-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στις επιδόσεις αναφερόμουν κ. mod.Δεν το κατάλαβα Δια! Έγραψα βιαστικά την απάντηση στη δουλειά!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Δεν φταις, δεν το διευκρίνισα σωστά εγώ.
-
Εντυπώσεις μετά τα πρώτα 2000χλμ.
Απίστευτα βολικό. Βασικά είναι σα να έχεις βγει βόλτα με τη καρέκλα του γραφείου σου
Κάνεις αναστροφή οπουδήποτε, παρκάρεις με το μικρό δαχτυλάκι και έχεις σχεδόν 2πλες πιθανότητες να βρεις θέση παρκαρίσματος σε σχέση με ένα τυπικό μικρομεσαίο. Για μένα είναι πραγματικό αγχολυτικό!
Στα συν:
-
Ποιότητα κατασκευής. Ναι μεν ειναι σκληρα τα πλαστικα αλλα ειναι τελεια βιδωμενα και εχουν ευχαριστη υφη.Δεν ειναι τα σαπια σαγρε που συναντας χαμηλα στην καμπινα μικρομεσαιων πχ. Μέσα δεν τρίζει τίποτα, κι όταν λέμε τίποτα εννοούμε ότι ζουλάς τα πλαστικά και τραβάς τα χερούλια και δεν κουνιούνται ούτε σε κβαντική κλίμακα Δοκίμασε το ίδιο στο Astra και θα ακούς σκρικ ζουκ κρικ οπου κι αν αγγιξεις
-
Τα φωτα LED. Ειναι τα πιο φωτεινα φωτα που εχω δει σε αμαξι πολης. Κανουν τη νυχτα μερα.
-
Τα δερματινα καθισματα. Εχω προβλημα με τη μεση και ενα 'κακο' καθισμα μερικες φορες με κανει ως και να μην μπορω να βγω απο το αμαξι. Αυτα του Smart ειναι οτι πιο βολικο εχω κατσει τον αφεντοπισινο μου, σε κρατανε σε σταθερη θεση χωρις να ειναι ενοχλητικα σκληρα ενω και το υψος τους βοηθαει να μπαινοβγαινεις χωρις πολυ σκυψιμο. Με το Polo εβριζα καθε φορα που επρεπε να κατσω-σηκωθω..
-
Η απροσμενα καλη προσφυση. Στο πακετο με τις 16αρες οι τροχοι ειναι πραγματι τεραστιοι για τον ογκο του αυτοκινητου, η αναρτηση σκληρη και η προσφυση δε σπαει με τιποτα (ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ).
-Η ορατοτητα και η αισθηση χωρου στην καμπινα. Πολυ γυαλινη επιφανεια τριγυρω, επιπλεον φως απο την ηλιοροφη, αψογη περιμετρικη ορατοτητα.
Στα μετρια:
-
Το κιβωτιο. Ειναι μεν διπλου συμπλεκτη αλλα δεν πλησιαζει με την καμια το DSG. Καμια φορα σταματωντας αργει να αποσυμπλεξει και νιωθεις τον κινητηρα να ζοριζεται πιεζοντας τον συμπλεκτη.
-
Οι χωροι για μικροπραγματα. Ενα κινητο το βαζεις στο holder που εχει (το οποιο ειναι στα εξτρα), με δευτερο κινητο ομως η μονη θεση που υπαρχει ειναι σε κλειστο ντουλαπι πλεον. Οι ποτηροθηκες (που εχουν φιλοξενησει τα κινητα μου ουκ ολιγες φορες σε διαφορα μοντελα) δε χωρανε τηλεφωνο 4.5+ ιντσων.
Στα αρνητικα:
-
Το start stop. Ό,τι χειροτερο εχω δει σαν υλοποιηση, αργει τοσο πολυ που σε παιρνει πισω. Το απενεργοποιω παντα.
