-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αυτό που λέει ο hunter (κατ' όνομα και κατά έννοια ), είναι ότι η ευχαρίστηση δεν προέρχεται από το σκότωμα ως καθαυτή πράξη θανάτου, αλλά ως επίτευξη ενός ρόλου/διαδικασίας.
Ειναι πάρα πολύ απλο στο να κατανοηθει η θεση μου.Εχω επιλεξει το κυνηγι που με ενδιαφερει περισσοτερο (αγριοχοιρος).Εαν ηδονιζομουνα απλα με το να αφαιρω ζωες,θα πυροβολουσα και θα σκοτωνα οτιδηποτε κινειται μπροστα στην καννη του οπλου μου.Φαντασου οτι στα τοσα χρονια στο καρτερι,μπροστα απο το οπλο μου περασανε σχεδον ολα τα ειδη ζωης της Ελληνικης πανιδας,τα οποία απλα τα παρατηρησα να φευγουν παιρνοντας το δρομο τους.
Δεν πυροβολησα ποτε γλαρους,κορακια,γερακια,κουκουβαγιες,χελιδονια,χελωνες,κ.λ.π.,παρ'ότι τα συγκεκριμενα ειδη μου δωσανε χιλιαδες ευκαιριες να 'ηδονιστω' σκοτωνοντας τα.
Τοσο απλα καταριπτεται η θεση της φογκ*,στην οποία εχει κολλησει το μυαλο της.*οχι οτι θα ειχε ιδιαιτερη σημασια το πώς αισθανεσαι εκεινη την ωρα,το πολύ-πολύ απλα να σε κακοχαρακτηρισει καποιος συνανθρωπος (ζμπουτσας δηλαδη).Ακομα και να ζεις για να σκοτωνεις,και οντως να ειναι για σενα η μεγαλυτερη γκαβλα ολως των εποχων να σκοτωνεις ζωα,αρκει να εισαι συμφωνος με τους νομους του κυνηγιου (οπότε ζμπουτσαμας ολους)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αυτό που λέει ο hunter (κατ' όνομα και κατά έννοια ), είναι ότι η ευχαρίστηση δεν προέρχεται από το σκότωμα ως καθαυτή πράξη θανάτου, αλλά ως επίτευξη ενός ρόλου/διαδικασίας.
Ειναι πάρα πολύ απλο στο να κατανοηθει η θεση μου.Εχω επιλεξει το κυνηγι που με ενδιαφερει περισσοτερο (αγριοχοιρος).....
Τοσο απλα καταριπτεται η θεση της φογκ*,στην οποία εχει κολλησει το μυαλο της.Το ότι δηλαδή εσύ τη βρίσκεις να σκοτώνεις αγριογούρουνα αλλά όχι μπεκάτσες και ο άλλος λαγούς αλλά όχι πέρδικες και ο τρίτος πέρδικες αλλά όχι αγριογούρουνα κάνει τη διαφορά;
Δε βλέπω λόγο να πρέπει να καταριφθεί -ειδικά- η δική μου θέση. Αλλά έχω μια αμυδρή υποψία. Ούτε με ποια λογική η δική μου άποψη να είναι κόλλημα του εγκεφάλου ενώ οι αντίθετες απόψεις είναι από ...ανοιχτά μυαλά.Για να δούμε λοιπόν πόσο εύκολα καταρίπτεται η θέση μου.
Ένα 'νόμιμο' και ένα 'παράνομο' παράδειγμα. Το δεύτερο πρώτα: Κάποιος που σκοτώνει μόνο πχ. άστεγους δεν τη βρίσκει με το σκότωμα γιατί δεν σκοτώνει και αυτούς που έχουν βίλα;
Το νόμιμο τώρα: Ένα 'καρδιοκατακτητής' που γουστάρει μόνο τις ξανθιές δεν είναι τέτοιος γιατί δεν την πέφτει σε κοκκινομάλες;@mjacob Έτσι, αυτό λέω. Όπως επίσης ότι η τελετουργία του κυνηγιού και η επίτευξη του όποιου ρόλου (που δεν αμφισβητώ ότι είναι ίσως ανάγκη ή ένστικτο ή οτιδήποτε) εαν ήταν αυτό και τίποτα άλλο (το επιστέγασμα και ο στόχος είναι να σκοτώσω) θα μπορούσε να έχει πια, μετά από τόσους αιώνες που ο άνθρωπος βρίσκει τροφή με άλλους τρόπους, τρόπο συμβολικό.
Όλα στηρίζονται σε ισορροπίες. Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι ...καταστρέφουμε τον πλανήτη. Ο πλανήτης δε μασάει και έχει 'επιζήσει' από χειρότερα. Διαταράσοντας όμως ισορροπίες καταστρέφουμε τη 'φλούδα' που μας εξασφαλίζει τη ζωή. Τη δική μας επιβίωση παίζουμε κορώνα γράμματα. Και μερικών χιλιάδων άλλων ειδών. Γιατί πια τους βιότοπούς τους δεν τους απειλούμε γιατί θέλουμε μόνο να τραφούμε, αλλά και να φτιάξουμε πόλεις, εργοστάσια, χωράφια να τραφούμε, πεδία να κάνουμε τις δοκιμές όπλων μας και στον ελεύθερό μας χρόνο να τα κυνηγίσουμε 'ευγενικά' για να ...ξεστρεσαριστούμε.
Διαβάζω για μελέτες που εξασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, για πράγματα που επιτρέπονται και όχι και ένα σωρό τέτοια. Δεν τα εμπιστεύομαι. Θυμάμαι αμυδρά σαν παιδί δέρματα από αλεπούδες και αρμαθιές ποδιών από κάποια πουλιά -δεν θυμάμαι πια τι ήταν- κρεμασμένα στους φράχτες των σπιτιών, στο χωριό που μεγάλωσα. Θυμάμαι ότι οι κυνηγοί έπαιρναν επιδότηση να τα σκοτώνουν γιατί ήταν πολλά. Σε λίγα χρόνια απαγορεύθηκε στην περιοχή το κυνήγι γιατί εξαφανίστηκαν. ΑΥΤΕΣ είναι οι μελέτες που γίνονται και αυτός ο σχεδιασμός.
Η φύση έχει τον τρόπο της να τα βγάζει πέρα με τη χρήση, με την κατάχρηση έχει πρόβλημα. Και μπορεί κάποιος να πει κάνοντας το χόμπυ μου και σκοτώνοντας 2-3 λαγούς, αγριογούρουνα ή ότι άλλο του δίνει ευχαρίστηση, δεν κάνω καμμιά κατάχρηση. Ναι, αν ήσουν μόνος, αν ζούσες σε σπηλιές και αν είχες τόξα και βέλη. Αλλά είμαστε κάμποσα δις, ο καθένας τη βρίσκει να σκοτώνει και κάτι άλλο (και όχι συμβολικά), όλοι θέλουμε χώρο να μείνουμε, να φτιάξουμε το εργοστάσιο, να ρίξουμε τις βόμβες κλπ. κλπ. κλπ.
-
παψε βαρβαρη και πες μας πώς μαγειρευεις το αγριογουρουνο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παψε βαρβαρη και πες μας πώς μαγειρευεις το αγριογουρουνοI thought I saw a windows boy...
Δε βγάζει άκρη, πάω να φτιάξω ένα λαγό στιφάδο
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δικαστές δεν γινόμαστε, μας λείπει η δυνατότητα επιβολής ποινών. Να κρίνουμε όμως γιατί όχι; Δεν μιλάμε για πράξεις χωρίς την παραμικρή επίδραση στο περιβάλλον. Και γιατί τα συναισθήματα δεν πρέπει να υπόκεινται σε κριτική και διαβάθμιση έστω σε υποκειμενικό επίπεδο; Αν με δεις στον δρόμο να πυροβολώ έναν σκύλο θα πεις 'γουστάρει και καλά κάνει'; Ε δεν θα προκαλέσω και καμιά διαταραχή στο οικοσύστημα αν το κάνω.
