-
Όχι δεν μου έχει συμβεί!! Πολύ κουφό!
Για θύμισέ μου...βενζίνη ή diesel?
ΥΓ: Προφανώς μπήκε σε safe mode ο εγκέφαλος, αλλά για ποιο λόγο παραμένει άγνωστο σε εμάς.
-
Diesel 1.5 έχω. Μετά από 1 ώρα στο service ο υπεύθυνος μου είπε ότι δεν έχει βγάλει κάποια βλάβη στο διαγνωστικό και καλού κακού έκαναν επαναπρογραμματισμό στο αυτοκίνητο. Επειδή δεν έχει κάποιο μήνυμα μου είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει γιατί το έκανε αυτό και να μου πει ότι θα ψάξει πχ 1,2,3 πράγματα κατά σειρά. Αυτό που πρότεινε είναι να το παρακολουθήσω και αν το ξανακάνει να τον ειδοποιήσω και να το πάω αμέσως για να το κρατήσει μέσα και να κάνει έλεγχο ξανά.
Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα λίγο γιατί το αυτοκίνητο μαρσάρισε χωρίς να πατήσω γκάζι και ήταν παράξενη αίσθηση - ίσως να μην το έκανε αν υπήρχε σχέση στο κιβώτιο αλλά δεν παύει να είναι ανησυχητικό κατ'εμέ. Συν το γεγονός ότι μετά μπήκε σαφώς σε safe mode με ρυθμο χελώνας - αν είχε συμβεί πχ σε σιδηροδρομική διάβαση ή σε φάση που θες να επιταχύνεις άμεσα ήταν λίγο παράξενη αίσθηση να θες να φυγεις με ροπή και το αμάξι να νιωθεις ότι το σπρώχνεις!!!!
Το αυτοκίνητο στα 6000 χλμ έχει κάνει πάνω από τα 5500 σε ανοικτό και χωρίς σταμάτα/ξεκίνα δρόμο με φυσιολογικές ταχύτητες..... -
Για να μείνει κάποιος κωδικός σφάλματος στη μνήμη, πρέπει να εμφανιστεί σε δύο συνεχόμενους κύκλους (on/off) του κινητήρα, και να είναι 'παραμένων', δηλαδή να μην σβήσει μετά την δεύτερη εμφάνιση. Τότε το πρόβλημα γίνεται persistent, και καταγράφεται στη μνήμη της ECU. Γι'αυτό και δεν μπόρεσαν να δουν τι συνέβη, αφού το πρόβλημα διαγράφηκε ως παροδικό.
Αυτό που σου είπε ο τεχνικός είναι να προσπαθήσεις να του το πας ενώ ο κωδικός είναι ακόμα εμφανής, δηλαδή να το πας μέχρι εκεί όντας σε safe mode. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό, προφανώς εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Πάντως μόνο έτσι μπορούν να δουν τέτοιους κωδικούς σφαλμάτων....
-
Αν και εφόσον ξανασυμβεί θα δοκιμάσω να το παω χωρίς να το σβήσω αναλόγως των συνθηκων και το που θα εμφανιστεί (αν και από την μικρή εμπειρία που είχα για 400-500 μέτρα σε safe mode μέχρι να το σβήσω και να δουλέψει κανονικά είναι ότι σε περίπτωση δρόμου με κλίση δυσκολα βγαζεις ανηφόρα και έχεις το άγχος της κυκλοφορίας που δεν μπορείς να ακολουθήσεις τον ρυθμό)...
-
Την Παρασκευή παρέλαβα μετά από 2 μήνες συνολικής αναμονής το business 1.5 σε χρώμα deep impact blue! Οι πρώτες εντυπώσεις για όσους ενδιαφέρονται!
- Το χρώμα του πάει πάρα πολύ (είχα μία σχετική αγωνία). Το μπλε μεταλλικό κάνει τέλεια αντίθεση με τις ασημένιες λεπτομέρειες της μάσκας και τις οροφής! Επίσης, δεν 'μωβίζει' που είχα ένα άγχος ότι θα το κάνει...
- Η κύλιση στο δρόμο είναι εντυπωσιακά καλή και όποιους κραδασμούς του οδοστρώματος της απορροφάει άνετα το αμάξωμα.
- Οι χώροι του είναι πολύ ικανοποιητικοί.
- Στα πρώτα 110χλμ που πρόλαβα να κάνω το ΣΚο, έγραψε μέση κατανάλωση 10,4/100 με κίνηση κυρίως σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.
- Το sync3 και η οθόνη αφής έχουν πολύ πλάκα... σε κερδίζουν αμέσως με την συμπεριφορά τους και σου δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα...
αυτά προς το παρόν...
-
Καλοριζικο να το χαρεις, να το απολαυσεις και περιμενουμε φωτο και ακομα περισσότερες εντυπωσεις ή λεπτομερειες..
-
Καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς με υγεία!
Το πήρες στο αγαπημένο μου χρώμα!!!!
-
Καλησπέρα,
έχει ψάξει κανείς αν τα φώτα στο ST είναι ρυθμιζόμενα καθ ύψος? Οδηγόντας σε επαρχιακό δρόμο θα τα ήθελα λίγο πιο ψηλά ώστε να αποφεύγω την συνεχή χρήση της μεγάλης σκάλας που στις στροφές εφνιδιάζει το όχημα της άλλης λορίδας.
Στο βιβλιο με τις οδηγίες χρήσης αν και αναφέρει οτι ρυθμίζονται ωστόσο οι οδηγίες που δίνει παραπέμπουν στο κουμπί του dimmer του εσωτερικού φωτισμού. Αν και δοκίμασα διάφορα δε κατάφερα κάτι. Ωστόσο οι οδηγίες αναφέρουν και για ριθμυζόμενους προβολείς εγώ κατάλαβα οτι αναφέραιται στους προβολείς ομίχλης έχει κ μια σχετική εικόνα. Ούτε αυτήν την ρίθμυση βρήκα.
-
Δεν ρυθμίζονται γιατί είναι αυτορυθμιζόμενοι. Εκτός αν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης πίσω από το φανάρι.
-
Αν λείπει το κουμπί ρύθμισης θέσης, τότε είναι αυτορυθμιζόμενοι καθ'ύψος. Αν υπάρχει θέση Auto στο διακόπτη των φώτων, τότε είναι αυτόματοι (δηλαδή η μετάβαση μεταξύ off/θέσεως/πορείας γίνεται αυτόματα μέσω αισθητήρα φωτός). Για την μετάβαση μεταξύ πορείας και προβολέων (μεσαία-μεγάλα), νομίζω απαιτείται κάποιο extra πακέτο τύπου AFL, δεν ξέρω αν και σε ποιο πακέτο υπάρχει στο Kuga.
-
Thanks!!
-
Το παρήγγειλε ο πατέρας μου σε λευκό, ST line, 1.5.
Παραλαβή Οκτώβριο.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το παρήγγειλε ο πατέρας μου σε λευκό, ST line, 1.5.Παραλαβή Οκτώβριο.
Μεγάλη αναμονή Νίκο. Γιατί έτσι;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Παραλαβή Οκτώβριο.
Έλα ντε. Του είπαν μπορεί να έρθει και Σεπτέμβριο, αλλά βασικά λόγω μεγάλης ζήτησης αυτή η αναμονή.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Παραλαβή Οκτώβριο.
Έλα ντε. Του είπαν μπορεί να έρθει και Σεπτέμβριο, αλλά βασικά λόγω μεγάλης ζήτησης αυτή η αναμονή.
Φαίνεται εντυπωσιακό πάντως! Με το καλό να έρθει !
-
Η καλυτερη προσφορα της αγορας πιστευω αυτην την στιγμη. Νικο πηρε καλη τιμη?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Η καλυτερη προσφορα της αγορας πιστευω αυτην την στιγμη. Νικο πηρε καλη τιμη?Και ποια εκδοση? Βενζινη-πετρελαιο
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Η καλυτερη προσφορα της αγορας πιστευω αυτην την στιγμη. Νικο πηρε καλη τιμη?Ναι γιατί είχε πάρει από εκεί και το Mondeo το 2004 και το πάει εκεί για σέρβις όλα αυτά τα χρόνια και τον ξέρουν.
Βενζίνη πήρε.
Να δούμε τώρα τι θα κάνει το Mondeo που είναι και 2λτ.
-
Καλημέρα στην πάρέα ,
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Ford Car Center στην Αμφιθέας μου ανέφεραν ότι έχουν κάποια μοντέλλα βενζίνης σε έκδοση Business ετοιμοπαράδοτα.
Θα κάνω μια επίσκεψη και θα σας ενημερώσω , μου φάνηκε περίεργο πάντως μιας & ρωτώντας στην Βελμαρ πριν κανα μήνα μου είχαν αναφέρει και εμένα 3-4 μήνες αναμονη... -
g_kor06 πέρασες καμία βόλτα φίλε; εχουν όντως; το έχω δει κι εγω το αυτοκίνητο και το σκέφτομαι σοβαρά για αγορά.. βενζίνη.
Ford Kuga