-
Καλησπέρα σε όλους είμαι κάτοχος ενός micra 05, η έκδοση challenge με τους 100 ίππους, αλλά πάω για 'αναβάθμιση' διότι μετά από ένα χρόνο συμβίωσης με τον Νισανακι ζητάω κάτι πιο δυνατό ....
Είμαι 23 φοιτητής η χρήση που θα του κάνω είναι φυσιολογική , κέντρο Αθήνα δεν χρειάζεται να κατεβαίνω, η αν κατέβω θα είναι 1-2 φορές το μήνα για κάποια δουλειά έκτακτη, μόνο βόλτες και ποτάκια , αλλά και 5-6 φορές το χρόνο ταξιδάκια Κεφαλλονιά όπου χρειάζομαι αποθηκευτικό χώρο διότι συνήθως μεταφέρω αρκετά πραγματάκια μαζί μου , υπάρχει και σκύλος . Επίσης φυσικά ταξιδάκι Ελλάδα η και βουλγαρία (bansko ).
Τα 1600 κυβικά είναι όριο , όπως και τα 20000 ευρώ διότι με την πώληση του παλιού θα έρθω ουσιαστικά στο ποσό που διαθέτω.
Δεν θα το κρύψω ότι θέλω επιδόσεις και είναι το κύριο κριτήριο, όμως επίσης δεν θέλω τρελές καταναλώσεις (βλέπε opc corsa) και ούτε service που να μπαίνω με παντελόνι και να βγαίνω χωρίς . όπως είπα και άνωθεν οι χώροι παίζουν επίσης ρόλο γι'αυτο και απέκλεισα colt ralliart.
Έχω βάλει αυτά που θεωρώ ότι αντανακλούν τα θέλω μου αλλά αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις θα της βάλω προς ψήφιση.
Έχω δει από κοντά και τα 3 οδήγησα τα 2. Αλλά δεν θέλω να πω τις δικές μου εντυπώσεις θέλω να ακούσω τα δικά σας επιχειρήματα.
Ευχαριστώ όσους συμμετάσχουν. -
Καλησπέρα σε όλους είμαι κάτοχος ενός micra 05, η έκδοση challenge με τους 100 ίππους, αλλά πάω για 'αναβάθμιση' διότι μετά από ένα χρόνο συμβίωσης με τον Νισανακι ζητάω κάτι πιο δυνατό ....
Είμαι 23 φοιτητής η χρήση που θα του κάνω είναι φυσιολογική , κέντρο Αθήνα δεν χρειάζεται να κατεβαίνω, η αν κατέβω θα είναι 1-2 φορές το μήνα για κάποια δουλειά έκτακτη, μόνο βόλτες και ποτάκια , αλλά και 5-6 φορές το χρόνο ταξιδάκια Κεφαλλονιά όπου χρειάζομαι αποθηκευτικό χώρο διότι συνήθως μεταφέρω αρκετά πραγματάκια μαζί μου , υπάρχει και σκύλος . Επίσης φυσικά ταξιδάκι Ελλάδα η και βουλγαρία (bansko ).
Τα 1600 κυβικά είναι όριο , όπως και τα 20000 ευρώ διότι με την πώληση του παλιού θα έρθω ουσιαστικά στο ποσό που διαθέτω.
Δεν θα το κρύψω ότι θέλω επιδόσεις και είναι το κύριο κριτήριο, όμως επίσης δεν θέλω τρελές καταναλώσεις (βλέπε opc corsa) και ούτε service που να μπαίνω με παντελόνι και να βγαίνω χωρίς . όπως είπα και άνωθεν οι χώροι παίζουν επίσης ρόλο γι'αυτο και απέκλεισα colt ralliart.
Έχω βάλει αυτά που θεωρώ ότι αντανακλούν τα θέλω μου αλλά αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις θα της βάλω προς ψήφιση.
Έχω δει από κοντά και τα 3 οδήγησα τα 2. Αλλά δεν θέλω να πω τις δικές μου εντυπώσεις θέλω να ακούσω τα δικά σας επιχειρήματα.
Αν ο παράγοντας «χώροι» βρίσκεται πρώτος στη λίστα σου τότε πας για το Fabia: Έχει 315λ χώρο αποσκευών και περισσότερο αέρα για το κεφάλι και τα γόνατα των πίσω επιβατών (λόγω πιο τετραγωνισμένου σχεδιασμού), όπως επίσης είναι και το πρακτικότερο, με πολλούς χώρους για μικροαντικείμενα.
Σε περίπτωση που καλοκοιτάζεις το Ibiza αλλά σου χρειάζονται οι 5 πόρτες τότε μπορείς να κοιτάξεις και το FR με τα 150 άλογα και να σου μείνουν και δυο χιλιάρικα στην τσέπη.
-
Θα σου ερχόταν κουτί ( χιλιόμετρα σε ταξίδια, λίγα σε πόλη, σβέλτο, βασικοί χώροι) ένα σιρόκο ( ο σκύλος έτυχε ), αλλά ξεφεύγεις.
Απορρίπτεις φαντάζομαι και ds3/cooper λόγω χώρων ( και λεφτών το δεύτερο) παρόλο που το πρώτο βγαίνει λίγο πάνω από τα 18k, αν δεν απατώμαι, σωστά;
Αν είσαι ανάμεσα σ'αυτά τα τρία που βάζεις έχοντας αποκλίσει όλα τα άλλα με σοβαρούς λόγους, ξεκίνα τα test drive. -
Αν το δεις οικονομικά το ζήτημα (πέρα από χώρους, γιατί δεν τους γνωρίζω), όλα έχουν ίδιο μοτέρ και ίδιο κιβώτιο. Με ψιλοαντίστοιχο βάρος, οι επιδόσεις θα είναι παραπλήσιες. Όμως, το Ibiza είναι το ακριβότερο, οπότε θα το απέρριπτα εξαρχής (πού ακούστηκε ένα Seat να είναι ακριβότερο από ένα ίδιο VW?), ενώ το Skoda μόλις 400 ευρώ φθηνότερο από το Polo. Με δεδομένη τη διαφορά στη μεταπώληση, αλλά και στο κεφαλογύρισμα, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το Polo.
-
Σε περίπτωση που καλοκοιτάζεις το Ibiza αλλά σου χρειάζονται οι 5 πόρτες τότε μπορείς να κοιτάξεις και το FR με τα 150 άλογα και να σου μείνουν και δυο χιλιάρικα στην τσέπη.[/quote]
Αφου στα ταξιδάκια σου θέλεισ χώρους για πράγματα κ σκύλο όπως λες θα συμφωνίσω με τον φίλο 'kotetsi' να κοιτάξεις το FR με τα 150 5d. όπου θα έχεις και σχεδόν 2000 στην τσέπη σου.
Αποκλειστικά ανάμεσα σε αυτά τα 3 οδηγικά θα προτιμούσα cupra, για χώρους το fabia και θα απέκλεια το polo λόγω τιμής στα ανταλακτικα - συνεργεία. -
Mito? Punto Abarth?
-
Δε νομίζω ότι το Polo έχει περισσότερους χώρους από το ds3. Παρο'ολα'αυτά στα 20000 σχεδόν για μένα το polo είναι πολύ δελεαστική πρόταση γι'αυτά που προσφέρει και το προτιμώ από ibiza και fabia σαν κατασκευή και εσωτερικό.
Το ds3 από την άλλη μου αρέσει πολύ μέσα έξω αλλά στο polo βρίσκεις ένα dsg και 180 άλογα με κινητήρα αστέρι και χαμηλούς ρύπους σε πραγματικά πολύ καλή τιμή.
Όμως επειδή πάντα για μένα κριτήριο είναι το τι χρήματα μπορείς να δώσεις και όσο γίνεται με τα δικά σου κριτήρια να κάνεις ένα best buy, μπορεί να σε ενδιαφέρει η παρακάτω πρόταση με την οποία θα γλιτώσεις αρκετά λεφτά αλλά δεν θα έχει το dsg του polo και τα 180 άλογα και θα βγαίνει μόνο σε άσπρο τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.
207 rallye facelift με τον ανανεωμένο κινητήρα 156 του ds3 και το 6-τάχυτο κιβώτιο, σε άσπρο μόνο, το οποίο είναι στο δρόμο να έρθει στην Ελλάδα απ'όσο ξέρω.
Τιμή από αντιπροσωπεία peugeot που ρώτησα η παρακάτω.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΞΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ :
- Αρχική τιμή : 18590€
- Έκπτωση λιανικής : -1400€
- Έκπτωση αντιπροσωπείας : -400€
- τελικη τιμη : 16.790€
& 3 χρόνια δωρεάν Service ή 300€ έκπτωση.
Not bad..
-
Προσωπικά ο μόνος σοβαρός λόγος που δε θα έπερνα polo,ibiza,fabia είναι το dsg. Πως είναι δυνατόν ντε και καλά να πρέπει να το πάρεις μόνο dsg? Δε με ενδιαφέρει πόσο γρήγορα αλλάζει ταχύτητες! Δόξα το θεό, κουτσός δεν είμαι και μπορώ να πατάω συμπλέκτη. Το ανακάτεμα της σούπας συμβάλει σημαντικά στη χαρά της οδήγησης. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 180 ίππους.
-
polo ασυζητητί , αλλά κοίτα και τα άλλα για τυχόν εκπτώσεις που νομίζω ότι υπάρχουν .
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Προσωπικά ο μόνος σοβαρός λόγος που δε θα έπερνα polo,ibiza,fabia είναι το dsg. Πως είναι δυνατόν ντε και καλά να πρέπει να το πάρεις μόνο dsg? Δε με ενδιαφέρει πόσο γρήγορα αλλάζει ταχύτητες! Δόξα το θεό, κουτσός δεν είμαι και μπορώ να πατάω συμπλέκτη. Το ανακάτεμα της σούπας συμβάλει σημαντικά στη χαρά της οδήγησης. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 180 ίππους.Και στη κίνηση όμως συμβάλει σημαντικά το dsg που εκεί σιχτιρίζεις που έχεις συμπλέκτη..
-
Εχετε βαρεθει την οδηγηση μου φαινεται...
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
... δεν θέλω ... service που να μπαίνω με παντελόνι και να βγαίνω χωρίς .Ψάξε λίγο και τα aftersales τους τότε. Απο τις αρχικές προτάσεις ίσως η Seat μόνο να αφήνει ... σορτσάκι και η VW να το παίρνει και αυτό!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... δεν θέλω ... service που να μπαίνω με παντελόνι και να βγαίνω χωρίς .
Ψάξε λίγο και τα aftersales τους τότε. Απο τις αρχικές προτάσεις ίσως η Seat μόνο να αφήνει ... σορτσάκι και η VW να το παίρνει και αυτό!
+1 ζητα απο τωρα να σου δωσουν το προγραμμα των σερβις καθως κ ενδεικτικο κοστος!! μην κοιτας μονο χαρακτηριστικα/ τιμες και βρεθεις προ εκπληξεως αργοτερα!!
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Ευχαριστώ όσους συμμετάσχουν.Σωστά όσα είπαν όλοι οι συμφορουμίτες όμως υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος... Εσένα ποιο σου αρέσει περισσότερο; Προσωπικά θα κοίταζα για Mito QV ή GP Abarth αλλά η τιμή και τα χαρακτηριστικά του Polo είναι πολύ ελκυστικά. Μακάρι να ήταν και η εμφάνισή του...
-
Προσωπική μου άποψη είναι οτι το Cupra είναι σκληρό πολύ, το Polo το πιο ολοκληρωμένο αλλά με γελοίο πορτ παγκάζ 207λιτρα αφού δεν μπόρεσαν να την κοτσάρουν αλλού την μπαταρία και την έχωσαν στο πορτ παγκάζ, το fabia δεν μου αρέσει καθόλου σε εμφάνιση.
Οπότε ανάμεσα σε αυτά τα 3 ψηφίζω Polo...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
... Μακάρι να ήταν και η εμφάνισή του...Αισθητικά (αν και υποκειμενικό):
Όσο με ξενερώνει σε εμφάνιση στις απλές εκδόσεις, τόσο σαν GTi μ' αρέσει.
Εχει λεπτομέρειες που μ' αρέσουν δείχνοντας και την ιστορία των GTi (κυρίως Golf) της VW. Προφυλακτήρας, μάσκα με σειρήτια, καρό ταπετσαρία, ζάντες κλπ.
Το Ibiza είναι ωραιότερο σχεδιαστικά, μοντέρνο ταιριάζει στην εποχή μας.
Η Fabia ακόμα και στην έκδοση RS απέχει πολύ απο την αισθητική μου ως επιλογή μου. Εχει όμως τα υπέρ της.
(Αισθητικό φάουλ για μένα -αν ισχύει- που το είδα σε έντυπο το μαυροπράσινο εξωτερικό με το μαυροκόκκινο εσωτερικό). -
Καλησπέρα σε όλους. Δεν έχεις μας έχει ξεκαθαρίσει για το εάν θα πάρεις 3πορτο ή 5πορτο. Εάν ενδιαφέρεσαι για 3πορτο, θεωρώ ότι το peugeot 207 rallye (πολύ καλή η τιμή του...) και το polo gti (τα led ημέρας όμως είναι εξτρά και πάνε πακέτο με τα xenon αν θυμάμαι καλά... τα κόλπα του group vag για να κρατήσουν χαμηλά την βασική τιμή...) είναι καλές εναλλακτικές. Για το seat ibiza cupra έχω διαβάσει ότι έχει αρκετά σφιχτό set-up. Εάν όμως θες 5πορτο, τότε η γνώμη μου είναι skoda fabia rs (πολύ καλή η τιμή του και με σχετικά άνετο set-up) και seat ibiza fr (θα γλιτώσεις και μερικά ευρώ). Γενικά, θεωρώ ότι τα ξαδέρφια του group vag είναι ελκυστικές προτάσεις, με μόνο μείον την αδυναμία επιλογής manual κιβωτίου...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχετε βαρεθει την οδηγηση μου φαινεται...Αν το λές οδήγηση το νεκρά-1η και 1 ώρα για 10 χλμ απόσταση ναι εντάξει την έχουμε βαρεθεί. Μην πώ σιχαθεί...
Προσωπική μου άποψη είναι οτι το Cupra είναι σκληρό πολύ, το Polo το πιο ολοκληρωμένο αλλά με γελοίο πορτ παγκάζ 207λιτρα αφού δεν μπόρεσαν να την κοτσάρουν αλλού την μπαταρία και την έχωσαν στο πορτ παγκάζ, το fabia δεν μου αρέσει καθόλου σε εμφάνιση.
Οπότε ανάμεσα σε αυτά τα 3 ψηφίζω Polo...
Το 1.2 που είχα δεί είχε 280 λίτρα πορτπαγκάζ. Το gti έχει μικρότερο?
Aγορά καινούργιου μικρού GTI