-
Τα ερωτήματα σου είναι εύλογα και δείχνουν ότι το ψάχνεις σοβαρά για την αγορά. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σου προτείνω κάτι άλλο αφού έχεις καταλήξει σε αυτά τα δυο. Δεν είμαι κάτοχος όποτε ας μιλήσουν οι γνώστες. Όμως ότι αγόραζα αυτοκίνητο πάντα τελικά κατέληγα σε αυτό που μου έκανε το κλικ, σε αυτό που με εξιτάρε, σε αυτό που γούσταρα να το βλέπω και να το οδηγώ. Όποτε you know better. Όλα δεν μπορείς να τα χεις. Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. Προσωπικά ανεξάρτητα τιμής ή έκδοσης θα πήγαινα στο 3008
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σαν ουδέτερος παρατηρητής εγώ θα διάλεγα το 3008.
ΓΙα τους παρακάτω λόγους
α)Σου φιάχνει την διάθεση το εσωτερικό.
β)Παρότι έχει φθηνότερη λύση για πίσω ανάρτηση, δεν νιώθεις μεγάλη διαφορά από το Kuga
γ)Εχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (είπαμε στο σπίτι κάνει κουμάντο η γυναίκα)Προσωπικα εμένα το μόνο που με ξενερώνει στο 3008 είναι οτι έχει τρικύλινδρο κινητήρα. Ελεος με αυτήν την ιστορια με τους τρικύλινδρους.
-
Εξαιρετικά αυτοκίνητα και τα δυο....οποίο και να πάρεις θα είσαι ευχαριστημένος. Εγώ θα διάλεγα αυτό που θα με κάνει να χαμογελάω κάθε φορά που το καβαλάω. Απλά τα πράγματα.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Σαν ουδέτερος παρατηρητής εγώ θα διάλεγα το 3008.ΓΙα τους παρακάτω λόγους
α)Σου φιάχνει την διάθεση το εσωτερικό.
β)Παρότι έχει φθηνότερη λύση για πίσω ανάρτηση, δεν νιώθεις μεγάλη διαφορά από το Kuga
γ)Εχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (είπαμε στο σπίτι κάνει κουμάντο η γυναίκα)Προσωπικα εμένα το μόνο που με ξενερώνει στο 3008 είναι οτι έχει τρικύλινδρο κινητήρα. Ελεος με αυτήν την ιστορια με τους τρικύλινδρους.
ζωρζ, δεν το διαλεξες ομως....
Διαβαζοντας για 10ετια, δεν θα επαιρνα το pug... Εγω που παω 3ετια και εαν ηταν 'στα τεσσερα', θα το επαιρνα. Οι προσφατες εμπειριες με παριζιεν καταστασεις, λενε οτι κανεις τη σηκωμαρα σου (φευ, κ@υλα στα 50 δεν...) αλλα καπου εκει, οταν χρειαστεις τη νοικοκυρα, αυτη θα γουσταρει κουκολντ με τον μηχανικουλη στην αντιπροσωπεια...
Στας επιλογας, θα εβαζα το κουγκα(ρ) με τα τεσσερα...Αρ.Ες.
Αυτο με το καθρεπτης λινκ ειναι απατη... Δεν δουλευει ουτε στο σουζ, ουτε στο πασσάτο, ουτε στο νησι. Και οταν δουλεψει αφου εχεις ψαξει ολο το πορν χαμπ για φιρμγουερ κινητού, σταματαει ακομη και αν κλασεις... Android auto μονον...Αρ.Ες βερζιον 1.1
Τρικυλινδρος = ντηζελ χωρις να ειναι ντηζελ... στο τρεμουλο μονον φυσικως. σαν ζεραρ ντε βιλιε των εϊτις που ετρεμε η κορασιδα μολις της τον ακουμπαγε το παληκαρι.... -
Στο πρώτο αρ ες είχες απόλυτο δίκιο.
