-
Μιας και εγώ ήμουν η αφορμή της συζήτησης.
- Τις πιέσεις των ελαστικών τις μετράμε με τα λάστιχα κρύα.
- Όταν τα λάστιχα έχουν ζεσταθεί οι πιέσεις είναι μεγαλύτερες λόγω θέρμανσης του αέρα
Αν τα παραπάνω ισχύουν τότε
Αν πάμε και μετρήσουμε πιέσεις με ζεστά λάστιχα και δούμε ότι είναι χαμηλότερες από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής, τότε οπωσδήποτε πρέπει να βάλουμε αέρα διότι κανονικά θα έπρεπε να βλέπουμε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις.
Σε αυτή την περίπτωση βάζουμε όσο λέει ο κατασκευαστής, και έχουμε και την διαφορά θερμοκρασίας/πίεσης ως καβάτζα σε περίπτωση που ο μετρητής στο βενζινάδικο δείχνει χαμηλότερες πιέσεις (αυτό σε λογικά πλαίσια)
Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε αέρα με ζεστά λάστιχα, γιατί δν ξέρουμε αν οι πιέσεις που βλέπουμε είναι οι σωστές με τα λάστιχα ζεστά (εκτός αν έχουμε κάνει μετρήσεις και το γνωρίζουμε)
Υπάρχει λάθος στον παραπάνω συλλογισμό;
-
Πάντως στο focus ο υπολογιστής αναφέρει ακριβώς τις πιέσεις σε κάθε λάστιχο ξεχωριστά. Στο Kuga από την άλλη, αν έχεις απώλεια αέρα, δεν μπορείς να ξέρεις που είναι ακριβώς το πρόβλημα.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δηλαδή σε ταξίδια βλέπετε ακριβώς τις πιέσεις στην οθόνη;
Τις βλέπετε να ανεβαίνουν και πόσο πχ σε κίνηση με 140χλμ και 30+ εξωτερική θερμοκρασία;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Δηλαδή σε ταξίδια βλέπετε ακριβώς τις πιέσεις στην οθόνη;
Τις βλέπετε να ανεβαίνουν και πόσο πχ σε κίνηση με 140χλμ και 30+ εξωτερική θερμοκρασία;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Και στη Χ1 και πριν στο QQ βλέπεις και αέρα και θερμοκρασία ελαστικού live
-
Έπρεπε τουλάχιστον να δείχνει πιο λάστιχο έχει χάσει, ας μην έδειχνε θερμοκρασίες και πιέσεις live.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι κατασκευαστές ως μέγιστη απόκλιση λόγω θερμοκρασίας. Μετά από 32 χρόνια οδήγησης θεωρώ ότι έχω την εμπειρία να εκτιμήσω πόσο ζεστά είναι τα λάστιχα τη δεδομένη στιγμή και ποια απόκλιση πρέπει να υπολογίσω, με το αποτέλεσμα να μην απέχει πάνω από 1 psi από τη σωστή πίεση.Μάλιστα...
Υπάρχει και ο άνθρωπος-μπαρόμετρο στο φόρουμ..[emoji2958]Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Πάντως στο focus ο υπολογιστής αναφέρει ακριβώς τις πιέσεις σε κάθε λάστιχο ξεχωριστά. Στο Kuga από την άλλη, αν έχεις απώλεια αέρα, δεν μπορείς να ξέρεις που είναι ακριβώς το πρόβλημα.Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν θα έλεγα όχι στο να μπορούσα να βλέπω πιέσεις ανά λάστιχο. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι και πολύ απαραίτητο στον μέσο οδηγό. Αρκεί να του πει ότι υπάρχει πρόβλημα, 4 λάστιχα έχει. Έτσι και αλλιώς ακόμα και να ξέρεις ποιο έχει θέμα θα τα ελέγξεις όλα.
-
Εμενα πάντως μου άρεσαι το TPMS που έβλεμα τις πιέσεις ανά λάστιχο. Συν ότι το θεωρώ και πολύ χρήσιμο.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι κατασκευαστές ως μέγιστη απόκλιση λόγω θερμοκρασίας. Μετά από 32 χρόνια οδήγησης θεωρώ ότι έχω την εμπειρία να εκτιμήσω πόσο ζεστά είναι τα λάστιχα τη δεδομένη στιγμή και ποια απόκλιση πρέπει να υπολογίσω, με το αποτέλεσμα να μην απέχει πάνω από 1 psi από τη σωστή πίεση.
Μάλιστα...
Υπάρχει και ο άνθρωπος-μπαρόμετρο στο φόρουμ..[emoji2958]Και όχι μόνο αυτός. Υπάρχει και ο άνθρωπος-τα-ξέρω-όλα-και-το-παίζω-έξυπνος...
Φαντάζομαι ότι ξεπερνά την φαντασία σου, η περίπτωση να έχεις φουλάρει με ζεστά λάστιχα (επειδή δεν μπορούσες αλλιώς), κάνοντας κάποιες παραδοχές σαν αυτές που ανέφερα και 1-2 μέρες μετά να τσέκαρες την πίεση με κρύα ελαστικά και να επιβεβαίωσες το ορθόν των παραδοχών...
-
Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι κατασκευαστές ως μέγιστη απόκλιση λόγω θερμοκρασίας. Μετά από 32 χρόνια οδήγησης θεωρώ ότι έχω την εμπειρία να εκτιμήσω πόσο ζεστά είναι τα λάστιχα τη δεδομένη στιγμή και ποια απόκλιση πρέπει να υπολογίσω, με το αποτέλεσμα να μην απέχει πάνω από 1 psi από τη σωστή πίεση.
