-
Δεν έχω γράψει ποτέ για σήματα ή κλειδιά αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ....αφού είναι ουσιαστικά ίδια το Karoq και το Tiguan,γιατί το δεύτερο κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ παραπάνω?
ΥΓ: η χειρονομία απευθύνεται στη vag.
-
Εγώ ξέρω τι είναι το lane assist , άλλοι πρέπει να μάθουν τι είναι τα πραγματικά δερμάτινα και τι είναι οι δερματίνες της συμφοράς...
-
Επειδή όλος αυτός ο 'πόλεμος' έχει ξεκινήσει από δικές μου ερωτήσεις, χωρίς όμως να αποσκοπούσα σε κάτι τέτοιο, θα παρακαλούσα από μεριάς μου να κοπάσει η αντιδικία. Σίγουρα όλα τα αυτοκίνητα των τελευταίων ετών είναι ασφαλή, μοντέρνα και άνετα, ειδικά όταν κάποιος οδηγεί αυτοκίνητο 10ετίας και βάλε και αναζητά κάποιο καινούριο.
Τώρα εγώ κατέληξα για τους δικούς μου λόγους (καλοί, κακοί, στραβοί) στα kuga και 3008. Τις προτάσεις του VAG τις είδα και δυστυχώς δεν μου έκαναν κλικ τουλάχιστον για τα ποσά που μπορώ να διαθέσω (σε εξοπλισμό) ή ξεπερνούσαν τις ανάγκες μου πχ kodiaq (με λιτό εξοπλισμό πάραυτα).
Καλώς ή κακώς δεν θέλω να πάρω μια εντελώς απλή/γυμνή έκδοση, δηλαδή ας πούμε το 3008 (για να μην ξεσπάσει νέα μάχη με τα VAG) τι να το πάρω στην πιο απλή έκδοση όταν δεν έχει το active grip (που του δίνει έστω υποτυπωδώς offroad δυνατότητες, που εμένα δεν με νοιάζουν καθώς μόνο για τους χώρους άντε κ για κανά πεζοδρόμιο στην ανάγκη το χρειάζομαι το SUV, αλλά για το γαμώτο και για την 1 στις 100 πιθανότητες να χρειαστεί να κινηθώ μέσα σε χιόνι ή λάσπη) ή να το πάρω χωρίς κάμερα οπισθοπορείας, navigation, mirror link; Για να λέω ότι έχω 2 οθονάρες υψηλής ανάλυσης που είναι χρήσιμες μόνο για να αλλάζω σταθμούς στο ράδιο ή τον ανεμιστήρα; Το θέμα είναι να τις χρησιμοποιώ καθημερινά, πχ να βρίσκω τη διαδρομή μου στο iphone και με carplay να βλέπω το χάρτη μπροστά μου στο cockpit. Αλλιώς ας πάω σε πιο φτηνή λύση και να κοτσάρω το κινητό μου στο παρμπριζ όπως κάνω τώρα.
Ε το kuga st-line για εμένα αν εξαιρέσουμε τις αισθητικές προσθήκες που μου είναι παντελώς αδιάφορες/αχρείαστες, το βρίσκω υπερπλήρες στον εξοπλισμό, έχει αισθητήρες παντού, navi, σύνδεση με κινητό, αυτόματο φρενάρισμα κ.α. που στον ανταγωνισμό για να μπουν θέλουν αρκετά χιλιάρικα παραπάνω αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς είναι μετρήσιμα στοιχεία και όχι υποκειμενικά. Τώρα αν είναι χρήσιμα σε όλους αυτό ναι είναι υποκειμενικό. Σίγουρα όμως με ένα ογκωδες αμάξι που κινείται στην πόλη είσαι πιο άνετος και πιο ασφαλής αν έχει αισθητήρες μπρος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας και αυτόματο φρενάρισμα. Τώρα το lane assist που αναφέρεται παραπάνω (το οποίο προσωπικά το λογαριάζω ως χρήσιμο gadget) νομίζω μπορεί να μπει ως εξτρά στο kuga και φαντάζομαι με πολύ μικρότερο κόστος απότι θα έμπαινε στον ανταγωνισμό.
Με τις εξελίξεις που ανέφερα στο προηγούμενο μου ποστ, αποφάσισα να περιμένω να δω και το karoq μιας και προσπαθώ να μην βλέπω σήματα αλλά αμάξια που ικανοποιούν τις ανάγκες μου και φαίνεται ότι έστω και στα χαρτιά αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή. Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις σας και το χρόνο που έχετε αφιερώσει, όλες οι γνώμες είναι αποδεκτές και μπορεί να ασκηθεί κριτική πάνω τους αρκεί να είναι κόσμια.
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Θα ήθελα την γνώμη των κατόχων, οι κυριότεροι ενδοιασμοί μου για το kuga είναι:
- Κατανάλωση στην πόλη (ξεπερνάει το 10lt/100km και κατά πόσο;)
- Άνεση στο εσωτερικό, πχ τα καθίσματα πίσω δεν μου φάνηκαν πολύ βολικά στο εκθεσιακό business.
- Κόστος συντήρησης
Μπορείς να βρείς αρκετά ποστ μου με την εμπειρία μου από το Kuga (1.5EB, Business) και αύριο θα γράψω και νέες εντυπώσεις από το τελευταίο μου ταξίδι. Επίσης, έχω γράψει και τις εντυπώσεις μου άπό το 3008 που οδήγησα. Όσο για τα ερωτήματά σου:
- Ναι τα ξεπερνάει. Με οικονομική οδήγηση έχω καταφέρει 10.1λτ/100χλμ με μέσο όρο να είναι 10.7λτ/100χλμ και χτυπάει άνετα 11αρι εάν το πιέσεις.
- Μια χαρά είναι τα καθίσματα. Άνετα και πίσω χωράνε με πολύ άνεση 3 ενήλικες.
- Δεν έχω ιδέα. Μου έχουν πει περί τα €150-200 το 1ο service.
Πάντως για εμένα το μεγαλύτερο ατού του αυτοκινήτου είναι η ποιότητα κύλισης, πραγματικά ισοπεδώνει σχεδόν τα πάντα (τουλάχιστον στην έκδοση business).
-
elefasgr νομιζω το κουγκα ειναι για σενα με βαση αυτα που λες. Εγγυηση, εξοπλισμος, χωροι. Αφου δεις και το καροκ που λες αποφασιζεις
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εγώ ξέρω τι είναι το lane assist , άλλοι πρέπει να μάθουν τι είναι τα πραγματικά δερμάτινα και τι είναι οι δερματίνες της συμφοράς...καλά, μάθε λοιπόν γιατί τα έχεις μπερδέψει πως τα citroen είχαν lane warning assist
τώρα στα καινούργια μοντέλα παίζει το lane warning assist (lwa) μαζί με το lane keeping assist (lka).
Με άλλα λόγια τα citroen σκουζανε, δονούταν το τιμόνι όταν πάταγες την λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά δεν κάνανε διορθώσεις να σε κρατήσουν στη λωρίδα σου. Και το c4 picasso πχ ακόμα μόνο σκούζει, δεν έχει lka.για πες εσύ που ξέρεις, το kuga έχει πραγματικό δέρμα?
-
Ξέρει κάποιος αν το kuga st-line X έρχεται και στην Ελλάδα. Και τι διάφορες έχει από το απλό st-line?
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Δεν δονούσαν το τιμόνι , σου δονούσαν το κωλομέρι , ανάλογα από πια πλευρά έφευγες για να σε ξυπνήσουν . Αλλά τότε το μακρυνό 2004 τέτοια πράγματα δεν τα είχαν οι γερμανοί , δεν είχαν πληρώσει ανάλογα τους 40άρηδες και έτσι αυτοί έγραφαν ότι ήταν άχρηστη γκατζετιά .
