-
Ποσα κιλα ειναι το kuga? Γιατι και 100 κιλα πιο ελαφρυ να ειναι απο τα 1650 του crv 120 πας στο kuga.
-
Απόβαρο 1.579
-
Προσωπικά μια χαρά μου φαίνεται και η έκδοση 1.5 βενζίνης (κατά προτίμηση με τους 180 ίππους). Εντάξει δεν έχει τη ροπή του diesel αλλά νομίζω το κινεί αξιοπρεπέστατα (και παραπάνω). Να ρωτήσω κάτι γι' αυτή την έκδοση, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι με μετατροπέα ροπής ή το powershift; Νομίζω κάποιος ανέφερε μετατροπέα ροπής σε προηγούμενο post. Έχει κάποιος εμπειρία να μας πει πόσο καλό είναι;
Επίσης γνωρίζετε αν στο ανανεωμένο μοντέλο θα διατίθενται και paddles στο τιμόνι;
-
To 182 βενζίνη καίει τον γκώλο του
Powershift έχουν.
Tα paddles σε τέτοιο αυτοκίνητο νομίζω δεν έχουν και πολύ νόημα τελικά.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Κοίτα δε διαφωνώ ότι σπάνια θα τα χρησιμοποιήσεις σε τέτοιο αυτοκίνητο αλλά έστω για τη μία στο τόσο που θα σου χρειαστεί π.χ. downshift σε ανηφορικό δρόμο με στροφές και θα το θες manually είναι βολικά. Στην τελική καλύτερα να τα έχεις παρά να μην τα έχεις. Εντάξει αν μιλάμε για λογικό κόστος πάντα. Με ένα γρήγορο search είδα ότι θα υπάρχουν πάντως.
Για τι κατανάλωση μιλάμε το 180άρι;
-
12lt χαλαρα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Α καλά ξεφεύγουμε πολύ. Είναι λόγος να μην το προτιμήσεις (με το συγκεκριμένο κινητήρα).
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Προσωπικά μια χαρά μου φαίνεται και η έκδοση 1.5 βενζίνης (κατά προτίμηση με τους 180 ίππους). Εντάξει δεν έχει τη ροπή του diesel αλλά νομίζω το κινεί αξιοπρεπέστατα (και παραπάνω). Να ρωτήσω κάτι γι' αυτή την έκδοση, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι με μετατροπέα ροπής ή το powershift; Νομίζω κάποιος ανέφερε μετατροπέα ροπής σε προηγούμενο post. Έχει κάποιος εμπειρία να μας πει πόσο καλό είναι;Επίσης γνωρίζετε αν στο ανανεωμένο μοντέλο θα διατίθενται και paddles στο τιμόνι;
Υπερεκτιμημένο πράγμα αυτή η δήθεν ροπή των ντίζελ. Το βενζίνης θα πηγαίνει ασύγκριτα καλύτερα.
-
Μαζί σου, είμαι υπέρ της βενζίνης γενικά μιλώντας, γι' αυτό και μου καλαρέσει ο 1.5 με τους 180 ίππους (είναι κατάλληλος και για Ελλάδα). Αλλά η μεγάλη κατανάλωση είναι ένα θέμα. Θα μου πεις μιλάμε για κινητήρα που κινεί σβέλτα πάνω από 1500kg SUV + AWD, τι περιμένεις;
-
Το μόνο αρνητικό του ειπναι τα κατεβασματα του powershift σε εοιτάχυνση, αλλά όταν τα χρειαστείς ή απλά περιμένεις λίγο (κάνει κανα δευτερόλεπτο) ή πατάς το κουμπάκι στον λεβιέ και είσαι οκ.
Τρομερή εντύπωση πάντως κάνει σε όποιον κάθεται στο τιμόνι το πόσο εύκολα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος και οι διαστάσεις του , γεγονός που το κάνει απόστευτα ευκολοδηγητο και ευέλικτο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δήθεν ροπή των diesel... Καλή φάση.
Μάλλον ψέματα θα λένε
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Το μόνο αρνητικό του ειπναι τα κατεβασματα του powershift σε εοιτάχυνση, αλλά όταν τα χρειαστείς ή απλά περιμένεις λίγο (κάνει κανα δευτερόλεπτο) ή πατάς το κουμπάκι στον λεβιέ και είσαι οκ.Ε να πού θα είναι χρήσιμα τα paddles
-
E ok πατάς και το κουμπί στο λεβιέ....
Νομίζω τα paddles στο υπάρχον τιμόνι θα μπερδεύουν, στο ανασχεδιασμένο ίσως είναι οκ -
Ρε παιδιά το edge που κάπου το πήρε το μάτι μου είναι πιο πάνω σαν μοντέλο από το kuga?
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
E ok πατάς και το κουμπί στο λεβιέ....
Νομίζω τα paddles στο υπάρχον τιμόνι θα μπερδεύουν, στο ανασχεδιασμένο ίσως είναι οκΕντάξει αλλά άλλη ευκολία να μη βγάζεις τα χέρια απ' το τιμόνι. Καλά για λεπτομέρεια μιλάμε πάντα ούτως ή άλλως...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δήθεν ροπή των diesel... Καλή φάση.Μάλλον ψέματα θα λένε
Που να οδηγήσεις και κανένα γρήγορο βενζίνης δηλαδή αν σε εντυπωσιάζουν ντιζελάκια 110 ίππων...
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δήθεν ροπή των diesel... Καλή φάση.
Μάλλον ψέματα θα λένε
Που να οδηγήσεις και κανένα γρήγορο βενζίνης δηλαδή αν σε εντυπωσιάζουν ντιζελάκια 110 ίππων...
Εκεί στο Μονακό δεν οδηγείτε τέτοια ε;
Αν πάντως έχετε πρόσβαση στο internet τσέκαρε πόση 'δήθεν' ροπή έχουν αυτά τα 'ντιζελάκια' σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζίνης (π.χ. Qashqai 1.6 dCi 32,6 kgm/1.750 rpm || Qashqai 1.6 DIG-T 24,5 kgm/2.000-4.000 rpm). Εκτός και αν τα συγκρίνεις με Porsche και Ferrari...
-
Δεν έχει να κάνει με Μονακό ή Ferrari. Έχει να κάνει με το τι γίνεται εν τοις πράγμασι. Η ροπή στον στρόφαλο δεν λέει τίποτα γιατί πρέπει να συνυπολογίσεις τις σχέσεις μετάδοσης, τη τελική σχέση (διαφορικό) και το εύρος στροφών. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και τα φορτηγά με την ιπποδύναμη κατηγοριοποιούνται (π.χ. Mercedes 4050 - 40 τόνοι μεικτό, 500 άλογα), όχι με την ροπή. Το έχει περιγράψει ο Χοϊδάς σε ένα ωραίο άρθρο στο Drive. Με λίγα λόγια η καμπύλη ισχύος μετράει περισσότερο. Και αυτή αντανακλάται στις επιδόσεις ενός οχήματος.
-
Άλλη μια φορά που ο Δίας γράφει κάτι πραγματικά χρήσιμο. Πως να μη σε διαβάζω βρε φίλε; Τόσα χρόνια, τόσα χιλιόμετρα, μια ντουζίνα αυτοκίνητα και όμως τόσο κατασταλαγμένες απόψεις δεν έχω καταφέρει να διαμορφώσω.
Ford Kuga