Eπίδραση στο περιβάλλον έχει και η απλή ύπαρξή μας στον πλανήτη, χωρίς καμία απολύτως δραστηριότητα.
Τα πάντα έχεις δικαίωμα να κρίνεις, και οφείλεις ως σκεπτόμενος άνθρωπος να το πράττεις, απλώς δεν βλέπω λογική στο να κρίνεται τόσο αβίαστα ένα συναίσθημα μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαβίζει με το δικό μας σύστημα ηθικών αξιών.Το κυνήγι είναι πανάρχαιος, κοινωνικός θεσμός, (άλλοτε και πολεμική προπαρασκευή, βασιλικό σπορ επί ελληνιστικών χρόνων κ.λπ), μια τελετή που εφ' όσον -σήμερα- γίνεται με σεβασμό στους πληθυσμούς των ζώων, αλλά ακόμα και στην διαδικασία αφαίρεσής της ζωής του κάθε ατόμου μεμονωμένα (ανώδυνα), πέρα από τις ηθικές ενστάσεις του καθενός, που πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν για κάθε θεσμό, δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να συσχετιστεί με τον καθυστερημένο που κακοποιεί σκύλους και γάτες.
Φυσικά θα υπάρχουν και τομάρια μεταξύ των κυνηγών, που όμως με κάποιον τρόπο θα πρέπει να αποκλειστούν από τη διαδικασία.
Το θέμα με τον καθυστερημένο κολλάει στο ότι αντλεί ευχαρίστηση από κάτι που μου προκαλεί απέχθεια
και δικαιούμαι να κρίνω την πράξη του έστω κι αν δεν προκαλεί οικολογική καταστροφή.
Το ίδιο ισχύει και με τον κυνηγό σε μικρότερο προφανώς βαθμό. Δεν βρίσκω 'ευγενικό' το συναίσθημα που καλλιεργεί η συγκεκριμένη δράση, θεωρώ πως δεν κολλάει με τον σύγχρονο πολιτισμό και τις σύγχρονες αξίες, παλιά δεν μιλούσαν καν για το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή, δεν βρίσκω το λόγο προχωρώντας μπροστά να μη μιλήσουμε κάπου και για το δικαίωμα του ζώου στην ζωή. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Το ότι δηλαδή εσύ τη βρίσκεις να σκοτώνεις αγριογούρουνα αλλά όχι μπεκάτσες και ο άλλος λαγούς αλλά όχι πέρδικες και ο τρίτος πέρδικες αλλά όχι αγριογούρουνα κάνει τη διαφορά;
Δε βλέπω λόγο να πρέπει να καταριφθεί -ειδικά- η δική μου θέση. Αλλά έχω μια αμυδρή υποψία. Ούτε με ποια λογική η δική μου άποψη να είναι κόλλημα του εγκεφάλου ενώ οι αντίθετες απόψεις είναι από ...ανοιχτά μυαλά.Για να δούμε λοιπόν πόσο εύκολα καταρίπτεται η θέση μου.
Ένα 'νόμιμο' και ένα 'παράνομο' παράδειγμα. Το δεύτερο πρώτα: Κάποιος που σκοτώνει μόνο πχ. άστεγους δεν τη βρίσκει με το σκότωμα γιατί δεν σκοτώνει και αυτούς που έχουν βίλα;
Το νόμιμο τώρα: Ένα 'καρδιοκατακτητής' που γουστάρει μόνο τις ξανθιές δεν είναι τέτοιος γιατί δεν την πέφτει σε κοκκινομάλεςΑ,αλλαζει τωρα;Δηλαδη τη 'βρισκω' σκοτωνοντας μονο αγριογουρουνα;
Δε μου 'σηκωνεται' πλεον απλα με την αφαιρεση της ζωης ενος τυχαιου πλασματος;Ο.Κ. λοιπων,αφου αρχισες να το 'μαζευεις' και μονη σου,αρα το επιασες το νοημα των οσων γραφω.
