-
Σήμερα πυροβολήσαμε με το έτερον ήμισυ, σε άλλο σκοπευτήριο, με εκπαιδευτή αδελφικό φίλο.
Μοιραστήκαμε και οι δύο το ίδιο όπλο, ένα Walter σκοπευτικό που μου φάνηκε έτη φωτός πιο εύκολο από τα προχτεσινά glock, και 100 σφαίρες.
Μετράω τις μέρες μέχρι να μπορέσουμε να ξαναπάμε!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα πυροβολήσαμε με το έτερον ήμισυ, σε άλλο σκοπευτήριο, με εκπαιδευτή αδελφικό φίλο.Μοιραστήκαμε και οι δύο το ίδιο όπλο, ένα Walter σκοπευτικό που μου φάνηκε έτη φωτός πιο εύκολο από τα προχτεσινά glock, και 100 σφαίρες.
Μετράω τις μέρες μέχρι να μπορέσουμε να ξαναπάμε!
Λογικό. Στο glock είναι όλες διπλής. Δοκίμασε usp
-
Και στο Walter double action ήταν όλες (αν κατάλαβα καλά αυτό που έγραψες). Ήταν απλά πιο φιλικό όπλο, με μικρότερη ανάκρουση, ειδικά σε σχέση με το Glock 19.
-
Και στο Walter double action ήταν όλες (αν κατάλαβα καλά αυτό που έγραψες). Ήταν απλά πιο φιλικό όπλο, με μικρότερη ανάκρουση, ειδικά σε σχέση με το Glock 19.Ναι δικιο εχεις. Το glock ειναι ιδιαίτερο όπλο και μόνο για σκοποβολή δε κανει
-
-
Έχετε κάποιον να σας δείχνει?
-
Ναι, συνεχώς! Δεν θα εμπιστευόμουν ούτε την Αφροδίτη, αλλά ούτε και τον εαυτό μου με όπλο χωρίς καθοδήγηση σε αυτό το στάδιο.
-
Ναι, συνεχώς! Δεν θα εμπιστευόμουν ούτε την Αφροδίτη, αλλά ούτε και τον εαυτό μου με όπλο χωρίς καθοδήγηση σε αυτό το στάδιο.Σε καλεσαν?
-
Τι εννοείς;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Καμμια συμβουλη ; τι θα μπορουσα να επικαλεστω;Δυστυχώς τίποτα. Μόνο με άδεια σκοπευτού για αγώνες.
ένα Walter σκοπευτικό
Πιστόλιο;
Το glock ειναι ιδιαίτερο όπλο και μόνο για σκοποβολή δε κανει
Πανεύκολο όπλο. Γιατί δεν κάνει για σκοποβολή;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το glock ειναι ιδιαίτερο όπλο και μόνο για σκοποβολή δε κανει
Πανεύκολο όπλο. Γιατί δεν κάνει για σκοποβολή;
Πανεύκολο είναι αλλά είναι διπλής Αλέξανδρε. Για σκοποβολή θεωρώ πως είναι καλύτερα τα μονής. Βασανίζεσαι λιγότερο και έχεις καλύτερα αποτελέσματα πιο γρηγορα
-
ένα Walter σκοπευτικό
Πιστόλιο;
Ναι.
Εγώ δεν είπα ότι το Glock δεν κάνει για σκοποβολή, απλά ότι βρήκα το 17 πιο εύκολο από το 19, το 34 πιο εύκολο από το 17, και το Walter PPQ πιο εύκολο και από τα τρία προηγούμενα. Ή ίσως άρχισα να συνηθίζω κάπως την ανάκρουση μετά τις πρώτες 100 σφαίρες.
Επειδη ειχαμε σταθερή βάση χτες και δεν φορούσαμε θήκη, έλειπε ένας παράγοντας άγχους, αυτός του holstering/unholstering με το όπλο γεμάτο και σφαίρα στη Θαλάμη.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Πανεύκολο είναι αλλά είναι διπλής Αλέξανδρε. Για σκοποβολή θεωρώ πως είναι καλύτερα τα μονής. Βασανίζεσαι λιγότερο και έχεις καλύτερα αποτελέσματα πιο γρηγοραΝαι μεν τα πιστόλια με σκανδάλη μονής ενέργειας είναι πιο εύκολα και γρήγορα από βολή σε βολή αλλά τα Glock δεν είναι ακριβώς διπλής. Η ακίδα (δεν έχουν σφύρα) είναι σε κατάσταση ημι-όπλισης μετά από κάθε βολή και είναι αρκετά ελαφριά η σκανδάλη του. Ούτε εμένα είναι το αγαπημένο μου όπλο, αλλά δεν είναι και ζόρικο. Πολύ ωραίο είναι το USP που σου δίνει δυνατότητες επιλογής. Πάντως τα περισσότερα καινούρια είναι είτε σαν το Glock ή κανονικά διπλής ενεργείας, για έναν καλό συμβιβασμό ασφαλείας και ταχύτητας κατά την αυτοάμυνα (δεν χρειάζεται να το κουβαλάς οπλισμένο και ασφαλισμένο - αν και προσωπικά πάντα προτιμούσα μη οπλισμένο και ασφαλισμένο και ας είναι ο πιο αργός τρόπος).
Εγώ δεν είπα ότι το Glock δεν κάνει για σκοποβολή, απλά ότι βρήκα το 17 πιο εύκολο από το 19, το 34 πιο εύκολο από το 17, και το Walter PPQ πιο εύκολο και από τα τρία προηγούμενα.
Εκτός από συνήθεια, είναι και θέμα του τι ταιριάζει καλύτερα στο χέρι αλλά και την λογική του καθενός.
-
Υποθέτω ότι τα interchangeable backstraps που έχουν κάποια όπλα μπορούν μέχρι κάποιο σημείο να τα “φέρουν” πιο κοντά στο χέρι σου.
-
Πανεύκολο είναι αλλά είναι διπλής Αλέξανδρε. Για σκοποβολή θεωρώ πως είναι καλύτερα τα μονής. Βασανίζεσαι λιγότερο και έχεις καλύτερα αποτελέσματα πιο γρηγορα
Ναι μεν τα πιστόλια με σκανδάλη μονής ενέργειας είναι πιο εύκολα και γρήγορα από βολή σε βολή αλλά τα Glock δεν είναι ακριβώς διπλής. Η ακίδα (δεν έχουν σφύρα) είναι σε κατάσταση ημι-όπλισης μετά από κάθε βολή και είναι αρκετά ελαφριά η σκανδάλη του. Ούτε εμένα είναι το αγαπημένο μου όπλο, αλλά δεν είναι και ζόρικο. Πολύ ωραίο είναι το USP που σου δίνει δυνατότητες επιλογής. Πάντως τα περισσότερα καινούρια είναι είτε σαν το Glock ή κανονικά διπλής ενεργείας, για έναν καλό συμβιβασμό ασφαλείας και ταχύτητας κατά την αυτοάμυνα (δεν χρειάζεται να το κουβαλάς οπλισμένο και ασφαλισμένο - αν και προσωπικά πάντα προτιμούσα μη οπλισμένο και ασφαλισμένο και ας είναι ο πιο αργός τρόπος)
Επειδή έχει αρκετό βάρος στη σκανδάλη το glock ειναι σαν διπλής και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι στη σκοποβολή Αλέξανδρε.
Στο usp μπορεί να σου δίνει επιλογή αλλά για να φέρεις αποτελέσματα με διπλής είναι πολύ δύσκολο γι αυτό προτιμάμε οι επόμενες μετά τη πρώτη να είναι μονής.
Απ όσο ξέρω δε βγαίνουν τα σύγχρονα σα το glock αλλά σαν το Jericho δηλαδή η πρώτη διπλής και μετά μονης.
Το πως το προτιμάς έχει να κάνει και που δουλεύεις π.χ. Δε μπορείς να είσαι στη Δίας και ν αμήν έχεις οπλισμένο και χωρίς ασφάλεια όπλο. Εκεί ένα glock ειναι ταμάμ. Τεσπα -
Υπάρχουν αρκετά καινούρια διπλής δράσης (με σφύρα ή ημι-οπλισμένη ακίδα): GSh 18, MR 443, Sig 250 & 320 για παράδειγμα. Προσωπικά, προτιμώ τα παλιά, καλά, μονής δράσης, στυλ 1911!
-
Σήμερα με SigSauer P226. Πολύ βαρύ, στιβαρό, εύκολο, ευχάριστο. Αλλά ακριβό για 9mm...
-
Πρέπει να έκανε και πολύ θόρυβο...:-)
-
Ηλια στην δουλεια σου δικαιολογειται να οπλοφορεις;
Ρε παιδια τι ειναι η σκανδαλη μονης και διπλης;
Χρηστο που ειναι το σκοπευτηριο; μαλακασα; Μπορει να παει καποιος σε ομιλο και να ριξει χωρις δικο του οπλο η πρεπει να παει με μελος;
-
Χαϊδάρι.
Για να πάρεις το δικό σου όπλο πρέπει πρώτα να γίνεις μέλος σε κάποιο σκοπευτικό όμιλο και μετά να συμμετέχεις σε τουλάχιστον 10 αγώνες μέσα σε ενάμιση χρόνο για να έχεις ρεαλιστικές πιθανότητες να πάρεις άδεια για το δικό σου όπλο.
Χωρίς ωτοασπίδες απλά θα πάθεις ζημιά.
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )