-
islander wrote:
Φάνη ευχαριστώ πολύ! Το πήρα από Βελμάρ Ηράκλειο Κρήτης. Το συναγερμό και εγώ δεν τον ήθελα σκεπτόμουν κάτι σε clifford,viper ή avital αλλά επειδή πρέπει να είμαι Αθήνα το άφησα και το πολύ πολύ τον ξηλώνω και βάζω κάποιον της αρεσκείας μου αργότερα. Τα πατάκια είναι της Ford καθώς και του χώρου αποσκευών οπότε αν κρίνω από αυτά που είχα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και με άψογη εφαρμογή.
Καλοτάξιδο φίλε! Ηράκλειο είμαι και εγώ λογικά όλο και κάπου θα σε πετύχω στο δρόμο
Τα πατάκια τα έχω στο καινούριο Focus και είναι καταπληκτικά. Τέλεια εφαρμογή και ποιότητα. Φαντάζομαι ανάλογα θα είναι και του Kuga.
Τυχερό να είναι φίλε και προσοχή εδώ με τους Ζουλού...
Δημήτρη ευχαριστώ καλοτάξιδο και το δικό σου Focus, οσο για την προσοχή εγκρίνω και επαυξάνω τα μέγιστα!
-
Παιδες καλημερα, μια ερωτηση.
εχω ενα ford kuga st line του 2018 και εχει ξεκινησει και τριζει υπερβολικα το καθισμα του οδηγου.
να κανω μια προσπαθεια με spay σιλικονης η να παω κατευθειαν στην velmar να το δουν?
Ευχαριστω.
-
Πιστεύω ότι το σπρει σιλικόνης θα είναι πρόσκαιρη λύση. Άσε που κανονικά θέλει κάτι σε λιπαντικό και όχι σιλικόνη πιστεύω.
Προσωπικά θα πήγαινα στην Βελμάρ.
-
Ρε παιδιά καλός ο ενθουσιασμός, και τα υποκειμενικά σχόλια αλλά έχει ανακοινωθεί και παρουσιαστεί είδη το νέο Kuga που έρχεται σε λιγότερο από ένα εξάμηνο, το οποίο κατά την υποκειμενική μου άποψη έχει διορθώσει διάφορα 'εξωγήινα - αποκρουστικά' που έχει αυτό που φεύγει... Οποιου γούστου και να ειναι κάποιος value/money για μοντέλο που φευγει δεν υπαρχει / και για το καινουργιο να πω οτι μαλλον λογο μεγεθους θα είναι υπερτιμημένο - αυτό θα ειναι και το αποκρουστικό του στοιχειο
-
Ρε παιδιά καλός ο ενθουσιασμός, και τα υποκειμενικά σχόλια αλλά έχει ανακοινωθεί και παρουσιαστεί είδη το νέο Kuga που έρχεται σε λιγότερο από ένα εξάμηνο, το οποίο κατά την υποκειμενική μου άποψη έχει διορθώσει διάφορα 'εξωγήινα - αποκρουστικά' που έχει αυτό που φεύγει... Οποιου γούστου και να ειναι κάποιος value/money για μοντέλο που φευγει δεν υπαρχει / και για το καινουργιο να πω οτι μαλλον λογο μεγεθους θα είναι υπερτιμημένο - αυτό θα ειναι και το αποκρουστικό του στοιχειο
Value/money πάντα υπάρχει ανάλογα την τιμή με έκπτωση αποσυρόμενου μοντέλου σε σχέση με οτι κυκλοφορεί εκείνη την ώρα στην αγορά και βέβαια αν η αγορά επείγει να γίνει εκείνη την ώρα. Για το επόμενο Kuga θα δείξει αν θα είναι υπερτιμημένο ή όχι, μειονέκτημα οι 2λιτροι κινητήρες για την ελληνική αγορά. Αποκρουστικό είναι πολυ κακός χαρακτηρισμός για το Kuga, αν είναι έτσι για το QQ εσωτερικά τι να πει κανείς.