Διαβάζω για μελέτες που εξασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, για πράγματα που επιτρέπονται και όχι και ένα σωρό τέτοια. Δεν τα εμπιστεύομαι. Θυμάμαι αμυδρά σαν παιδί δέρματα από αλεπούδες και αρμαθιές ποδιών από κάποια πουλιά -δεν θυμάμαι πια τι ήταν- κρεμασμένα στους φράχτες των σπιτιών, στο χωριό που μεγάλωσα. Θυμάμαι ότι οι κυνηγοί έπαιρναν επιδότηση να τα σκοτώνουν γιατί ήταν πολλά. Σε λίγα χρόνια απαγορεύθηκε στην περιοχή το κυνήγι γιατί εξαφανίστηκαν. ΑΥΤΕΣ είναι οι μελέτες που γίνονται και αυτός ο σχεδιασμός.
Τι εκανε λεει;Εξαφανιστηκαν οι αλεπουδες που ειχανε επικυρηχθει;Μα τι λες τωρα;Εχεις καμμια επαφη με το περιβαλλον;
Εαν καπου υπήρξε απαγορευση του κυνηγιου λογω εξαφανισης ειδων,τοτε το προφανεστερο (και σε ουκ ολιγες περιοχες παρατηρημενο) ηταν η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πληθυσμιακη εξαπλωση της αλεπους (σε αριθμους ακομα και 100πλασιους των αναμενομενων),οι οποίες αλεπουδες προκαλεσανε μεγαλη πίεση στους πληθυσμους ολων των αλλων ειδων.Σωστα λοιπων επικυρηχτηκε (πριν 35 χρονια) τοτε η αλεπου,και σωστα σημερα θεωρειται επιβλαβης,και σωστα το κυνηγι απαγορευτηκε σε περιοχες που ειχαν υποστει τετοιες βλαβεςΗ φύση έχει τον τρόπο της να τα βγάζει πέρα με τη χρήση, με την κατάχρηση έχει πρόβλημα. Και μπορεί κάποιος να πει κάνοντας το χόμπυ μου και σκοτώνοντας 2-3 λαγούς, αγριογούρουνα ή ότι άλλο του δίνει ευχαρίστηση, δεν κάνω καμμιά κατάχρηση. Ναι, αν ήσουν μόνος, αν ζούσες σε σπηλιές και αν είχες τόξα και βέλη. Αλλά είμαστε κάμποσα δις, ο καθένας τη βρίσκει να σκοτώνει και κάτι άλλο (και όχι συμβολικά), όλοι θέλουμε χώρο να μείνουμε, να φτιάξουμε το εργοστάσιο, να ρίξουμε τις βόμβες κλπ. κλπ. κλπ.
Τα τοξα και τα βελη γιατι τα παραδεχεσαι;Πλακα μας κανεις τωρα;Δεν αποτελουν αυτα τεχνητα οπλα;Νομιζεις διαφερουν απο τα πυροβολα οπλα στην αποτελεσματικοτητα;10% ειναι η αποτελεσματικοτητα των βολων του κυνηγου με αυτογεμη καραμπίνα,10% και αυτη του κυνηγου με φυσοκαλαμο στον Αμαζονιο.Καθε κυνηγος εκπαιδευεται αναλογα στο οπλο του
χωρια που προκαλουν και την ιδια ηδονη στον κυνηγο.
-
Με έπεισες.
Έχω επίσης ακούσει ότι και οι Κινέζοι είναι πολλοί. Αν κάποιος εδώ μέσα δεν τη βρίσκει με αγριογούρουνα ας το έχει υπόψη.
-
Αφού πεντε πάνω πεντε κάτω τα βρήκαμε δε βάζετε και καμία φωτό από όπλα να γουστάρουμε !
Μη βάλετε μόνο φωτό από λειες γιατί θαχουμε πάλι τα ίδια ! -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το θέμα με τον καθυστερημένο κολλάει στο ότι αντλεί ευχαρίστηση από κάτι που μου προκαλεί απέχθεια
και δικαιούμαι να κρίνω την πράξη του έστω κι αν δεν προκαλεί οικολογική καταστροφή.
Το ίδιο ισχύει και με τον κυνηγό σε μικρότερο προφανώς βαθμό. Δεν βρίσκω 'ευγενικό' το συναίσθημα που καλλιεργεί η συγκεκριμένη δράση, θεωρώ πως δεν κολλάει με τον σύγχρονο πολιτισμό και τις σύγχρονες αξίες, παλιά δεν μιλούσαν καν για το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή, δεν βρίσκω το λόγο προχωρώντας μπροστά να μη μιλήσουμε κάπου και για το δικαίωμα του ζώου στην ζωή.Τα ζωα ειναι καταδικασμενα να υποφερουνε απο το ανθρωπινο ειδος.Θα μας υπηρετουν,θα μας ντυνουν,θα μας ταιζουν,θα τα εκτρεφουμε κατα χιλιαδες σε απαισιες και βασανιστικες συνθηκες,θα τα σφαζουμε κατα κοπάδια σε λιμνες αιματος,διοτι διαφορετικα ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ.
Καλος ο ρομαντισμος,αλλα οταν ερχεται αντιμετωπος με το ρεαλισμο,ο ρομαντισμος χανει.Και εσυ ο ιδιος,αν κατανοησεις οτι το δικαιομα της ζωης της αγελαδας σημαινει την δικη σου εξαφανιση απο πεινα,θα χασεις καθε ρομαντισμο,και θα αρπάξεις το μαχαιρι για να τη σφαξεις μονος σου.Οι πραξεις που σου προκαλουνε 'απέχθεια' δεν ειναι ούτε εξωγηινες,ούτε πλασμενες στη φαντασια καποιου μυθιστοριογραφου.Ειναι μια πραξη της καθημερινοτητας,που ειτε την προκαλεις εσυ πηγαινοντας στον χασαπη (αλλα αποστρεφεις τους οφθαλμους σου αποτροπιασμενος απο τη θεα του αιματος) ειτε την κανεις μονος σου (και προκαλεις την αποστροφη των οφθαλμων των ρομαντικων προηγουμενων)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τα ζωα ειναι καταδικασμενα να υποφερουνε απο το ανθρωπινο ειδος.Θα μας υπηρετουν,θα μας ντυνουν,θα μας ταιζουν,θα τα εκτρεφουμε κατα χιλιαδες σε απαισιες και βασανιστικες συνθηκες,θα τα σφαζουμε κατα κοπάδια σε λιμνες αιματος,διοτι διαφορετικα ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ.
Καλος ο ρομαντισμος,αλλα οταν ερχεται αντιμετωπος με το ρεαλισμο,ο ρομαντισμος χανει.Και εσυ ο ιδιος,αν κατανοησεις οτι το δικαιομα της ζωης της αγελαδας σημαινει την δικη σου εξαφανιση απο πεινα,θα χασεις καθε ρομαντισμο,και θα αρπάξεις το μαχαιρι για να τη σφαξεις μονος σου.Όταν λοιπόν κάνεις το χωράφι σου, σκοτώσεις και φας και ντυθείς και όλα και έρθει το σβκ πάρε και το όπλο και άντε να χαλαρώσεις κυνηγώντας τα και από χόμπυ.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Μη βάλετε μόνο φωτό από λειες γιατί θαχουμε πάλι τα ίδια !