Από την άλλη θεωρώ ότι είναι άχρηστη γκατζετιά το ενεργό σύστημα και θα πρέπει να το καταργήσουν γιατί μπορεί να τρομάξει άπειρο οδηγό , να κόψει αναγκαίο ελιγμό σε έμπειρο και γενικά θα το έχουν απενεργοποιήσει οι περισσότεροι .
Το είδα σε ένα ρενεγκέιτ που το έχει ένας φίλος . Μπελάς ήταν και απενεργοποιημένο μόνιμα . Αντίθετα το φώς και το σκούξιμο που έχουν τα άλλα αυτοκίνητα , ειδοποιεί αλλά δεν τρομάζει .
Για μένα αυτά τα αυτόνομα ή θα πρέπει να πάμε σε πλήρη αυτόνομα ή αλλιώς αυτά τα περίεργα θα πρέπει να είναι καθαρά προειδοποιητικά . Πιο χρήσιμο είναι το αυτόνομο φρενάρισμα παρά κάποια άλλα .
Δεν το έχω δει το κούγκα αν έχει πραγματικό δέρμα . Αν πάντως κοστίζει 1000-1500 και πάνω είναι πραγματικό δέρμα και όχι δερματίνη . Τώρα με τα οικολογικά το πραγματικό είναι σχετικό , αλλά σίγουρα το δέρμα σαν αίσθηση δεν έχει σχέση με την δερματίνη . Εχω πραγματικό δέρμα σε δικό μου αμάξι από το 1998 . Τότε το είχα βάλει στον Κόνολυ και επειδή το αμάξι αυτό έχει επικουρική χρήση πλέον , μπορώ να σου πω ότι παραμένει μια χαρά .
-
Και αν πρέπει πρέπει βρε παιδιά να πατήσω την λευκή γραμμή , να βγω εκτός πορείας για να κάνω ένα ελιγμό γιατί να με μπερδέψει και να μου κοντραρει το τιμόνι;
Η ειδοποίηση που αναφέρει ο cruiser νομίζω είναι πιο απότελεσματικη.
Ωραίες οι νέες αυτές τεχνολογίες αλλά θέλουν ακόμη δουλειά, πιο πολύ για γκατζετακια μου κάνουν που τα εκμεταλλεύεται το εκάστοτε τμήμα μάρκετινγκ των Εταιρειών για να προωθήσει το προϊόν του.
Πραγματικά δεν ξέρω πότε βοηθάνε.
Το αυτόματο φρενάρισμα θεωρώ πως είναι μια καλή αρχή και ειδικά για την αποφυγή πεζού και ίσως για να μην χτυπήσεις τον μπροστινό σου , αλλά ... τι γίνεται με τον πίσω σου.
Πχ το EBD και η προετοιμασία των φρένων είναι μια καταπληκτική βοήθεια που μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις κάποια μέτρα σε κατάσταση πανικού.
Καλό είναι δηλαδή να γίνει προσπάθεια για τελειοποιήση του esp και των βοηθητικών σε αυτό τεχνολογιών όπως των παραπάνω, από κοινού από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες με κοινούς πόρους ώστε να προκύψει πιο γρήγορα κάτι που θα είναι πραγματικά χρήσιμο και εννοείται ότι θα με υποχρεωτική τοποθέτηση σε όλα τα αυτοκίνητα
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Άρχισε να κυκλοφορεί η έκδοση 3.0 του sync 3. Κυρίως στην Αμερική (βάζουν την αναβάθμιση από το mustang στα focus) αλλά βρήκα και ευρωπαϊκή έκδοση. Την άλλη βδομάδα που θα κάνω το ετήσιο service θα ρωτήσω αν έχει βγει για το Kuga
Ψήνεται κανένας να αλλάξει το boot logo με αυτό του ST performance;
-
Τι βλακεια θα ακουσω εδω μεσα:θα σε τρομαξει λεει ο ενας αμα κανει διορθωση, δε θα μπορεις να στριψεις λεει ο αλλος, καλυτερα να σε ειδοποιει διαβαζω. Οτι να ναι. Αμα δε ξερετε μη μιλατε και καλυτερα να μασατε.