Μάλιστα...
Υπάρχει και ο άνθρωπος-μπαρόμετρο στο φόρουμ..[emoji2958]Και όχι μόνο αυτός. Υπάρχει και ο άνθρωπος-τα-ξέρω-όλα-και-το-παίζω-έξυπνος...
Φαντάζομαι ότι ξεπερνά την φαντασία σου, η περίπτωση να έχεις φουλάρει με ζεστά λάστιχα (επειδή δεν μπορούσες αλλιώς), κάνοντας κάποιες παραδοχές σαν αυτές που ανέφερα και 1-2 μέρες μετά να τσέκαρες την πίεση με κρύα ελαστικά και να επιβεβαίωσες το ορθόν των παραδοχών...
Ναι αλλα έκανα μαλακία και άκουσα τον κατασκευαστή, δεν ακουσα τον σουμάχερ με 32 χρόνια εμπειρια...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Μάλιστα...
Ναι αλλα έκανα μαλακία και άκουσα τον κατασκευαστή, δεν ακουσα τον σουμάχερ με 32 χρόνια εμπειρια...
Επειδή αυτό παύει να έχει πλάκα, θα σου πω ότι μάλλον έχεις θέμα αντίληψης.
Εγώ δεν είπα ποτέ να μην ακολουθήσεις τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αυτό που είπα είναι ότι στις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να τσεκάρω τον αέρα των ελαστικών, ενώ ήταν ζεστά, έκανα μια παραδοχή βάσει της εμπειρίας μου και του πόσο ζεστά ήταν τα λάστιχα βάζοντας λίγα psi παραπάνω. Αυτή η παραδοχή τελικά, μετρώντας σε μεταγενέστερο χρόνο την πίεση των ελαστικών κρύα, αποδείχτηκε σωστή με απόκλιση ως 1 psi.
Το κατάλαβες τώρα; Ή μήπως σου φαίνονται πολύ πυκνά τα νοήματα, οι φράσεις πολύ μεγάλες ή οι λέξεις πολυσύλλαβες και χρειάζεται να το σπάσω σε πιο απλά ελληνικά;
-
Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι κατασκευαστές ως μέγιστη απόκλιση λόγω θερμοκρασίας. Μετά από 32 χρόνια οδήγησης θεωρώ ότι έχω την εμπειρία να εκτιμήσω πόσο ζεστά είναι τα λάστιχα τη δεδομένη στιγμή και ποια απόκλιση πρέπει να υπολογίσωΚαλή συνέχεια στο γυμνάσιο....
Γεια χαρά
-
Κάνε ένα κόπο να δεις ποιος ξεκίνησε την ειρωνεια και μετά έλα να μου πεις για γυμνάσιο...
Και bonus μάθημα για σένα : να (μην) φέρεσαι στους άλλους, όπως (δεν) θέλεις να σου φέρονται και αυτοί.
-
Οκ οτι πείς
-
Πάντως στο focus ο υπολογιστής αναφέρει ακριβώς τις πιέσεις σε κάθε λάστιχο ξεχωριστά. Στο Kuga από την άλλη, αν έχεις απώλεια αέρα, δεν μπορείς να ξέρεις που είναι ακριβώς το πρόβλημα.Και στο Fiesta το ίδιο. Μου κάνει εντύπωση, που δεν υπάρχει η αντίστοιχη πληροφόρηση στο Kuga...
-
Πάντως στο focus ο υπολογιστής αναφέρει ακριβώς τις πιέσεις σε κάθε λάστιχο ξεχωριστά. Στο Kuga από την άλλη, αν έχεις απώλεια αέρα, δεν μπορείς να ξέρεις που είναι ακριβώς το πρόβλημα.Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σε ποιά έκδοση του φόκους αναφέρεστε; Στο MK 3.5 δεν έχω δει κάτι τέτοιο όπως λέτε.
-
Υποθέτω πως η μέτρηση της πίεσης ελαστικών συνολικά ή ξεχωριστά για κάθε λάστιχο,έχει να κάνει με το λογισμικό της οθόνης.Και σε μένα στο προηγ. fiesta δεν σου λέει ποια ρόδα χάνει πίεση,αλλά γενικώς πως υπάρχει πρόβλημα.Στα καινούρια Fiesta το μετρά ξεχωριστά,λόγω μάλλον πιο εξελιγμένου λογισμικού.
Παρόμοιο πιστεύω ότι συμβαίνει και στο Focus ή στο Kuga (που ανήκει στην προηγ. γενιά,πιθανά στο νέο Kuga θα αναβαθμιστεί επίσης). -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Πάντως στο focus ο υπολογιστής αναφέρει ακριβώς τις πιέσεις σε κάθε λάστιχο ξεχωριστά. Στο Kuga από την άλλη, αν έχεις απώλεια αέρα, δεν μπορείς να ξέρεις που είναι ακριβώς το πρόβλημα.
Σε ποιά έκδοση του φόκους αναφέρεστε; Στο MK 3.5 δεν έχω δει κάτι τέτοιο όπως λέτε.
Έχω το 1.5 diesel 120ps του 2018
-
Πολύ απλά, το τρέχον Kuga δεν αναγράφει πιέσεις ελαστικών για κάθε τροχό, γιατί είναι παλιότερη πλατφόρμα (και ηλεκτρονικά) από τα νεότερα Fiesta mk8 (μοντ. 2017) και Focus mk4 (μοντ. 2018).
-
Εσενα Χάρη το φοκους σου δείχνει πιέσεις ανά τροχό;
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ford Kuga