-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Φανη μεταξυ μας:για x1 μεταχειρισμενη σε βλεπω. Αυτα τα λοξοκοιταγματα που κανεις ειναι για ξεκαρφωμα!!!
Νίκο, πολύ θα ήθελα, αλλά:
-
Η F48 (δλδ. η νέα Χ1) θα αργήσει πολύ ακόμα να είναι διαθέσιμη στο budget που έχω αυτή τη στιγμή. Στην καλύτερη περίπτωση την βρίσκω με €30Κ περίπου. Οπότε την ξεχνάω για τώρα...θα είναι επιλογή μου, εάν δεν αλλάξω τώρα αυτοκίνητο αλλά σε 1-2 χρόνια.
-
Η Ε84 (δλδ. η παλιά) εκτός του ότι δεν μου αρέσει και πάρα πολύ (αλλά ΟΚ θα την αγόραζα) με περιορίζει ή στην 1.6 ή μετά 2λιτρη (όπου δεν θα ήθελα 2λιτρο). Για την 1.6 οι περισσότερες είναι ex-leasing (άρα με βασικό εξοπλισμό) και ακόμα δεν εχω καταφέρει να βρω καμία της προκοπής (δλδ. να έχει 3-4 έξτρα που θέλω) σε φυσιολογική τιμή. Το να δώσω €24-25Κ για μεταχειρισμένη Χ1 1.6 όταν με €23Κ παίρνω καινούργιο Kuga με σαφώς καλύτερο εξοπλισμό, δεν είναι κάτι που θα έκανα. Πάτησα τα 40 και πλέον έχω οικογένεια (με παιδί...αχαχα!!), οπότε σκέφτομαι πρώτα με την λογική / πρακτική και μετά με το συναίσθημα, όσων αφορά το αυτοκίνητο.
-
-
Νίκο αφού μπορεί να αγοράσει καινούργιο μη του βάζεις ιδέες για μεταχειρισμένο
Φάνη η εμφάνιση είναι υποκειμενικό, δε μπορώ να πω κάτι, όπως και για τον προϋπολογισμό σας.
Για τον αντιπρόσωπο ένα δίκιο το έχεις τα έχω ζήσει με το Mitsubishi που έχουμε αν και τώρα τελευταία ότι θελήσω τα βρίσκω πανεύκολα στην αντιπροσωπεία Βελμαρ (δεν ξέρω πως γίνεται αυτο).Ο κινητήρας όμως που έχει ατμοσφαιρικά 130 άλογα από 1500cc, μου αρέσει πολύ.
Θέλω να τον δοκιμάσω γιατί υποψιάζομαι ότι θα είναι -
Τον πειραζω Αντρεα. Η αληθεια ειναι πως το kuga στα 22.000 ειναι πολυ καλο πακετο
-
Εχω την αισθηση οτι η ford με το Kuga , εκανε αυτο που κατηγορουμε τους αλλους και ιδιως την BMW με την Χ1 οτι δεν κανουν. Κατσανε με την μαμα εταιρεια και βγαλανε ετοιμα πληρη πακετα εξοπλισμου , με εργοστασιακη τιμη λιγο πιο κατω απο τα διαφορα σκαλοπατια της νεας φορολογιας , ωστε να βγαινει η τελικη τιμη χαμηλα χωρις τους νεους φορους.
Και γι αυτο αξια θα τιναξει την μπανκα και καλα θα κανει.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Εχω την αισθηση οτι η ford με το Kuga , εκανε αυτο που κατηγορουμε τους αλλους και ιδιως την BMW με την Χ1 οτι δεν κανουν. Κατσανε με την μαμα εταιρεια και βγαλανε ετοιμα πληρη πακετα εξοπλισμου , με εργοστασιακη τιμη λιγο πιο κατω απο τα διαφορα σκαλοπατια της νεας φορολογιας , ωστε να βγαινει η τελικη τιμη χαμηλα χωρις τους νεους φορους.Και γι αυτο αξια θα τιναξει την μπανκα και καλα θα κανει.
