-
Ναι, και φυσικά δεν φταίνε τα σκοπευτικά του όπλου, αλλά ο yours truly άμπαλος που δεν πιέζει αρκετά το πιστόλι με τον αριστερό αντίχειρα και βιάζεται με την σκανδάλη.
-
Δοκίμασε το αριστερό χέρι κάτω και πλάγια μόνο για σταθεροποίηση, αλλά βασίσου κατά βάση στην καρπό του δεξιού για κατεύθυνση.
Πάντως αν τα κάνεις όλα σωστά, θα έλεγα ότι το όπλο χρειάζεται μηδενισμό.
-
Δεν φταίει το όπλο ρε συ!
-
Σήμερα επιστροφή στα 9mm με Glock 17. Δεν μου αρέσει που δεν μου αρέσει καθώς το βρίσκω υπερβολικά ελαφρύ, ήμουν και άυπνος, να μην τα πολυλογώ το γκρουπάρισμα μου -ειδικά στην αρχή, ήταν για τον γάιδαρο καβάλα.
Παραδόξως η γυναίκα μου το λατρεύει. Και όχι απλά το λατρεύει, ρίχνει καλύτερα με αυτό από ότι με το 1911. Σήμερα μάλιστα έριχνε ΠΟΛΥ καλύτερα από εμένα.
-
Λογικό να προτιμάει μια γυναίκα το 9άρι από το γαϊδούρι το .45 ACP.
-
Σήμερα πήγα μόνος μου στο σκοπευτήριο και ήμουν πιο συγκεντρωμένος. Έριξα 5 κουτάκια των 9mm με Glock 17.
Οι πρώτες 150 σφαίρες:
Και οι τελευταίες 100:
Δεν μπορώ να περιγράψω ποσο εθιστικό είναι...
-
Glock 34 σήμερα και είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο πιο εύκολο είναι να πετύχεις καλύτερα γκρουπ από ότι με το Glock 17:
Στο τσακ πρόλαβα και τέλειωσα το κουτάκι. Μετά άνοιξαν οι ουρανοί... -
Επιστροφή στο σκοπευτήριο σήμερα μετά από ένα μήνα που παρέμεινε κλειστό. Ρίξαμε με Beretta 92 (δεν με ξετρελαίνει), Arsenal Strikeκάτι (η γυναίκα μου ρίχνει φανταστικά με αυτό, εμένα με χαλάει το μακρύ reset της σκανδαλης) και... CZ 75 Shadow. Για αυτό το τελευταίο ένα έχω να πω. Wow, just WOW!!!
Απλά δεν μπορείς να αστοχησεις. Τέλεια σκανδάλη, υπέροχο σκοπευτικο, φανταστικά ζυγισμένο, συγχωρεί το κάθε σου λάθος!
Φύγαμε από το σκοπευτήριο και ακόμα χαμογελάω!
-
Τα CZ είναι υπέροχα όπλα!
-
Όταν -και εφόσον- πάρω την άδεια οπλοκατοχής μου, με βλέπω με Shadow 2.
-
Χωρίς να διαφωνώ για το Shadow, προσπάθησε για 45άρι.
-
Είναι πολύ ακριβά τα πάντα γύρω από το .45. Αν ζούσαμε στην Αμερική που αγοράζεις τις σφαίρες με τους κουβάδες, μπορεί να χτυπούσα ένα ωραίο 1911.
Σήμερα έβαλα αγώνα και ρίξαμε συνολικά 4 κουτάκια των 50, σύνολο €70.
Με .45 το κόστος θα ήταν €110. Για μένα η διαφορά είναι διόλου ευκαταφρόνητη. Υπολόγισε και τις βενζίνες Ελληνικο Χαϊδάρι, και το πράγμα ξεφεύγει.Μπροστά στην σκοποβολή το σκι είναι ουσιαστικά τσάμπα!
-
Δεν έχεις άδικο σε αυτό, αλλά προσωπικά επιλέγω αυτό που με ευχαριστεί και απλά το εξασκώ πιο σπάνια, αν τίθεται θέμα κόστους.
Έχω ένα Colt Μ1911 Α1 0.45'', ένα Η&Κ USP 9mm, μια Remington .22'', ένα Crosman Repeater 1077, ένα Daisy 2003 και αναμένω μια καραμπίνα Benelli (το πρώτο μου λειόκανο). Ψάχνω επίσης για ένα αυθεντικό Tokarev ή Makarov, αλλά είναι πολύ ζόρικα αυτά...
-
Δία ισχύει για σένα κάποιο διαφορετικό καθεστώς ως προς την οπλοκατοχή ως πρώην στέλεχος των ΕΔ (αν δε κάνω λάθος είσαι απόστρατος αξιωματικός;;) ή είσαι σκοπευτής σε κάποιο σύλλογο;
-
Είναι άδεια σκοπευτού, εκτός από τα αεροβόλα που δεν θέλουν άδεια, και το κυνηγετικό που θέλει άλλου είδους άδεια.
-
Για τα 22άρια η άδεια είναι πιο χαλαρή αν δεν κάνω λάθος. Ο σκοπευτής επιτρέπεται να έχει μέχρι 5 νομίζω; (δεν βρίσκω και τον κανονισμό)
-
Με Walther PPQ.
-
Πως σου φάνηκε Χρήστο; Το έχει φίλος, Αξκος της ΕΛΑΣ, και δεν ξετρελάθηκα. Πολύ πλαστικό μου φάνηκε στο χέρι, και στο πεδίο κάπως ασταθές.
-
Ένα θα σου πω, μετά από 3 κουτάκια σφαιρες, έχω πληγή στο χέρι. Σε σχέση με το Shadow κλωτσάει σαν μουλάρι, ενώ η λαβή του δεν με άφηνε να το πιάσω σωστά (αναρωτιέμαι μηπως παίρνει interchangeable backstraps και είχαν βάλει το μεγαλύτερο). Όπως και να έχει, ΔΕΝ μου αρέσει. Είναι όμως αναμφισβήτητα «εύκολο» όπλο για να κανεις καλά γκρουπ και αν δεν έριχνα γρήγορα θα μπορούσα πολύ καλύτερα (κάτι που δεν μπορώ να πω για το Glock 17 πχ). Όπως και να έχει, από τα αμιγώς σκοπευτικά, αυτό το βάζω τελευταίο στις προτιμήσεις μου.
Κάποιες από τις πολύ χαμηλές βολές ήταν από ένα φιλαράκι που ήρθε σήμερα μαζί για να δει την φάση. Ψιλό σοκαρίστηκε γιατί είχε ρίξει 1-2 φορές με .22 στην Αμερική και το πλαστικό 9άρι του φάνηκε... magnum.
-
Το πρόβλημα με όλα τα Βάλτερ είναι το περίεργο σχήμα της λαβής.
Από εκεί και πέρα εμένα με παραξένεψε περισσότερο ο μοχλός ρίψης της σφύρας, σε αντίθεση με το κλασικό 'οπλίσατε-βάλατε'.
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )