-
Ακριβώς να μη λέμε ψιλοάκυρα πράγματα.
Αν διάβαζες καλύτερα θα έβλεπες οτι η συγκριση ήταν κατα πόσο ενα βενζινόκινητο υπερτερεί ή υπολείπεται σε επιδόσεις απο ενα πετρελαιοκίνητο στα ίδια άλογα.Που για μένα ειδικά σε αυτά τα αμαξώματα ταιριάζει πετρέλαιο και τετρακίνηση και τουλάχιστον 2000 κυβικά.
Δεν είναι το θέμα αν το Kuga είναι γρηγορότερο απο το focus RS γιατί δεν τίθεται σύγκριση.
Και όσοι έχουν μεταβεί απο αυτοκίνητα όπως Focus ή Σειρά 1 και 3 ή Α4 στα αντιστοιχα SUV δεν νομίζω οτι είδαν και διαφορά πρός το χειρότερο σίγουρα προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς ειδικά στις εκδόσεις ST LINE,M ΚΑΙ S LINE.
Εκτος αν συγκρίνουμε το KUGA με το Focus RS ή την x1 με την Μ1.Εκεί ναι υπαρχει διαφορά και χαοτική.
Μη ξεχνάμε και σε ποιες κατηγορίες πέφτει το βάρος απο τις αυτοκινητοβιομηχανίες. -
Και να μην ξεχνάμε και τις συνθήκες στις οποίες οδηγούμε στη χώρα αυτή.
Όταν με το Fiesta ST που έιχα εχώ σκίσει 2 φορές λάστιχο απο κακοτεχνία(περιφερειακός Βόλου) και μια με το ΤΤ στα μάλγαρα και ενα μόνιμο σκαμπαμεβασμα στις άπειρες λακούβες για ποια οδηγική ευχαρίστιση μιλάμε???
Για ταχύτητα όσοι έχουν γρήγορο αυτοκίνητο μπορούν να μιλήσουν αν μπορούν να ευχαριστηθούν το αυτοκινητο τους. -
Ο χρήστης makisST έγραψε:
Ακριβώς να μη λέμε ψιλοάκυρα πράγματα.
Αν διάβαζες καλύτερα θα έβλεπες οτι η συγκριση ήταν κατα πόσο ενα βενζινόκινητο υπερτερεί ή υπολείπεται σε επιδόσεις απο ενα πετρελαιοκίνητο στα ίδια άλογα.Που για μένα ειδικά σε αυτά τα αμαξώματα ταιριάζει πετρέλαιο και τετρακίνηση και τουλάχιστον 2000 κυβικά.
Δεν είναι το θέμα αν το Kuga είναι γρηγορότερο απο το focus RS γιατί δεν τίθεται σύγκριση.
Και όσοι έχουν μεταβεί απο αυτοκίνητα όπως Focus ή Σειρά 1 και 3 ή Α4 στα αντιστοιχα SUV δεν νομίζω οτι είδαν και διαφορά πρός το χειρότερο σίγουρα προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς ειδικά στις εκδόσεις ST LINE,M ΚΑΙ S LINE.
Εκτος αν συγκρίνουμε το KUGA με το Focus RS ή την x1 με την Μ1.Εκεί ναι υπαρχει διαφορά και χαοτική.
Μη ξεχνάμε και σε ποιες κατηγορίες πέφτει το βάρος απο τις αυτοκινητοβιομηχανίες.Η μικροτερη επιλογη ομως του 2λιτρου με 4κινηση ειναι 150 αλογα πετρελαιο. Το εχει καποιο μελος να μας πει εντυπωσεις???
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
Εγώ το 2λίτρο με τα 180 άλογα πετρέλαιο.
Και αυτή τη στιγμή κατέχοντας 3 αυτοκίνητα να σου πώ τη αλήθεια απο το KUGA δεν κατεβαίνω χρησιμοποιώ μόνο αυτό. -
Εγώ το 2λίτρο με τα 180 άλογα πετρέλαιο.
