-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τελικά, θυμάμαι, είχαμε καταλήξει ότι bye bye εγγύηση με την αναβάθμιση. Σωστά;
Σωστά. Αλλά μπορεί το CarCenter (όπως ο Σπανός π.χ.) να καλύπτει την εγγύηση.
@Johnkarak: H Rica λέει για βενζίνη 98ron για να πετύχει αυτή την απόδοση...εσύ βαζεις 100αρα ή απλή αμόλυβδη?
Βάζω Shell V-Power και σπανίως 100άρα.
Στην Car Center το έβαλα, απ΄όπου έγινε και η αγορά του αυτοκινήτου. Λόγω μωρού δεν πάω πάνω από 120 χλμ (άντε καμιά προσπέραση αλλά πολύ προσεκτικά).
-
'Σχετικά με την κατανάλωση, όταν για ένα διάστημα το κινούσα πολύ στο κέντρο και σε συνθήκες κίνησης ναι εκεί έβλεπα 9-10 λίτρα. Αλλά δε μου κάνει εντύπωση, για αυτοκίνητο αυτού του όγκου, όταν έχω φίλους πχ με Fiat Punto ή Opel Corsa που σε ίδιες συνθήκες έχουν κατανάλωση πχ 8-9 λίτρα'.
Φίλε μου επειδή έχουμε κι ένα κόρσα στο σπίτι 1.2 82hp πραγματικά ενώ είναι πολλά του που δεν μου αρέσουν, εντούτοις η κατανάλωσή του είναι πολύ κατώτερη όχι των 8 ή 9 αλλά και τα 6,5 λίτρα (ζήτημα να τα φτάνει δίχως αβγά στο γκάζι).
-
Τελικά, θυμάμαι, είχαμε καταλήξει ότι bye bye εγγύηση με την αναβάθμιση. Σωστά;
Σωστά. Αλλά μπορεί το CarCenter (όπως ο Σπανός π.χ.) να καλύπτει την εγγύηση.
@Johnkarak: H Rica λέει για βενζίνη 98ron για να πετύχει αυτή την απόδοση...εσύ βαζεις 100αρα ή απλή αμόλυβδη?
Δηλαδή μπορεί ο ντίλερ να το πάρει πάνω του σε περίπτωση σοβαρής βλάβης; Και δε μιλάω για βλάβη σχετιζομενη με την αναβάθμιση.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
'Σχετικά με την κατανάλωση, όταν για ένα διάστημα το κινούσα πολύ στο κέντρο και σε συνθήκες κίνησης ναι εκεί έβλεπα 9-10 λίτρα. Αλλά δε μου κάνει εντύπωση, για αυτοκίνητο αυτού του όγκου, όταν έχω φίλους πχ με Fiat Punto ή Opel Corsa που σε ίδιες συνθήκες έχουν κατανάλωση πχ 8-9 λίτρα'.Φίλε μου επειδή έχουμε κι ένα κόρσα στο σπίτι 1.2 82hp πραγματικά ενώ είναι πολλά του που δεν μου αρέσουν, εντούτοις η κατανάλωσή του είναι πολύ κατώτερη όχι των 8 ή 9 αλλά και τα 6,5 λίτρα (ζήτημα να τα φτάνει δίχως αβγά στο γκάζι).
Είχαμε και στην οικογένεια Opel Corsa D βενζίνη 1.4 η μέση κατανάλωσή του έπαιζε στα 8,5 λίτρα.
-
Τα έχουμε πεί πολλές φορές, η κατανάλωση είναι σχετική και υποκειμενική. Εμένα π.χ. το Panda μου καίει περί τα 7.5-8 μέσα στην πόλη, οπότε μου φαίνεται λογικό το Κούγκα να είναι στο 10-11. Μιλάω όμως για βαριά κίνηση στην πόλη, π.χ. Μεσογείων το πρωί, κέντρο (Σύνταγμα) και Συγγρού, οταν θέλω για απόσταση 20 χλμ. περί την 1 ώρα.
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Δηλαδή μπορεί ο ντίλερ να το πάρει πάνω του σε περίπτωση σοβαρής βλάβης; Και δε μιλάω για βλάβη σχετιζομενη με την αναβάθμιση.Όχι ακριβώς. Απλά, έτσι όπως είναι η διαδικασία για την εγγύηση, τα πάντα περνάνε μέσα από το εξουσιοδοτημένο συνεργειο (αυτό θα κάνει την διάγνωση και θα αποφανθεί εαν είναι εντός εγγύησης και μετά θα στείλει το αίτημα στην FMH), οπότε εαν το συνεργείο 'κάνει γαργάρα' την αναβάθμιση, είναι πολύ πιθανόν η FMH να μην ασχοληθεί και αφού το εξουσιοδοτημένο αναφέρει ότι είναι ζημιά εντός εγγύησης, να την καλύψει. Εαν αποφασίσει να το ερευνήσει, τότε το συνεργείο απλά αφαιρεί το πρόγραμμα και το ξαναφορτώνει μετά τον έλεγχο.
Όμως αυτό σημαίνει ότι μετά την αναβάθμιση η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται από αυτούς, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη σχέση πελάτη-συνεργείου.
-
χαχαχα...
σιγα μη καιει...
εχω φτασει το βιτ ηδη στα 10λιτ/100...και στη τριτη σπασμενη ποδια πισω διαφορικου...και ειναι και (-4) x (μπι-μπι-νταμπλουγιου) αλαφρυτερον.
αν ο κουγκας ειναι καπου κοτα, ειναι στο οφ ροαντ. που χειροτερο ειναι μονο τιγκ με ντι ες τζι και λαμπακι κοκκινο υπερθερμανσης μονιμα ον. άντε και τα μπεμπεάστερα που το σκρατς της βοκαμβυλιας στο χρωμα ειναι 3 χιλιαρικα. -
Και όμως γατούλη, το Κούγκα είναι πολύ ικανό εκτός δρόμου λόγω απόστασης και ανάρτησης (η 4κούνα προφανώς, το δικίνητο θα κολλήσει).
-
Το κουγκα ειναι ευκαιρια και θα επρεπε να ειναι πρωτο σε πωλησεις αφου ειναι καλο σε ολα και σε τιμη χαρισμα. Μαλλον αυτο δε το βλεπει ο κοσμος γιατι ειναι ο ιδιος που θα ξαναψηφισει κουλη αλλη μια φορα[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
-
Πριν μερικούς μήνες ανέβηκα προς το Αχαικο χωριό. Στην τελική ευθεία πριν το κατάλυμα υπάρχει 1 χιλιόμετρο περίπου απίστευτα κακοτραχαλος δρόμος με μεγάλες λακκούβες και πέτρες. Επίσης η κλίση ειναι αρκετά μεγάλη. Ο Κουγκας δε μάσησε λεπτό.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Το κουγκα ειναι ευκαιρια και θα επρεπε να ειναι πρωτο σε πωλησεις αφου ειναι καλο σε ολα και σε τιμη χαρισμα. Μαλλον αυτο δε το βλεπει ο κοσμος γιατι ειναι ο ιδιος που θα ξαναψηφισει κουλη αλλη μια φορα[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Το κόλλημά σου, η εμπάθεια και το τρολάρισμα έχουν καταντήσει κουραστικά....νισάφι πιά.
ΥΓ: Οι πωλήσεις - το έχουμε πει χιλιάδες φορές - ΔΕΝ έχουν σχέση με το πόσο καλό αυτοκίνητο είναι κάποιο. Αλλιώς η Corolla σημαίνει ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο!
-
μιστερ φαν,
αν δεν καμω λαθος οι 4 οι μπι-μπι-νταμπλουγιου ακουμπανε τη κοιλια στη λασπη. και μετα αντε βγαλτες
επισης, λοκ. γιου νόου λοκ?
...οι υπολοιποι, δεν ομιλουμε δια την ανηφορα στο εξοχικο.. -
Δεν ειναι μονο η καταναλωση ρε παιδια. Εδω ηταν ενα παλιο σκαρι φτιαγμενο με φεις λιφτινγκ για να κρατηθει μεχρι να ερθει το καινουριο. Περα απο τη τιμη για να κρατηθει επρεπε να του βαλουν εξοπλισμο.
Ομως οταν εχεις μικρο χωρο αποσκευων σε μεγαλο και βαρυ αμαξι, ρουφηχτρα σε βενζινη, τελη στο θεο, ασφαλεια και προστασια οχι και τη καλυτερη.....οσο ρομαντικος να εισαι με τη σπορ οδηγηση δε μπορεις να τα παραβλεψεις ιδιως οταν βαζεις οικογενεια μεσα να πας εκδρομη η σε φροντιστηρια. Σπορ και suv ειναι λιγο δυσκολο. Για μενα επρεπε να βγαζει 200 αλογα για να λες οτι τουλαχιστον παει ρε παιδι μου και ας καιειΝίκο όμως το παλιό σκαρί του kuga, όπως και της Ιουλιέτας, δίνουν καλύτερη οδική συμπεριφορά και οδηγική απόλαυση από πολλά καινούργια (και ολοκαίνουργια μάλιστα)
Αν κάποιος θέλει το αμάξι του να κρατήσει στη στροφή ή αν γλιστρήσει να μπορέσει να το μαζέψει εύκολα αν κάνει τη μαλακία και μπει με 10χλμ παραπάνω ή πατήσει κάτι στην είσοδο κλπ, Θα προτιμήσει το kuga.
