-
Για να πούμε και τα αρνητικά (γιατί εχτές το ξέχασα), ένα θέμα είναι η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων. Με 1.580 κιλά βάρος, σίγουρα η κατανάλωση θα είναι αυξημένη σε σχέση π.χ. με το Kadjar βενζίνης ή ακόμα περισσότερο σε σχέση με το πανάλαφρο S Cross. Επίσης, οι εκπομπές Co2 είναι αυξημένες στα 143 γρ. που σημαίνει αυξημένα τέλη και δεν μπαίνει και τον πράσινο δακτύλιο. Θα περίμενα από την Ford Hellas να το 'μαγειρέψει' λλίγο το νούμερο, να είναι στα 139gr. οπότε να μειωθεί ο φόρος, τα τέλη και να μπαίνει και δακτύλιο.
-
Ίσως να είναι ήδη μαγειρεμένο
Ίσως αν είχαν μια Eco έκδοση με μικρότερους τροχούς και μακρύτερες σχέσεις...
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Μειωμένο κόστος κτήσης, αυξημένο κόστος χρήσης.
-
Πρέπει πάντα να κοιτάμε το κάθε όχημα στο κατάλληλο frame of reference, που προφανώς αλλάζει ανάλογα με τον παρατηρητή (πιθανό ιδιοκτήτη). Για μένα που θα φύγω από όχημα με 167gr (επίσημο νούμερο) και 9.5-10 μέση κατανάλωση, το Kuga είναι σαφέστατη βελτίωση. Προφανώς θα μου άρεσε αν ήταν ακόμα καλύτερα τα νούμερα, αλλά και έτσι μια χαρά είναι. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό ίσως υπάρχουν κάποια 'κατά' -όπως αυτά- αλλά αν υπήρχαν μόνο 'υπέρ', τότε δεν θα υπήρχε λόγος να αγοράσει κάποιος διαφορετικό αυτοκίνητο, όλοι αυτό θα παίρναμε
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ίσως να είναι ήδη μαγειρεμένοΊσως αν είχαν μια Eco έκδοση με μικρότερους τροχούς και μακρύτερες σχέσεις...
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Μειωμένο κόστος κτήσης, αυξημένο κόστος χρήσης.
Δυστυχώς δεν είναι
Εννοώ από την Ford Hellas (δεν ξέρω εάν είναι από την μαμά Ford).
-
Θα το παραγγειλεις Φανη;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Θα το παραγγειλεις Φανη;Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά! Εάν αποφασιστεί η αλλαγή του οικογενειακού αυτοκινήτου τώρα (και όχι σε 1-2 χρόνια), τότε είμαστε μεταξύ των:
- Ford Kuga 1.5 Ecoboost
- Renault Kadjar Tce
- Suzuki S Cross 1.4 Boosterjet
- Nissan Qashqai 1.2
Το καθένα έχει τα υπερ και τα κατά του και η επιλογή δεν είναι τόσο εύκολη, αν και φαινομενικά το Kuga υπερτερεί σχεδόν σε όλους τους τομείς, εκτός της 4κίνησης που έχει το S Cross.
Επίσης, αναμένω μια τελική απάντηση από την Ford Motor Hellas για τα φώτα Xenon, γιατί δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη.
-
Φάνη υποθέτω ότι η τετρακίνηση δεν σε απασχολεί και τόσο οπότε γιατί δεν κοιτάς και το HRV??
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Φάνη υποθέτω ότι η τετρακίνηση δεν σε απασχολεί και τόσο οπότε γιατί δεν κοιτάς και το HRV??Όντως, δεν με απασχολεί τόσο πολύ (θα την ήθελα, αλλά σε αυτή την φάση δεν είναι το βασικό μου κριτήριο, αλλιώς το S Cross θα ήταν μονόδρομος).
Το HR-V το έχω αποκλείσει για τους εξής λόγους:
- Αντιπρόσωπος
- Τιμή (ξεφεύγει από τον οικογενειακό προϋπολογισμό) - η πιο φτηνή έκδοση έχει βασικές ελλείψεις (για εμένα) στον εξοπλισμό.
- Θα προτιμούσα τούρμπο μοτέρ...δεν είναι καθοριστικό αυτό, αλλά μετράει (κυρίως για την ροπή).
- Εμφάνιση - ούτε κρύο ούτε ζέστη, οπότε θα πρέπει να υπερτερεί κάπου αλλού για να το προτιμήσω.
-
Τουλάχιστον αν το παραγγείλεις, ενημέρωσέ με ποιο trim και ποιο χρώμα, μην παραγγείλω το ίδιο και βρεθούμε στο γνωστό pitstop με πανομοιότυπα Kuga
...αν και από ότι φαίνεται η δική μου παραγγελία γενικότερα είτε αναβάλλεται είτε πάει ποοοολλλύυυυυ πίσω χρονικά
-
ΣΕ \ερώτησή μου αν μπαίνουν τα xenon στην εκδοση business μου απάντησας οχι στην Velmar στο Μαρούσι.
Εσύ Φάνη τι γνωρίζεις προσ το παρών? -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τουλάχιστον αν το παραγγείλεις, ενημέρωσέ με ποιο trim και ποιο χρώμα, μην παραγγείλω το ίδιο και βρεθούμε στο γνωστό pitstop με πανομοιότυπα Kuga...αν και από ότι φαίνεται η δική μου παραγγελία γενικότερα είτε αναβάλλεται είτε πάει ποοοολλλύυυυυ πίσω χρονικά
Εάν προχωρήσω θα είναι σίγουρα το Business είτε σε λευκό με 1-2 έξτρα ακόμα είτε σε Deep Impact Blue χωρίς άλλα έξτρα.
Γιατί πάει πίσω Αντώνη? Λόγω C5?
ΣΕ \ερώτησή μου αν μπαίνουν τα xenon στην εκδοση business μου απάντησας οχι στην Velmar στο Μαρούσι.
Εσύ Φάνη τι γνωρίζεις προσ το παρών?Περίεργο, γιατί και εγώ όποια ενημέρωση έχω είναι από την Βλεμάρ στο Μαρούσι! Με ποιόν πωλητή μίλησες?
Ξέρω τα εξής:
-
Σαφώς και μπαίνουν Xenon στην Business, απλά το κόστος (€1.105) ανεβάζει την φορολογική κλίμακα, οπότε πέρα από τα €1.105 των φώτων πληρώνεις και άλλα €2.000 φόρους! Ίσως εννοούσαν ότι 'δεν μπαίνουν' από την άποψη ότι δεν συμφέρει οικονομικά.
-
Υπάρχει ένα πακέτο εξοπλισμού (μπορείς να το δείς στην online εφαρμογή διαμόρφωσης) που ονομάζεται: Marketing Flex Pack 23 - (Light upgrade pack). Οι πληροφορίες στο site λένε ότι περιλαμβάνει Κλειδαριές ασφαλείας για τα παιδιά στις πίσω πόρτες, ηλεκτρικές (CANAC) – Πρίζα (J3EAB). Ο πωλητής στην Βελμάρ μου είπε (και μου το έδειξε!) ότι περιλαμβάνει και φώτα Xenon, αλλά τα απλά όχι τα κατευθυντικά. Από το όνομα του πακέτου (Light Upgrade Pack), θα μπορούσε να περιλαμβάνει και φώτα, αλλά ακόμα ΔΕΝ έχω βγάλει άκρη!! Έχω στείλει μήνυμα στην Ford Motor Hellas και αναμένω.
-
-
Νομίζω το έχω αναφέρει και εδώ, έχω κάποιες άλλες υποχρεώσεις (κατασκευαστικές) που έχουν ήδη ή θα δρομολογηθούν εντός 2017, και άρα έχω ήδη ανειλημμένες ανελαστικές υποχρεώσεις οικονομικής φύσεως προς τρίτους. Όσον αφορά την C5, έχουμε 1-2 υποψηφίους, αλλά ακόμα τίποτα χειροπιαστό, οπότε και αυτό παραμένει εκκρεμότητα....
Για τα xenon, πέραν του γεγονότος ότι ακόμα και οι απλοί αλογόνου είναι με projector -και άρα μπαίνει πιο εύκολα, απλά και φθηνά οποιοδήποτε xenon kit- υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής που αναφέρει ο Φάνης. Απλώς αυτό ανεβάζει φορολογική κλίμακα τη Business, με αποτέλεσμα να έρχεται πλέον πολύ κοντά στην ST-Line.