Μια μικρή διόρθωση: Λιανική τιμη προ φόρων...οχι εργοστασιακή τιμη. Η εργοστασιακή τιμη δεν παιζει ρόλο πλέον (ή πιο σωστά παιζει στην διαμόρφωση της λιανικής τιμης, αλλά οχι στην φορολογία).
-
ναι αυτο εννοω , την τιμη βασης πανω στην οποια υπολογιζεται η τελικη κλιμακα φορου.
Η ford με το kuga απεδειξε πως αν υπαρχει η διαθεση , με μια μελετη λιγων ημερων πανω στο νεο φορολογικο μας , μπορει να γινει το μαγειρεμα στη τιμη βασης , ωστε αμαξια των 40Κ να μην φτανουν με τους φορους 55Κ για 2-3 εξτρα -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Νίκο, πολύ θα ήθελα, αλλά:-
Η F48 (δλδ. η νέα Χ1) θα αργήσει πολύ ακόμα να είναι διαθέσιμη στο budget που έχω αυτή τη στιγμή. Στην καλύτερη περίπτωση την βρίσκω με €30Κ περίπου. Οπότε την ξεχνάω για τώρα...θα είναι επιλογή μου, εάν δεν αλλάξω τώρα αυτοκίνητο αλλά σε 1-2 χρόνια.
-
Η Ε84 (δλδ. η παλιά) εκτός του ότι δεν μου αρέσει και πάρα πολύ (αλλά ΟΚ θα την αγόραζα) με περιορίζει ή στην 1.6 ή μετά 2λιτρη (όπου δεν θα ήθελα 2λιτρο). Για την 1.6 οι περισσότερες είναι ex-leasing (άρα με βασικό εξοπλισμό) και ακόμα δεν εχω καταφέρει να βρω καμία της προκοπής (δλδ. να έχει 3-4 έξτρα που θέλω) σε φυσιολογική τιμή. Το να δώσω €24-25Κ για μεταχειρισμένη Χ1 1.6 όταν με €23Κ παίρνω καινούργιο Kuga με σαφώς καλύτερο εξοπλισμό, δεν είναι κάτι που θα έκανα. Πάτησα τα 40 και πλέον έχω οικογένεια (με παιδί...αχαχα!!), οπότε σκέφτομαι πρώτα με την λογική / πρακτική και μετά με το συναίσθημα, όσων αφορά το αυτοκίνητο.
Πρέπει να ψάχνουμε τα ίδια ακριβώς πράγματα στα αυτοκίνητα Ίδιες σκέψεις, ίδιες προτεραιότητες, ίδιες ανάγκες (εγώ μάλλον έχω και περισσότερες)....
Δεν ξέρω αν το κοιτάς καθόλου, σκεφτόμουν και για A4 Allroad, αλλά (α) είναι παλιά με πολλά χλμ, και (β) είναι τουλάχιστον 2λιτρα. Η εναλλακτική του Scout ναι μεν λογική, αλλά δεν με ενθουσιάζει, ενώ το αντίστοιχο καινούριο Leon XPerience είναι ακόμα πιο ακριβό (~28Κ€), αλλά αποτελεί τη χρυσή τομή. Ρίξτους μια ματιά, έτσι για να έχεις μια εικόνα....
-
-
http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... ga-15-tdci
Test drive: Ford Kuga 1.5 TDCi
Εύστοχες επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη και αναβαθμισμένη σε ποιότητα και τεχνολογία καμπίνα δίνουν νέα πνοή στο Kuga.
Δεν ήμασταν μεταξύ αυτών που θεωρούσαμε ότι το Kuga χρειάζεται αισθητική ανανέωση. Ειδικά στο εμπρός μέρος. Παρόλα αυτά η Ford την έκανε. Μαζί με κάποιες παρεμβάσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στην καμπίνα, που δίνουν στο μοντέλο νέα πνοή.
