-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η Ferrari για την 430 δικαιολογεί 1.5 λίτρο στα 1000 χιλιόμετρα. Αλλά αυτή ειναι σχεδιαστική ιδαιτερότητα των πολύστροφων 'αγωνιστικών' κινητήρων και όχι πρόβλημα. Βέβαια τα VW δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.Λάθος. Η κατανάλωση λαδιού βοηθά στο να σφραγίζεται και να στεγανοποιείται ο κύλινδρος κατά τη φάση της συμπίεσης, άρα έχεις και αυξημένη απόδοση, αυτό λέγεται και υδραυλική συμπίεση.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η Ferrari για την 430 δικαιολογεί 1.5 λίτρο στα 1000 χιλιόμετρα. Αλλά αυτή ειναι σχεδιαστική ιδαιτερότητα των πολύστροφων 'αγωνιστικών' κινητήρων και όχι πρόβλημα. Βέβαια τα VW δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.
Λάθος. Η κατανάλωση λαδιού βοηθά στο να σφραγίζεται και να στεγανοποιείται ο κύλινδρος κατά τη φάση της συμπίεσης, άρα έχεις και αυξημένη απόδοση, αυτό λέγεται και υδραυλική συμπίεση.
Χωρίς να είναι λάθος αυτό, ωστόσο αποτελεί μια θετική παρενέργεια της υπερβολικής κατανάλωσης λαδιού,που όμως αποτελεί μηχανολογικό πρόβλημα και φυσικά έχει και τις ανάλογες αρνητικές παρενέργειες. Αν ήταν κατασκευασμένο να καίει τόσο λάδι, θα έκαιγαν όλα το ίδιο πολύ. Η μικρή σχετικά κατανάλωση λαδιού, ειδικά σε υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, δικαιολογείται, χωρίς να σημαίνει ότι είναι ελεγχόμενη, όπως για παράδειγμα στο RX8 που για να λιπαίνεται ο Wankel, έχει ειδική αντλία λαδιού, που ψεκάζει ελεγχόμενα λάδι στο θάλαμο καύσης, το οποίο φυσικά το καίει, καμία σχέση. Όταν όμως μιλάμε για τέτοια μεγέθη σε καθημερινό αυτοκίνητο, τότε υπάρχει πρόβλημα και γι' αυτό συνήθως οι εταιρείες καλύπτουν αντικατάσταση κινητήρα. Ακόμη και εκτός εγγύησης, καλύπτουν ποσοστό του κόστους αντικατάστασης...
-
Η Ferrari για την 430 δικαιολογεί 1.5 λίτρο στα 1000 χιλιόμετρα. Αλλά αυτή ειναι σχεδιαστική ιδαιτερότητα των πολύστροφων 'αγωνιστικών' κινητήρων και όχι πρόβλημα. Βέβαια τα VW δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.
Λάθος. Η κατανάλωση λαδιού βοηθά στο να σφραγίζεται και να στεγανοποιείται ο κύλινδρος κατά τη φάση της συμπίεσης, άρα έχεις και αυξημένη απόδοση, αυτό λέγεται και υδραυλική συμπίεση.
Μπαρδον...
-
Παιδια εμενα δεν με αγχωνει ιδιατερα η καταναλωση λαδιου. Στο Punto HGT μου με 133000 χλμ με τα προπροηγουμενα λαδια τα οποια κακως αφησα για 10000 χλμ και με πολυ σκισιμο ειχε καψει τουλαχιστον 3 λιτρα σε αυτο το διαστημα!!! Με τα προηγουμενα λαδια σε** 7000 χλμ** που εκαναν χωρις ιδιαιτερο σκισιμο εκαψε 700 ml σε αυτο το διαστημα!!! Τη μια φορα εκαψε 300 ml/1000 χλμ και την αλλη 100 ml/1000 χλμ!!!
-
γενικα τα τουρμπατα του vag καινε λαδι αυτο ειναι γνωστο σε ολους, περισσοτερο σε αλλους και λιγοτερο σε αλλους. Εγω οταν πηρα το abarth μου ειπαν θα καιει σε λογικα πλαισια. Φιλοι με goif μου λεγανε παρε ενα μπουκαλι λαδι να χεις στο αμαξι, σας πληροφορω δεν καιει ΤΙΠΟΤΑ. Φιλος ταξιδεψε σε εξωτερικο (3.500 χλμ περιπου) με gti και γυρισε Ελλαδα με λαμπακι λαδιου και στην αντιπροσωπεια ειπαν φυσιολογιο μετα απο τοσα χλμ να καψει. Να καψει οκ τουρμπατο ειναι και αμα το σκιζεις λογικο αλλα ποσο λαδι ειναι λογικο να σου καψει??? Ανα 2 - 3 χιλ χλμ συμπληρωνει λαδακι.
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
γενικα τα τουρμπατα του vag καινε λαδι αυτο ειναι γνωστο σε ολους, περισσοτερο σε αλλους και λιγοτερο σε αλλους.1.8 tsi στα 30.000 χλμ δεν έχει χρειαστεί συμπλήρωμα.
-
Σε 30000 χλμ δεν εχεις αλλαξει ακομα λαδια;
-
συμπληρωμα λεει. απλα σας λεω σε καποια καιει πολυ σε αλλα λιγα γνωμη μου σε ολα καει ισως σε σενα απειροελαχιστα οπως και σε εμενα που δν χρειαζεται συμπληρωμα.
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
συμπληρωμα λεει. απλα σας λεω σε καποια καιει πολυ σε αλλα λιγα γνωμη μου σε ολα καει ισως σε σενα απειροελαχιστα οπως και σε εμενα που δν χρειαζεται συμπληρωμα.Και στο δικό μου τουρμπατο μια Απο τα ίδια...
Μετά Απο ατελείωτο σκισιμο σταγόνα καμμενου λαδιου... -
Ο χρήστης makis_r έγραψε:
Χωρίς να είναι λάθος αυτό, ωστόσο αποτελεί μια θετική παρενέργεια της υπερβολικής κατανάλωσης λαδιού,που όμως αποτελεί μηχανολογικό πρόβλημα και φυσικά έχει και τις ανάλογες αρνητικές παρενέργειες. Αν ήταν κατασκευασμένο να καίει τόσο λάδι, θα έκαιγαν όλα το ίδιο πολύ. Η μικρή σχετικά κατανάλωση λαδιού, ειδικά σε υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, δικαιολογείται, χωρίς να σημαίνει ότι είναι ελεγχόμενη, όπως για παράδειγμα στο RX8 που για να λιπαίνεται ο Wankel, έχει ειδική αντλία λαδιού, που ψεκάζει ελεγχόμενα λάδι στο θάλαμο καύσης, το οποίο φυσικά το καίει, καμία σχέση. Όταν όμως μιλάμε για τέτοια μεγέθη σε καθημερινό αυτοκίνητο, τότε υπάρχει πρόβλημα και γι' αυτό συνήθως οι εταιρείες καλύπτουν αντικατάσταση κινητήρα. Ακόμη και εκτός εγγύησης, καλύπτουν ποσοστό του κόστους αντικατάστασης...
Λάδι καίνε όλοι οι κινητήρες, ακόμα και αυτοί που βλέπεις την στάθμη του λαδιού σταθερή.
Εγώ δεν μίλησα για πρόβλημα πάντως αλλά για την προβλεπόμενη κατανάλωση λαδιού. Θεωρώ ότι αυτή είναι 1 λίτρο κάθε 5-7000 χλμ....Αν καίει 1 λίτρο κάθε 1000χλμ τότε εννοείται ότι υπάρχει πρόβλημα και σίγουρα για αυτό δεν ευθύνεται ένα λεπτόρευστο λάδι όπως το 5-30 που λιπαίνει τα TSi.
Φυσικά οι κατασκευαστές δικαιολογούν αρκετά ml λαδιού κάθε 1000χλμ για να είναι καλυμμένοι. Πάγια τακτική από όλους αυτή. -
Λάδι καίνε όλοι οι κινητήρες, ακόμα και αυτοί που βλέπεις την στάθμη του λαδιού σταθερή.
Εγώ δεν μίλησα για πρόβλημα πάντως αλλά για την προβλεπόμενη κατανάλωση λαδιού. Θεωρώ ότι αυτή είναι 1 λίτρο κάθε 5-7000 χλμ....Αν καίει 1 λίτρο κάθε 1000χλμ τότε εννοείται ότι υπάρχει πρόβλημα και σίγουρα για αυτό δεν ευθύνεται ένα λεπτόρευστο λάδι όπως το 5-30 που λιπαίνει τα TSi.
Φυσικά οι κατασκευαστές δικαιολογούν αρκετά ml λαδιού κάθε 1000χλμ για να είναι καλυμμένοι. Πάγια τακτική από όλους αυτή.όταν λες καίνε... ??
τα turbo benzina δεν καίνε σταγόνα... στα 10.000 km δεν κατέβηκε καθόλου η στάθμη...(στα πρώτα του στρωσίματος) μπορεί να έχασα 0.5% της αρχικής ποσότητας... άρα δεν έκαψε καθόλου... -
ibiza fr 5πορτο ασπρο
Νομίζω ότι πάρθηκε απόφαση
Είναι και οι 5 πόρτες που βολεύουν -
Δεν ήταν στη λίστα.
-
ήταν στην επιλογή cupra το είχα αναφέρει ποιο πριν
-
Πόσο πάει??
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
ibiza fr 5πορτο ασπροΝομίζω ότι πάρθηκε απόφαση
Είναι και οι 5 πόρτες που βολεύουνΛογική επιλογή.
Αυτοκίνητο που προσφέρει πολλά σε όλους τους τομείς.Καλορίζικο...
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Πόσο πάει??16990
και θα μου κάνει δώρο αισθητήρες παρκαρίσματος και φιμέ τζάμια. Καλά είναι δεν παραπονιέμαιibiza fr 5πορτο ασπρο
Ευχαριστώ, ναι όντως χρειαζόμουν πίσω πόρτες και κάποιο χώρο στο πορτμπαγκάζ αλλιώς η επιλογή μου δεν θα ήταν αυτή. Επίσης βοήθησε οτι μηχανικά το fr με το cupra είναι ολόιδιο μέχρι και στις βίδες κάτι που σημαίνει οτι με ένα πρόγραμμα στο μέλλον έρχετε ίσα βάρκα ίσα πανιά με το αδελφάκι.
-
Καλορίζικο και από μένα
Το Cupra πόσο κάνει ας πούμε;
Είναι ίδια; -
Καλοτάξιδο κι από εμένα!
Να προσθέσω στα παραπάνω κάποια νεότερα που έμαθα σήμερα: η Seat δείχνει πραγματικά επαγγελματικό πρόσωπο κι αναγνωρίζει το πρόβλημα του κινητήρα του φίλου μου (που δεν είναι και κανένας κοντράκιας). Θα του αλλάξουν τα ελατήρια στα πιστόνια χωρίς καμία επιβάρυνση. Έχουν παραγγελθεί και περιμένει την παραλαβή για να πάει να αφήσει το FR του (εννοείται αυτοκίνητο αντικατάστασης).
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Πόσο πάει??
16990
και θα μου κάνει δώρο αισθητήρες παρκαρίσματος και φιμέ τζάμια. Καλά είναι δεν παραπονιέμαιibiza fr 5πορτο ασπρο
Ευχαριστώ, ναι όντως χρειαζόμουν πίσω πόρτες και κάποιο χώρο στο πορτμπαγκάζ αλλιώς η επιλογή μου δεν θα ήταν αυτή. Επίσης βοήθησε οτι μηχανικά το fr με το cupra είναι ολόιδιο μέχρι και στις βίδες κάτι που σημαίνει οτι με ένα πρόγραμμα στο μέλλον έρχετε ίσα βάρκα ίσα πανιά με το αδελφάκι.
καλύτερα βάλε εργοστασιακούς αισθητηρες...
ίδιο ακριβώς είναι??
είσαι σίγουρος??
Aγορά καινούργιου μικρού GTI