-
Ο θορυβος κύλησης. Σε κακη ασφαλτο με 90χλμ/'ωρα ο ήχος είναι τόσο ενοχλητικός που δε θες να ανοίξεις συζήτηση στην καμπίνα. Κατα τα αλλα η μονωση απο εξωτερικους θορυβους ειναι καλη.
-
Οι ρεπριζ πανω απο τα 80χλμ/ωρα με τον 71hp κινητηρα. Μεχρι τα 80 ειναι εντυπωσιακα καλο και για την ακριβεια εχει τοση ροπη το τρικυλινδρο που ανετα κινεισαι με εως 3000 στροφες το πολύ. Δεν ειναι όμως για να κανεις προσπεραση σε εθνικη αν δεν εχεις κανα χιλιομετρο μπροστα σου.
-
Η ανεση σε μεγαλες λακουβες/εγκαρσιες ανωμαλιες. Κουνιεσαι ολοκληρος σα να εισαι σε κουδουνιστρα.
-
-
Στη Γερμανία οι πελάτες της Smart θα μπορούν μόνο μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2019 να παραγγείλουν ένα fortwo ή forfour με μοτέρ βενζίνης, αφού από το 2020 και ύστερα τα smart θα διατίθενται μόνο ηλεκτρικά.
Στις Η.Π.Α. η εταιρεία ήδη έχει σταματήσει τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων εκδόσεων των fortwo και forfour από τη φετινή χρονιά, κρατώντας μόνο την ηλεκτρική έκδοσή τους με αποτέλεσμα σημαντική μείωση των πωλήσεων. -
Παιδιά καλησπέρα.
Με ενδιαφέρει έχοντας φτάσει πλέον τα 38 να αντικαταστήσω τη μοτοσικλέτα με ένα μικρό smart.Οσο βέβαια είναι αυτό δυνατόν.Μερικες ερωτήσεις.1)Με ενδιαφέρει η πιο αργή έκδοση αυτή με τα 61 άλογα,έχει βγάλει προβλήματα?Ειναι αξιόπιστο?
2)Με απασχολεί πολύ το θέμα κλοπής.Εχω ακούσει ότι τα Smart τα κλέβουν πανεύκολα.Ισχυει και για τις τελευταίες φουρνιές?Προφανως κανείς και μια ασφάλεια κλοπής δε λεω ακόμα και έτσι είναι σοβαρό θέμα.
3)Ενδεικτικά κόστη σέρβις μπορείτε να μου πείτε?
4)Αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο έτσι?
Σας ευχαριστώ πολύ.
-
Ποιας χρονολογίας smart ψάχνεις;
-
Για καινούργιο...
-
Ο χρήστης eddiedimitris1981 έγραψε:
Για καινούργιο...Το ατμοσφαιρικό που οδήγησα (χειροκίνητο) ήταν τάφος συγκριτικά με το δικό μου 451 ατμοσφαιρικό 71hp
-
Για όλα τα αλλά?
-
Ο χρήστης eddiedimitris1981 έγραψε:
Για όλα τα αλλά?Η ποιότητα κατασκευής έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα.
Τιμές για συντήρηση δεν ξέρω γιατί εγώ κάνω συντήρηση εκτός δικτύου εδώ και χρόνια.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Καλησπερα!ενδιαφερομαι να αγοραση ενα smart forfour του 2016 αυτο ατο.εχει θεματακια ή ειναι αξιοπιστο.το θελω για τη γυναικα μου για μεσα στην πολη και κοντινες διαδρομες.μεχρι πριν εενα χρονο ειχα το smart fortwo 2008.αξιοπιστο και γενικα ευχαριστημενος.
-
Ειναι προτιμοτερο το 900cc turbo με 90hp ή το 1000cc 71hp?
-
Για την περιφορά του Επιταφίου είναι προτιμότερο το δεύτερο. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση, το πρώτο!
-
Εννοεις πως το ατμοσφαιρα ειναι αρκετα αργο?προβληματα εχουν βγαλει??οποτε κοιταω το turbo.θεματα με την τουρμπινα?
-
Καλησπέρα
Ξέρει κανείς ένα βουητό που κάνει το smart από πολύ μικρή ταχύτητα 40.50 σαν να είναι από τα λάστιχα αλλά δεν είναι, σαν να είναι ανοιχτό κάτι και κάνει θορυβο αέρας, πάει κάπου το μυαλό σας. Οι μηχανικοί δε βγάζουν άκρη. Ευχαριστώ -
Κάποιο ρουλεμάν ίσως.
-
Το ίδιο, ρουλεμάν κάποιου τροχού.
-
Δεν είναι ρουλεμάν. Μου λένε ότι έτσι είναι η κυληση του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν να κάνει τέτοιο βουητό? Έχει 16 άρες ζάντες εργοστασιακες και είναι φαρδιά τα λάστιχα 205. Αλλά και πάλι παράξενο μου φαίνεται το βουητό αυτό
-
@βαγγέλης said in SMART forum:
Δεν είναι ρουλεμάν. Μου λένε ότι έτσι είναι η κυληση του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν να κάνει τέτοιο βουητό? Έχει 16 άρες ζάντες εργοστασιακες και είναι φαρδιά τα λάστιχα 205. Αλλά και πάλι παράξενο μου φαίνεται το βουητό αυτό
Αν δεν υπάρχει (ή υπάρχει αλλά είναι ελλιπής) ηχομόνωση στο πάτωμα, λογικό μου ακούγεται
Θυμάμαι ένα παλιό Mitsubishi Colt του αδελφού μου, ακούγαμε από καδένα χρονισμού μέχρι κάθε ραγάδα στην άσφαλτο. Τραγικό
-
Αποκαλύφθηκε το καινούργιο και ανατρεπτικό Σμαρτ:
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-smart-1-268bhp-spearhead-brands-all-ev-relaunch
Ανατρεπτικό γιατί είναι πολύ μεγαλύτερο (2,75 μεταξόνιο!) και ισχυρότερο από ότι είχε προηγηθεί (260 ηλεκτρικά αλόγατα), και όχι μόνο.
Σχεδιάστηκε κυρίως από την ...κινέζικη Γκήλη, ιδιοκτήτρια κατά 50% της μάρκας, η Μερσεντέ περιοριστηκε κατά βάση το στάιλινγκ. Κατασκευάζεται στην κίνα, στην έδρα της εταιρείας (η εταιρεία έχει κεντρικά γραφεία στο Νίγκμπο), στο πλέον προηγμένο και αυτοματοποιημένο εργοστάσιο αυτοκινήτων στον κόζμο αυτή τη στιγμή!
Ασσύληπτο, αν φανταστεί κανείς ότι οι κινέζοι είναι στο κουρμπέτι μόλις 15 χρόνια και οι γερμαναράδες η παλιότερη και γνωστότερη εταιρεία αυτοκινήτων παγκοσμίως.
Π.χ. ιάπωνες και κορεάτες που είναι 5-7 δεκαετίες στη διεθνή αγορά, δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν αυτοκινητιστική τεχνογνωσία στους ευρωπαίοι, ή έτοιμο προιόν, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις. Π.χ. στο καινούργιο Σμαρτ ο κινητήρας θα είναι της κορυφαίας ιαπωνικής Nidec, μιας εταιρείας που ξεκίνησε να φτιάχνει ηλεκτρικά μοτέρ για εκτυπωτές και για σκληρούς δίσκους, και πλέον είναι μάρκετ λίντερ στα ηλεκτρικά μοτέρ αυτοκινήτων, με πελάτες ανάμεσα σε άλλους τους Volvo, Polestar, PSA, GM, smart, κ.α.
Τα τρίδυμα που πούλησε η Τουότα στην ΠΣΑ εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία ή ο ντιζελοκινητήρας που έδωσε στο Μίνι, το κιβώτιο CVT της σουμπαρού στο Λάντσια Υ10. Αλλά μέχρι εκεί, τα παραδείγματα είναι λίγα.
SMART forum