Για το θέμα του εξοπλισμού. Υπάρχουν πολλοί που αυτά τα χιλιάρικα που κοστίζει ο εξοπλισμός που λες δεν μπορούν να τα πληρώσουν, ή δεν τον θέλουν, αλλά θέλουν την οδική συμπεριφορά και τους χώρους του Kuga
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
μιστερ φαν,
αν δεν καμω λαθος οι 4 οι μπι-μπι-νταμπλουγιου ακουμπανε τη κοιλια στη λασπη. και μετα αντε βγαλτες
επισης, λοκ. γιου νόου λοκ? .BBW? Εδώ σε έχασα...
Ναι ρε συ, δεν είπα ότι είναι για hardcore καταστάσεις, αλλά από τα SUV είναι από τα πιο ικανά, λόγω απόστασης και ανάρτησης (και αυτόματου κιβωτίου με μετατροπέα το καλό βενζίνης) και έχει και καλές γωνίες. Εμενα π.χ. που το έχω πάει σε μέρη που δεν θα έπρεπε (δεν κόλλησε επειδή ήταν καλοκαίρι και δεν ειχε λάσπη) στράβωσαν οι 2 ζάντες και κόπηκε και το πλαϊνό στο ένα Μισλέν (εξ ου και άλλαξα ελαστικά νωρίτερα).
-
Το κουγκα ειναι ευκαιρια και θα επρεπε να ειναι πρωτο σε πωλησεις αφου ειναι καλο σε ολα και σε τιμη χαρισμα. Μαλλον αυτο δε το βλεπει ο κοσμος γιατι ειναι ο ιδιος που θα ξαναψηφισει κουλη αλλη μια φορα[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Ακουμπάς μεγάλες αλήθειες τώρα.
Πχ γιατί πήρες τιγκουαν και όχι κασκαι που είναι πρώτο σε πωλήσεις;;;
Γιατί πήρες το γκολφ και όχι την κορολα πιο πριν;;;
Προφανώς κάποια πράγματα χάλαγαν ΕΣΕΝΑ και δεν ΕΣΥ μπόρεσες να τα παραβλέψεις. Κάποιοι άλλοι, πολλοί άλλοι, μπόρεσαν. ΕΤΣΙ καποιοι άλλοι ( ο Φάνης, ο infidel κλπ κλπ) μπόρεσαν να παραβλέψουν την κατανάλωση και τα άλλα μειωνεκτήματα του kuga.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Το κουγκα ειναι ευκαιρια και θα επρεπε να ειναι πρωτο σε πωλησεις αφου ειναι καλο σε ολα και σε τιμη χαρισμα. Μαλλον αυτο δε το βλεπει ο κοσμος γιατι ειναι ο ιδιος που θα ξαναψηφισει κουλη αλλη μια φορα[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Ακόμα και οι πωλήσεις πανευρωπαϊκά είναι παραπάνω από καλές. Το 2018 πρώτο ήταν το qq με 229.382 κομμάτια, δεύτερο το tiguan με 213.215 κομμάτια, τρίτο το 3008 με 202.389 κομμάτια, τέταρτο το kuga με 153.259 κομμάτια και μετά ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι. Οπότε μια χαρά πουλάει παρόλα τα χρονάκια του.
Εκτός δρόμου προφανώς δεν είναι για πολλά, όπως άλλωστε και τα περισσότερα της κατηγορίας. Όμως πηγαίνεις άνετα ακόμα και σε βαρβάτους χωματόδρομους χωρίς να ιδρώνει ούτε να βρίσκει από κάτω. Έχω πάει το δικό μου 3-4 φορές και παρότι με 18αρες και 50αρι προφίλ τα πήγε μια χαρά. Πιο πολύ άγχος είχα τα λάστιχα παρά μην πάθει κάτι το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
....