Εγω που το εχω να πω οτι:
Σου κανει διορθωση αλλα αμα θελεις να πατησεις γραμμη θα τη πατησεις. Δε κανει αυτο οτι θελει αμα εχεις τα χερια σου πανω στο τιμονι και στριβεις. Ελεος με την παραπληροφορηση.
Αν αναψεις φλας απενεργοποιειται για λιγο γιατι καταλαβαινει οτι στριβεις. Επισης σε ανοιχτες καμπες σε κραταει στη λωριδα σου αν σε παρει ο υπνος. Ειναι βοηθημα ουσιας και οχι γκατζετ.
Σε κραταει ζωντανο και ασφαλη. Οι 18αρες που προτιμανε αλλοι ειναι για εφε[emoji38][emoji38][emoji38]
Η σιτροεν το ειχε παλια σαν προειδοποιηση. Και η πεζω στο 3008 τωρα. Αν ειναι μαγκας ας το βαλει και στη βασικη εκδοση του 3008 και οχι στη πλουσια (τη διορθωση) -
Ασε μας Νικολάκη που δεν ξέρουμε με 41 χρόνια στο τιμόνι και 1,500,000 χλμ σε όλη την Ευρώπη ...
Κάνε μας την χάρη που θα μας πεις ότι λέμε και βλακείες .
Απόλαυσε το καινούργιο παιχνιδάκι σου και μην βρίζεις τους άλλους .
Είσαι στους γνωστούς ελληνικούς δρόμους και στην λωρίδα σου υπάρχει ένα φρεάτιο 5 πόντους βάθος από την άσφαλτο και αφού ελέγξεις κάνεις μια τιμονιά πατώντας λίγο την διπλανή λωρίδα για να το αποφύγεις και θα σου γυρίσει η μλκια το τιμόνι ?
Δηλαδή πριν τα βάλουν αυτά δεν ήσουν ασφαλής ? Πολύ σημαντικότερο θεωρώ το αυτόματο φρενάρισμα και την προειδοποίηση εμποδίου παρά το να σου παίρνει το τιμόνι από τα χέρια .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ασε μας Νικολάκη που δεν ξέρουμε με 41 χρόνια στο τιμόνι και 1,500,000 χλμ σε όλη την Ευρώπη ...Κάνε μας την χάρη που θα μας πεις ότι λέμε και βλακείες .
Απόλαυσε το καινούργιο παιχνιδάκι σου και μην βρίζεις τους άλλους .
Είσαι στους γνωστούς ελληνικούς δρόμους και στην λωρίδα σου υπάρχει ένα φρεάτιο 5 πόντους βάθος από την άσφαλτο και αφού ελέγξεις κάνεις μια τιμονιά πατώντας λίγο την διπλανή λωρίδα για να το αποφύγεις και θα σου γυρίσει η μλκια το τιμόνι ?
Δηλαδή πριν τα βάλουν αυτά δεν ήσουν ασφαλής ? Πολύ σημαντικότερο θεωρώ το αυτόματο φρενάρισμα και την προειδοποίηση εμποδίου παρά το να σου παίρνει το τιμόνι από τα χέρια .
Δε σου γυρναει κανενα τιμονι απο τα χερια για αυτο λεω οτι αυτα που λετε ειναι για μικρα παιδια τουλαχιστον. Τοσο ξερεις τοσο λες
Πριν τα βαλουν οχι δεν ησουν ασφαλης
Ελα να σε βαλω μια.μερα να δεις ποσο ανεπαισθητο γυρισμα σου κανει -
Πάντως γούστα ειναι αυτά βρε.. ειδικά η αλλαγή λωρίδας θα ειχε νόημα σε κανα μεγαλο ταξίδι που ο οδηγός κουρασμένος θα έγερνε και αλλάζοντας λωρίδα το σύστημα θα τον ειδοποιούσε.