Στο δεύτερο υπερβάλλειςΣτο γενικό και εγώ κουγκα θα έπαιρνα !
-
Εγώ πάλι θα διαφωνήσω με όλους τους παραπάνω και με τον θεματοθέτη..
Το kuga αξίζει ΜΟΝΟ στην έκδοση business με 22000, να δώσεις 25600 για να πάρεις βενζινοκίνητο και μάλιστα παλιάς κοπής (= με υψηλές καταναλώσεις) είναι αμαρτία . Θα θες να πας ένα ταξιδάκι και θα το σκέφτεσαι, και θα έχεις δώσει και τόσα χρήματα !
**Το 3008 απορρίπτεται σε κάθε έκδοση/ κάθε τιμή. **
Αν θέλεις να γλυτώσεις χρήματα δώσε 22000 και πάρε το qashqai πετρέλαιο και είσαι Α_Ρ_Χ_Ο_Ν_Τ_Α_Σ.
Αν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω πάρε το Tiguan βενζίνη με 25600 που θα καίει και 20% κάτω από το Kuga και θα έχεις πρακτικότερο (μεγαλύτερους χώρους) και σίγουρα καλύτερο αυτοκίνητο . Αλλά πάλι θα σκέφτεσαι να πας ένα ταξιδάκι..
Γενικά μην ακούτε τον παπά που σας πουλάνε τα περιοδικά, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
-
Kuga rulz
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αν θέλετε να μείνουμε αποκλειστικά στη σύγκριση των 2 και όχι να μπαίνουν άλλα μοντέλα/μάρκες στη συζήτηση θα με βοηθούσε πολύ.
Το θέμα πετρελαίου/βενζίνης έχει λήξει για εμένα προς τη μεριά της βενζίνης (10.000χλμ περίπου το χρόνο, 90% των οποίων μέσα στην πόλη με κίνηση και σε κοντινές αποστάσεις).
Qashqai απορρίπτεται κατηγορηματικά (από προσωπικό λόγο/προτίμηση, προς θεού δεν θέλω να ξεκινήσω 'πόλεμο' με τους φίλους/κατόχους του QQ).
Παρόλου που δεν ήθελα VW, εντούτοις το tiguan το είδα και το απέρριψα, μεταξύ των άλλων η αντίστοιχων ιπποδυνάμεων/κυβικών έκδοση είναι και πιο ακριβή από το ST Line και έχει λιγότερο εξοπλισμό.
Για το 3008 όπως είπα με προβληματίζει κυρίως η 3κύλινδρη 1200άρα καρδιά του. Αν είχε αντίστοιχο κινητήρα με το kuga πιθανώς να το είχα επιλέξει χωρίς μεγάλο προβληματισμό. Κατανοώ ότι 'οδηγικά' το kuga είναι παραπάνω από το 3008, αυτό όμως δεν με απασχολεί σε μέγιστο βαθμό (εκτός αν πρόκειται για θέμα ασφάλειας, π.χ. φορτωμένος να μη μπορώ να προσπεράσω αξιοπρεπώς μια νταλίκα στην εθνική) καθώς τις οδηγικές μου ανησυχίες τις ικανοποιεί εδώ και μια δεκαετία το ΜΧ5 μου.
Όπως έγραψα και στο νήμα του 3008:
Η επιλογή μου είναι δύσκολη καθώς δεν έχει καθόλου προσωπική προτίμηση, αδυναμία και όνειρα μέσα. Μου είναι ουδέτερο έως αδιάφορο το προσωπικό ενδιαφέρον για οποιοδήποτε από τα 2 αυτοκίνητα επιλέξω. Θέλω απλά να διαλέξω ποιο από τα 2 είναι πιο άνετο, ασφαλέστερο, οικονομικότερο (σε βάθος χρόνου), αξιόπιστο για την καθημερινότητα μιας 4μελούς οικογένειας.