Ξεχωερίζει από τη νέα, τραπεζοειδή μάσκα η οποία σε συνδυασμό με τα πορτοκαλί φλας είναι μάλλον αμερικάνικης αισθητικής, δίνει πιο έντονη προσωπικότητα από την προηγούμενη. Στο πίσω μέρος υπάρχουν μικρότερα σε πλάτος φανάρια. Νέες είναι και οι ζάντες που έχουν διάμετρο από 17 έως 19 ίντσες, ενώ το καπό είναι σχεδιασμένο για καλύτερη προστασία στους πεζούς. Οι διαφορετικοί προφυλακτήρες έχουν δώσει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερο εκτόπισμα. Γεμίζει πιο έντονα τον καθρέφτη και την λωρίδα του.
Στην πράξη είναι μόλις ένα εκατοστό πιο μακρύ, χωρίς καμία αλλαγή στο πλάτος και στο ύψος. Αναλλοίωτες είναι οι διαστάσεις της καμπίνας, η οποία προσφέρει επαρκή χώρο σε τέσσερις ενηλίκους, ή και πέντε με ελάχιστες παραχωρήσεις. Το πορτμπαγκάζ χωρά 456 lt, με πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα. Υπάρχουν πολλές θήκες για μικροπράγματα και μπουκάλια, κάτι στο οποίο βοηθά και το νέο, ηλεκτρικό χειρόφρενό που ελευθερώνει χώρο στην κονσόλα. Σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της εργονομίας παίζει και η νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων SYNC3. Έχει σαφώς ταχύτερη απόκριση από την προηγούμενη, πέντε νέες γλώσσες, απλουστευμένες εντολές για τις περισσότερες λειτουργίες και σημαντική επέκταση των φωνητικών εντολών. Ο οδηγός θα εκτιμήσει πολύ αυτή τη βελτίωση, απολαμβάνοντας παράλληλα μια θέση οδήγησης που έρχεται εύκολα στα μέτρα του και δεν κουράζει στις μεγάλες αποστάσεις.
Τα υλικά δεν ήτα ποτέ πρόβλημα. Το μαλακό πλαστικό κυριαρχεί, ενώ οι σκληρές ματ επιφάνειες έχουν ιδιαίτερα ευχάριστη αφή και όψη. H συναρμολόγηση και το φινίρισμα έχουν βελτιωθεί , σημάδι ωριμότητας του μοντέλου.
Στο δρόμο το Kuga είναι ένα από τα πιο ήσυχα μοντέλα της κατηγορίας, κάτι στο οποίο σίγουρα συμβάλλουν και τα διπλά τζάμια της έκδοσης ST Line που δοκιμάζουμε. Ελάχιστος θόρυβος από την κύλιση, τον αέρα ή τον κινητήρα φτάνει στην καμπίνα.
Αναμφίβολα το σημαντικό νέο στην γκάμα του Kuga είναι ο 1.500άρης κινητήρας TDCi των 120 ίππων. Είναι ιδιαίτερα πολιτισμένος στη λειτουργία του, με πολύ χαμηλό επίπεδο κραδασμού και θορύβου, που συνήθως χαρακτηρίζει τους ντίζελ της κατηγορίας. Η ροπή των 27,5 kgm είναι πλούσια, αλλά το φάσμα απόδοσης σχετικά στενό. Χαμηλά, στις 1.200-1.500 δεν είναι ελαστικός και θέλει κατέβασμα ή… υπομονή για να φτάσει στις 1.800 rpm που δείχνει ορεξάτος. Από αυτό το σημείο ως τις 4.000 rpm βγάζει τον καλύτερό του εαυτό. Μέσα σε αυτή τη ζώνη η απόκριση είναι καλή και το τράβηγμα ευχάριστο και καθησυχαστικό για την ενεργητική ασφάλεια. Νιώθεις δηλαδή ότι επιταχύνει χωρίς να ζορίζεται. Κι αν χρειαστεί θα προσπεράσει με ασφάλεια. Η σωστή κλιμάκωση του χειροκίνητου κιβωτίου με τις έξι ταχύτητες σε βοηθά να τον διατηρείς εκεί. Η μέση κατανάλωση σταθεροποιήθηκε, ύστερα από μετρήσεις, αρκετή πίεση στη φωτογράφηση και αρκετά χαλαρά χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο στα 7,5 lt/100 km.