Και βέβαια δεν τα γράφω αυτά γιατι έχω κάνει την αγορά του αλλά γιατί έψαξα αρκετά στην κατηγορία, ένα μειονέκτημα είναι οτι η Ford ανέβασε τους ρύπους πρόωρα και ανέβηκαν τα τέλη κυκλοφορίας. Έτσι ανακόπηκαν οι πωλήσεις για το 2019(451 10/19 και 707 10/18) για το 2020 το νεο Kuga θα είναι το Μάιο στις εκθέσεις και ανάλογα το φορολογικό και τους ρύπους θα δούμε και τι πωλήσεις θα κάνει.
-
Παιδες καλημερα, μια ερωτηση.
εχω ενα ford kuga st line του 2018 και εχει ξεκινησει και τριζει υπερβολικα το καθισμα του οδηγου.
να κανω μια προσπαθεια με spay σιλικονης η να παω κατευθειαν στην velmar να το δουν?
Ευχαριστω.
Στο δικό μου (ST LINE MY 2017) τρίζει το κάθισμα του συνοδηγού αλλά όταν κάθεται κάποιος σε αυτό δεν ακούγεται τίποτα! Στο προηγούμενο service που έγινε τον Ιανουάριο τους το είπα, υποτίθεται κάτι έκαναν και όντως είχε σταματήσει ο τριγμός για ένα διάστημα. Από το καλοκαίρι και μετά όμως το πρόβλημα επανήλθε δριμύτερο. Είναι πολύ ενοχλητικό, δεν ακούγονται από αλλού τριγμοί. Με κλειστά τα παράθυρα και το ραδιόφωνο μου σπάει τα νεύρα γιατί γενικά η ηχομόνωση είναι πολύ καλή.
Όταν το πας Βελμάρ δώσε μας σε παρακαλώ feedback, αν λύσουν το πρόβλημα σε εσένα να ανέβω και εγώ Αθήνα γιατί μένω επαρχία. Το επόμενο service θα γίνει αρχές Ιανουαρίου.
Κατά τα λοιπά στα 36.000 χλμ πλέον και απόλυτα ευχαριστημένος. Στην άσφαλτο είναι πολύ ευχάριστο και σε χωματόδρομους -ακόμα και όχι τόσο βατούς- δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Και το έχω πάει αρκετές φορές. Απλά θέλει προσοχή λόγω χαμηλού προφίλ ελαστικών οπότε σε περιορίζει σε αργά περάσματα. Ταξιδεύει επίσης πολύ ωραία αλλά όχι και τόσο οικονομικά -για diesel- λόγω σχετικά κοντής έκτης. Γενικά ένα τίμιο και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Το καινούριο είναι περισσότερο crossover και θα είναι σίγουρα βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Μένει να δούμε και τις τιμές του.
-
Κατά τα λοιπά στα 36.000 χλμ πλέον και απόλυτα ευχαριστημένος. Στην άσφαλτο είναι πολύ ευχάριστο και σε χωματόδρομους -ακόμα και όχι τόσο βατούς- δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Και το έχω πάει αρκετές φορές. Απλά θέλει προσοχή λόγω χαμηλού προφίλ ελαστικών οπότε σε περιορίζει σε αργά περάσματα. Ταξιδεύει επίσης πολύ ωραία αλλά όχι και τόσο οικονομικά -για diesel- λόγω σχετικά κοντής έκτης. Γενικά ένα τίμιο και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Το καινούριο είναι περισσότερο crossover και θα είναι σίγουρα βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Μένει να δούμε και τις τιμές του.
[/quote]
Τι καταναλώσεις σου βγάζει;
-
Καταρχήν να σου ευχηθώ και εγώ καλοτάξιδο και καλούς δρόμους φίλε islander!
Η μέση κατανάλωση τα τελευταία 18.000 χλμ που είναι κατά 60% καθημερινές σύντομες διαδρομές σε επαρχιακή πόλη, κατά 30% γρήγορα ταξίδια στην εθνική και κατά 10% κίνηση σε επαρχιακούς/ορεινούς δρόμους είναι στα 6.8. Μέσα στην πόλη παίζει στα 7 με 7.5 (πιο πολύ προς το 7.5) με οδήγηση κανονική προς σβέλτη, σε ταξίδι με 120-130 στα 6 με 6.5, σε γρήγορο ταξίδι (140-160) γύρω στα 7.5+, flat out στην εθνική (σταθερά 160+) γύρω στα 8.5 και στους επαρχιακούς με ταχύτητες μέχρι 100-110 κάτω από 6 εύκολα. Για το βάρος του αυτοκινήτου και την αεροδυναμική του είναι μια χαρά νούμερα. Απλά αν είχαν επιλέξει μια πιο μακριά έκτη θα ταξίδευε ακόμα πιο οικονομικά και νομίζω ότι θα του ταίριαζε καλύτερα. Πάντως το μοτέρ είναι αρκετά ήσυχο, έχει πολύ καλή ελαστικότητα από χαμηλά (τουρμπίζει γύρω στις 1400 σαλ) με ελάχιστο έως ανύπαρκτο lag και συνεργάζεται άψογα με το πολύ καλό σε αίσθηση κιβώτιο. Δείχνει πολύ πιο σβέλτο από αυτό που υποδηλώνουν τα specs και τουλάχιστον εν κινήσει επιταχύνει αρκετά ικανοποιητικά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Βέβαια με τρώει η ιδέα του remap που το πάει γύρω στα 140-145 άλογα με 32 κιλά ροπής αλλά είναι η εγγύηση που με κρατάει και το γεγονός ότι σκοπεύω να το πουλήσω σε 2-3 χρόνια.
-
Καταρχήν να σου ευχηθώ και εγώ καλοτάξιδο και καλούς δρόμους φίλε islander!
Η μέση κατανάλωση τα τελευταία 18.000 χλμ που είναι κατά 60% καθημερινές σύντομες διαδρομές σε επαρχιακή πόλη, κατά 30% γρήγορα ταξίδια στην εθνική και κατά 10% κίνηση σε επαρχιακούς/ορεινούς δρόμους είναι στα 6.8. Μέσα στην πόλη παίζει στα 7 με 7.5 (πιο πολύ προς το 7.5) με οδήγηση κανονική προς σβέλτη, σε ταξίδι με 120-130 στα 6 με 6.5, σε γρήγορο ταξίδι (140-160) γύρω στα 7.5+, flat out στην εθνική (σταθερά 160+) γύρω στα 8.5 και στους επαρχιακούς με ταχύτητες μέχρι 100-110 κάτω από 6 εύκολα. Για το βάρος του αυτοκινήτου και την αεροδυναμική του είναι μια χαρά νούμερα. Απλά αν είχαν επιλέξει μια πιο μακριά έκτη θα ταξίδευε ακόμα πιο οικονομικά και νομίζω ότι θα του ταίριαζε καλύτερα. Πάντως το μοτέρ είναι αρκετά ήσυχο, έχει πολύ καλή ελαστικότητα από χαμηλά (τουρμπίζει γύρω στις 1400 σαλ) με ελάχιστο έως ανύπαρκτο lag και συνεργάζεται άψογα με το πολύ καλό σε αίσθηση κιβώτιο. Δείχνει πολύ πιο σβέλτο από αυτό που υποδηλώνουν τα specs και τουλάχιστον εν κινήσει επιταχύνει αρκετά ικανοποιητικά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Βέβαια με τρώει η ιδέα του remap που το πάει γύρω στα 140-145 άλογα με 32 κιλά ροπής αλλά είναι η εγγύηση που με κρατάει και το γεγονός ότι σκοπεύω να το πουλήσω σε 2-3 χρόνια.
Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση, για το θέμα του remap το συζήτησα και εγώ εκεί που κάνω service και κάνει τεστ σε παράλληλους εγκεφάλους χωρίς να πειράζεται ο εργοστασιακός. Έχει ένα φθηνό με 150€ και ένα πιο ακριβό με 600€ που τεστάρει να δει διαφορές αλλά μου είπε αν δεν νιώσω έλλειψη στο γκάζι να μην μπω στη διαδικασία. Νούμερα βελτιώσεις δεν ξέρω αν έρθει η ώρα θα εμβαθύνω περισσότερο. Αυτό που μου είπε είναι ότι με τη βελτίωση και κανονική οδήγηση έχεις οικονομία αν το κυνηγάς η κατανάλωση θα ανέβει αρκετά.
-
Θα ήθελα τις εντυπώσεις σας για το εάν το πισω μέρος του ST-Line κουνάει σε σημείο να ζαλίζεσαι. Ακόμα θα ήθελα να μάθω εάν το ST-Line έχει ημιάκαμπτο άξονα ή πολλαπλών συνδέσμων γιατί εχω μπερδευτεί. Σας ευχαριστώ
-
Θα ήθελα τις εντυπώσεις σας για το εάν το πισω μέρος του ST-Line κουνάει σε σημείο να ζαλίζεσαι. Ακόμα θα ήθελα να μάθω εάν το ST-Line έχει ημιάκαμπτο άξονα ή πολλαπλών συνδέσμων γιατί εχω μπερδευτεί. Σας ευχαριστώ
Βάζελε,τα Kuga όλα έχουν πολλ/πλους πίσω . Η κατάργηση κι αντικατάσταση των πολλ/πλων με ημιάκαμπτο έγινε σε εκδόσεις του Focus μόνο.
-
Όπως είπε ο Πανόρμους, όλα τα Κούγκα έχουν πολλαπλούς. Εαν κουνάει, κάτι δεν πάει καλά...και το business που εχω εγώ, δεν έχει τέτοια συμπεριφορά.
-
Κουνάει; μήπως εννοείς στις στροφές ότι γέρνει περισσότερο από ένα sedan και ζαλίζονται πιο εύκολα οι πίσω; Αυτό συμβαίνει σε όλα τα SUV.
-
vazelos64 wrote:
Κουνάει; μήπως εννοείς στις στροφές ότι γέρνει περισσότερο από ένα sedan και ζαλίζονται πιο εύκολα οι πίσω; Αυτό συμβαίνει σε όλα τα SUV.
Το καταλαβαίνω αλλά δεν θέλω να πάω ένα ταξίδι και οι πίσω επιβάτες να αισθάνονται λες και είναι σε πλοίο. το Kuga ST-Line έχει ημιάκαμπτο άξονα γιατί έχω μπερδευτεί.
-
To τρέχον Kuga δεν έχει ημιάκαμπτο άξονα γιατί έχει χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα του Focus προηγούμενης γενιάς που δεν δεχόταν ημιάκαμπτο άξονα.
-
Η ανάρτηση του st line είναι πιο σκληρή (σφιχτή θα έλεγα καλύτερα) από τα περισσότερα suv της κατηγορίας αλλά το αυτοκίνητο δεν είναι σε καμία περίπτωση δυσάρεστα σκληρό ούτε κοπανάει. Ακόμα και στις κοφτές εγκάρσιες ανωμαλίες. Είναι αρκετά πιο άνετο από την 116d που είχα με την μαμά ανάρτηση (δηλαδή μαλακή) και runflat λάστιχα σε 16αρες με 55αρι προφίλ. Το kuga φοράει 18αρες με 50αρι προφίλ. Για τα δικά μου γούστα αγγίζει την χρυσή τομή, είναι εξαιρετικά σταθερό και γέρνει λίγο για την κατηγορία του. Στην εθνική είναι βράχος ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, μπαίνεις σε οποιαδήποτε καμπή όπως έρχεσαι και σου εμπνέει τρομερή σιγουριά. Όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα τόσο πιο ισοπεδωτική γίνεται η ανάρτηση. Μαγικό χαλί με την στενή έννοια του όρου δεν είναι φυσικά αλλά συνολικά είναι πολύ ευχάριστο για τον οδηγό που του αρέσει και η οδήγηση και όχι απλά η μετακίνηση. Προφανώς δεν μπορεί να στρίψει όπως ένα focus αλλά σίγουρα είναι κοντά στην κορυφή ανάμεσα στα suv, premium και μη. Και προσωπικά το προτιμώ -οδηγικά- ακόμα και από την Χ1.