Ακόμα και οι πωλήσεις πανευρωπαϊκά είναι παραπάνω από καλές. Το 2018 πρώτο ήταν το qq με 229.382 κομμάτια, δεύτερο το tiguan με 213.215 κομμάτια, τρίτο το 3008 με 202.389 κομμάτια, τέταρτο το kuga με 153.259 κομμάτια και μετά ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι. Οπότε μια χαρά πουλάει παρόλα τα χρονάκια του.
....
χαχαχα! Βασικά μη μας τρώτε τις θέσεις βρε! Το κουγκ στη λίστα είναι πίσω από ντουστ 182000 και 2008 180000
Φυσικά και δεν είναι το δυνατό του χαρτί το off road και καλώς τα λέει ο γάτος (γνωστός κάτοχος γατιού που ακούει στο όνομα βιτ) -
Χαχαχα! Μόνο που το ντουστ και το 2008 ταξινομούνται σε άλλη κατηγορία.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το κουγκα ειναι ευκαιρια και θα επρεπε να ειναι πρωτο σε πωλησεις αφου ειναι καλο σε ολα και σε τιμη χαρισμα. Μαλλον αυτο δε το βλεπει ο κοσμος γιατι ειναι ο ιδιος που θα ξαναψηφισει κουλη αλλη μια φορα[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Το κόλλημά σου, η εμπάθεια και το τρολάρισμα έχουν καταντήσει κουραστικά....νισάφι πιά.
ΥΓ: Οι πωλήσεις - το έχουμε πει χιλιάδες φορές - ΔΕΝ έχουν σχέση με το πόσο καλό αυτοκίνητο είναι κάποιο. Αλλιώς η Corolla σημαίνει ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο!
Με βαση τη τιμη και αυτα που λετε οτι προσφερει θα επρεπε να ηταν number one αλλα τζιφος. Η κορολλα εδω δε κολλαει να σου θυμισω μιλαμε για suv.
Εγω δεν εχω εμπαθεια οπως εσυ τρελα με το κουγκα και τη bmw αντιθετα εχω πει πως το kuga diesel θα το αγοραζαΔεν ειναι μονο η καταναλωση ρε παιδια. Εδω ηταν ενα παλιο σκαρι φτιαγμενο με φεις λιφτινγκ για να κρατηθει μεχρι να ερθει το καινουριο. Περα απο τη τιμη για να κρατηθει επρεπε να του βαλουν εξοπλισμο.
Ομως οταν εχεις μικρο χωρο αποσκευων σε μεγαλο και βαρυ αμαξι, ρουφηχτρα σε βενζινη, τελη στο θεο, ασφαλεια και προστασια οχι και τη καλυτερη.....οσο ρομαντικος να εισαι με τη σπορ οδηγηση δε μπορεις να τα παραβλεψεις ιδιως οταν βαζεις οικογενεια μεσα να πας εκδρομη η σε φροντιστηρια. Σπορ και suv ειναι λιγο δυσκολο. Για μενα επρεπε να βγαζει 200 αλογα για να λες οτι τουλαχιστον παει ρε παιδι μου και ας καιειΝίκο όμως το παλιό σκαρί του kuga, όπως και της Ιουλιέτας, δίνουν καλύτερη οδική συμπεριφορά και οδηγική απόλαυση από πολλά καινούργια (και ολοκαίνουργια μάλιστα)
Αν κάποιος θέλει το αμάξι του να κρατήσει στη στροφή ή αν γλιστρήσει να μπορέσει να το μαζέψει εύκολα αν κάνει τη μαλακία και μπει με 10χλμ παραπάνω ή πατήσει κάτι στην είσοδο κλπ, Θα προτιμήσει το kuga.
Για το θέμα του εξοπλισμού. Υπάρχουν πολλοί που αυτά τα χιλιάρικα που κοστίζει ο εξοπλισμός που λες δεν μπορούν να τα πληρώσουν, ή δεν τον θέλουν, αλλά θέλουν την οδική συμπεριφορά και τους χώρους του Kuga
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Νικολα αμα θελει αμαξι να κρατηθει θα παρει τιγκ που απ οτι ειδαμε στο τεστ περναει εστω και σταματημενο σα βιδωμενο κατω και μαζι με τα φρενα αγκυρες μιλαμε για ασφαλεια με τα τελευταια στανταρ και οχι περασμενα μεγαλεια. Οταν εχεις παιδια μεσα αυτο κοιτας και οχι σπορ οδηγηση σε suv με καταναλωση rx8 που ειπε ενας φιλος[emoji23][emoji23][emoji23]
Ακουμπάς μεγάλες αλήθειες τώρα.