Από πλευράς επιδόσεων πάντως, το Kuga με τον μικρό 1.5 TDCΙ, βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Σε αυτό ευθύνεται κυρίως το βάρος του. Σε σύγκριση με προσθιοκίνητα SUV με 1600άρη ντίζελ, όπως τα νέα SEAT Ateca και Peugeot 3008, αλλά και το σημείο αναφοράς Nissan Qashqai, το Kuga είναι από 130 έως και 220 kg βαρύτερο. Μοιραία λοιπόν χρειάζεται για το 0-100 km/h 12,1”, τη στιγμή που το Qashqai θέλει μόλις 10,3”, το 3008 10,9” και το Ateca 11,1”. Οι διαφορές σε βάρος του Kuga παραμένουν εξίσου σημαντικές και στις υπόλοιπες επιταχύνσεις από στάση, αλλά και στις ρεπρίζ. Τουλάχιστον παίρνει μια μικρή ρεβάνς στα φρένα, επιτυγχάνοντας κορυφαία τιμή, στα 36,7 μέτρα από τα 100 m/h σε πλήρη στάση.
Μέσα στην πόλη είναι ευχάριστο από διασταύρωση σε διασταύρωση. Ο συμπλέκτης είναι προοδευτικός. Και σε βοηθά να το ξεκινάς εύκολα με λίγο γκάζι. Ο λεβιές έχει σαφείς διαδρομές και ευχάριστη αίσθηση. Ενώ νιώθεις ότι είναι ένα σφιχτό αυτοκίνητο, αποσβένει τις λακκούβες αποτελεσματικά. Με ελάχιστες αναταράξεις και σχεδόν καθόλου θόρυβο. Ακόμη και στις απότομες κοφτερές λακκούβες.
Στην εθνική διατηρεί εύκολα υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα, χάρη στην σωστά επιλεγμένη 6η. Και χάρη στην εξαιρετική ηχομόνωση για την οποία ήδη μιλήσαμε είναι ξεκούραστο στα μεγάλα ταξίδια.
Παρά το «τσιμπημένο» βάρος, σε δρόμο με στροφές έχει την τυπική για Ford ανάλαφρη αίσθηση. Και είναι από τα πιο ευχάριστα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Η ηλεκτρικά υποβοηθούμενη κρεμαγέρα έχει όσο βάρος πρέπει, αρκετά καλή πληροφόρηση και είναι γρήγορο ώστε να μην παλεύεις με το τιμόνι. Κάποιες φορές το νιώθεις να τραβάει, στην κορύφωση της ροπής με στριμμένους τροχούς. Χωρίς ωστόσο να ενοχλεί στην πράξη.
Η ανάρτηση ελέγχει σωστά το βάρος. Η κλίση είναι μικρή, και παρά το ύψος και τα κιλά, αλλάζει κατεύθυνση με κορυφαία για το είδος του αμεσότητα και ακρίβεια. Η έκδοση ST-Line φορά πιο σφιχτά ελατήρια. Ακόμη κι έτσι, περνά πιεσμένο πάνω από ανωμαλίες χωρίς να αναπηδά ή να ταλαντώνεται.
Το Kuga διαθέτει μπόλικα στοιχεία υψηλής τεχνολογίας που κάνουν τη ζωή σου όχι μόνο πιο εύκολη, αλλά και πιο ασφαλή. Για παράδειγμα το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Active City Stop που πλέον λειτουργεί μέχρι τα 50 km/h, οι προβολείς Adaptive Front Lighting που προσαρμόζονται αυτόματα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και καιρού, καθώς και το αυτόματο παρκάρισμα.