-
Καλησπέρα παιδιά
Μου το παραβίασαν αλλά δεν μπόρεσαν (δεν πρόλαβαν?) να βάλουν μπρος. Είμαι σίγουρος οτι το είχα κλειδώσει. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο δεν αναγνώριζε το κλειδί μου και έπρεπε να το κάνω identify βάζοντας το στην πρώτη ποτηροθήκη. Έχει ακούσει κανένας παρόμοιο σκηνικό? Τι προτείνετε για έξτρα προστασία (δεν είμαι πολυ φαν των συναγερμών)
(περιοχή Αγία Παρασκευή)
ευχαριστώ
-
Μου το παραβίασαν αλλά δεν μπόρεσαν (δεν πρόλαβαν?) να βάλουν μπρος. Είμαι σίγουρος οτι το είχα κλειδώσει. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο δεν αναγνώριζε το κλειδί μου και έπρεπε να το κάνω identify βάζοντας το στην πρώτη ποτηροθήκη. Έχει ακούσει κανένας παρόμοιο σκηνικό? Τι προτείνετε για έξτρα προστασία (δεν είμαι πολυ φαν των συναγερμών)
Εμένα στο Π. Φάληρο μου είχαν σπάσει το πίσω αριστερό τζάμι και μου άδειασαν το ντουλαπάκι, παίρνοντας δύο ματάκια. Ούτε εγώ είχα συναγερμό. Προσωπικά θεωρώ ότι αν στο βάλουν στο μάτι και θέλουν να το πάρουν, θα στο πάρουν. Οπότε προτιμώ μια καλή ασφάλεια.
-
Είναι βέβαιο ότι αν επαγγελματίας κλέφτης βάλει σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκίνητο στο μάτι θα το κλέψει. Πρόσφατα έκλεψαν μέσα από φωτιζόμενη πυλωτή παρακαλώ στον Γέρακα το mini cooper s μιας γνωστής μου το οποίο είχε μάλιστα τον εργοστασιακό συναγερμό και τώρα έχει βάλει δικηγόρο γιατί η ασφαλιστική θέλει να αποζημιώσει με περίπου 3.000 ευρώ λιγότερα από την ασφαλιστέα αξία. Μάλλον θα τα βρουν στην μέση γιατί δεν αξίζει να μπλέξει δικαστικά, της έχουν δώσει και αυτοκίνητο αντικατάστασης μέχρι να πληρωθεί η τελική αποζημίωση.
Ο συναγερμός ίσως αποτρέψει τα κλεφτρόνια που ψάχνουν απλά να αφαιρέσουν κάτι από μέσα σπάζοντας ένα τζάμι. Αλλά και πάλι αν μιλάμε για πρεζάκια πχ ούτε αυτό θα τους πειράξει...
-
(περιοχή Αγία Παρασκευή)
Ωχχχ...!! Μάλλον κάτι γίνεται στην περιοχή μας γιατί και εμένα πριν 1.5 μήνα στην Αγ. Παρασκευή προσπάθησαν να μου το ανοίξουν και μου κατέστρεψαν την κλειδαριά.
Ford Kuga