-
Έχει κανείς άλλο θέμα με το να ξεκουμπωνει το δερμα στο προσκέφαλο του καθισματος οδηγού?
Έχει ένα κλιπ στην βάση του που μια στο τόσο το βρίσκω να είναι ξεκουμπωτο.
Έβγαλα το προσκέφαλο, τεντωσα το ύφασμα, ξανακουμπωσα αλλά δεν...
Και να έλεγα ότι ακουμπάω και πότε το κεφάλι μου εκεί
-
Γεια σας επανερχοναι στο kuga με κάποιες απορίες .Η κατανάλωση από ουι καταλαβα είναι στο 10αρικο με Tiguan στη Αθήνα για 20xlm δεν είχα μέση 7.1.Αν επιλέξω με βάση τη τιμή και λογική (εγγύηση κτλ)θα πάρω το kuga από θέμα αξιοπιστίας πως πάει ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Παντως η άλλη εναλλακτική που κοίταζα ήταν kuga θα το κάνω και αυτό ένα test drive. Και να δω και τη μέση κατανάλωση του αν και σε διαφορετική διαδρομή .Το θέμα είναι ότι ναι συμφέρει από τιμή αλλά δεν μου αρέσει βρε παιδια ούτε έξω αλλά ούτε και μέσα .Επισης δεν θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο να καίει και να πληρώνω τα ίδια τέλη με το δικό κου.Μην χάνεις το χρόνο σου με το Kuga, δεν είναι για σένα, αφού άλλο θέλεις να πάρεις....
-
Ils σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Όταν προσπαθείς να μπεις στην κατηγορία των SUV (έστω και μεσαίων) και το budget είναι όχι μόνο περιορισμένο αλλά έχεις 'Τεντώσει' για να φτάσεις σε αυτό, θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι ή να αλλάξεις κατηγορία όπου με τα ίδια χρήματα παίζει να πάρεις κάτι που να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου (πλην off road, που έτσι και αλλιώς αυτά που τα κοιτάμε δεν έχουν). Τι ψάχνουμε (με τυχαία σειρά):
**1. Εξοπλισμό **
Να μην είναι και γυμνό.
2. Χώροι
Να είναι άνετο
**3. Ποιότητα κατασκευής **
Να έχει premium ποιότητα στο εσωτερικό
**4. Αξιοπιστία **
Να μη σπάει να μη χαλάει
**5. Επιδόσεις **
Ε να μη σέρνεται κιόλας...
6. Οικονομία
Να μην καίει πολλά και να έχει και σήμα κάτω από 200€
**7. Εγγύηση **
Να έχει καλή εγγύηση από την αντιπροσωπεία
**8. Μεταπώληση **
Να έχει μεταπώληση για κάποια χρόνια τουλάχιστο.
**9. Να έχει ωραία εξωτερική εμφάνιση. **
Σύμφωνα με το γούστο του καθένα.**Key element - Να μην ξεπερνάει το πιεσμένο budget. **
Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο που να έχει ΌΛΑ τα παραπάνω.
Το kuga τα έχει όλα, αλλά υστερεί στις επιδόσεις (σε σχέση πάντα με τα τουρμπάτα 1.5 και 1.6), γιατί είναι βαρύ.
Το Karoq έχει γαμάτες επιδόσεις και είναι αρκετά οικονομικό, αλλά είναι γυμνό από εξοπλισμό και έχει μόλις 2 χρόνια εγγύηση.
Το S-cross, έχει επιδόσεις, είναι οικονομικό, έχει χώρους και εξοπλισμό, αλλά η ποιότητα κατασκευής του και η εξωτερική εμφάνιση είναι λίγο πίσω.Μπορώ να συνεχίσω και για άλλα μοντέλα αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι ότι από τι στιγμή που κοιτάμε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε κάτι από τα θέλω μας, αυτό που μας ενοχλεί λιγότερο και σε κάθε περίπτωση να είμαστε έτοιμοι να βάλουμε λίγο ποιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για βενζίνη. Ειδικά μέσα στην πόλη.