Τι λέει το DRIVE
Η ουσία είναι στην απόλυτα πετυχημένη για τη χώρα μας προσθήκη του νέου κινητήρα ντίζελ, οπότε σε συνδυασμό με το τυπικά ευχάριστο για Ford «πάτημα», το Kuga έχει ακόμη πολλά χιλιόμετρα να διανύσει στην ελληνική αγορά. Δεν έχει και τόση σημασία που εμείς βρίσκουμε τη ανανεωμένη εμφάνιση πιο αμερικάνικη και κάπως συντηρητική.
Τιμή €25.840 (Business) / €27.353 (ST-Line)
Τεχνολογία 1.499 cc, i4, 16v, 2 ΕΕΚ, άμεσος ψεκασμός, common rail, τούρμπο με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας, 120 PS/3.600 rpm, 27,5 kgm/1.500-2.000 rpm, χειροκίνητο έξι σχέσεων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 12,1”
0-400 m 18,5” @ 120,5 km/h
0-1.000 m 34,2” @ 148,6 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 11,0”
50-80 km/h (3η) 4,5”
80-110 km/h (3η) 6,8”
80-110 km/h (4η) 7,3”
110-140 km/h (4η) 12,2”
110-140 km/h (5η) 13,6”
110-140 km/h (6η) 17,4”
Φρένα 100-0 km/h 36,7m
Τελική ταχύτητα 173 km/h
Μέση κατανάλωση 7,5 lt/100 km
Εκπομπές CO2 115 g/km
Διαστάσεις 4.530 x 1.840 x 1.700 mm
Χώρος αποσκευών 456 lt
Βάρος 1.600 kg
Μετρήσεις DRIVE -
μόνο μείον στο παραπάνω...ο diesel κινητήρας...
τα βενζινοκίνητα θα είναι πένα
Φανούρη διάβασες τα οδηγικά ;;; -
Ο μικρός diesel είναι απλά επαρκής, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα κάνει αυτά τα προσπεράσματα στην Ε.Ο. που αναφέρει το άρθρο. Όλοι οι άλλοι κινητήρες όμως, δηλαδή ο ΕΒ και ο 2λιτρος diesel, έχουν σχεδόν καρμπόν επιδόσεις, οι οποίες είναι ανεκτές ή οριακά να τις πούμε και σβέλτες. Το στήσιμο όμως του αυτοκινήτου, ειδικά ως ST-Line, τουλάχιστον εμένα πραγματικά μου φέρνει σε μεγάλο Focus, και είναι ένα από τα μεγαλύτερα 'συν' του Kuga
-
Ολα τα αμάξια έχουν τα αρνητικά τους, έτσι και το kuga. Προσωπικά λόγω βάρους θεωρώ τον μικρό ντίζελ ανεπαρκή , και θα ήθελα να το οδηγήσω να το δω στην πράξη. Σε σχέση με τους ανταγωνιστές , μιλάμε για ενα αυτοκίνητο με αυξημένη κατανάλωση, μικρότερες επιδοσεις , και μικρότερο χώρο αποσκευών.
Απ την αλλη , όπως έχει γραφτεί, ο χώρος για τους επιβάτες ειναι μεγάλος και η τιμή πολυ καλή.Ο καθένας ζυγίζει και παίρνει!
(Χτες είδα 3008 λευκό απο κοντά. Εντυπωσιακό αυτοκίνητο σίγουρα σε κάνει να γυρίσεις να το κοιτάξεις.)
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Πρέπει να ψάχνουμε τα ίδια ακριβώς πράγματα στα αυτοκίνητα Ίδιες σκέψεις, ίδιες προτεραιότητες, ίδιες ανάγκες (εγώ μάλλον έχω και περισσότερες)....Δεν ξέρω αν το κοιτάς καθόλου, σκεφτόμουν και για A4 Allroad, αλλά (α) είναι παλιά με πολλά χλμ, και (β) είναι τουλάχιστον 2λιτρα. Η εναλλακτική του Scout ναι μεν λογική, αλλά δεν με ενθουσιάζει, ενώ το αντίστοιχο καινούριο Leon XPerience είναι ακόμα πιο ακριβό (~28Κ€), αλλά αποτελεί τη χρυσή τομή. Ρίξτους μια ματιά, έτσι για να έχεις μια εικόνα....
Αντώνη, εάν έχω καταλάβει σωστά, ναι τα ίδια πράγματα ψάχνουμε (ίσως με πολύ μικρές αποκλίσεις).
Το Α4 Allroad δεν το κοιτάω για τους εξής λόγους:
- Είναι 2λιτρο (εάν πάω σε αυτά τα κυβικά έχω πολύ καλύτερες επιλογές για τα γούστα μου)
- Προτιμώ SUV από υπερυψωμένο station
- Είναι Audi!
To Leon το έχω δει και το έχω αποκλείσει για το Νο.2 λόγο που έχω αποκλείσει και το Α4 (δεν θέλω station ψηλωμένο) και επίσης λόγω τιμής (στα €28Κ προτιμώ άλλα αυτοκίνητα).
Το Kuga έχει όλα όσα θέλω, εκτός της κατανάλωσης και του σήματος...αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!
μόνο μείον στο παραπάνω...ο diesel κινητήρας...
τα βενζινοκίνητα θα είναι πένα
Φανούρη διάβασες τα οδηγικά ;;;Εμένα δεν μου φάνηκε τόσο χάλια ο diesel...δεν θα τον επέλεγα, αλλά ήταν καλύτερος από ότι περίμενα.
Στα οδηγικά, συμφωνώ με αυτά που γράφουν (αν και δεν έκανα μεγάλη διαδρομή)...το αυτοκίνητο όντως είναι και καλά στημένο και πολύ άνετο (ειδικά στην έκδοση ST Line το περίμενα πιο σκληρό και με εξέπληξε ευχάριστα). Οδηγικά πιστεύω (χωρίς να έχω οδηγήσει όλα τα SUV φυσικά) ότι μόνο η Χ1 είναι καλύτερη και ίσως το 3008 να είναι ισάξιο.
-
Εγώ έχω μπει συνοδηγός στο προηγούμενο και μου άρεσε πολύ η αίσθηση του αυτοκινήτου.
Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ο σχεδιασμός στο εσωτερικό μπροστά από οδηγό και συνοδηγό, αλλά το νέο φαίνεται πιο ωραίο και σε αυτόν τον τομέα! Το αμάξι πατά γερά στον δρόμο, έχει άνετη κύλιση και μου ενέπνευσε σιγουριά σε κάποιες στροφές που το είδα αν και ο οδηγός ήταν...σφιγμένος και δεν το πίεζε πολύ. Μου έδωσε παρόμοια αίσθηση με το Q3 και την Χ1 μου σε στιβαρότητα και στήσιμο...Με τα λεφτά που έχει το βενζινοκίνητο...είναι τρελό deal...
-
Μόλις έλαβα και την επίσημη απάντηση της Ford Motor Hellas, τελικά το πακέτο 'Light Upgrade'** ΔΕΝ** περιλαμβάνει ΧΕΝΟΝ (σωστά τα έγραφε το configurator, λάθος το Excel που είχε σταλεί στους αντιπροσώπους - έστειλαν νέο στις 16.12.2016). Τα Xenon έχουν €1.105 και είναι δυναμικά και κατευθυντικά.
Οπότε τα ξεχνάμε τα Xenon (ανεβάζουν την τιμή στα επίπεδα του ST Line) και άρα το δίλλημα πλέον είναι:
Μεταλλικό χρώμα και 1-2 φτηνά έξτρα
ή
Λευκό χρώμα (ή απλό) και 2-3 πιο ακριβά έξτρα.Η τελική απόφαση, του εάν θα το παραγγείλουμε και με τι εξοπλισμό θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα σε οικογενειακό 'συμβούλιο'
-
Φάνη, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, αν θες να μείνεις χαμηλά, ξεχνάς όλα τα καλούδια του ST-Line, αφού ότι 'σοβαρό' extra και να βάλεις στη Business ανεβαίνει αυτόματα κλίμακα και πλησιάζει πολύ στην ST. Άρα είτε ένα-δυο ψιλοπράγματα (εγώ προσωπικά θα έλεγα το Park Assist), χρώμα, και τέλος, δηλαδή +300-400€ στο σύνολο. Αλλιώς παίρνεις βαθιά ανάσα και δίνεις τα +3Κ€ για το ST-Line που δεν χρειάζεται να του βάλεις τί-πο-τα.
Και εξαρχής μου φαινόταν πολύ περίεργο αυτό που σου είπαν για τα xenon, δεν είναι δυνατόν πακέτο των 100-200-300€ να περιλαμβάνει εργοστασιακά xenon. Απλά έλεγα μπας και εννοούν κάποια μετατροπή στους υφιστάμενους projectors (εμένα μου το είπαν απέξω-απέξω στη Βελμάρ, ότι τα βάζουμε αργότερα αν θέλω).
-
βενζινη θα παρεις? επιδοσεις?
ST Line βενζινη ποσο παει τελικη τιμη?
-
Βάλε πράγματα που θα χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου!
Τα είπαμε και κατ' ιδίαν εμείς -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Φάνη, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, αν θες να μείνεις χαμηλά, ξεχνάς όλα τα καλούδια του ST-Line, αφού ότι 'σοβαρό' extra και να βάλεις στη Business ανεβαίνει αυτόματα κλίμακα και πλησιάζει πολύ στην ST. Άρα είτε ένα-δυο ψιλοπράγματα (εγώ προσωπικά θα έλεγα το Park Assist), χρώμα, και τέλος, δηλαδή +300-400€ στο σύνολο. Αλλιώς παίρνεις βαθιά ανάσα και δίνεις τα +3Κ€ για το ST-Line που δεν χρειάζεται να του βάλεις τί-πο-τα.Και εξαρχής μου φαινόταν πολύ περίεργο αυτό που σου είπαν για τα xenon, δεν είναι δυνατόν πακέτο των 100-200-300€ να περιλαμβάνει εργοστασιακά xenon. Απλά έλεγα μπας και εννοούν κάποια μετατροπή στους υφιστάμενους projectors (εμένα μου το είπαν απέξω-απέξω στη Βελμάρ, ότι τα βάζουμε αργότερα αν θέλω).
Και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο και δεν τον πίστεψα τον πωλητή (μου το είπε την ώρα του test drive), μέχρι που μου έδειξε το αναλυτικό Excel στο γραφείο του και όντως στις παρατηρήσεις έγραφε 'φώτα Xenon'...!!! Τελικά ήταν λάθος.
Το ST Line, πέραν του οικονομικού (που είναι ένα θέμα), δεν το θέλω γιατί ΔΕΝ θέλω 18'' ζάντες και σπορ ανάρτηση.
βενζινη θα παρεις? επιδοσεις?
ST Line βενζινη ποσο παει τελικη τιμη?
Εάν ρωτάς εμένα, ναι για το βενζίνη κοιτάω. Επιδόσεις (στα χαρτιά) είναι 9.7' 0-100 χαω και 200χαω τελική. Η Τιμή του ST Line είναι €3.000 περισσότερο από την Business (δλδ. €25.230 από €22.095).
Βάλε πράγματα που θα χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου!
Τα είπαμε και κατ' ιδίαν εμείςΑυτό θα κάνω...για αυτό θα το συζητήσουμε 'οικογενειακώς'....κατά 90% ή θα πάμε για Park Assist με λευκό ή θα βάλουμε το μεταλλικό μπλέ που μας αρέσει και στους 2 πάρα πολύ και 1-2 μικρά πράγματα (όπως π.χ. ηλεκτρικές κλειδαριές).