Και αυτή τη στιγμή κατέχοντας 3 αυτοκίνητα να σου πώ τη αλήθεια απο το KUGA δεν κατεβαίνω χρησιμοποιώ μόνο αυτό.2λιτρο 180 αλογα και 40 κιλα ροπη δεν νομιζω οτι υπαρχει επαφη με το 1.5... και σε τιμη και σχεδον σε ολα.
-
Επειδή έχω οδηγήσει και το 1.5 πετρέλαιο με τα 120ps στο ταξίδι δεν καταλαβαίνεις οτι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο 1700 κιλών.Έχει απίστευτη κύλιση.Φωτιά δεν βάζει σίγουρα άλλα ταξιδευει άνετα και καιει πάρα πολύ λίγο είδικα για αυτους που κάνουν χιλιόμετρα
Θα το προτιμούσα απο το αντίστοιχο Focus ειδικά αν έχεις οικογένεια και σκύλο όπως έχουν πολλοί. -
Επειδή έχω οδηγήσει και το 1.5 πετρέλαιο με τα 120ps στο ταξίδι δεν καταλαβαίνεις οτι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο 1700 κιλών.Έχει απίστευτη κύλιση.Φωτιά δεν βάζει σίγουρα άλλα ταξιδευει άνετα και καιει πάρα πολύ λίγο είδικα για αυτους που κάνουν χιλιόμετρα
Θα το προτιμούσα απο το αντίστοιχο Focus ειδικά αν έχεις οικογένεια και σκύλο όπως έχουν πολλοί.Και εγω το οδηγησα και οντως ειναι παααρα πολυ καλο αλλα καποιος που κανει μαξ 1000 χλμ το μηνα και δεν βγαινει εθνικη κλπ δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος νανπαρει πετρελαιο
-
Όταν με το Fiesta ST που έιχα εχώ σκίσει 2 φορές λάστιχο απο κακοτεχνία(περιφερειακός Βόλου) και μια με το ΤΤ στα μάλγαρα και ενα μόνιμο σκαμπαμεβασμα στις άπειρες λακούβες για ποια οδηγική ευχαρίστιση μιλάμε???
Για ταχύτητα όσοι έχουν γρήγορο αυτοκίνητο μπορούν να μιλήσουν αν μπορούν να ευχαριστηθούν το αυτοκινητο τους.Σωστό και συμφωνώ πως οι ελληνικοί δρόμοι δεν προσφέρονται για οδηγική ευχαρίστηση.
Διαφωνώ όμως πως η οδηγική ευχαρίστηση είναι μόνο η ταχύτητα ή το 0-100.
Έχω ευχαριστηθεί οδήγηση κι αποκομίσει καλύτερη αίσθηση σε επαρχιακό δρόμο με μια 'ταπεινή' ατμοσφαιρική 147 AlfaRomeo, από π.χ. μεγαλύτερης ιπποδύναμης αμάξια που σε στροφές και καμπές είχαν χειρότερη ανάρτηση,έπαιρναν κλίσεις ή είχαν ελάχιστα πληροφοριακό τιμόνι.
Κι όπως και να το κάνουμε βαρύτερα αμάξια,με υψηλότερο κέντρο βάρους σε ίδια ιπποδύναμη -ή ακόμη και λίγο μεγαλύτερη-,θα έχουν θέμα να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες διαδρομές με τον ίδιο ρυθμό με αντίστοιχα χαμηλά.
Σίγουρα έχει μικρύνει η διαφορά (όπως διαπιστώνω κι eγώ έχοντας το scross),αλλά όπως είπε κι ο Σπύρος κι ο skous,υπάρχει.Αλλού είναι τα πλεονεκτήματα των SUV και crossover.Σόρρυ για το
Πολύ καλό αμάξι το Kuga.Kι όποιος κάνει διαδρομές και ταξίδια συμφέρει το diesel.Ακόμη καλύτερο δίλιτρο (όπως κι Χ1 η δίλιτρη diesel έχει μεγάλη διαφορά με την 1.6diesel),αλλά πάντα προσοχή,γιατί πάντα καραδοκούν τα ελλην. υπουργεία οικονομικών και μεταφόρων-συγκοινωνιών...
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Για ταχύτητα όσοι έχουν γρήγορο αυτοκίνητο μπορούν να μιλήσουν αν μπορούν να ευχαριστηθούν το αυτοκινητο τους.Σωστό και συμφωνώ πως οι ελληνικοί δρόμοι δεν προσφέρονται για οδηγική ευχαρίστηση.
Έχω ευχαριστηθεί οδήγηση κι αποκομίσει καλύτερη αίσθηση σε επαρχιακό δρόμο με μια 'ταπεινή' ατμοσφαιρική 147 AlfaRomeo, από π.χ. μεγαλύτερης ιπποδύναμης αμάξια που σε στροφές και καμπές είχαν χειρότερη ανάρτηση,έπαιρναν κλίσεις ή είχαν ελάχιστα πληροφοριακό τιμόνι.
Κι όπως και να το κάνουμε βαρύτερα αμάξια,με υψηλότερο κέντρο βάρους σε ίδια ιπποδύναμη -ή ακόμη και λίγο μεγαλύτερη-,θα έχουν θέμα να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες διαδρομές με τον ίδιο ρυθμό με αντίστοιχα χαμηλά.
Σίγουρα έχει μικρύνει η διαφορά (όπως διαπιστώνω κι eγώ έχοντας το scross),αλλά όπως είπε κι ο Σπύρος κι ο skous,υπάρχει.Αλλού είναι τα πλεονεκτήματα των SUV και crossover.Σόρρυ για το
Πολύ καλό αμάξι το Kuga.Kι όποιος κάνει διαδρομές και ταξίδια συμφέρει το diesel.Ακόμη καλύτερο δίλιτρο (όπως κι Χ1 η δίλιτρη diesel έχει μεγάλη διαφορά με την 1.6diesel),αλλά πάντα προσοχή,γιατί πάντα καραδοκούν τα ελλην. υπουργεία οικονομικών και μεταφόρων-συγκοινωνιών...
Αναμεσα στο 1.5 180 αλογα auto awd βενζινη και το 2.0 150 ps awd auto diesel ποιο θα επιλεγατε?? Με 1000 χλμ το μηνα περιπου...
-
Για τοσα λιγα χλμ βενζινη χαλαρα!
-
Ο χρήστης apostolis_bjj έγραψε:
Αναμεσα στο 1.5 180 αλογα auto awd βενζινη και το 2.0 150 ps awd auto diesel ποιο θα επιλεγατε?? Με 1000 χλμ το μηνα περιπου...Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Με τα χλμ που λες πως κάνεις, ίσως συμφέρει η βενζίνη.
Αν κάνεις έναν πρόχειρο υπολογισμό με βάση 1) τα τέλη που πληρώνει ετησίως το καθένα ( περίπου 420 ευρώ το 1.5 και 160 ευρώ το diesel), 2) υπολογίζοντας τη μέση εργοστασ. κατανάλωση 7,5λτ/100χλμ. βενζίνη και 5,2/100χλμ. diesel 3)την υπάρχουσα διαφορά στην τιμή/λτ. βενζίνης-πετρελαίου και τέλος 4) τη διαφορά στην τιμή αγοράς ( 4400 ευρώ πιο ακριβό το diesel απ'ότι είδα στον τιμοκατάλογο),πρέπει να υπολογίζεις απόσβεση σε 5μησι-6 χρόνια.