-
Και εμένα μου αρέσει το 3008 περισσότερο αλλά το ST line με αυτό τον εξοπλισμό και τις εξωτερικές αισθητικές παρεμβάσεις με αυτή την τιμή είναι μονόδρομος!
Σίγουρα το Peugeot έχει καταπληκτικό εσωτερικό που δεν θα το βαρεθείς ποτέ , αλλά όλο κάτι θα σε τρώει στο εξωτερικό να προσθέσεις, δίνεις 28.000 ευρώ και έχεις λάμπες αλογόνου!!!!
Εκείνο το ST line δεν μπορώ να σκεφτώ τιποτα που να χρειαστεί aftermarket. Ούτε μια λωρίδα χρωμίου! Έχει τα πάντα!Ως προς την οδηγική συμπεριφορά το Peugeot είναι σίγουρα πιο άνετο , εχει μεγαλύτερες κλίσεις αλλα επειδή είναι ... Peugeot και από τα καλά μάλιστα δεν θα ξεβιδώνει με τίποτα από το δρόμο , κατά την άποψη μου overall είναι πιο αποτελεσματικό και ικανό από το Kuga στην γρήγορη οδήγηση λόγω χαμηλότερου βάρους και ευελιξίας.
Ως προς τους κινητήρες θεωρώ πως έχουν ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις λόγω της διαφοράς βάρους οπότε δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει αυτό.
Τώρα ως προς την κατανάλωση.
Ξέρεις πόσα γεμίσματα και χιλιόμετρα παραπάνω θα κάνεις με το Kuga με τα 2.400 € που θα σου περισσέψουν ;
Αν δηλαδή υποθέσουμε πως η διαφορά στην μέση κατανάλωση είναι 2 λίτρα /100 τότε θα έχεις όφελος με το 3008 μετά τα 80.000 χλμ.Kuga λοιπόν γιατί αυτό προστάζει η λογική.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Θα ήθελα την γνώμη των κατόχων, οι κυριότεροι ενδοιασμοί μου για το kuga είναι:
- Κατανάλωση στην πόλη (ξεπερνάει το 10lt/100km και κατά πόσο;)
- Άνεση στο εσωτερικό, πχ τα καθίσματα πίσω δεν μου φάνηκαν πολύ βολικά στο εκθεσιακό business.
- Κόστος συντήρησης
Καλημερα elefasgr,
Εχω Kuga 1.5 Ecoboost business σχεδόν 6 μήνες.
-
η κατανάλωση όπως εχουμε γράψει σε πολλές σελίδες εδω οσοι το εχουμε παιζει στα 10-11 λίτρα/100χλμ στην πόλη σε δύσκολες συνθήκες κινηση κλπ. Για τα χλμ που κανεις ομως δε νομίζω οτι ειναι απαγορευτική.
-
εχω κανει ταξίδι που ήμασταν 5 ενήλικες μεσα δεν ειχα παράπονο για άνεση απο κανέναν, θεωρώ οτι το σαλόνι και ειδικά οι χώροι για τους πισω ειναι μια χαρα.
-
για συντήρηση νομίζω ειναι νωρις ακομα, αφού ουτε πρώτο σέρβις δεν εχουμε κανει οι περισσότεροι, αλλα και εδω η εικόνα που εχω ειναι οτι το σέρβις του πχ ειναι στα 150-200€, πανω κατω νομίζω το ίδιο κόστος θα ειναι με το 3008.
Γενικα παντως εχω άριστες εντυπωσεις, εξαιρετικό το αυτοκίνητο, στιβαρο, άνετο, εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Ελπίζω να βοήθησα, η επιλογή δική σου.
-
Σε ανοικτό δρόμο, η κατανάλωση πόσο κατεβαίνει; (π.χ. με ταχύτητες 120 - 140)
Βοηθάει το Cruise Control; -
Σε ανοιχτό δρομο πέφτει στο 7,5 με ταχύτητα 110-120, αν το πατήσεις παραπάνω θα τσιμπήσει λιγο.