Από το configurator της Ford έχω δει ότι, στα 480€ που έχει 'αέρα' η Business μέχρι τα 17Κ€ προ φόρων, μπορεί να μπει π.χ. το Park Assist και ένα απλό χρώμα, και φτάνει σχεδόν στα 16995€ προ φόρων Ε μετά δεν έχει χώρο να βάλεις ούτε 30€ extra, όπως π.χ. τις ηλεκτρονικές πίσω κλειδαριές για παιδιά....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Από το configurator της Ford έχω δει ότι, στα 480€ που έχει 'αέρα' η Business μέχρι τα 17Κ€ προ φόρων, μπορεί να μπει π.χ. το Park Assist και ένα απλό χρώμα, και φτάνει σχεδόν στα 16995€ προ φόρων Ε μετά δεν έχει χώρο να βάλεις ούτε 30€ extra, όπως π.χ. τις ηλεκτρονικές πίσω κλειδαριές για παιδιά....Ακριβώς!! Για την ακρίβεια €462 είναι ο 'αέρας' μέχρι τις €17.000.
Έχει 2-3 πραγματάκια που σκέφτομαι και με 'παίρνουν' εναλλακτικά ή συνδιαστικά, όπως:
- Μεταλλικό στα €369
- Λευκό στα €185
- Ηλεκτρικό άνοιγμα χώρου αποσκευών στα €357 (αυτό αναγκαστικά με το απλό blazer blue χρώμα και μόνο)
- Park Assist στα €269
- Θερμαινόμενα καθίσματα στα €178
- Εργοστασιακά φιμέ πίσω στα €39
- Οσφυϊκή υποστήριξη καθίσματος οδηγού στα €36
- Ηλεκτρικές κλειδαριές για τις πίσω πόρτες στα €36 (υπάρχουν οι κλασσικές μηχανικές για τα παιδιά, αλλά οι ηλεκτρικές είναι βολικές και φτηνές).
-
my thoughts.
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Έχει 2-3 πραγματάκια που σκέφτομαι και με 'παίρνουν' εναλλακτικά ή συνδιαστικά, όπως:
- Μεταλλικό στα €369
- Λευκό στα €185
- Ηλεκτρικό άνοιγμα χώρου αποσκευών στα €357 (αυτό αναγκαστικά με το απλό blazer blue χρώμα και μόνο)
Λαμακία... Τσάμπα λεφτά
- Park Assist στα €269
Επίσης
- Θερμαινόμενα καθίσματα στα €178
Λαμακία για Ελλάδα εκτός εάν μένεις στα ΠΟΛΥ ορεινά
- Εργοστασιακά φιμέ πίσω στα €39
Δεν αξίζει. Δίνεις πιο πολλά να βαλεις μεμβράνες όποτε θέλεις, και όποτε θέλεις τις βγάζεις κιόλας. + Το ότι σε θραύση κρυστάλλου, άντε τρέχα να βρείς το φιμέ εργοστασιακό. Εμένα ο αντιρπρόσωπος ο ίδιος με είχε απονθαρύνει!
- Οσφυϊκή υποστήριξη καθίσματος οδηγού στα €36
Oh Yes (αν δουλεύει καλά)
- Ηλεκτρικές κλειδαριές για τις πίσω πόρτες στα €36 (υπάρχουν οι κλασσικές μηχανικές για τα παιδιά, αλλά οι ηλεκτρικές είναι βολικές και φτηνές).
Don't know. Sounds good
-
Από τα extras που αναφέρθηκαν, αφού τα ίδια κοιτάω και εγώ, τα μοναδικά που πρέπει να μπουν στην παραγγελία, γιατί μετά είτε δεν μπαίνουν είτε τα πληρώνεις χρυσάφι, είναι το Park Assist και το Ηλεκτρικό άνοιγμα. Το χρώμα προφανώς είναι υποκειμενικό, αν και μένα το απλό κόκκινο μου αρέσει πολύ (το ίδιο όμως και το άσπρο, αν και 'ζαχαρίζει' λίγο). Τα θερμαινόμενα είναι άχρηστα στην Ελλάδα, είχα σε τρία αυτοκίνητα για πάνω από 10 χρόνια, δεν τα χρησιμοποίησα π-ο-τ-έ. Οσφυική -για όλους- και κλειδαριές -για οικογενειάρχες- είναι must-have, αλλά στην τελική πρέπει να αποφασίσεις έχοντας συγκεκριμένους και απαράβατους περιορισμούς (κόστους).
