-
Ο ιμάντας χρονισμού είναι από τα εξαρτήματα που ενώ έχει αστείο κόστος ανταλλακτικού, κάνει κρίσιμη δουλειά, και αυτό που κοστίζει αρκετά παραπάνω είναι τα εργατικά αντικατάστασης και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ακινητοποιείται για μία ημέρα συνήθως, άρα ο οδηγός έχει και άλλο κόστος, αυτό της υποκατάστασής του με κάποιο άλλο.
Όταν ένας χ κατασκευαστής λέει ότι ο χρόνος αντικατάστασή του είναι π.χ. κάθε 60.000 χλμ., συνήθως έχει τσεκάρει τη συμπεριφορά του ανταλλακτικού για πολύ περισσότερα αλλά δίνει ένα περιθώριο ασφάλειας για να είναι σε μεγάλο βαθμό καλλυμένος.
Στο πρώτο μου αυτοκίνητο πριν από πολλά χρόνια και το οποίο αγοράστηκε με 45.000 χλμ. έκανα το σέρβις των 50.000 χλμ. και μετά ελλείψει χρημάτων (παντελώς λέμε) ξαναέκανα στα ...130.000 χλμ. Στο ενδιάμεσο άλλαζα μόνος μου λάδια με φθηνά από το Πράκτικερ ή το Λιντλ, φίλτρο λαδιού ιμιτασιόν ανά 10.000 χλμ., φίλτρο αέρος πάλι ιμιτασιόν κάθε 50.000 χλμ. και μερικές φορές συμπλήρωνα σκέτο νερό βρύσης στο ψυγείο. Ο ιμάντας έπρεπε να έχει αλλαχθεί δύο φορές, αλλά εγώ δεν άλλαξα τίποτα, και δεν συνέβη τίποτα παρά το τακτικό ζόρι που τράβαγε το όχημα.
Δεν συνιστώ να κάνετε αδιακρίτως το ίδιο, αλλά και από την άλλη μην αναγάγετε το θέμα ιμάντα σε τοπ ζήτημα. Τα όρια των κατασκευαστών είναι γενικώς ελαστικά, λίγο υπέρβαση δεν σημαίνει αυτόματα και σίγουρη καταστροφή. -
Εκτός αν μιλάμε για Twin Spark, που παίρνεις πιστόνια και βαλβίδες στη μασχάλη...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν συνιστώ να κάνετε αδιακρίτως το ίδιο, αλλά και από την άλλη μην αναγάγετε το θέμα ιμάντα σε τοπ ζήτημα. Τα όρια των κατασκευαστών είναι γενικώς ελαστικά, λίγο υπέρβαση δεν σημαίνει αυτόματα και σίγουρη καταστροφή.Πολλά αυτοκίνητα αρνούνται την αλλαγή λαδιών από τους ιδιοκτήτες τους και όμως αντέχουν, αλλά εδώ μιλάμε και για βασικά πράγματα όπως εγγύηση (γραπτή, προφορική και οπτική ) και κόστος συντήρησης. Αν είχες -by the way- 1.4αρι VAG 75-101 ή Renault 75-98 θα έδινες και αρκετά ευρώ σαν δωράκι στο συνεργείο στα 60+ K km καθώς δεν την πάλευαν και πολύ οι ιμάντες τους.
Εξαίρεση κάτι μοτέρ που δεν μπλέκουν βαλβίδες και πιστόνια όταν κοπεί ο ιμάντας.
Για το θέμα καθ'αυτό, θα προτιμούσα κάτι άλλο σε σχέση με τον (τίμιο, δε λέω ) Κορεάτη.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για το θέμα καθ'αυτό, θα προτιμούσα κάτι άλλο σε σχέση με τον (τίμιο, δε λέω ) Κορεάτη.
παρόλο που ειναι χρησιμα αυτα που λετε! νομιζω οτι ειστε (ζητάω από κάποιον admin να καθαρίσει λιγάκι το θέμα ΣΟΡΡY)..... λοιπών επί του θέματος! είχα αναφέρει 3 αυτοκινητάκια πριν 3 σελίδες και θέλω απόψεις
- peugeot 206 1.1cc ,η'(1,4cc)
- nissan micra 2000 1.0cc η 1.3cc
3)fiat punto 2001 1250cc ( sporting εκδοσή)
Το τόπικ είναι καθαρό, γίνανε προτάσεις, συζητήθηκε κόστος συντήρησης και εφόσον περιοριζεσαι σε αυτά τα 3 θα συζητηθούν απόψεις γι αυτά τα 3 [Mod]
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
παρόλο που ειναι χρησιμα αυτα που λετε! νομιζω οτι ειστε (ζητάω από κάποιον admin να καθαρίσει λιγάκι το θέμα ΣΟΡΡY)..... λοιπών επί του θέματος! είχα αναφέρει 3 αυτοκινητάκια πριν 3 σελίδες και θέλω απόψεις
- peugeot 206 1.1cc ,η'(1,4cc)
- nissan micra 2000 1.0cc η 1.3cc
3)fiat punto 2001 1250cc ( sporting εκδοσή)
Το τόπικ είναι καθαρό, γίνανε προτάσεις, συζητήθηκε κόστος συντήρησης και εφόσον περιοριζεσαι σε αυτά τα 3 θα συζητηθούν απόψεις γι αυτά τα 3 [Mod]
1 και 3 έχω οδηγήσει. Το Fiat πιο ενδιαφέρον οδηγικά και κάπως πιο γρήγορο από το 206 1.4
Θα έπαιρνα το Fiat. -
Για το πρώτο ως κάτοχος 2 206 και μέλος του κλάμπ θα σου πώ οτι το 1.1 είναι εντελώς ακατάληλο για το βάρος του αυτοκινήτου. Κατα τα άλλα και τα 2 καίνε πολύ στην πόλη λόγω βάρους αλλά το 1.4 κάνει ταξίδι πολύ φτηνά ενώ αν είναι το πιο καινούργιο με τα 90 άλογα έχει και χαμηλότερη κατανάλωση και αξιοπρεπέστατες επιδόσεις. Απο προβλήματα πολαπλασιαστής, γρανάζια πρώτης δευτέρας, λάμπες, ασφάλειες, μοτεράκι ρελαντί, πιθανή εισροή νερού απο βροχόπτωση απο τις τσιμούχες στις πόρτες αν έχουν ξεραθεί. Ξερεγουλάρισμα πόρτας στα τρίθυρα, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας κακό επίσημο δίκτυο σέρβις. Υπέρ ωραίο αυτοκίνητο με καλούς χώρους και σχέδιο που δεν έχει γεράσει και λόγω μεγάλης παραγωγής αφθονία ανταλακτικών. Οι βλάβες που βγαίνουν ως επι το πλείστον δεν είναι πολύ σοβαρές και τα σέρβις είναι φθηνά εκτός εξουσιοδοτημένου. Νισσάν Μίκρα 1.0 ούτε καίει ούτε σπάει ούτε χαλάει αλλά εξίσου άχρωμο και αδιάφορο οδηγικά , το 1.3 έχει νεύρο αλλά οι χώροι είναι μικροί για ταξίδι οπότε γιατί να το πάρεις ακριβότερη συντήρηση απο όλα αλλά δεν θα έχεις απρόοπτα αν δεν έχει βιαστεί και τα εξουσιοδοτημένα ακριβά φυσικά αλλά τουλάχιστο το ξέρουν όντως το αμάξι. Φίατ πούντο είναι η μέση λύση αν δεν θες 1.4 όπως και ο γάλλος πονάει στα ηλεκτρικά κυρίως όπως και ο γάλλος συντηρείται φθηνά και το επίσημο δίκτυο είναι πιο σχετικό. Για εμένα ότι πάρεις το σημαντικότερο είναι να ελέγξεις σε φαναρτζή ότι δεν έχει κάνει στούκα που να έχει επηρεάσει δομικά το πλαίσιο (καλίμπρες, κοψίματα κτλ) να το οδηγήσεις και να το τσεκάρεις σε ένα επίσημο συνεργείο που με το διαγνωστικό στα σύγχρονα αμάξια μπορούν να έχουν εικόνα της συντήρησης που έχει γίνει και τέλος ΝΑ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. Θα περνάς πολλές ώρες εκει μέσα καλύτερα να είναι λχ μια ζημιάρικη 33 που θα σε πορώνει ο ήχος και το σαλόνι της παρά λχ ένα χιουντάι που δεν χαλάει αλλά τα κάνει όλα μέτρια.
Αν πάλι εσύ βλέπεις το αμάξι σαν εργάτη ο κορεάτης είναι η καλύτερη λύση : αξιοπιστία γιαπωνέζου σε τιμή ιταλο/γάλλου.
Η χειρότερη λύση είναι ο γερμανός ούτε αξιοπιστία έχει (με μόνη εξαίρεση τη Πόρσε ΜΒ Φολκσβάγκεν γκρουπ ειναι στα τάρταρα και η Μπέμπα στη μέση περίπου δούλευα παλιά σε εισαγωγέα δεν στα λέω στον αέρα αλλα βάσει στοιχείων που έχω δει) και είναι ακριβότερος σε όλα. -
την καλισπερα μου κι απο μενα ...ενδιαφερομαι για το αυτοκηνιτο και θελλω να κανω μια ερωτηση βρε παιδια το fiat punto το sporting του 2000 μοντελο 1200 κυβικα εχει υπολογιστη ταξιδιου???
-
Ο χρήστης !Alex! έγραψε:
την καλισπερα μου κι απο μενα ...ενδιαφερομαι για το αυτοκηνιτο και θελλω να κανω μια ερωτηση βρε παιδια το fiat punto το sporting του 2000 μοντελο 1200 κυβικα εχει υπολογιστη ταξιδιου???Εχει τις ακολουθες ενδειξεις που εναλλασονται κατα βουληση:
Ολικος χιλιομετρητης
Μερικος χιλιομετρητης
Ωρες λειτουργειας
Μεση ταχυτητα
Αυτονομια σε χλμ
Καταναλωση σε χλμ/λιτρο -
ευχαριστω ... απλος η καταναλωση μου γραφη απο 9,0 λιτρα μεχρι 10λιτρα και δεν γνωριζω αν ειναι οντοσ ετσι γιατι το παω σιγα...... μονο οταν το εχω τερμα το γκαζι μου γραφη 10λιτρα.... ειναι νορμαλ αυτο ?????
-
η κατανάλωση δεν έχει να κάνει μόνο με τη ταχύτητα κυρίως έχει να κάνει με τις συνθήκες κίνησης , τις στροφές λειτουργίας, τη σχέση στο κιβώτιο, τα ελαστικά, το φορτίο , το βάρος του αυτοκινήτου κτλ.
Πρώτο αυτοκίνητο με μεγίστη τιμή 3300