Αυτά εφ'όσον όπως προείπα, δεν βάλει το χεράκι της η ελληνική (και οι παγκόσμιες κυβερνήσεις) και δεν αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα.Αναλόγως κρίνεις και πράττεις. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Αναμεσα στο 1.5 180 αλογα auto awd βενζινη και το 2.0 150 ps awd auto diesel ποιο θα επιλεγατε?? Με 1000 χλμ το μηνα περιπου...
Με τα χλμ που λες πως κάνεις, ίσως συμφέρει η βενζίνη.
Αν κάνεις έναν πρόχειρο υπολογισμό με βάση 1) τα τέλη που πληρώνει ετησίως το καθένα ( περίπου 420 ευρώ το 1.5 και 160 ευρώ το diesel), 2) υπολογίζοντας τη μέση εργοστασ. κατανάλωση 7,5λτ/100χλμ. βενζίνη και 5,2/100χλμ. diesel 3)την υπάρχουσα διαφορά στην τιμή/λτ. βενζίνης-πετρελαίου και τέλος 4) τη διαφορά στην τιμή αγοράς ( 4400 ευρώ πιο ακριβό το diesel απ'ότι είδα στον τιμοκατάλογο),πρέπει να υπολογίζεις απόσβεση σε 5μησι-6 χρόνια.
Αυτά εφ'όσον όπως προείπα, δεν βάλει το χεράκι της η ελληνική (και οι παγκόσμιες κυβερνήσεις) και δεν αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα.Αναλόγως κρίνεις και πράττεις.Η πραγματικη μέση για το βενζινοκίνητο είναι >11lt/100km
Να εδω προσπαθω να κάνω το 0-100lt/100km
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Τι στο π@#$ο, μάλλον εγώ δεν τα εξηγώ καλά, δεν πιστεύω ότι μερικοί αδυνατούν να συλλάβουν και να κατανοήσουν το προφανές....δεν γ@#$ται, ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει και ας καταλαβαίνει ότι μπορεί, δημοκρατία έχουμε άλλωστε...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Η πραγματικη μέση για το βενζινοκίνητο είναι >11lt/100km
Sent from my iPad using Tapatalk
Υπολόγισα με βάση τις τιμές κατανάλωσης που δίνει επίσημα η Ford.
Ξέρω πως οι εταιρείες δεν γράφουν τις πραγματικές καταναλώσεις* -ή ας πούμε πως γράφουν πολύ εξειδικευμένες-,αλλά πρέπει να πάρεις κάποια δεδομένα για τους υπολογισμούς.Άλλωστε,υποθέτω πως όπως είναι αυξημένες οι πραγματικές 2-3λτ. στη βενζίνη,περίπου τόσο θα είναι και για το diesel (οπότε η διαφορά κατανάλωσης παραμένει σχεδόν ίδια).*κι εγώ με το fiesta 1.0 ecoboost 100hp,δεν έχω πιάσει εργοστασιακές καταναλώσεις.
-
Ο χρήστης apostolis_bjj έγραψε:
Οδήγησέ τα και τα δύο και κρίνε. Προσωπικά ο θόρυβος και ο τρόπος λειτουργίας του ντίζελ με εξαγριώνουν.
-
Στην βενζίνη μπορείς να ξεφύγεις πολύ από την εργοστασιακή ακόμα και τα διπλάσια αν το ξεζουμίζεις. Στο diesel δεν ξεφεύγεις πολύ.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Τι στο π@#$ο, μάλλον εγώ δεν τα εξηγώ καλά, δεν πιστεύω ότι μερικοί αδυνατούν να συλλάβουν και να κατανοήσουν το προφανές....δεν γ@#$ται, ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει και ας καταλαβαίνει ότι μπορεί, δημοκρατία έχουμε άλλωστε...Μην αγχώνεσαι ρε συ Αντώνη. Ο περισσότερος κόσμος την κατανάλωση και την οικονομία (τελη, σέρβις, ανταλλακτικά κλπ) κοιτάει πια όταν αγοράζει αμάξι άντε και τα μπλιμπλικια και τα κοκοψονια. Ούτε καν η εγγύηση δεν είναι δέλεαρ γιατί σε αναγκάζει λένε να πηγαίνεις μόνο στο ακριβά εξουσιοδοτημένα.
Χεστηκαν οι περισσότεροι για πάτημα, επιδόσεις, σπιρτάδα, fun to drive κλπ.
Τα έχω ζήσει και τα έχω επιχειρηματολογήσει.
Άλλη άποψη αυτοκίνησης, σημείο των καιρών.
Και βέβαια στο άλλο άκρο υπάρχουν και οι δήθεν pure petrolheads που αν δεν έχεις 200+ ατίθασα δεν συζητάνε. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τι στο π@#$ο, μάλλον εγώ δεν τα εξηγώ καλά, δεν πιστεύω ότι μερικοί αδυνατούν να συλλάβουν και να κατανοήσουν το προφανές....δεν γ@#$ται, ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει και ας καταλαβαίνει ότι μπορεί, δημοκρατία έχουμε άλλωστε...
Μην αγχώνεσαι ρε συ Αντώνη. Ο περισσότερος κόσμος την κατανάλωση και την οικονομία (τελη, σέρβις, ανταλλακτικά κλπ) κοιτάει πια όταν αγοράζει αμάξι άντε και τα μπλιμπλικια και τα κοκοψονια. Ούτε καν η εγγύηση δεν είναι δέλεαρ γιατί σε αναγκάζει λένε να πηγαίνεις μόνο στο ακριβά εξουσιοδοτημένα.
Και βέβαια στο άλλο άκρο υπάρχουν και οι δήθεν pure petrolheads που αν δεν έχεις 200+ ατίθασα δεν συζητάνε.Περιγράφεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνει τον κόσμο να αγοράσει kuga (και φορντ)...
Οικονομια στην τιμή
Οικονομία σχετικα στα σερβις
Εγγυηση 8 χρόνια
Κοκοψινια στυλ st line, boot opener κλπ )Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης tsotsos έγραψε:
Στην βενζίνη μπορείς να ξεφύγεις πολύ από την εργοστασιακή ακόμα και τα διπλάσια αν το ξεζουμίζεις. Στο diesel δεν ξεφεύγεις πολύ.+100000000000
Τοσο απλο ειναι -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Μην αγχώνεσαι ρε συ Αντώνη. Ο περισσότερος κόσμος την κατανάλωση και την οικονομία (τελη, σέρβις, ανταλλακτικά κλπ) κοιτάει πια όταν αγοράζει αμάξι άντε και τα μπλιμπλικια και τα κοκοψονια. Ούτε καν η εγγύηση δεν είναι δέλεαρ γιατί σε αναγκάζει λένε να πηγαίνεις μόνο στο ακριβά εξουσιοδοτημένα.
Και βέβαια στο άλλο άκρο υπάρχουν και οι δήθεν pure petrolheads που αν δεν έχεις 200+ ατίθασα δεν συζητάνε.Περιγράφεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνει τον κόσμο να αγοράσει kuga (και φορντ)...
Οικονομια στην τιμή
Οικονομία σχετικα στα σερβις
Εγγυηση 8 χρόνια
Κοκοψινια στυλ st line, boot opener κλπ )Αφού βλέπεις ρε Στέφανε ότι μερικοί δεν νογάνε, εξ'ου και η δική μου αγανάκτηση, γιατί είναι εξαιρετικά απλό αυτό που λέω (και πανθομολογουμένως σωστό)....Βέβαια μπορεί να τρολάρει και να είναι 'pure petrolhead' που λες, οπότε θα έπρεπε απλά να μην ξανασχοληθώ, ή να κάνω και εγώ πλάκα
Όπως είπα και πιο πριν, δεν γ@#$ται
Ford Kuga