Πχ γιατί πήρες τιγκουαν και όχι κασκαι που είναι πρώτο σε πωλήσεις;;;
Γιατί πήρες το γκολφ και όχι την κορολα πιο πριν;;;
Προφανώς κάποια πράγματα χάλαγαν ΕΣΕΝΑ και δεν ΕΣΥ μπόρεσες να τα παραβλέψεις. Κάποιοι άλλοι, πολλοί άλλοι, μπόρεσαν. ΕΤΣΙ καποιοι άλλοι ( ο Φάνης, ο infidel κλπ κλπ) μπόρεσαν να παραβλέψουν την κατανάλωση και τα άλλα μειωνεκτήματα του kuga.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Νικολα να σου θυμισω πως για κασκαι πηγαινα και επειδη εφτασε 1000 κοντα στο τιγκ προτιμησα αυτο που ηταν καινουριο και ειχε ειχε βγει ασφαλεστερο suv σε ολο το κοαμο εκεινη τη περιοδο με συστηματα που οι αλλοι τα βλεπαν με κυαλια η χε τα ειχαν ουτε εξτρα (ενεργα καπω, διορθωση πορειας, αεροσακο γονατων, αυτοματο φρεναρισμα ακομα και με οπισθεν.....και παει λεγοντας).
Κορολλα ειχα παλια αν δε θυμασαι αλλα δεν εστριβε ασχετα αν εγω εστριβα εκει που αλλοι σηκωναν το ποδι απο το γκαζιΤο κουγκα ειναι ευκαιρια και θα επρεπε να ειναι πρωτο σε πωλησεις αφου ειναι καλο σε ολα και σε τιμη χαρισμα. Μαλλον αυτο δε το βλεπει ο κοσμος γιατι ειναι ο ιδιος που θα ξαναψηφισει κουλη αλλη μια φορα[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ακόμα και οι πωλήσεις πανευρωπαϊκά είναι παραπάνω από καλές. Το 2018 πρώτο ήταν το qq με 229.382 κομμάτια, δεύτερο το tiguan με 213.215 κομμάτια, τρίτο το 3008 με 202.389 κομμάτια, τέταρτο το kuga με 153.259 κομμάτια και μετά ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι. Οπότε μια χαρά πουλάει παρόλα τα χρονάκια του.
Εκτός δρόμου προφανώς δεν είναι για πολλά, όπως άλλωστε και τα περισσότερα της κατηγορίας. Όμως πηγαίνεις άνετα ακόμα και σε βαρβάτους χωματόδρομους χωρίς να ιδρώνει ούτε να βρίσκει από κάτω. Έχω πάει το δικό μου 3-4 φορές και παρότι με 18αρες και 50αρι προφίλ τα πήγε μια χαρά. Πιο πολύ άγχος είχα τα λάστιχα παρά μην πάθει κάτι το αυτοκίνητο.
Μιλαω για πωλησεις ελλαδα και ολα τα καλα η κακα που εχει. Εγω εδω θα το αγορασω και εδω θα το πουλησω. Τι να το κανω αμα το παρω σχετικα καλα σα καινουριο και αυριο να μη το παιρνει κανεις η να το σκοτωνω να το δωσω γιατι καιει σαν σουπερ καρ και εχει τελη σαν 2λιτρο. Να το δωσω στην ευρωπη? Η στην αμερικη που το γαλονι εχει λιγοτερο απο το λιτρο στην ελλαδα?
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
μιστερ φαν,
επισης, λοκ. γιου νόου λοκ?
...οι υπολοιποι, δεν ομιλουμε δια την ανηφορα στο εξοχικο..Τι σχέση έχουν οι Big Beautiful Women με αυτοκίνητα σε off-road καταστάσεις; Χάθηκα
-
Εγω δεν εχω εμπαθεια οπως εσυ τρελα με το κουγκα και τη bmwΜε την BMW έχω τρέλλα και το έχω γράψει πολλάκις...με το Κούγκα καμία! Είναι ένα καλό αυτοκίνητο, που απλά είναι πάρα πολύ τίμιο και σε εξευτελιστική τιμή για αυτά που προσφέρει. Όταν προ facelift το είχα δει και μου άρεσε αλλά μου είχαν πεί €28.000 έφυγα τρέχοντας. Το έχω πεί πολλές φορές...το Κούγκα είναι εξαιρετικό για την τιμή του (όπως το Τίγκουαν σε 2λιτρο ντήζελ, γιατί στα άλλα δεν αξίζει)...ως αυτοκίνητο είναι απλά καλό, όπως δηλαδή όλα της κατηγορίας του.
Ford Kuga