-
Όπως τα λέει ο Lap είναι.
Την επόμενη φορά που θα ακούσεις το βεντιλατερ και δεν θα σου φανεί 'φυσιολογικό' δες αυτό με την στιγμιαία.Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ παιδιά, θα το παρακολουθήσω. Πάντως φροντίζω τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα να το βγάλω εθνική ή σε επαρχιακό όπου το 'πλακώνω' για να αποφύγω τις ενεργητικές αναγεννήσεις. Οι καθημερινές διαδρομές δεν βοηθάνε, μικρής διάρκειας με χαμηλές ταχύτητες.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ακόμη και σε ενεργητική αναγέννηση, ποτέ δεν ψεκάζει το αυτοκίνητο ούτε απειροελάχιστα όταν τσουλάει με περισσότερες από 1000 rpm οπου δεν κινδυνεύει να σβήσει. Φαντάσου κατηφόρα με μεγάλη κλίση, να θέλεις να κρατήσεις το αμάξι με δευτέρα (ή και πρώτη σε χωματόδρομο...) χωρίς φρένο στα 20-25 km/h και να σου πατάει έστω και ελάχιστο γκάζι.
Αυτά που αλλάζουν είναι η συμπεριφορά του start-stop (δε σβήνει το μοτέρ σε στάση), το ρελαντί που ανεβαίνει από τις περίπου 650 στις περίπου 900 στροφές, η κατανάλωση που αυξάνεται σε σταθερή πορεία λόγω της ανάγκης παραγωγής περισσότερων καυσαερίων ενώ τέλος η απόκριση στο γκάζι χειροτερεύει στις χαμηλές στροφές (μέχρι τις 2000 περίπου).
Η δεύτερη παράγραφος αποτελεί εμπειρία από τις δικές μου παρατηρήσεις με τον 1,5 TDCΙ 120 σε Fiesta ST-Line.
-
Μια χαρά τα λες shumakos. Παρόμοιες συμπεριφορές έχω παρατηρήσει κι εγώ στο duster με τον 1.5 dci
-
Θα συμφωνησω με ολους. Τα ιδια εχω με τιγκ. Γι αυτο στο ειπα κλουζω
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Ακόμη και σε ενεργητική αναγέννηση, ποτέ δεν ψεκάζει το αυτοκίνητο ούτε απειροελάχιστα όταν τσουλάει με περισσότερες από 1000 rpm οπου δεν κινδυνεύει να σβήσει. Φαντάσου κατηφόρα με μεγάλη κλίση, να θέλεις να κρατήσεις το αμάξι με δευτέρα (ή και πρώτη σε χωματόδρομο...) χωρίς φρένο στα 20-25 km/h και να σου πατάει έστω και ελάχιστο γκάζι.Αυτά που αλλάζουν είναι η συμπεριφορά του start-stop (δε σβήνει το μοτέρ σε στάση), το ρελαντί που ανεβαίνει από τις περίπου 650 στις περίπου 900 στροφές, η κατανάλωση που αυξάνεται σε σταθερή πορεία λόγω της ανάγκης παραγωγής περισσότερων καυσαερίων ενώ τέλος η απόκριση στο γκάζι χειροτερεύει στις χαμηλές στροφές (μέχρι τις 2000 περίπου).
Η δεύτερη παράγραφος αποτελεί εμπειρία από τις δικές μου παρατηρήσεις με τον 1,5 TDCΙ 120 σε Fiesta ST-Line.
Shumakos επέτρεψε μου να επιμείνω από την εμπειρία μου τα τελευταία σχεδόν 3χρόνια με fiesta 2016 1.5 tdci με 95ps και 70.000++ χλμ όπου ο κινητήρας είναι σχεδόν ίδιος με του φίλου. Σε κανονικές συνθήκες όπως λες με πάνω από 1000 και κάτι στροφές όντως η κατανάλωση είναι μηδενική και δεν ψεκάζει καθόλου καύσιμο αφήνοντας το γκάζι. Όμως όταν κάνει αναγέννηση προκειμένου να την πετύχει, ψεκάζει ακόμα και χωρίς γκάζι μια πολύ μικρή ποσότητα. Στο δικό μου συνήθως βλέπω τιμές 0.1 με 0.3. Η ποσότητα αυτή δεν είναι ικανή να κάνει το αυτοκίνητο να επιταχύνει και να το νιώσεις ότι 'φεύγει'. Παράλληλα, αυτή η μικρή ποσότητα είναι αυτή που επιτυγχάνει την αναγέννηση καθώς αν δεν ψέκαζε χωρίς γκάζι η αναγέννηση εκείνη την στιγμή θα σταματούσε.
Παραθέτω απόσπασμα από άρθρο του Spotmechanic όπου εξηγούν τι γίνεται κατά τη διάρκεια της αναγέννησης:'Αν το DPF δεν μπορεί να αναγεννηθεί παθητικά, θα αναγεννηθεί ενεργητικά ανεβάζοντας τη θερμοκρασία των καυσαερίων που βγαίνουν από την εξάτμιση, ψεκάζοντας περισσότερο καύσιμο στους κυλίνδρους του κινητήρα.'
Στα υπόλοιπα 'συμπτώματα' που αναφέρεις συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω και την λειτουργία του βεντιλατερ.
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ας δεχτούμε πως ισχύουν αυτά που γράφεις για το προηγούμενο Fiesta, όμως ο δικός μου κινητήρας είναι ακριβώς o ίδιος με του Kuga (όχι σχεδόν) και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως γράφω. Δεν τον έχω πιάσει ποτέ, είτε σε αναγέννηση είτε όχι, να ψεκάζει τσουλητός με περισσότερες από 1000 rpm.
-
Την επόμενη φορά που θα καταλάβεις ότι κάνει αναγέννηση κοίταξέ το πάντως. Δεν πρέπει να διαφέρουν οι κινητήρες στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αναγέννηση.
Ο κινητήρας στο δικό μου fiesta με τα 95 άλογα έμπαινε και στο προηγούμενο focus με επιλογή στα 95 και στα 120 άλογα. Ο 120αρης είναι ίδιος με του Kuga, επομένως μιλάμε για τον ίδιο κινητήρα. -
Ο τρόπος είναι ο ίδιος σε όλα τα diesel. O χρόνος διαφέρει από ό,τι φαίνεται.
8000 km παρατήρηση κάνω γιατί δεν είχα diesel στο παρελθόν. Αυτό που γράφω λοιπόν είναι δεδομένο. Κάνω συχνά προς κέντρο την Αλεξάνδρας (για όσους ξέρουν την Αθήνα) με τσουλητό το αμάξι και κουμπωμένη 3η-4η στα 50-60 km/h μεταξύ των φαναριών. Δυστυχώς σε αυτή τη διαδρομή το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ενεργητική αναγέννηση 1 φορά την εβδομάδα τουλάχιστον. Ποτέ η στιγμιαία κατανάλωση δεν έχει παρεκλίνει από το 0 σε αυτή την κατάσταση. Απλά σε στάση στα φανάρια δε σβήνει και λειτουργεί με το ρελαντί ψηλά.
Αφού έτσι είναι το δικό σου, με την έλευση του Euro 6.2 κάτι θα άλλαξε στον προγραμματισμό των αναγεννήσεων και ίσως και στο ίδιο το DPF. Προς το καλύτερο κατά την άποψή μου γιατί και το ελάχιστο ψέκασμα που αναφέρεις το θεωρώ θέμα ασφαλείας σε έντονη κατηφόρα. Ας ζορίζεται το DPF λίγο παραπάνω, αν είναι τα φρένα να πιέζονται λιγότερο.
-
Συγνωμη ρε κλουζω μπορει να φανω ειρωνικος αλλα ο φιλος σου με το τιγκ δεν ειδε οταν κανει αναγεννηση οτι δουλευε βεντιλατερ και αυξημενες στροφες? Ποτε? Εμενα μου εκανε εντυπωση απο τοτε που το πηρα και δεν ειχα σχεση με ντιζελ dpf. Ηταν φως φαναρι
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Συγνωμη ρε κλουζω μπορει να φανω ειρωνικος αλλα ο φιλος σου με το τιγκ δεν ειδε οταν κανει αναγεννηση οτι δουλευε βεντιλατερ και αυξημενες στροφες? Ποτε? Εμενα μου εκανε εντυπωση απο τοτε που το πηρα και δεν ειχα σχεση με ντιζελ dpf. Ηταν φως φαναριΚι εγώ δεν έχω καταλάβει ούτε μια αναγέννηση στο micra 1.5 dci με ένα χρόνο στην κατοχή μου και 46000 χλμ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εσενα γινεται μεσα στο φιλτρο dpf με ενα εξτρα μπεκ ψεκασμου πετρελαιου.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εσενα γινεται μεσα στο φιλτρο dpf με ενα εξτρα μπεκ ψεκασμου πετρελαιου.Του άλλου πως γίνεται?