Πάρε μια βαθιά ανάσα και πάρε αυτό που γουστάρεις.
Προσωπικά το μόνο που με κρατάει μακρυά από το Kuga είναι οι επιδόσεις του και μετά η κατανάλωση (θα άντεχα το +2Ltr/100km σε σχέση με τα άλλα, αν είχε το ίδιο γκάζι, τώρα με βάζει σε σκέψεις).
Θα δείξει. Βαθιές ανάσες.
-
Ο χρήστης alejandrok έγραψε:
Ils σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Όταν προσπαθείς να μπεις στην κατηγορία των SUV (έστω και μεσαίων) και το budget είναι όχι μόνο περιορισμένο αλλά έχεις 'Τεντώσει' για να φτάσεις σε αυτό, θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι ή να αλλάξεις κατηγορία όπου με τα ίδια χρήματα παίζει να πάρεις κάτι που να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου (πλην off road, που έτσι και αλλιώς αυτά που τα κοιτάμε δεν έχουν). Τι ψάχνουμε (με τυχαία σειρά):
**1. Εξοπλισμό **
Να μην είναι και γυμνό.
2. Χώροι
Να είναι άνετο
**4. Αξιοπιστία **
Να μη σπάει να μη χαλάει
**5. Επιδόσεις **
6. Οικονομία
**7. Εγγύηση **
**8. Μεταπώληση **
Σύμφωνα με το γούστο του καθένα.**Key element - Να μην ξεπερνάει το πιεσμένο budget. **
Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο που να έχει ΌΛΑ τα παραπάνω.
Το kuga τα έχει όλα, αλλά υστερεί στις επιδόσεις (σε σχέση πάντα με τα τουρμπάτα 1.5 και 1.6), γιατί είναι βαρύ.
Το Karoq έχει γαμάτες επιδόσεις και είναι αρκετά οικονομικό, αλλά είναι γυμνό από εξοπλισμό και έχει μόλις 2 χρόνια εγγύηση.
Το S-cross, έχει επιδόσεις, είναι οικονομικό, έχει χώρους και εξοπλισμό, αλλά η ποιότητα κατασκευής του και η εξωτερική εμφάνιση είναι λίγο πίσω.Μπορώ να συνεχίσω και για άλλα μοντέλα αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι ότι από τι στιγμή που κοιτάμε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε κάτι από τα θέλω μας, αυτό που μας ενοχλεί λιγότερο και σε κάθε περίπτωση να είμαστε έτοιμοι να βάλουμε λίγο ποιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για βενζίνη. Ειδικά μέσα στην πόλη.
Πάρε μια βαθιά ανάσα και πάρε αυτό που γουστάρεις.
Προσωπικά το μόνο που με κρατάει μακρυά από το Kuga είναι οι επιδόσεις του και μετά η κατανάλωση (θα άντεχα το +2Ltr/100km σε σχέση με τα άλλα, αν είχε το ίδιο γκάζι, τώρα με βάζει σε σκέψεις).
Θα δείξει. Βαθιές ανάσες.
το περιορισμένο budget εξαρτάται και το πως θα κάνει την αγορά ο καθένας .Ειναι περιορισμένος γιατί δεν θα πάω νε δοσεις και τα χρήματα θα τα δώσω cash ακόμα και την επέκταση εγγυησης οριακά θα τη πληρώσω .Το Kuga το έχω test drive σήμερα αν τελικά πάω σε αυτό θα είναι γιατί θα μου κάτσουν 4000e στη τσέπη μου και θα έχω 8 χρονια εγγύηση .Ford και αξιοπιστία δεν ξέρω δεν έχω ακούσει από κανέναν .Οι Γερμανοί και τα 2 αμάξια που είχα σε βάθος 10 ετών βγάζουν θεματάκια
-
**1. Εξοπλισμό **
Να μην είναι και γυμνό.
2. Χώροι
Να είναι άνετο
**4. Αξιοπιστία **
Να μη σπάει να μη χαλάει
**5. Επιδόσεις **
6. Οικονομία
**7. Εγγύηση **
**8. Μεταπώληση **
Μάλλον ούτε και για σένα είναι το Kuga, γιατί όλα αυτά καλά και ωραία, αλλά ειδικά το Kuga θα το πάρεις για ένα λόγο που δεν ανέφερες. Και αφού δεν τον ανέφερες, δεν σε ενδιαφέρει ή/και δεν τον θεωρείς σημαντικό κριτήριο για την αγορά αυτοκινήτου. Ως εκ τούτου, ίσως το βασικότερο ατού του Kuga δεν σου είναι απαραίτητο.
Για τα υπόλοιπα κριτήρια συμφωνώ, και οι χώροι και η άνεση και η τιμή και ο εξοπλισμός και η εγγύηση (που σε όλα το Kuga είναι στις top θέσεις) απλώς για μένα η λίστα που παρέθεσες ξεκίναγε από το νο.2, στο νο.1 ήταν το εν λόγω κριτήριο....που δεν το αναφέρω, κάποιο από τα άλλα παιδιά που έχουν Kuga μπορεί να το συμπληρώσει
-
εεε αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό..
Πες το μπας και γυρίσει η ζυγαριά..(η σειρά της λίστας είναι τυχαία)
-
Οδική συμπεριφορά εννοεί ο Αντώνης και εγώ θα συμπληρώσω (πολύ σημαντικό για εμένα για οικογενειακό αυτοκίνητο) η άνεση και η ποιότητα κύλισης.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Οδική συμπεριφορά εννοεί ο Αντώνης και εγώ θα συμπληρώσω (πολύ σημαντικό για εμένα για οικογενειακό αυτοκίνητο) η άνεση και η ποιότητα κύλισης.Αυτό θα έλεγα Φανή και ας μην έχω Kuga, με πρόλαβες!
Περίεργο που δεν είναι στην λίστα η οδική συμπεριφορά, όμως.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Σε αυτή την κατηγορία και budget ποιότητα κύλισης και άνεση ως κριτήριο να το καταλάβω , αλλά οδηγική συμπεριφορά ;
Πως μπορεί και πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το Kuga από το Tiguan (ή το 3008 ή το Sportage κλπ.)για να αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα επιλογής του;
Για αίσθηση ίσως και πληροφόρηση τιμονιού να το καταλάβω ισως αλλά τι σημασία έχει που μόλις πας να το πιέσεις τα παραπανισια κιλάκια του θα σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα.
Έχει τόσο καλύτερη σχεδίαση και ποιότητα αναρτησεων που να στρίβει καλύτερα σε σχέση με τα άλλα;Στην συγκεκριμένη σύγκριση το Kuga πάντως παραμένει η πρώτη επιλογή καθώς κερδίζει στα 8/10 κριτήρια και με διαφορά που αντισταθμίζει τα 2 στα οποία χάνει , κατανάλωση και επιδόσεις ( αν και δεν νομίζω να είναι χειρότερο από τον 1.4 tsi εκτός αν αναφέρεστε στον 1.5)
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Μην τα ξαναλέμε πάλι, τα έχουμε πει τόσες φορές, τα έχουν γράψει εκατοντάδες δημοσιογράφοι ανά την υφήλιο, σε όλα η απάντηση είναι ναι. Και μάλιστα για όποιον έχει οδηγήσει από τέρμα αναίσθητα μέχρι τέρμα συμμετοχικά/οδηγικά αυτοκίνητα, οι διαφορές (μαζί με το Χ1) με τα υπόλοιπα της κατηγορίας είναι ευδιάκριτες, ακόμα και σε καθημερινή χρήση. Τα παραπανίσια κιλά του καθόλου δεν θα σε εκθέσουν, τουλάχιστον αν ξέρεις τι κάνεις με αυτό το στρογγυλό πράγμα που κρατάς στα χέρια σου
Μιας και είπες επιδόσεις, όντως μόνο από τον EVO του VAG χάνει ο EcoBoost, α και το SX4 (λόγω βάρους), αν και αυτό διορθώνεται εύκολα...