Σε όλες τις υπολοιπες περιπτωσεις και με τον τροπο που οδηγούμε στην Ελλάδα (δηλ, χωρις να βγάζουμε αναγκαστικά φλας οταν αλλάζουμε λωρίδα) κουράζει.
Και στο QQ που ειχε μονίμως off ηταν, το ιδιο off και στο Yaris.
Αντίθετα το light assist (αυτόματη λειτουργία μεγαλης σκάλας) ειναι για εμένα που δεν μου αρέσει να οδηγώ νύχτα πολυ χρήσιμο και ειναι το μονο που μου λείπει πραγματικά απο τη Μπέμπα ενω το είχα στο QQ και το εχει και το Yaris.... -
Στο Ρενεγκείτ που το έχει αν δεν το κρατήσεις το τιμόνι σε επιστρέφει γυρίζοντας περίπου στο 1/5 την στροφής . Αρα στο γυρνάει . Δεν λέω ότι αν βάλεις δύναμη θα στο γυρίσει , αλλά το θέμα είναι ότι μπορείς να θέλεις να κάνεις μια τιμονιά για διάφορους λόγους και προφανώς θα έχεις να σκεφτείς και μια παράμετρο ακόμα .
Ανέφερα το παράδειγμα της λακκούβας ή του φρεατίου που είναι γεμάτοι οι δρόμοι μας και κάνεις σλάλομ για να μην πέσεις μέσα και αφήσεις κανένα λάστιχο εκεί . Τις βλέπεις τελευταία στιγμή , ίσα που προλαβαίνεις αν είσαι έμπειρος να κάνεις δεξιά ή αριστερά και τώρα θα έχεις να σκεφτείς και το σύστημα .
Και να σου πω γιατί είναι αποτυχημένο το σύστημα ? Γιατί έχει κουμπάκι απενεργοποίησης . Και οι έμπειροι θα το έχουν μόνιμα απενεργοποιημένο , οπότε σε περίπτωση ταξιδιού που θα είχε ρόλο αν σε πάρει ο ύπνος , απλά δεν θα δουλέψει .
Ενώ η ηχητική και οπτική σήμανση , δεν εμποδίζει-τρομάζει και δεν έχεις λόγο να την κλείσεις , αν έχεις αυτή την δυνατότητα .
Αρα αφού δεν ήσουν ασφαλής πριν τα βάλουν , όλα τα αμάξια μετά το 2004 που δεν το είχαν και το είχε η C4 δεν ήταν ασφαλή....
Για την εναλλαγή φώτων συμφωνώ και εγώ είναι πολύ χρήσιμη , όπως και τα αυτόματα φώτα και καθαριστήρες που τα έχω στα αμάξια μου από το 1998 πληρώνοντας και το ανάλογο τίμημα όταν δεν ήταν στάνταρ .
Και ξαναλέω , πολύ θα ήθελα να τους μάζευαν κάτι τύπους με Χ3 και Q5 της περασμένης δεκαετίας , που πριν 2 χρόνια που ανέβαινα προς Λαμία , πήγαιναν αέρα με 130-150 ΜΕΣΑ στις σήραγγες του Αγίου Κωνσταντίνου που έχουν όριο 80 , ΧΩΡΙΣ να έχουν ανάψει φώτα αφού οι φτωχομπ...δες που τα οδηγούσαν δεν θεώρησαν απαραίτητο να έχουν αυτόματα φώτα στα αμάξια τους ...
-
Τα αυτόματα φώτα, οι αυτόματοι υαλοκαθαριστηρες και οι αναδιπλουμενοι καθρέφτες είναι απείρως πιο σημαντικά από το lane assist.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πάντως γούστα ειναι αυτά βρε.. ειδικά η αλλαγή λωρίδας θα ειχε νόημα σε κανα μεγαλο ταξίδι που ο οδηγός κουρασμένος θα έγερνε και αλλάζοντας λωρίδα το σύστημα θα τον ειδοποιούσε.
Σε όλες τις υπολοιπες περιπτωσεις και με τον τροπο που οδηγούμε στην Ελλάδα (δηλ, χωρις να βγάζουμε αναγκαστικά φλας οταν αλλάζουμε λωρίδα) κουράζει.
Και στο QQ που ειχε μονίμως off ηταν, το ιδιο off και στο Yaris.
Αντίθετα το light assist (αυτόματη λειτουργία μεγαλης σκάλας) ειναι για εμένα που δεν μου αρέσει να οδηγώ νύχτα πολυ χρήσιμο και ειναι το μονο που μου λείπει πραγματικά απο τη Μπέμπα ενω το είχα στο QQ και το εχει και το Yaris....Ακριβώς. Χωρίς να μειώνω την αξία του, προσωπικά θα έβαζα extra στο Kuga με σειρά προτεραιότητας
- Ηλεκτρική πίσω πόρτα
- High beam assist
- ADAPTIVE cruise control
- Θερμαινόμενο τιμόνι (έχω κρυα χέρια μόνιμα)
- Cross traffic alert
6.Blind spot monitor - Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας Lane Keeping Aid
- Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων ορίου ταχύτητας
- Σύστημα ελέγχου επαγρύπνησης του οδηγού Driver Alert
-
Στο δικο μου δεν ειναι τοσο δυνατο οσο το λες. Επισης η προειδοποιηση ειναι αποτυχημενη επειδη αν σε παρει ο υπνος μεχρι να αντιδρασεις θα ειναι αργα
-
Βεβαίως και οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες , όπως και θερμαινόμενοι . Το πόσο χρησιμοποιώ στο αμάξι μου που είναι φαρδύ τους αναδιπλούμενους , όταν κινούμαι ανάμεσα σε διπλοπαρκαρισμένα , είναι αξία ανεκτίμητη .
Ακόμα και το αυτόματο άναμμα των φλάς σε περίπτωση βιαίου φρεναρίσματος που έχει εδώ και χρόνια η σιτροέν είναι επίσης χρήσιμο και το έβαλαν πλέον όλοι .
Την επομένη των Χριστουγέννων κατέβαινα με πολλά προς την παραλιακή και συνέχισα και στην παραλιακή . Εκεί κοντά στην Μαρίνα Αλίμου , μετά από μια αριστερή στροφή , η αριστερή λωρίδα χωρίς εμφανή λόγο είχε αρκετά σταματημένα αμάξια περί τα 15 . Αν ήταν 20-22 τότε δεν θα τα είχα δει πριν την στροφή και ο δρόμος ήταν άδειος γενικά .
Για αυτό θεωρώ πολύ πιο χρήσιμα τέτοια συστήματα που σε προφυλάσουν από καραμπόλες , είτε με πολλά , είτε με λίγα χλμ , όπως και το θέμα του φωτισμού . Ανούσιο το coffe break . To είχε ένα άουντι Α4 που είχα νοικιάσει στην Γερμανία πριν 12-13 χρόνια . Κάθε 2 ώρες σου έλεγε να σταματήσεις . Δεν κουραζόμαστε όλοι το ίδιο , ούτε ίδια αμάξια οδηγούμε , ούτε σε ίδιους δρόμους .
Με την C5 χαλαρά ταξιδεύω 4-5 ώρες χωρίς να αισθανθώ κούραση , ούτε εγώ , ούτε οι επιβάτες . Με ένα λιγότερο άνετο αμάξι , οι επιβάτες κυρίως και λιγότερο ο οδηγός αν είναι καυλοτίμονος θα θελήσουν ίσως και λιγότερο από το διωρο να κατέβουν .
Θεωρώ πολύ χρήσιμο την υποβοήθηση σε ξεκίνημα στην ανηφόρα , ιδιαίτερα για τους μη έμπειρους οδηγούς .
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ψήνεται κανένας να αλλάξει το boot logo με αυτό του ST performance;Το έκανα εγώ σε fiesta Μκ8 και δούλεψε άψογα.
Ford Kuga