-
Ο άλλος τρόπος είναι να ψεκάζουν τα κανονικά μπεκ πετρελαίου και σε 'άσχετο' χρόνο δλδ κατά την φάση της εξαγωγής των καυσαερίων. Αυτό το έξτρα πετρέλαιο ταξιδεύει μαζί με τα καυσαέρια μέχρι το dpf. Εκεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών καίγεται, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία έτσι ώστε να φτάσει το dpf την κατάλληλη για την λειτουργία του. Παρενέργεια του ψεκασμού σε 'λάθος' χρόνο είναι να γλύφει μέρος του πετρελαίου τα τοιχώματα του κυλίνδρου και να καταλήγει στο Κάρτερ, αυξάνοντας την στάθμη του λαδιού αλλά και μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του. Το λεγόμενο oil dilution.
-
Καλημερα σας...ειμαι υποψηφιος για να αγορασω αμαξι και ειμαι αναμεσα στο ford kuga και jeep compass, θα ηθελα τις γνωμες σας , σε βενζινη πανω...το kuga στα 150 ιππους, επειδη δεν το εχω πολυ με τα αυτοκινητα θα ηθελα να ακουσω αποψεις,,,(ισχυει στο kuga πως τα τελη ειναι 400€?) ευχαριστω πολυ
-
Ο χρήστης pirokotis έγραψε:
Καλημερα σας...ειμαι υποψηφιος για να αγορασω αμαξι και ειμαι αναμεσα στο ford kuga και jeep compass, θα ηθελα τις γνωμες σας , σε βενζινη πανω...το kuga στα 150 ιππους, επειδη δεν το εχω πολυ με τα αυτοκινητα θα ηθελα να ακουσω αποψεις,,,(ισχυει στο kuga πως τα τελη ειναι 400€?) ευχαριστω πολυΑν ειναι μεταχειρισμενο θα εχεις εγγυηση και τελη στα 270 νομιζω. Ο εξοπλισμος του ειναι καλος με καλους χωρους επιβατων και εν ακλικ πιο σπορ απο αλλα suv. Για καινουριο εχω ακουσει για 400. Αν μιλας για το προηγουμενο μοντελο δεν αξιζει αφου ειναι παλιας γενιας βαρυ καιει υπερβολικα και πορτ μπαγκαζ δυσαναλογα μικρο για το μεγεθος του
-
Για καινούργιο αυτοκίνητο...
-
Το καινουριο θα ειναι βελτιωμενο παντου. Δε ξερω αν εχει ερθει ακομα. Κανε μια βολτα απο μια αντιπροσωπεια
-
Ο χρήστης pirokotis έγραψε:
Καλημερα σας...ειμαι υποψηφιος για να αγορασω αμαξι και ειμαι αναμεσα στο ford kuga και jeep compass, θα ηθελα τις γνωμες σας , σε βενζινη πανω...το kuga στα 150 ιππους, επειδη δεν το εχω πολυ με τα αυτοκινητα θα ηθελα να ακουσω αποψεις,,,(ισχυει στο kuga πως τα τελη ειναι 400€?) ευχαριστω πολυΤι απαιτήσεις έχεις από το αυτοκίνητο, τι σε ενδιαφέρει, τι ποτεραιότητες δίνεις και πόσα λέφτα θες να ξοδέψεις? Σε ενδιαφέρουν μόνο αυτά τα 2 ή κοιτάς και άλλα αυτοκίνητα? Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Κούκγα αυτή τη στιγμή είναι η τιμή του, ο εξοπλισμός του και τα 8 χρόνια εγγύηση.
Μεταξύ των 2 (έχω Κούγκα) προτιμώ το Compass, αλλά είναι και αρκετά πιο ακριβό. Επίσης, θα πρέπει σύντομα το compass να φορέσει το νέο κινητήρα βενζίνης (1.3) σε αντικατάσταση του 1.4, οπότε και θα περίμενα εκτός εαν υπάρχει καμία καλή προσφορά για τον 1.4.
ΥΓ: Το καινούργιο Κούγκα φυσικά και δεν έχει έρθει, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η παραγωγή! Αρχές (στην καλύτερη περίπτωση) του 2020 αναμένεται.
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...σαν Τρίτη επιλογή έχω στο μυαλό μου το qashai ....θέλω για άμεση αγορά λόγω ότι πούλησα το παλιό μου...max 28,000 ταβάνι...για Jeep Compass μου είπανε 6μηνες, το kuga όχι το καινούργιο αλλά αυτό που κυκλοφορεί (αν ξέρεις κανείς για τα τέλη αν όντως ισχύει 400€ για το βενζίνη 150 ίππους ?)...
Ford Kuga