-
ο κύβος ερρίφθη... Kuga 1.5 diesel ST line magnetic.
Γιατί ST
Γιατί θέλω επιτέλους μια φορά xenon να βλέπω σωστά.
Γιατί όσο μου αρέσει η μαύρη γρίλια του ST, άλλο τόσο με χαλάει η νικελ που θυμίζει αγροτικό ford
Γιατί έχει μαύρο εσωτερικό, μαύρες λεπτομέρειες στα φώτα, γενικά μαύρη μαυρίλα και έχω ένα θέμα με το χρώμα
Γιατί μου άρεσε το σφιχτό στήσιμο και είμαι ακόμα σε ηλικία που μπορώ να το αντέξω και να το χαρώ
Γιατί έχει μπροστινά park assist και μέχρι να το μάθω δεν θα το καταγρατζουνίσωΓιατί Diesel
Γιατί θέλω να ταξιδεύω με 140 και δεν θα βλέπω την κατανάλωση και θα με πιάνει η ψυχή μου
Γιατί θέλω να έχω δικαιολογία να το παίρνω κάθε 3 και λίγο
Γιατί θέλω να πιστεύω ότι θα κρατήσει 'λίιιιγο' μεγαλύτερη μεταπολιτική αξία
Γιατί έχω σοβαρέψει τόσο στο θέμα επιδόσεων που το aygo της κοπέλας μου μου φαίνεται γρήγορο
Γιατί θέλω να πιστεύω ότι έχω την καβάτζα της επίσημης αναβάθμισης του μοτερ αν στο μέλλον θέλω κάτι λίγο παραπάνωΑυτά λοιπόν, και παραλαβή αρχές Ιανουαρίου, μιας και υπάρχει ετοιμοπαράδοτο στο τελωνείο. Αλλιώς παραλαβές από Μάρτιο.
PS: Για όποιον αναρωτιέται γιατί δεν πήρα το όχημα TEST DRIVE που μου έδιναν με -2500, είναι γιατί υπερίσχυσε το συναίσθημα του καινούργιου και ο φόβος της κακομεταχείρισης πάνω από τη λογική. Ακόμα δεν μου έχει φύγει το κόμπλεξ του αγρατζούνιστου, 8 χρόνια με το mazda δεν είχε πλυθεί ποτέ από κανένα άλλο. Αν κάποιος ψήνεται, τα έχουν δώσει όλα τα test drive στα περιοδικά και είναι εκδρομή στην Αράχοβα, επιστρέφουν Παρασκευή.
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/odigoyme-stin-ellada-neo-ford-kuga-15-tdci-120-ps
http://www.drive.gr/test-drives/test-drive-ford-kuga-15-tdci -
Με γειές και Καλοτάξιδο!!
Εύχομαι να σου χαρίσει πολλά χαμόγελα, με ΥΓΕΙΑ!
Κάποια Test Drive είναι Αθήνα. Εχτές μου τηλεφώνησαν από Βελμάρ Λαυρίου και με ενημέρωσαν ότι θα έχουν 1 δημοσιογραφικό μέχρι και την Πέμπτη, εάν θέλω να το οδηγήσω.
Έκανες εξαιρετική επιλογή...εφόσον δεν τίθεται θέμα κόστους, το ST Line είναι είναι το πιο vfm και τα Xenon (τα είχα στα 3 προηγούμενα αυτοκίνητά μου και στην 116i τώρα) είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα και ο μόνος μου ενδοιασμός για την έκδοση Business και γενικότερα το Kuga.
ΥΓ: Σου έκαναν κάποια έκπτωση? Για την εγγύηση σου είπαν εάν όντως ισχύουν τα 8 χρόνια μέχρι 31.12.2016?
Ford Kuga