Λες να εχουμε και λιποθυμιες στα πληκτρολογια;
Και για οσους ρομαντικους δεν γνωριζουνε με πόση ευαισθησια εφτασε η μπριζολιτσα του παιδιου τους στο σπίτι τους,ας ριξει μια (αν το σηκωνει ο οργανισμος τους δηλαδη) στις παρακατω φωτο:
http://www.iwhim.us/post/425544446/abus ... up-in-usda
http://www.kcvegetarian.com/slaughterhouse-cow-abuser
Χιλιαδες παρομοιες στο ιντερνετ,και στο σφαγειο της γειτονειας σας.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και για οσους ρομαντικους δεν γνωριζουνε με πόση ευαισθησια εφτασε η μπριζολιτσα του παιδιου τους στο σπίτι τους,ας ριξει μια (αν το σηκωνει ο οργανισμος τους δηλαδη) στις παρακατω φωτο:http://www.iwhim.us/post/425544446/abus ... up-in-usda
Δεν φαντάζομαι αυτά τα πειστήρια να τα χρησιμοποιείς ως αντεπειχήρημα σχετικά με την ορθολογικότητα του κυνηγιού...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Και για οσους ρομαντικους δεν γνωριζουνε με πόση ευαισθησια εφτασε η μπριζολιτσα του παιδιου τους στο σπίτι τους,ας ριξει μια (αν το σηκωνει ο οργανισμος τους δηλαδη) στις παρακατω φωτο:
Δεν φαντάζομαι αυτά τα πειστήρια να τα χρησιμοποιείς ως αντεπειχήρημα σχετικά με την ορθολογικότητα του κυνηγιού...
Οχι ρε φιλε,ασφαλως οχι.Απλα ενα μικρο ξυπνημα σε οποιον νομιζει οτι απέχει απο τη διαδικασια θανατωσης ζωων,η οτι η μπριζολα φυτρωνει στο ραφι του σουπερ-μαρκετ
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οχι ρε φιλε,ασφαλως οχι.Απλα ενα μικρο ξυπνημα σε οποιον νομιζει οτι απέχει απο τη διαδικασια θανατωσης ζωων,η οτι η μπριζολα φυτρωνει στο ραφι του σουπερ-μαρκετ
Γι αυτό υπάρχει και η κατηγοριοποίηση ηθικού και φυσικού αυτουργού.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μ'αρεσει που υποβοσκει υποσυνειδητα η ενοχη.
Για μενα Κωνσταντινε,δεν υπάρχει λογος να εχεις ενοχες,ούτε εσυ ούτε κανενας αλλος.Το ξαναειπα,οτι το θεωρω αναγκαιο να συμβαινουν ολα αυτα τα πραγματα για να επιζησουμε.Απλα,ο αποστειρωμενος συγχρονος αστος,πιστευει οτι δεν ειχει ο ιδιος αναμειξη με με αυτα τα πραγματα,διοτι τα βρισκει τα κρεατακια του συσκευασμενα σε σελοφαν.Αγνοουμε το τι κρυβει η βιομηχανια τροφιμων που μας ταιζει,λιγο γιατι θελουμε να πιστευουμε σε εναν ανωτερο ηθικα εαυτο μας,λιγο γιατι η ιδια η βιομηχανια μας τα κραταει αυτα κρυμενα,και μετα σοκαριζομαστε ακουγοντας για τη θανατωση ζωων.ούτε φυσικος λοιπων,ουτε ηθικος (κολασιμα) αυτουργος εισαι.Εισαι αυτο που πρεπει να εισαι.Μελος της ανθρωπότητας,που ζει αναγκαστικα εις βαρος του πλανητη
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μ'αρεσει που υποβοσκει υποσυνειδητα η ενοχη.
Για μενα Κωνσταντινε,δεν υπάρχει λογος να εχεις ενοχες,ούτε εσυ ούτε κανενας αλλος.Το ξαναειπα,οτι το θεωρω αναγκαιο να συμβαινουν ολα αυτα τα πραγματα για να επιζησουμε.Απλα,ο αποστειρωμενος συγχρονος αστος,πιστευει οτι δεν ειχει ο ιδιος αναμειξη με με αυτα τα πραγματα,διοτι τα βρισκει τα κρεατακια του συσκευασμενα σε σελοφαν.Αγνοουμε το τι κρυβει η βιομηχανια τροφιμων που μας ταιζει,λιγο γιατι θελουμε να πιστευουμε σε εναν ανωτερο ηθικα εαυτο μας,λιγο γιατι η ιδια η βιομηχανια μας τα κραταει αυτα κρυμενα,και μετα σοκαριζομαστε ακουγοντας για τη θανατωση ζωων.ούτε φυσικος λοιπων,ουτε ηθικος (κολασιμα) αυτουργος εισαι.Εισαι αυτο που πρεπει να εισαι.Μελος της ανθρωπότητας,που ζει αναγκαστικα εις βαρος του πλανητη
Το υποσυνείδητο βρίσκεται πίσω και από τις δυο κατηγορίες (ηθικός αυτουργός-φυσικός αυτουργός).
Σχετικά με την αναγκαιότητα των πράξεων...τώρα αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Ακόμα και να επικρατήσει παγκοσμίως η πρακτική της χορτοφαγίας , θα βρεθεί κάποιος να ξεκινήσει ένα κίνημα 'κατά του πόνου των φυτών όταν ξεριζώνονται'.
Η βιομηχανία τροφίμων κρύβει πάρα πολλά και τα πλασάρει στην αγορά μέσα από συσκευασίες τύπου 'μικρό σπίτι στο λιβάδι' και φιλικές φυσιογνωμίες στις διαφημίσεις. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το ίδιο ισχύει και με τον κυνηγό σε μικρότερο προφανώς βαθμό. Δεν βρίσκω 'ευγενικό' το συναίσθημα που καλλιεργεί η συγκεκριμένη δράση, θεωρώ πως δεν κολλάει με τον σύγχρονο πολιτισμό και τις σύγχρονες αξίες, παλιά δεν μιλούσαν καν για το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή, δεν βρίσκω το λόγο προχωρώντας μπροστά να μη μιλήσουμε κάπου και για το δικαίωμα του ζώου στην ζωή.Τα ζωα ειναι καταδικασμενα να υποφερουνε απο το ανθρωπινο ειδος.Θα μας υπηρετουν,θα μας ντυνουν,θα μας ταιζουν,θα τα εκτρεφουμε κατα χιλιαδες σε απαισιες και βασανιστικες συνθηκες,θα τα σφαζουμε κατα κοπάδια σε λιμνες αιματος,διοτι διαφορετικα ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ.
Καλος ο ρομαντισμος,αλλα οταν ερχεται αντιμετωπος με το ρεαλισμο,ο ρομαντισμος χανει.Και εσυ ο ιδιος,αν κατανοησεις οτι το δικαιομα της ζωης της αγελαδας σημαινει την δικη σου εξαφανιση απο πεινα,θα χασεις καθε ρομαντισμο,και θα αρπάξεις το μαχαιρι για να τη σφαξεις μονος σου.Οι πραξεις που σου προκαλουνε 'απέχθεια' δεν ειναι ούτε εξωγηινες,ούτε πλασμενες στη φαντασια καποιου μυθιστοριογραφου.Ειναι μια πραξη της καθημερινοτητας,που ειτε την προκαλεις εσυ πηγαινοντας στον χασαπη (αλλα αποστρεφεις τους οφθαλμους σου αποτροπιασμενος απο τη θεα του αιματος) ειτε την κανεις μονος σου (και προκαλεις την αποστροφη των οφθαλμων των ρομαντικων προηγουμενων)
Όπως βλέπεις δεν καταφέρθηκα εναντίον του ιθαγενή του αμαζονίου που κυνηγάει η ψαρεύει για να φάει ο άνθρωπος, προφανώς κάνει αυτό που πρέπει και δικαιούται, με το χόμπι κυνήγι τα έχω, χόμπι που στηρίζεται -όσο κι αν δεν το παραδέχεσαι- στο συναίσθημα που αφήνει η διαδικασία και που ολοκληρώνεται με την θανάτωση του ζώου. Τα υπόλοιπα περι χασάπηδων και εκτροφείων και σφαγείων απλά δεν κολλάνε σ αυτά που συζητάω εγω τουλάχιστον.
-
Το είπαμε 1000 φορές. Αν πεινάς καλά κάνεις και σκοτώνεις. Και γω αυτό κάνω (μέσω του χασάπη) και δεν έχω ενοχή. Τυχερή που έχω να φάω νιώθω και σεβασμό στη φύση που μου δίνει τροφή προσπαθώ να δείχνω. Αυτό γίνεται παντού στη φύση. Όλα τα έμβια όντα κάπως τρέφονται.
Αν το κάνεις όμως για να περάσεις καλά το σβκ ΔΕΝ είναι το ίδιο.
Άλλο να δεις ένα λιοντάρι να σκοτώνει μια αντιλόπη και να την τρώει και άλλο να μαζευτούν 3-4, να πάρουν το τζιπάκι το σβκ και να πάνε να σκοτώσουν αντιλόπες για χαλάρωμα.
Θα το ζωγράφιζα κιόλας αλλά δεν τα καταφέρνω.
-
Γιατι, το κυνήγι πετάγεται στα σκουπίδια μετά; Δεν καταναλώνεται;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Όπως βλέπεις δεν καταφέρθηκα εναντίον του ιθαγενή του αμαζονίου που κυνηγάει η ψαρεύει για να φάει ο άνθρωπος, προφανώς κάνει αυτό που πρέπει και δικαιούται, με το χόμπι κυνήγι τα έχω, χόμπι που στηρίζεται -όσο κι αν δεν το παραδέχεσαι- στο συναίσθημα που αφήνει η διαδικασία και που ολοκληρώνεται με την θανάτωση του ζώου. Τα υπόλοιπα περι χασάπηδων και εκτροφείων και σφαγείων απλά δεν κολλάνε σ αυτά που συζητάω εγω τουλάχιστον.
Γιατι ρε μαστορα λες τετοια πραματα τωρα;Για ριξε αλλη μια φορα μια ματια στα προηγουμενα πόστ μου,να δεις τι παραδεχομαι και τι οχι.Δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις.
Ειπα οτι,το κυνηγι ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ στη διαδικασια του και τη θανατωση του ζωου,την οποία διαδικασια την κανω με την ιδια ευχαριστηση που κανω και την ιχνηλασια,την καταστρωση σχεδιου,την αναληψη πόστου,το πολύωρο καρτερι η την κοπιαστικη παγανα,Ολα μαζι συνθετουν το πάζλ του κυνηγιου που μου αρεσει να κανω.Ούτε με δυσαρεστει η θανατωση του θηραματος,ούτε και την ξεχωριζω με καποιον τροπο απο τις υπόλοιπες διαδικασιες ως προς το πόσο ευχαριστη μου ειναι.Αποτελει και αυτη μια ευχαριστη διαδικασια μεσα σε ολες τις αλλες.Δεν θα τη θεωρησω ευχαριστη διαδικασια,εαν την αποκόψεις απο τα υπόλοιπα συνδετικα στοιχεια.Δεν το ευχαριστηθηκα οταν με καλεσανε να σκοτωσω το ημερο γουρουνι που θελανε να σφαξουνε,και πριν το πυροβολησω τους προετρεψα και να μην το κανουμε.βεβαια,δυσκολευομαι να δω πόσοι θα το αντιληφθειτε αυτο.Νομιζετε (και δεν ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ) οτι κυνηγι=σκοτωμα ζωου,και μονο.Σαν να πιστευω,οτι ποδοσφαιρο ειναι μονο τα γκολ
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )