 120 άλογα, πάω πάσο!
Πίσω στο Kuga εγώ πιστεύω πως είναι ένα καλό ισορροπημένο σύνολο αλλά θα ήθελα να δω και μια πιο εκδρομική έκδοση τύπου active με 4κινηση και λίγο περισσότερη απόσταση από το έδαφος. Κατά προτίμηση βενζίνη με λογικό κυβισμό. Έστω και 2λιτρο. Γιατί ρε γαμωτο τα suv παύουν σιγά σιγά να είναι αυτό που έπρεπε να είναι;
Το ίδιο θα ήθελα να δω κι από το φοβερό CRV.
-
Γνωρίζει για πιο λόγο τα ελληνικά Κούγκα ενώ έχουν κανονικά χώρο για ρεζέρβα δεν έχουν τον τροχό αλλά αντίθετα το Κιτ επισκευής? Έτσι και έχεις Κιτ χωρίς όμως να κερδίζεις τον χώρο της ρεζερβας και φυσικά λείπει ο τροχός!
Μη μου πείτε ότι κλασικά για λόγους κόστους τους έκοψε τα εργοστάσιο 100 ευρώ και είπαν ας το με το βαθούλωμα δεν βαριέσαι;
Αν τουλάχιστον είχαν κανονική πρόβλεψη για Κιτ θα μπορούσαν να έχουν διπλό πάτο και θα κέρδιζαν σίγουρα 40-50 λτ και δεν θα ήταν τόσο ρηχός ο χώρος.
Κατά τα άλλα το αμάξι από κοντά κρύβει πολύ το μέγεθός του , βοηθά σε αυτό το χαμήλωμα του ύψους, και μέσα εντάξει δεν είναι κοντιακ αλλά πίσω μου έκατσα με τέρμα πίσω το πίσω κάθισμα τα γόνατα μου δεν έβρισκαν καθόλου και μπορούσα να τραβήξω 2-3 πόντους μπροστά το συρόμενο κάθισμα μέχρι να βρουν τα γόνατα! Αξία ανεκτίμητη!
Κατά τα άλλα αυτή η κουρτίνα που σηκώνεται μαζί με την πόρτα του πορτμπαγκάζ οκ έξυπνη λύση για να κρύβεις τον χώρο αποσκευών και ανοίγει απελευθερώνοντας όλη την πόρτα αλλά εφενος δεν μπορείς να ακουμπήσεις τπτ πάνω του , αφού όταν σηκώσεις την πόρτα θα φύγουν όλα από την θέση τους και μετά τα κλιπσακια που κρατούν το κουρτινακι στην πόρτα είναι της πλάκας, στην πόρτα που άνοιξα είχαν ξεκολλήσει τα έβαλα στην θέση τους αλλά φαίνεται το μέλλον τους...
-
Kοιτα αν έχεις 2-3 ταυτόχρονα αμάξια δεν σε νοιζουν απαραίτητα οι χώροι αν έχει ένα αμάξι για όλα όμως σε νοιάζουν. Νοιωθω και λίγο @αλακας να έχω ένα αμάξι πχ φοκους 4.40μ και όταν θα χρειαστώ χώρο να βάζω τα μισά πράγματα στο πίσω κάθισμα γιατί δεν μπορεί ο σχεδιαστής να σπάσει το κεφάλι του να βρει χώρους.
Πάρτε τα σχέδια από το καροκ και αντιγράψτε την αναλογία χώρων και τα κόλπα εξοικονόμησης που κάνουν. Δεν νομίζω να χαθεί η οδηγική απόλαυση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα καλοστημενο αμάξι δεν μπορεί να έχει και σωστή εκμετάλλευση χώρων.
Απλά δεν δίνουν σημασία. Σου λέει εγώ δίνω βάρος στο τιμόνι στο σύστημα διεύθυνσης στα ελατήρια κοκ και τους χώρους τους κλείνω λίγο τσατρα πατρα.
Πολύ σωστός. Τα είπες όλα.
Και να αναφέρω πολύ καλύτερους χώρους τα x1, τιγκουαν,3008
-
Κοίτα τώρα που το είδα από κοντά το Κούγκα έχει καλύτερους χώρους εσωτερικά από αυτά που αναφερεις. Χώρο αποσκευών ειδικά με πίσω τα καθίσματα δεν έχει αντάξιο του μεγέθους του και αυτό γιατί έχει δεσμευθεί χώρος για την ρεζέρβα ( καλώς) αλλά δεν έχει ρεζέρβα! Παίζει ρόλο και η ανάρτηση πολλαπλών πίσω που τρώει κι άλλο χώρο.
Μέσα πάντως είσαι άρχοντας , και πως αλλιώς δλδ με 2.71 μεταξόνιο και 1.88 πλάτος.
Όσο για το φοκους αν ήταν 4.30μ και είχε τον χώρο αποσκευών που έχει σε συνδυασμό με τον καλό χώρο για γόνατα των πίσω δεν θα έλεγα κουβέντα. Αλλά στα 4.40 Μ σχεδόν αρχίζει η γκρίνια. Έχει δλδ αχριαστα μεγάλο μήκος.
-
Πάντως για όποιον μπορεί να φτάσει τα 33Κ το ήπια υβριδικό ντίζελ 2.0 δείχνει καλή επιλογή.
Έχεις πολύ καλές επιδόσεις χωρίς να καίει υπερβολικά λόγω ντίζελ και ηλεκτροκινητήρα και δεν έχεις και κανένα άγχος , για όποιον έχει , για τα θέματα περιορισμών κυκλοφορίας. Φυσικά δεν ξέρω αν υπάρχουν διαθέσιμα τέτοια αμαξια στην Ελλάδα.
-
Πάντως για όποιον μπορεί να φτάσει τα 33Κ το ήπια υβριδικό ντίζελ 2.0 δείχνει καλή επιλογή.
Έχεις πολύ καλές επιδόσεις χωρίς να καίει υπερβολικά λόγω ντίζελ και ηλεκτροκινητήρα και δεν έχεις και κανένα άγχος , για όποιον έχει , για τα θέματα περιορισμών κυκλοφορίας. Φυσικά δεν ξέρω αν υπάρχουν διαθέσιμα τέτοια αμαξια στην Ελλάδα.
Νομίζω η καλύτερη έκδοση.
Οι φθηνότερες επιλογές δεν ειμαι σίγουρος ότι είναι επαρκείς για ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο.
-
Κοίτα τώρα που το είδα από κοντά το Κούγκα έχει καλύτερους χώρους εσωτερικά από αυτά που αναφερεις. Χώρο αποσκευών ειδικά με πίσω τα καθίσματα δεν έχει αντάξιο του μεγέθους του και αυτό γιατί έχει δεσμευθεί χώρος για την ρεζέρβα ( καλώς) αλλά δεν έχει ρεζέρβα! Παίζει ρόλο και η ανάρτηση πολλαπλών πίσω που τρώει κι άλλο χώρο.
Μέσα πάντως είσαι άρχοντας , και πως αλλιώς δλδ με 2.71 μεταξόνιο και 1.88 πλάτος.
Όσο για το φοκους αν ήταν 4.30μ και είχε τον χώρο αποσκευών που έχει σε συνδυασμό με τον καλό χώρο για γόνατα των πίσω δεν θα έλεγα κουβέντα. Αλλά στα 4.40 Μ σχεδόν αρχίζει η γκρίνια. Έχει δλδ αχριαστα μεγάλο μήκος.
Μέσα οποίο suv και να πάρεις δε θα χεις θέμα γιατί εκεί που έχουν φτάσει τα μεταξόνια όλα λιγο πολύ είναι άνετα.
Όμως αυτό με το χώρο αποσκευών δε το δέχεσαι εύκολα και μιλάω για τη πλειονότητα αγοραστων.
Είναι θέμα απόφασης όπως είπες παραπάνω.
Οι άνθρωποι σου λέει 'εμείς δίνουμε τιμόνι ανάρτηση' και τα άλλα τα έχουν σε δεύτερη τρίτη μοιρα.
Οι πολλαπλοί όντως τρώνε χώρο αλλά υπάρχουν γκολφ και χιουνται με πολλαπλούς που έχουν χώρο αποσκευών άρα δεν υπάρχει δικαιολογια
-
Σαν αγοραστής Κούγκα ναι αξίζει αλλά όταν με 36000 παίρνεις τιγκουαν πετρέλαιο αυτόματο τετρακουνα και 190 αλογατα είναι κάπως.
-
Σωστό και αυτό εν μέρει για το τιγκουαν αλλά αυτό δεν έχει την υβριδικοτητα του άλλου. Και έχουν και επιπλέον διαφορά στην τιμή φυσικά έχεις το 4*4 και 40 επιπλέον άλογα , από την άλλη όμως έχεις καλύτερο τιμόνι ,ανάρτηση πέρα από την υβριδικοτητα και λίγο καλύτερους χώρους καμπίνας , και επίσης περισσότερη τεχνολογία σε εξοπλισμό ασφαλείας. Πάντως είναι κοντά ως αμάξια και χαρακτήρα.
-
Δηλαδή προτιμάτε να έχετε περισσότερο χώρο αποσκευών και λιγότερο για τους επιβάτες;
Ο χώρος του focus είναι αξιοπρεπέστατος αλλά σίγουρα όχι ο μεγαλύτερος. Ολα τα μοντέλα κάπου υποχωρούν. Δεν υπάρχει τέλειο αυτοκίνητο. Αν υπάρχει πάρτε το! Δεν υπάρχει τέλειο μοναδικό αυτοκίνητο. Αν θέλουμε να τα κάνουμε όλα τέλεια θέλουμε πάνω από ένα.
Για όποιον θέλει κάπου κάπου περισσότερο χώρο υπάρχουν λύσεις. Πλέγμα μέχρι την οροφή για φόρτωση πάνω από την εταζερα, κουτί οροφής ή τέλος πάντων αν κάποιος θέλει πολύ χώρο αποσκευών συνέχεια ας πάρει το wagon.
Φίλε dismshfi@€&.... Τεσπα όπως λέγεσαι.... Δυσκολο Νικ να το διαβάσεις. ...
Σε συγχαίρω για την τετράγωνη λογική σου. Ευγε
Υ. Γ1
-
mrclouzo wrote:
Εδώ και λίγες μέρες έβαλα το πρόγραμμα της rica και έχοντας κάνει ήδη 2000 χλμ οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Το αυτοκίνητο έγινε σαφώς πιο σβέλτο με ωραίες ρεπρίζ, μεγαλύτερη ευστροφία και γεμάτη απόδοση ψηλά, ακόμα και μετά τις 4.000 στροφές. Δεν έγινε gti βέβαια αλλά πλέον δεν νιώθεις ότι σου λείπει δύναμη. Στην εθνική η έκτη γεμίζει με ρυθμό που πριν γέμιζε η πέμπτη και τα 180 έρχονται σχετικά εύκολα με 4 ενήλικες και φουλ μπαγκάζια έχοντας να δώσει ακόμα. Ταξιδεύει εξαιρετικά άνετα και ξεκούραστα με 150-160 έχοντας απόθεμα δύναμης. Θυμίζω ότι έχω το 1.5 diesel το οποίο πάει από τα 120 άλογα στα 143 και από τα 27 κιλά ροπή στα 33 με το remap. Η αίσθηση που αποκομίζω νομίζω ότι είναι κοντά στα νούμερα που υπόσχεται η rica, δεν έγινε δυναμομέτρηση πριν και μετά. Η κατανάλωση με κανονική οδήγηση είναι ελαφρώς καλύτερη καθότι μπορείς να κινείσαι παντού με μια ταχύτητα πάνω, άρα με χαμηλότερες στροφές. Το πρόγραμμα μπήκε στον γνωστό αντιπρόσωπο της ford λόγω της εγγύησης. Μπορώ να κάνω τα service σε όποια αντιπροσωπεία θέλω αλλά αν εμφανιστεί πρόβλημα το πάω σε αυτούς για να με καλύψουν (ή ελπίζω τουλάχιστον!). Θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις όταν γράψω και άλλα χιλιόμετρα, για την ώρα η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μια πολύ καλή αναβάθμιση για τους ντιζελάτους που επιθυμούν να βελτιώσουν την ενεργητική ασφάλεια με λογικό κόστος και την -έστω και υποσχόμενη- διατήρηση της εργοστασιακής εγγύησης.
oΙ εντυπώσεις συνεχίζουν να είναι θετικές? προφανώς έχεις το προηγούμενο μοντέλο σωστά? για ποιον αντιπρόσωπο λες? ποια η καταναλωση στα 140 με 6η?
Έχω το προηγούμενο μοντέλος (MY 2017) και ναι, οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Έχω κάνει περίπου 10.000 χλμ με το πρόγραμμα οπότε έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Το αυτοκίνητο ζωντάνεψε αρκετά, βοηθάει σε αυτό και το κοντό κιβώτιο. Η κατανάλωση συνολικά είναι στα ίδια (ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα από πριν). Στην εθνική ταξιδεύω συνήθως με 140-150, καίει χαμηλά 7αρια με κλιματισμό πάντα ανοιχτό αλλά στην διαδρομή Καλαμάτα Αθήνα που δεν είναι flat (έχει πολλές ανωφέρεις και κατωφέρειες). Σε πολύ γρήγορο ταξίδι (160+ σχεδόν σταθερά και μερικές τελικές) καίει γύρω στα 8. Σε επαρχιακή πόλη πέφτει εύκολα στα 6.5. Σε επαρχιακές διαδρομές με χαλαρή διάθεση παίζει άνετα σε χαμηλά 5αρια. Σε κάθε είδους διαδρομή σε αυτά τα 10.000 χλμ με το πρόγραμμα είμαι στα 7.1 overall αλλά γενικά έχω βαρύ πόδι και το αυτοκίνητο το παίρνει κάθε μέρα η σύζυγος εντός πόλης που δεν είναι και ο ορισμός του eco driver...
Το πρόγραμμα μπήκε στον επίσημο αντιπρόσωπο της ford στην Συγγρού. Δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή.
-
Και ποιο είναι το κόστος του , περιλαμβάνει και επανεπισκεψεις με επαναπρογραμματισμους;
Άραγε αυτό γίνεται μόνο στην Αθήνα ή και Θεσσαλονίκη;
-
Αν γίνει κάποιο update της ecu από την αντιπροσωπεία στο περνάνε πάλι δωρεάν και όσες φορές χρειαστεί. Αλλιώς δεν ασχολείσαι καθόλου. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τώρα και άλλος αντιπρόσωπος που περνάει remap πέραν αυτού στην Αθήνα. Προσωπικά ήμουν σε δίλημμα μεταξύ remap από tuner της αγοράς και της τοποθέτησης από την αντιπροσωπεία (το συγκεριμένο πρόγραμμα είναι της rica). Τελικά κατέληξα στην δεύτερη λύση αφενός γιατί υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σε καλύψει σε τυχόν ζημιά και αφετέρου γιατί σίγουρα είναι πολύ safe. Δεν έχω διαβάσει πουθενά αρνητικές κριτικές για προβλήματα κλπ. Σίγουρα θα βγαίνουν περισσότερα άλογα και ροπή αλλά πρωτίστως με ενδιέφερε η αξιοπιστία. Και επειδή το αυτοκίνητο θα πουληθεί περίπου στην πενταετία (δηλαδή σε 2 χρόνια) θέλω να το δώσω όπως είναι, με το πρόγραμμα και χωρίς να φοβάμαι να το πω στον επόμενο αγοραστή ή να το βγάλω.
Υπάρχει η δυνατότητα για pm? Δεν ξέρω αν μπορώ να γράψω δημόσια το κόστος. Είναι πάντως 100-200 ευρώ περισσότερα από τους άλλους. Τα service εξακολουθώ και τα κάνω στον αντιπρόσωπο της πόλης μου, δεν με δέσμευσαν ως προς αυτό το κομμάτι.
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Ερώτηση. Έστω ότι μια οικογένεια καλύπτει τα κριτήρια απόκτησης diesel (καθημερινές αποστάσεις 1,5 με 2 ώρες πηγαινέλα δουλειά σε ανοικτό δρόμο). Στην περίπτωση του νέου Kuga αξίζει να πάει κάποιος σε αγορά 1,5Τ ecoblue αντί του αντίστοιχου ecoboost;
Λογικά τα 30 Nm του diesel εξασφαλίζουν ικανοποιητικές ρεπριζ. Στα χαρτιά έχουν 2' διαφορά στο 0-100 και η βενζίνη δινει 25 Nm ροπής. Ρύποι κατά WTLP είναι 136 γτ diesel 150 γτ petrol. Από ότι θυμάμαι ανήκουν στην ίδια κλίμακα όποτε θάχουν με τον νέο υπολογισμό, αν/οταν εφαρμοστεί, ίδια ΤΚ-ΤΤ. Άρα απομένουν τα ερωτήματα αν αξίζει η 'θυσία' των επιδόσεων του βενζινοκινητήρα προς όφελος της οικονομίας του diesel και αν αξίζει να δώσει κανείς τα περίπου 2200€ επιπλέον γτ diesel.
Δεδομένου του χαρακτήρα ενός suv του μεγέθους του Kuga κάνω καλά που πιστεύω ότι ταιριάζει να 'θυσιάσω' τις επιδόσεις του βενζινοκινητήρα; Τέλος λογικά το βενζινοκίνητο στα μεγάλα φορτία με clima για να δώσει τις έξτρα επιδώσεις σε σχέση με το diesel δεν θα καίει πολύ πάνω από τον μέσο όρο του;
-
Καταρχήν αν κάνεις 1.5-2 ώρες οδήγηση την μέρα σε 2 χρόνια θα έχεις αποσβέσει το κόστος του ντίζελ.
Μετά για να καταλάβεις τις επιδόσεις της βενζίνης σε σχέση με του ντίζελ θα πρέπει να μαστιγωνεις τα άλογα της βενζίνης κρατώντας τις στροφές ψηλά άρα η διαφορά στην κατανάλωση θα είναι μεγαλύτερη από ότι φαντάζεσαι.
Αν το πας οικονομικά ξεχνάς τις επιδόσεις. Στο ντίζελ η ροπή είναι εκεί από χαμηλά χωρίς να ξενυχιαζεις το γκαζι.
Επιπλέον αν φορτώνεις το αμάξι και βάζεις κόσμο μέσα όπως προδιαθέτει το αμάξι πάλι η διαφορά στην κατανάλωση ανοίγει περισσότερο.
Αν αδιαφορείς για την οικονομία και εχεις όρεξη για επιθετική οδήγηση πηγαίνεις στην βενζίνη.
Αν θες και επιδόσεις και οικονομία και αντέχει η τσέπη σου πας στο 2.0 που είναι και ήπια υβριδικό
-
Είναι και ψυχολογικό το θέμα....άλλο να γεμίζεις το πχ 50αρι ρεζερβουάρ με 70 ευρώ για 550-600χλμ αυτονομίας και άλλο να δίνεις 55 για 750-800 χλμ....βέβαια έχεις κέρδος από την πρώτη μέρα...
Ford Kuga