-
Μη τα ξαναλέμε. Όποιος θέλει οδική συμπεριφορα πάει σε χαμηλό.
Σιγά τις διαφορές μεταξύ των ψηλών ώστε να σε κάνει να κινηθείς προς ένα μοντέλο.
Για το φίλο που σκέφτεται για το κουγκα τα μόνα μείον που βλέπω εγώ για να σε αποτρέψουν να το πάρεις ειναι:
Κατανάλωση, χώροι πορτμπαγκάζ, άσχημο εσωτερικό, ποιοτικά υποδεέστερο από ανταγωνιστές, μεταπώληση ενώ θετικά έχει πάρα πολλα:
Εξοπλισμό, εγγύηση, καλές επιδόσεις, τιμη -
Μα και για την κατανάλωση με αυτή τη λογική όποιος θέλει πάει σε χαμηλό με μικρότερο συντελεστή αεροδυναμικής και λιγότερο βάρος. Σιγά μην πάρεις 'περίπτερο' για να κάνεις οικονομία.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Μα και για την κατανάλωση με αυτή τη λογική όποιος θέλει πάει σε χαμηλό με μικρότερο συντελεστή αεροδυναμικής και λιγότερο βάρος. Σιγά μην πάρεις 'περίπτερο' για να κάνεις οικονομία.Κακά τα ψέματα. Υπάρχουν και περίπτερα πλέον με καταναλώσεις άριστες δεδομένου του όγκου του βάρους και γενικότερα του προσανατολισμού του στησίματος.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Για το φίλο που σκέφτεται για το κουγκα τα μόνα μείον που βλέπω εγώ για να σε αποτρέψουν να το πάρεις ειναι:- Κατανάλωση, 2. χώροι πορτμπαγκάζ, 3. άσχημο εσωτερικό, 4.ποιοτικά υποδεέστερο από ανταγωνιστές, 5. μεταπώληση
Ας γράψω ως κάτοχος όσο αντικειμενικά μπορώ:
- Συμφωνώ. Δεν είναι βέβαια και τόσο τραγική όσο γράφεται κατά καιρούς, αλλά σίγουρα είναι στο άνω όριο της κατηγορίας. Μην ξεχνάμε ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τρόπο που οδηγεί ο καθένας.
- Μια χαρά είναι ο χώρος αποσκευών, μικρή διαφορά απλά λόγω μήκους σε προδιαθέτει (και θα μπορούσε να έχει) ότι έχει ακόμα μεγαλύτερο.
- Τελείως υποκειμενικό είναι αυτό Νίκο, δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα. Εμένα π.χ. το εσωτερικό του μου αρέσει πάρα πολύ και ήταν ένα από τα σημεία που με κέρδισαν στο αυτοκίνητο, σε αντίθεση π.χ. με το εσωτερικό του Ateca το οποίο το βρήκα απαράδεκτο.
- Όχι από όλους, ίσως από 3-4 συγκεκριμένους οι οποίοι όμως κοστίζουν και αρκετά πιο πολλά χρήματα. Σηκώνει πολύ κουβέντα βέβαια αυτό στο τι εννοούμε 'ποιότητα', αλλά το αφήνω γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ.
- Δεν το ξέρουμε αυτό. Γενικά τα Ford έχουν ΟΚ αξία μεταπώλησης, εάν αυτό είναι κριτήριο για κάποιον.
-
Παιδια εγώ έκλεισα το Tiguan απλά επειδή είχα κλείσω ραντεβού θα πάω για test drive .Μαζι με την επέκταση εγγυησης έχω διαφορά 4000e θα τα είχα στο παντελόνι αλλά όσο και οπως και βα το είδα και εγώ αλλά και η γυναίκα μου δεν μας άρεσε .Ωραιο μπροστά αλλά το πίσω και στο πλάι το χαλάει .Καταναλωση όλοι λένε 10 άρια στο tiguan έκανα τον κύκλο από καρεντα Πειραιώς Χαμοστέρνας επιστροφή από συγγρου και έγραψα 7.1 .Στο δικό μου γράφω 10-11.Ο εξοπλισμός είναι ίδιος με μικροδιαφορές πχ στο Tiguan έχει τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και οι πίσω επιβάτες ρυθνιζουν μόνοι τους το κλιματισμό. Στο ντουλαπάκι βλέπω ότι ψύχει σαν ψυγιακη .Τα καθίσματα έχουν λειτουργία να πηγαίνουν μπροστά πίσω για να μεγαλώνει ο χώρος αποσκευών
-
Άφησα λίγο το νήμα και δεν προλαβαίνω να διαβάζω.
Αυτό που πράγματι ξέχασα ήταν η άνεση στην οδήγηση (θέση οδήγησης, ηχομόνωση κλπ),
Δεν έβαλα την οδική συμπεριφορά, όχι γιατί δε θεωρώ ότι είναι σημαντική αλλά δε νομίζω ότι στα συγκεκριμένα μοντέλα που κοιτάω υπάρχουν δραματικές διαφορές. Για το test drive δεν το συζητώ, ούτε μυρωδιά δεν παίρνεις.Τώρα, για τη μεταπώληση που διάβασα πιο πάνω, ανοίγει μια άλλη μεγάλη κουβέντα. Ναι μεν όλοι θα το θέλαμε αλλά δε νομίζω ότι κάποιο από αυτά έχει εγγυημένη μεταπώληση.
-
...Δεν έβαλα την οδική συμπεριφορά, όχι γιατί δε θεωρώ ότι είναι σημαντική αλλά δε νομίζω ότι στα συγκεκριμένα μοντέλα που κοιτάω υπάρχουν δραματικές διαφορές. Για το test drive δεν το συζητώ, ούτε μυρωδιά δεν παίρνεις...Όσο δραματική μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός οχήματος με πολλαπλούς που σηκώνει εσωτερικό τροχό για να στρίψει, και μπορείς μέχρι και να το 'τιμονιάσεις' στην είσοδο, και ενός οχήματος με ημιάκαμπτο που είναι πάντα και παντού υποστροφικό χωρίς την παραμικρή ευαισθησία της ουράς και με σαφέστατα λιγότερη πληροφόρηση του οδηγού. Όντως, μικρή η διαφορά....
Εγώ τουλάχιστον αυτά τα διαπίστωσα στα test-drives, βέβαια το Kuga το δοκίμασα συνολικά 3 φορές, ενώ τα Skoda και Seat τα πήρα σπίτι μου που λέει ο λόγος, ένεκα φιλίας με τον πωλητή. Μόνο το Χ1 δεν δοκίμασα όσο θα ήθελα, αλλά είδα όλα όσα ήθελα, και είχα ήδη αρκετές εμπειρίες με προηγούμενα Χ1 και Χ3.
-
Δεν νομιζω οτι τα 11.5 λιτρα που εχει το κουγκα μεσα στην πολη ειναι εξωπραγματικο νουμερο για 1767 κιλα αμαξι awd, auto
-
Επειδή τυγχάνει να οδηγώ καθημερινά και το ford Kuga st line 1.5 diesel και το nissan qashqai 1.5 diesel Accenta con υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στην αίσθηση που παίρνεις οδηγώντας τα 2 συγκεκριμένα suv αυτοκίνητα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά το kuga είναι παντού ανώτερο (ακόμα και σε επιδόσεις λόγω remap που έχω κάνει) και χάνει μόνο σε κατανάλωση από το nissan....
Ford Kuga