Τα φυμέ όντως τα βάζεις ότι ώρα θες, καλύτερα, αλλά με μεγαλύτερο κόστος. Παρομοίως τα xenon, εφόσον το Kuga έχει projectors, τα βάζεις ότι ώρα θες σε μεταγενέστερο στάδιο (tbc).
Καθότι το Kuga είναι μεγαλούτσικο όχημα, και εφόσον το οδηγεί και η σύζυγος, εγώ θα προτιμούσα το Park Assist με τους περιμετρικούς αισθητήρες (που σου δείχνει real-time την απόσταση που έχεις τριγύρω από το όχημα), σε ένα από τα 4-5 απλά χρώματα, ή αν το έπαιρνα σε μπλε, επιπλέον και τα δύο προαναφερθέντα must-have
-
@skous:
Το ηλεκτρικό άνοιγμα πορτ μπαγκάζ βολεύει πολύ με τα παιδιά + ψώνια και επίσης το σκέφτομαι και για την γυναίκα μου. Όμως, μάλλον απορρίπτεται λόγο χρώματος. Το ίδιο και το Park Assist, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να έχεις αισθητήρες παρκαρίσματος και μπροστά (τους έχει συνηθίσει στην BMW).
Το λευκό χρώμα είναι η 2η επιλογή (μπλέ μεταλλικό το θέλω!), γιατί μόνο με αυτό το χρώμα μπορώ να βάλω 1-2 έξτρα. Με το μεταλλικό περιορίζομαι πολύ.
Τα φιμε εργοστασιακά (τα είχε και το mini και η e46 που είχα) είναι πολύ καλά και στα €39 είναι ΤΣΑΜΠΑ!!! (€250 είχαν στην BMW!!). Μετά μεμβράνες θα βάλω ούτως η άλλως κάποια στιγμή.Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Από τα extras που αναφέρθηκαν, αφού τα ίδια κοιτάω και εγώ, τα μοναδικά που πρέπει να μπουν στην παραγγελία, γιατί μετά είτε δεν μπαίνουν είτε τα πληρώνεις χρυσάφι, είναι το Park Assist και το Ηλεκτρικό άνοιγμα. Το χρώμα προφανώς είναι υποκειμενικό, αν και μένα το απλό κόκκινο μου αρέσει πολύ (το ίδιο όμως και το άσπρο, αν και 'ζαχαρίζει' λίγο). Τα θερμαινόμενα είναι άχρηστα στην Ελλάδα, είχα σε τρία αυτοκίνητα για πάνω από 10 χρόνια, δεν τα χρησιμοποίησα π-ο-τ-έ. Οσφυική -για όλους- και κλειδαριές -για οικογενειάρχες- είναι must-have, αλλά στην τελική πρέπει να αποφασίσεις έχοντας συγκεκριμένους και απαράβατους περιορισμούς (κόστους).Τα φυμέ όντως τα βάζεις ότι ώρα θες, καλύτερα, αλλά με μεγαλύτερο κόστος. Παρομοίως τα xenon, εφόσον το Kuga έχει projectors, τα βάζεις ότι ώρα θες σε μεταγενέστερο στάδιο (tbc).
Καθότι το Kuga είναι μεγαλούτσικο όχημα, και εφόσον το οδηγεί και η σύζυγος, εγώ θα προτιμούσα το Park Assist με τους περιμετρικούς αισθητήρες (που σου δείχνει real-time την απόσταση που έχεις τριγύρω από το όχημα), σε ένα από τα 4-5 απλά χρώματα, ή αν το έπαιρνα σε μπλε, τα δύο προαναφερθέντα must-have
Συμφωνούμε εν γένει (δες απάντηση στον skous). Τα θερμαινόμενα δεν τα είχα ποτέ και ομολογώ ότι αρκετές φορές τα έχω αποζητήσει στο αυτοκίνητό μου...ίσως να είμαι υπερβολικός ή επειδή δεν τα είχα ποτέ, τα υπερεκτιμώ.