Cruise control εχω χρησιμοποιήσει για μικρά τμήματα σε ταξίδι οποτε δεν εχω αποψη.
-
Σε όλα τα αυτοκίνητα το cruise control καταναλώνει περισσότερο καύσιμο καθώς δεν μπορεί να προβλέψει όπως ο οδηγός.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Σε όλα τα αυτοκίνητα το cruise control καταναλώνει περισσότερο καύσιμο καθώς δεν μπορεί να προβλέψει όπως ο οδηγός.Την ίδια αίσθηση έχω και εγώ. Μονη εξαίρεση αν ο οδηγός είναι 'καφρος' και οδηγεί με το γκάζι on/off, εκείνος θα δει οικονομία.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Το kuga αξίζει ΜΟΝΟ στην έκδοση business με 22000, να δώσεις 25600 για να πάρεις βενζινοκίνητο και μάλιστα παλιάς κοπής (= με υψηλές καταναλώσεις) είναι αμαρτία . Θα θες να πας ένα ταξιδάκι και θα το σκέφτεσαι, και θα έχεις δώσει και τόσα χρήματα !
........
Αν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω πάρε το Tiguan βενζίνη με 25600 που θα καίει και 20% κάτω από το Kuga και θα έχεις πρακτικότερο (μεγαλύτερους χώρους) και σίγουρα καλύτερο αυτοκίνητο . Αλλά πάλι θα σκέφτεσαι να πας ένα ταξιδάκι..Γενικά μην ακούτε τον παπά που σας πουλάνε τα περιοδικά, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
To Kuga, και ειδικά σε ST-Line, προσφέρει το καλύτερο πακέτο χώρων, επιδόσεων, εξοπλισμού, άνεσης, και φυσικά παραμένει το πιο οδηγοκεντρικό SUV μέχρι τα 25Κ€.
Το ότι πρέπει να δώσεις 3Κ€ παραπάνω για να πάρεις πολύ λιγότερα στο 3008, είναι προφανής λόγος αποκλεισμού, καθότι πρέπει να ψάξεις με το μικροσκόπιο για να βρεις κάτι καλύτερο που σου προσφέρει το Peugeot.
Όπως όμως είπαν και άλλοι πιο πριν, καθότι οι διαφορές δεν είναι φοβερές και τρομερές, και εγώ θα κοίταγα αυτό που μου κάνει click, αυτό που θα γουστάρω να βλέπω κάθε μέρα στο garage μου
-
Με το 1500 diesel manual έχω 21000 χλμ και κατανάλωση 6,5 - 7,5
-
Να πω και τις δικες μου εντυπωσεις μιας και ειχα για 2 μερες το 1.5 με τα 180...
Οδηγηση σε πολη με πολυ κινηση λογω ημερων η καταναλωση σταματα ξεκινα συνεχεια ηταν στο 12 με 13 , οταν εβρισκα λιγο ανοιχτο δρομο εβλεπα 10 με 11 , ενω το βραδυ που ηταν ποιο ανοιχτοι οι δρομοι ειχα 9.5 με 10.
Εθνικη οδο Αθηνα Ευβοια με 130 χλμ σταθερα 9 με 9.5 λιτρα και στον γυρισμο που το πατησα λιγο στα 150 160 11 λιτρα ευκολα.
Γενικα δεν απογοητευτηκα απο την καταναλωση τοτ και δεν την θεωρω και τοσο τραγικη για τετοιο αμαξωμα.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
Με κίνηση στη πόλη, 7.2 diesel 1.5
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Service 211 (με κάρτα καυσαερίων)
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Service 211 (με κάρτα καυσαερίων)Sent from my iPhone using Tapatalk
Στα πόσα χλμ? Γιατί εμένα ήταν 175 με κάρτα στα 20000
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk