-
Ο κοινωνικός περιγυρος μερικές φορές είναι σκληρός ...
Ακούγεται κάπως πχ ο ανειδίκευτος τεχνίτης να προσέρχεται με BMW τελευταίας φουρνιας και ο μηχανικός-εργολάβος με ένα φιατ της περασμένης 10ετιας...
Προσωπικά τέτοιου είδους στερεωτυπα με αφήνουν αδιάφορο , Όχι όμως και τον περισσότερο κόσμο ... -
Πλάκα πλάκα τη σήμερον ημέρα αν εμφανιστείς σε οικοδομή ή δημόσιο έργο ως εργολάβος και δεν έχεις τζιπούρα, είσαι για ροχάλες. Εδώ κάτι μετανάστες υπεργολαβίσκοι (μπογιατζήδες, γυψοσανιδάδες, υδραυλικοί), σκάνε με Τσερόκια, Σάντα Φε κ.σ. και δε συμαζεύεται.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
:lol: Πλάκα πλάκα τη σήμερον ημέρα αν εμφανιστείς σε οικοδομή ή δημόσιο έργο ως εργολάβος και δεν έχεις τζιπούρα, είσαι για ροχάλες. Εδώ κάτι μετανάστες υπεργολαβίσκοι (μπογιατζήδες, γυψοσανιδάδες, υδραυλικοί), σκάνε με Τσερόκια, Σάντα Φε κ.σ. και δε συμαζεύεται.Σε δημόσια έργα και μεγάλα ιδιωτικά δεν χρειάζεσαι ακριβό αυτοκίνητο ...
Σε κάτι περιοχές όμως όπως το ζεφυρι,Λιόσια κλπ δεν νοείται να κανείς ντόπιες εργολαβίες Χωρίς το ανάλογο αυτοκίνητο ... -
Μιά και το θέμα απο καθαρά πρακτικό και με σκοπό τέτοιας ενημέρωσης, έγινε κοινωνικό, θα δώσω την δική μου σκοπιά.
Δεδομένο 1 : Το αυτοκίνητο για τον άνδρα, είναι τόσο σοβαρή υπόθεση όσο και το κομμωτήριο για τις γυναίκες...ανεβάζει την ψυχολογία μας, την αυτοπεποίθησή μας...και κανένα απο τα δύο φύλα, δεν περιμένει να πάρει λεφτά πίσω (εξαιρώ τις επενδυτικές κινήσεις: Για τον άνδρα...το αγόρασα φθηνά και θα το πουλήσω ακριβότερα. Για την γυναίκα...θα φτιαξω το μαλλί, νύχια κλπ και προσμένω φραγκάτο 'σπόνσορα' να κάνω την τύχη μου)
Δεδομένο 2 : Όλοι μας έχουμε κάποιες αδυναμίες, που δεν κοστολογούνται (ευτυχώς) . Άλλος με τον τζόγο, άλλος με κανένα στριφτό, άλλος με αυτοκίνητα, άλλος με μηχανές, άλλος με το κυνήγι (πληρώνεις 300 ε στην καλύτερη, γιά να φας 3 τσίχλες). Για μένα (υποκειμενικό) αυτή η αδυναμία (4 τροχοί) είναι η πιο ανώδυνη.
Δεδομένο 3 : Σύμφωνα με τον μύθο του Ασώπου, αν θέλει κάποιος να σου την πει, θα το κάνει, ακόμα και αν όλη σου η ζωή είναι η προσπάθεια να μην δώσεις δικαίωμα (δηλαδή ζωή χωρίς ζωή).Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι εντός θέματος, γιατί έχω πλήρη μεσάνυχτα για τα Αμερικανικά αυτοκίνητα...άλλα εκτός θέματος θα σου πω: Αν δεν τα έχεις κλέψει, αν τα έχεις βγάλει με κόπο...ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΧΕΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ (και εμάς)...άλλωστε αν είχαμε τα ιδια γούστα, θα υπήρχε μόνο μία μάρκα...(δεν θα με πείραζε αυτό, αν ήταν Ιταλική )
Υ.Γ. Το αν τα έχεις βγάλει τίμια, δεν με αφορά, αλλά αν είναι έτσι, θα το χαρείς περισσότερο.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Δεν παίρνω γερμανό Εντυ. Είναι ζήτημα ''τιμής''.Μπράβο, είσαι **ΜΑΝΓΚΑΣ **
Όντως τα 2εκ μεγαλύτερου πλάτους της Corvette είναι τεράστιο πρόβλήμα
το 1.77 με το 1.87 δεν το λες και 2 εκ. διαφορά...
Το πλάτος διαφέρει από έκδοση σε έκδοση, πχ: C6: 1844 , 997: 1852.
ΥΓ. BMW σειρά 5: 1860
-
@tsargy
Το σενάριο 1 είναι ο κανόνας ... Αλλα ... Υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις ...
Ο πραγματικά ακομλεξαριστος άνθρωπος (Όχι Εγώ δυστυχως ...) δεν εξαρτάται σε κανένα βαθμό Απο το όχημα του...
Ούτε για τη ΔΟΥΛΕΙΑ του, ούτε για τα Προσωπικά του@Ike ... Αδύνατο να κατανοήσω το κόλλημα σου... Ο άνθρωπος ψάχνει αυτοκίνητο για διασκέδαση και γούστα ... Καθαρά προσωπική επιλογή Χωρίς λογικά για τους περισσότερους κριτήρια ... Και ΕΣΥ προσπαθείς να πιαστεις Απο φράσεις του... Γιατί;;
Σου ζήτησε να τον χρηματοδοτήσεις ; -
Εγώ του είπα μπράβο, εσύ τι κόλλημα έχεις?
-
Πέσαμε σε έξυπνο ...
-
Πολλά λες
-
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μιά και το θέμα απο καθαρά πρακτικό και με σκοπό τέτοιας ενημέρωσης, έγινε κοινωνικό, θα δώσω την δική μου σκοπιά.
Δεδομένο 1 : Το αυτοκίνητο για τον άνδρα, είναι τόσο σοβαρή υπόθεση όσο και το κομμωτήριο για τις γυναίκες...ανεβάζει την ψυχολογία μας, την αυτοπεποίθησή μας...και κανένα απο τα δύο φύλα, δεν περιμένει να πάρει λεφτά πίσω (εξαιρώ τις επενδυτικές κινήσεις: Για τον άνδρα...το αγόρασα φθηνά και θα το πουλήσω ακριβότερα. Για την γυναίκα...θα φτιαξω το μαλλί, νύχια κλπ και προσμένω φραγκάτο 'σπόνσορα' να κάνω την τύχη μου)
Δεδομένο 2 : Όλοι μας έχουμε κάποιες αδυναμίες, που δεν κοστολογούνται (ευτυχώς) . Άλλος με τον τζόγο, άλλος με κανένα στριφτό, άλλος με αυτοκίνητα, άλλος με μηχανές, άλλος με το κυνήγι (πληρώνεις 300 ε στην καλύτερη, γιά να φας 3 τσίχλες). Για μένα (υποκειμενικό) αυτή η αδυναμία (4 τροχοί) είναι η πιο ανώδυνη.
Δεδομένο 3 : Σύμφωνα με τον μύθο του Ασώπου, αν θέλει κάποιος να σου την πει, θα το κάνει, ακόμα και αν όλη σου η ζωή είναι η προσπάθεια να μην δώσεις δικαίωμα (δηλαδή ζωή χωρίς ζωή).Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι εντός θέματος, γιατί έχω πλήρη μεσάνυχτα για τα Αμερικανικά αυτοκίνητα...άλλα εκτός θέματος θα σου πω: Αν δεν τα έχεις κλέψει, αν τα έχεις βγάλει με κόπο...ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΧΕΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ (και εμάς)...άλλωστε αν είχαμε τα ιδια γούστα, θα υπήρχε μόνο μία μάρκα...(δεν θα με πείραζε αυτό, αν ήταν Ιταλική )
Υ.Γ. Το αν τα έχεις βγάλει τίμια, δεν με αφορά, αλλά αν είναι έτσι, θα το χαρείς περισσότερο.
+10000000000
-
H 911 βγαίνει σε δύο πλάτη την απλή και την S με τα πιο φαρδιά φτερά κλπ. Υποθέτω έτσι θα έχει προκύψει η διαφορά σας, ο καθένας μετράει διαφορετική έκδοση.
Να συμφωνήσω με το μύθο του Αισώπου, πάντα κάτι θα λένε, κάνε το κέφι σου. Απλά χωρίς να απορρίψουμε το συναίσθημα καλό είναι να το κοιτάμε και αντικειμενικά. Ιδανικά ίσως αξίζει να δώσεις ένα ποσό και να το νοικιάσεις για μια εβδομάδα να κάνεις το κομμάτι σου. Αξίζει να δοκιμάσεις, μπορεί και να δεχτεί άλλωστε το έχει καιρό και εύκολα δεν φεύγει. Αν αισθανθείς ότι πραγματικά σου κάνει τότε κράτα το.
-
@Onyx
Ευκαιρίας δοθείσης, κάποιος φίλος κάνει ακριβώς αυτό!
Έχει κάνει κονέ με εταιρία ενοικιάσεως πολυτελών αυτοκινήτων...δεν τα ζητάει στα γνωστά τριήμερα διακοπών, συνήθως τα πέρνει για 3-4 μέρες στα 'καθισμένα' σαββατοκύριακα και καθημερινές, αρκετά φθηνά...παράδειγμα ένα Audi Q..κάτι...πάντως ένα τέρας, το πλήρωσε 400 € για τριήμερο με απεριόριστα χλμ.
Παραξενεύτηκα και ρώτησα το σκεπτικό του...
Μέχρι στιγμής έχει δώσει 2000€ και έχει πάρει σε σύνολο 15 ημερών, 5 απο τα ακριβότερα αυτοκίνητα. Έχει άποψη, δεν έχει το απωθημένο, δεν έχει εκταμιεύσει κανένα ποσόν και δεν έχει την απαξίωση του κεφαλαίου του...
Αυτό το θεωρώ μία καλή ακροβασία μεταξύ κ@υλας και λογικής...
Αφού σκέφτομαι να πάω κανένα ταξιδάκι στο Ντουμπάι και μέσα σε όλα να νοικιάσω και μία Ferrari... -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Σαφώς και διαφέρει (η 997 ξεκινάει απο 1.80 και η C6 έχει μικρύνει)... η διαφορά στις συγκεκριμενες εκδόσεις που αναφέρθηκαν όμως (C5, 996) είναι 10cm... δεν την λες και αμελητέα όταν μιλάμε για πλάτος...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Σαφώς και διαφέρει (η 997 ξεκινάει απο 1.80 και η C6 έχει μικρύνει)... η διαφορά στις συγκεκριμενες εκδόσεις που αναφέρθηκαν όμως (C5, 996) είναι 10cm... δεν την λες και αμελητέα όταν μιλάμε για πλάτος...
Πουθενα δεν την λές αμελητέα, φίλτατε!
-
-
**edit mod **
-
**edit mod **
@morpheus επειδή κυκλοφορώ συχνά με αυτοκίνητο μεγαλύτερου πλάτους από την υπερτεράστια C5 την θεώρησα αμελητέα την διαφορά (όπου υπάρχει και όση και αν είναι, επιλέγοντας την κατάλληλη έκδοση μπορείς να την κάνεις +15 ή -50, όπως θέλει κανεις..). Ίσως είναι επειδή έχω εξοικειωθεί με τεράστια εξωτικά αυτοκίνητα όπως ένα μεσαίο σεντάν.
-
Αφού όλοι λένε τη γνώμη τους (το απωθημένο τους δλδ) να πω και εγώ τη δική μου.
Εμένα μ'αρέσει... η δε πιο καινούργια ακόμα περισσότερο! Το μόνο που μου τη σπάει είναι η καταγωγή της (το αμέρικαν πράιντ δλδ αλλά άλλους δεν τους πειράζει) και το γεγονός ότι μέσα (όποιος την έχει δει απο κοντά_C5_ ξέρει τι εννοώ) δεν είναι και τίπιτις σπέσιαλ από πλευράς ποιότητας...
Αν λοιπόν έχεις τα γρόσα, δε σε πειράζει που θα σε κοιτάζουν όλοι όταν βγαίνεις και μπορείς να την κρύβεις το βράδυ για να κοιμηθείς τότε τ'φέκα την!Πάμε τώρα στο κυρίως θέμα...ΑΝ είχα τα φράγκα εγώ και ήμουν μορφονιός και λέφτερος τι θα έπαιρνα;
εκτός από τις άπειρες επιλογές σε ιστορικά αυτοκίνητα (πχ αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1040655/ ή αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1040678/, επειδή είμαι ψώνιος) σε σύγχρονο νομίζω ότι θα έπαιρνα κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/982191/ και τα ρέστα στο μάστορα!
(υπάρχει και σε πουσαρισμένο το γατί: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1055241/) -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πουθενα δεν την λές αμελητέα, φίλτατε!
Corvette C5 Z51 του '03.Αξίζει?