Όπως και να έχει, αναμένω απάντηση από την Ford. Εάν το Light Upgrade πακέτο περιλαμβάνει Xenon, τότε θα μπεί αυτό οπωσδήποτε, άρα περισσεύουν 'μόνο' €349, οπότε το μεταλλικό χρώμα (για €47 ) αποκλείεται και πάμε σε Λευκό με 1-2 έξτρα ακόμα ή σε blazer blue με 3-4 έξτρα ακόμα.
ΥΓ: Μόνο το blazer blue είναι χωρίς χρέωση. Μετά υπάρχει Λευκό και κόκκινο με χρέωση €185, Μεταλλικά με €396, Μεταλλικά 3πλής επίστρωσης με €526 και το 4πλής επίστρωσης White Platinum στα €884.
-
Park assist θα εβαζα σιγουρα. Η αυτοματη πορτα πισω μπορει να ειναι ευκολια μερικες φορες αλλα ειναι και επικινδυνη. Δεν θα την εβαζα σιγουρα. Οσφυικη υποστηριξη συνηθως δεν την χρησιμοποιω οταν την εχω, ποσο μαλλον να την πληρωσω εξτρα. Τα φιμε πισω ειναι ωραια και φθηνα, θα τα εβαζα.
-
@skous:
Το ηλεκτρικό άνοιγμα πορτ μπαγκάζ βολεύει πολύ με τα παιδιά + ψώνια και επίσης το σκέφτομαι και για την γυναίκα μου.Εννοείς αυτό με το πόδι, σωστά;
Ε οκ σίγουρα είναι κάτι βολικό, όχι όμως τόσο πολύ, άλλωστε δεν έχω δει πολλούς να είναι τόσο συχνα τόσο φορτωμένοι (και χωρίς καρότσι δίπλα κλπ) για να χρειάζονται εκεί υποβοήθηση.
Μια χαρά ανοίγει και κανονικά, πατάς και το κουμπί στο κλειδάκι και απλώς το σπρώχνεις πάνω. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Εννοείς αυτό με το πόδι, σωστά;
Ε οκ σίγουρα είναι κάτι βολικό, όχι όμως τόσο πολύ, άλλωστε δεν έχω δει πολλούς να είναι τόσο συχνα τόσο φορτωμένοι (και χωρίς καρότσι δίπλα κλπ) για να χρειάζονται εκεί υποβοήθηση.
Μια χαρά ανοίγει και κανονικά, πατάς και το κουμπί στο κλειδάκι και απλώς το σπρώχνεις πάνω.Ναι και όχι!
Δηλαδή θα μου άρεσε αυτό με το πόδι, όμως είναι ακόμα πιο ακριβό. Υπάρχει και η 'απλή' ηλεκτρική που ανοίγει μεν ηλεκτρικά (με το τηλεχειριστήριο ή με το κουμπί στην πόρτα), αλλά όχι με το πόδι.
-
Φάνη υποθέτω ότι η τετρακίνηση δεν σε απασχολεί και τόσο οπότε γιατί δεν κοιτάς και το HRV??
Όντως, δεν με απασχολεί τόσο πολύ (θα την ήθελα, αλλά σε αυτή την φάση δεν είναι το βασικό μου κριτήριο, αλλιώς το S Cross θα ήταν μονόδρομος).
Το HR-V το έχω αποκλείσει για τους εξής λόγους:
- Αντιπρόσωπος
- Τιμή (ξεφεύγει από τον οικογενειακό προϋπολογισμό) - η πιο φτηνή έκδοση έχει βασικές ελλείψεις (για εμένα) στον εξοπλισμό.
- Θα προτιμούσα τούρμπο μοτέρ...δεν είναι καθοριστικό αυτό, αλλά μετράει (κυρίως για την ροπή).
- Εμφάνιση - ούτε κρύο ούτε ζέστη, οπότε θα πρέπει να υπερτερεί κάπου αλλού για να το προτιμήσω.
Φανη μεταξυ μας:για x1 μεταχειρισμενη σε βλεπω. Αυτα τα λοξοκοιταγματα που κανεις ειναι για ξεκαρφωμα!!!
Ford Kuga