-
ευχαριστώ για την απάντηση.. ναι για μεταχειρισμένο πάω.. αν κ δεν υπάρχουν πολλά σε αγγελίες.
διπλός συμπλέκτης κ ρυμούλκα δεν πάνε μαζί γενικα; ο 180hp/βενζίνη/αυτόματο είναι κ αυτός διπλού συμπλέκτη;
όταν λεμε οτι ο 180 καίει πολύ τι εννοούμε; πόσο; σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο tiguan/renegade/q3/qashai έχει μεγάλη διαφορά;
-
διπλός συμπλέκτης κ ρυμούλκα δεν πάνε μαζί γενικα; ο 180hp/βενζίνη/αυτόματο είναι κ αυτός διπλού συμπλέκτη;
όταν λεμε οτι ο 180 καίει πολύ τι εννοούμε; πόσο; σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο tiguan/renegade/q3/qashai έχει μεγάλη διαφορά;
-
Το βενζίνης αυτόματο (180αρι, 4κίνητο) είναι με μετατροπέα ροπής. Μόνο τα diesel είναι διπλού συμπλέκτη.
-
Ναι γενικά τα διπλού συμπλέκτη δεν ειναι και ότι καλύτερο για ρυμούλκηση, έχουν αρκετά μεγάλη φθορα και ζορίζονται. Όχι τόσο στην ρυμούλκηση (αν και εκεί λίγο ζορίζονται), όσο στο μέσα-έξω της γλύστρας.
-
Δεν ξέρω πόσο καίνε τα μοντέλα που αναφέρεις (ξέρω μόνο ότι το Renegade με τα 170 άλογα, το 4κίνητο καίει άνετα πάνω από 10λτ/100χλμ). Τo Kuga 180 4x4 Auto είναι άνετα στο 12 στην πόλη.
-
-
Καλησπέρα στη ομάδα,
Είμαι στην αναζήτηση αυτοκινήτου και το Kuga ST-line είναι ανάμεσα στα υποψήφια. Άσχετα με το ίσως ξεπερασμένο design εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ.
Να τονίσω ότι κοιτάζω και τα ελαφρώς μεταχειρισμένα. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω ποιο σεταπ θα ταίριαζε στις ανάγκες μου: βενζίνη/πετρέλαιο; 150/180 hp; αυτόματο/χειροκίνητο;
Μένω σε προάστιο της Αθήνας, δεν συναντάω σχεδόν ποτέ κίνηση, καθημερινή μετάβαση στη δουλειά (15+15 χλμ αέρα).
Κάνω αρκετά συχνά ταξίδια σε βουνά κτλ. Έχω και ένα βαρκάκι που θα με βόλευε να το σέρνω 3-4 φορές το χρόνο αλλά οκ μη το θεωρήσετε στάνταρ...
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις από γνώστες για την επιλογή αλλά και για το τι πρέπει να προσέξω αν προχωρήσω για το συγκεκριμένο μοντέλο σε μεταχειρισμένο.
Ευχαριστώ!
Καταρχήν πρέπει να σκεφτείς αν πραγματικά χρειάζεσαι την τετρακίνηση. Αν πηγαίνεις σε βατούς χωματόδρομους δεν σου χρειάζεται απαραίτητα. Όπως δεν σου χρειάζεται για να ρίξεις στην θάλασσα ένα μικρό φουσκωτό 3-4 φορές το χρόνο. Με την χρήση που κάνεις καθημερινά μάλλον η βενζίνη είναι καλύτερη επιλογή αφού η κατανάλωση εκτοξεύεται κυρίως στο καθημερινό μποτιλιάρισμα. Στην διαδρομή που περιγράφεις και με νορμάλ οδήγηση δύσκολα θα βλέπεις διψήφια νούμερα. Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα ετησίως μπαίνει και το diesel στην εξίσωση. Δεν θα έλεγα ότι χρειάζεται να προσέξεις κάτι συγκεκριμένο, άλλωστε μιλάμε για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα 2-3 ετών με λίγα χιλιόμετρα. Απαραίτητα ένας καλός έλεγχος σε μια επίσημη αντιπροσωπεία (κυρίως για τυχόν βαψίματα) και για το ιστορικό των service. Η εγγύηση της ford (που είναι 8 έτη ή 100.000 χλμ, ότι έρθει πρώτο από την ημερομηνία της πρώτης ταξινόμησης) ακολουθεί όλους τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου. Οπότε για κάποια χρόνια θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πράγμα πολύ σημαντικό σε ένα μεταχειρισμένο.
-
Πηγαίνω αρκετά συχνά στο βουνο το χειμωνα σε κακοτράχαλους ως ενα βαθμό δρόμους... προφανώς δεν εχω την απαίτηση να περνάω απο εκει που περνάει το Wrangler.. Σε σχέση με την βαρκα το 150αρι σίγουρα θα την σέρνει αλλα δεν ξερω αν θα την βγαζει από την γλύστρα.. ειδικα αν δεν ειναι εύκολη. (ενα φουσκωτό 5.5 εχω)
Τελος, εχω την αίσθηση οτι οντως δεν θα με ενοχλήσει η καταναλώση με την χρήση που θα του κανω..
Η τιμη του 180 θα είναι στο Θεό σε σχέση με τα υπόλοιπα.. (δικό μου θέμα αυτό)
-
Σχεδόν όλα τα σύγχρονα suv είναι σχεδιασμένα για να κινούνται κατά 90% στην άσφαλτο αλλά μπορούν -με λίγη προσοχή - να κινηθούν στους περισσότερους χωματόδρομους. Η τετρακίνηση αδιαμφισβήτητα δίνει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αλλά κυρίως σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης (λάσπη, σαθρά εδάφη, χιόνια). Δηλαδή δεν θα μπορέσει ποτέ ένα τετρακίνητο suv να πάει εκεί που θα πάει ένα γνήσιο 4x4 όπως πολύ σωστά είπες. Επίσης το βάλε - βγάλε της βάρκας θα είναι παιχνίδι ανεξαρτήτως γλύστρας. Με αυτά στο μυαλό, νομίζω ότι δεν αξίζει να ανέβεις πολύ ψηλά για μεταχειρισμένο τετρακίνητο kuga. Είτε θα συμβιβαστείς με kuga μπροστοκίνητο είτε θα πας σε άλλο αυτοκίνητο. Όπως έγραψα και αλλού, έχω πάει κάμποσες φορές σε (βατούς) χωματόδρομους και δασικές διαδρομές και δεν ένιωσα ποτέ ανασφάλεια. Και μιλάω για το st line με το 50αρι προφίλ. Όμως ομολογώ ότι νιώθω το αυτοκίνητο έξω από τα νερά του, ότι το 'βασανίζω' κατά κάποιο τρόπο. Δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια χρήση άσχετα που ανταπερξέχεται χωρίς πρόβλημα. Γενικά μεταχειρισμένα τετρακίνητα suv δεν υπάρχουν πολλά στην αγορά και αυτό ανεβάζει κατά πολύ την τιμή τους.
Το duster νομίζω ότι είναι ιδανικό για την χρήση που περιγράφεις. Με τον νέo 1.3 turbo και την τετρακίνηση είναι εξαιρετικό vfm, με πολύ καλές επιδόσεις, καλή κατανάλωση και με πιο off road προσανατολισμό από όλα τα άλλα. Αλλά δεν ξέρω αν σε καλύπτει στους άλλους τομείς...
-
ισχυουν αυτα που λες για το Νταστερ αλλα δεν μου αρεσει..
το renegade (170) μου κανει μισο κλικ αλλα ρε παιδια ο Κουγκας ειναι πιο αμαξι.. Ειδα σημερα ενα st μαυρο.. αλλο πραμα! χαχαχ
Γενικα ειμαι δυσκολος.. λιγα αμαξια μαρεσουν
Τέλοσπαντων μη σας ζαλιζω.. λαμβανοντας υποψη τα γραφομενα σας.. θα εχω το νου μου για 180αρι σε ας πουμε 'προσιτη' τιμή αλλιως 150 βενζινη.. (υπαρχει ενα στο καρ με ελαχιστα χλμ στα 23κ προς το παρων). Θα κανω λιγο υπομονη
-
Είναι στατιστικά σχεδόν απίθανο να βρεθεί στο άμεσο μέλλον φθηνό 180αρι. Πουλήθηκαν λίγα κομμάτια, ήταν και ακριβά σαν καινούρια. Νομίζω κοντά στα 40 χιλιάρικα έφταναν. Αλλά you never know. Σε βλέπω φουλ in love με το kuga. Το st line εκτός από όμορφο είναι και πολύ καλά εξοπλισμένο. Τίμιο αυτοκίνητο που χαίρεσαι να ζεις μαζί του και να το οδηγείς. Αρκετά ευχάριστο για 'ψηλό'. Είμαστε πενταμελής οικογένεια και μας έχει καλύψει πλήρως μέχρι στιγμής.
-
αλλιως 150 βενζινη.. (υπαρχει ενα στο καρ με ελαχιστα χλμ στα 23κ προς το παρων). Θα κανω λιγο υπομονη
Εαν θες ST Line δεν σου κάνει το δικό μου, αλλά εφόσον το Puma μου κάνει, θα το δώσω εντός του 2020.
Είναι στατιστικά σχεδόν απίθανο να βρεθεί στο άμεσο μέλλον φθηνό 180αρι. Πουλήθηκαν λίγα κομμάτια, ήταν και ακριβά σαν καινούρια. Νομίζω κοντά στα 40 χιλιάρικα έφταναν.
€28.000 είχε το Business το 180αρι και κάπου €33.000 το ST Line. €40Κ (και λιγότερο) έφτανε το Vignale το 180αρι.
-
μόνο st-line ψάχνω. γενικα το κουγκα είναι αμάξι που συνδυάζει τα πάντα. suv, ανεση, ομορφια (υποκειμενικο), χωρους, νορμαλ cc κτλ κτλ
όπως έγραψα στο car έχει ένα με 150αρι, 23k, 3κ χλμ κ με πανοραμική. νομίζω σπουδαία ευκαιρία. εγώ δεν είμαι έτοιμος 100%
-
Καλησπέρα
Υπάρχει τρόπος η πίσω camera στο Kuga να ενεργοποιείται όταν το όχημα είναι σε πορεία?
-
Η ερώτηση αφορά κατόχους ντίζελ. Η ένδειξη με την πορτοκαλή αντίσταση κατά την εκκίνηση σας εμφανίζεται; Μέχρι τώρα δεν την έχω δει παρά μόνο ένα μήνυμα για να πατήσω το συμπλέκτη και να πάρει μπροστά η μηχανή. Στο παλιό Kuga που είχα την έβλεπα έστω και για απειροελάχιστο χρόνο να ανάβει, μήπως εχει αντικατασταθεί με το μήνυμα που μου εμφανίζει;
Στο βιβλιαράκι που έψαξα δεν αναφέρει κάτι σχετικό παρά μόνο για την ένδειξη με την αντίσταση.
-
Νομίζω την έχω δει μια φορά όταν είχα πάει στο χωριό χειμώνα με 1-2 βαθμούς. Αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Πάντως θυμάμαι ότι έκανε 2-3 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πάτησα το start button μέχρι να μιζάρει.
-
Μην αγχώνεστε, δεν είχαμε και τίποτα θερμοκρασίες που να απαιτούν προθέρμανση πετρελαίου.
infidel είναι μεγάλη αντίσταση και ζεσταίνει αμέσως, γιαυτό κράτησε τόσο λίγο.
-
Θα το δω αυτές τις μέρες που θα είμαι ορεινή Ναυπακτία και θα ενημερώσω.
-
Καλησπέρα σε όλους τους κατόχους kuga. Έχω μπερδευτεί λίγο με τα τέλη κυκλοφορίας έχω παραγγείλει το kuga tou 2017-2019 γτ πραγματικά μου αρέσει και το λιμπιζομαι 2 χρόνια τώρα. Πήγα στην κατηγορία business κηριως γιατί ο μεταλικος σε χρώμα προφυλακτήρας με τρωμαξε στις χωμάτινες εξωρμησεις με τα πετραδάκια να κάνουν γκελ επάνω του.
Τα τέλη από την αντιπροσωπία. Μου είπαν ότι ανέρχονται στα 290ε εφόσον το. Αμάξι καταχωρηθεί στο 2019 αλλά βλέπω σε άλλα site ότι τα δίνουν 400+ τι ισχύει τελικά?
-
Τα τέλη από την αντιπροσωπία. Μου είπαν ότι ανέρχονται στα 290ε εφόσον το. Αμάξι καταχωρηθεί στο 2019 αλλά βλέπω σε άλλα site ότι τα δίνουν 400+ τι ισχύει τελικά?
Υποθέτω ότι μιλάς για τα 150 άλογα βενζίνη. Απ'ότι είδα στον τιμοκατάλογο στο business εκπέμπει 160gr CO2,οπότε είσαι ακριβώς στο όριο που τα τέλη υπολογίζονται με συντελεστή 1,85. Άρα 1,85Χ160= 296 ευρώ. Αν μιλάμε για την Trend style είναι 2,45Χ164= 401,8 ευρώ. Τώρα, από Μάρτιο του 2020 οι εκπομπές ρύπων θα αυξηθούν σε ίδια αμάξια γιατί θα υπολογίζονται με άλλο σύστημα από το σημερινό -πιο αυστηρό-,οπότε αν δεν αλλάξουν και οι κλίμακες των τελών, τότε ναι θα πληρώσεις παραπάνω.
-
Ακριβώς μιλάω για το Βενζίνη με Τα 150ps στην έκδοση business.
-
Το τι θα γίνει στο. Άμεσο μέλλον με τα τέλη τους φόρους και όλα τα σχετικά είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει απλά πληρώνεις, δες φόρο πολυτελειας και αυτοκίνητα 50000 που πουλιούνται στο 10%της τιμής τους.
-
Τα τέλη από την αντιπροσωπία. Μου είπαν ότι ανέρχονται στα 290ε εφόσον το αμάξι καταχωρηθεί στο 2019 αλλά βλέπω σε άλλα site ότι τα δίνουν 400+ τι ισχύει τελικά?
Αυτό μου ακούγεται κομμάτι παπάντζα για να πιάσουν τους στόχους πωλήσεων του 2019. Αν δεν κάνω λάθος από 3/2020 αλλάζει ο τροπος υπολογισμού των τελών, οπότε μια χαρά μπορείς να το πάρεις το αμάξι τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2020...
-
Ford Kuga